Last news in Fakti

9 Май, 2023 09:06, обновена 9 Май, 2023 09:25 1 618 37

Румен Радев: На 15 май ще връча първия мандат

  • румен радев-
  • мандат-
  • партии

Партиите да изпълнят нещо от обещаното досега, преди да се ходи на нови избори

Румен Радев: На 15 май ще връча първия мандат - 1
Снимка: БГНЕС

На 15 май ще връча първия мандат. Това заяви президентът Румен Радев.

Той заедно с вицепрезидента Илияна Йотова положиха цветя на Паметника на незнайния воин.

Партиите да изпълнят нещо от обещаното досега преди да се ходи на нови избори, призова държавният глава.

„Измина цял месец от свикването на Народното събрание, а към момента не е произвело никакъв резултат”, каза президентът пред журналисти.

За мен е абсурдно народни представители да говорят за нови избори, без да са изпълнили поне част от ангажиментите към своите избиратели, критикува държавният глава.

Очаквам много повече - не само от партиите за съставяне на правителство, а Народното събрание трябва да осъзнае своята огромна роля и всичко това, което трябва да изпълни - приемането на бюджета и важните закони от плана за възстановяването, припомни още Румен Радев.

Запитан как си обяснява, че тези закони не са в ход, президентът отговори: Няма логика. Обяснението е, че интересите на държавата всъщност са подчинени на интересите на партиите.

Логично е да се направят всички опити да се формира правителство с първия мандат, коментира Радев.

А партиите отказват да поемат отговорност за управлението на страната, а изглежда, че в същото време искат да вържат ръцете на служебното правителство и да го оставят без бюджет - това е безотговорно към хората и държавата, продължи с критиките Радев.

Затова ще връча първия мандат на 15 май и много разчитам това време да се използва по най-правилния начин - и от НС, и от партиите, поиска Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бавиш

    20 2 Отговор
    нема нужда, нека пречистването продължи

    Коментиран от #23

  • 2 Русофил

    19 24 Отговор
    Радев е скрита руска 💣️

    Коментиран от #12

  • 3 Тази

    26 2 Отговор
    година ?
  • 4 гого

    22 2 Отговор
    Добра дата за предсрочни избори е 10 септември!
  • 5 Тошито

    15 8 Отговор
    Всичко свършва за ппГРОБ-ДПС на 15 май!
  • 6 Значи

    27 2 Отговор
    чакаме да отмине РЕТРОГРАДНИЯТ МЕРКУРИЙ!

    Коментиран от #7

  • 7 Само че

    22 8 Отговор

    До коментар #6 от "Значи":

    остават ретроградните политици, начело с ретроградният резидент...
  • 8 наблюдател

    26 4 Отговор
    Туп, туп топката... Защо ли?

    Коментиран от #19

  • 9 УРА,, УРА

    32 5 Отговор
    Нали нямахме никакво време и трябваше да бързаме с редовно правителство! Явно трябва да се даде още време на хората на Радев да управляват.

    Коментиран от #13

  • 10 Тоя не уважава дори

    30 7 Отговор
    собствените си обещания, още една седмица на ПАЗАРЛЪЦИ за власт ? Нали обеща да не бавиш мандатите бе смешко ? "Рибата" се вмирисва от главата ?

    Коментиран от #15

  • 11 кой носи отговорност

    15 13 Отговор
    Радев е виновен за да не работи парламента ,защото един месец легна на ББ да лъжи да мами ,да манипулира ,да рекетира да плаши ППДБ и в същото време вече е готов с кабинета на магнитски и хартиената коалиция а радев още му дава време да саботира и да всява хаос и несигурност в държаната
  • 12 Искаш да кажеш

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    хАмериканска!
  • 13 Вече има

    13 6 Отговор

    До коментар #9 от "УРА,, УРА":

    достатъчно мотивирано мнозинство за импийчмънт на Радев заради корупция и измяна, но не заради лъжливите му декларации, че няма да пращат боеприпасите ни в Киев.
    Ясно е, че чекмеджетата на Радев, Копринков, Узунов, Добрев, Гергов и вицето му, вече са много по-пълни от чекмеджетата на предшестващите неговите служебни калинки...
  • 14 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 5 Отговор
    Протакане.....протакане....и пак протакане....
    Както обичаше да казва Бай Тошо.
  • 15 Цирковете

    17 4 Отговор

    До коментар #10 от "Тоя не уважава дори":

    с консултациите на “Дондуков“ 2 свалиха маските.

    Както беше написал Елин Пелин, ”като заваля, та така цяла неделя”. Само, че нашите политически Белчо и Сивушка ни разиграват циркове под акомпанимента на “Дондуков“ 2, където са запретнали ръкави за нови 10 милиарда кражби в т.нар. им проект за бюджет с 6.4 % дефицит, консултиран и от великия мераклия за БНБ Любомир Каримански, за който късащият ризи Слави, сега го играе критик.
  • 16 Тоя за

    11 4 Отговор
    Какъв се мисли. Нали след изборите първите му думи бяха максимално бързо ще връча мандатите. Всъщност си е мислил да го ду..., сега сте в ръчичките ми. И се доразпаса.
  • 17 Много точно казано

    12 4 Отговор
    Партиите се интересуват само от лични интереси, а не от държавата. Тя е само средство за грабене.
  • 18 Господин двоен агенте,

    9 3 Отговор
    защо тупкате топката така бавно? Да не ви казват така господарите от НАТО? Добре че не съм гласувал за поредния паляк резидент. Добре ти казваше другаря Путин по форумите, на които те канеше, че си жалка марионетка.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Азиим

    7 1 Отговор
    В момента гледам кадри от центъра на София и съм потресена от случващото се там, крясъци, обиди, българи срещу българи. Кой допусна икой има интерес от подобно напрежение? Надежда за България няма!
  • 21 Эръпшъна

    7 1 Отговор
    Тюю!Че много бърза бе.Защо не почака до 9ти септември.Не съм песимист,но като гледам и чета,нищо няма да излезе от тази държава.Нищо,за съжаление.Младите и тези с деца да бягат далече от тук.Който остане ще е обречен на бедност и отчайваща мизерия.
  • 22 Демократ

    8 3 Отговор
    Румен Решетников се увлича в празни приказки. Неговото служебно правителство трябваше по закон да внесе бюджета 2023 г.до края на октомври 2022 г.по закон, но не го направи съвсем умишлено, за да създаде хаос в държавата. Защо медиите не споменават изобщо това до какво доведе много отрасли, но пък не попречи бандитите в Парламента да си увеличат заплатите? За какви правила говори Румен Решетников като умишлено оставя дебелия вълк Бойко да си играе с държавата и да се прави на най-великия политик. Да ,най-великия крадец и лъжец в България е и затова сме на дъното и вместо да се развиваме като Румъния със средствата от ЕС, той осигури краденето им.
  • 23 Бацо Гацов

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "бавиш":

    Какво пречистване? Просто Радев ще даде мандата след изборите в Турция. Тогава ще стане ясна посоката на политиката в България.

    Коментиран от #29

  • 24 ПСР

    5 0 Отговор
    Ни Бюджет има,ни шефове на парламентарните комисии,куп спешни закони отлежават в деловодството на НС,....Единственото сигурно е,светлина в тунела се не види,а депутатството си взема заплатите.Между другото,хер Хитлер,придобива мнозинство и става Канцлер,след петите избори за 2 г.в Германия.
  • 25 Баскетболист

    7 2 Отговор
    И аз тупам топката майсторски, но Румен Радев е факир. Браво! Може да я тупка до края на мандата си.
  • 26 Алмодовар

    5 1 Отговор
    По принцип мандата се връчва няколко дни след изборите. Това което се случва е пародия. Разберете, САЩ вече не са хегемон, спрете да се въргаляте в краката им.Унизително е!
  • 27 Име

    4 1 Отговор
    Еми да ходим на нови избори, какво страшно има - хората не искаме ГЕРБ, те имат странното самочувствие - че са велики.

    Пенсиите ни бяха по 100 лева - при това - на хора със стаж.
  • 28 Разбихте държавата

    2 2 Отговор
    Искай оставката на демерджиев, ако имате малко достойнство!
  • 29 ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бацо Гацов":

    Чалги окаяни, казах ви, че не я разбирате политиката. И на вас скоро ще ви дадат 2-та лева. Всички диктатури са обречени!
  • 30 Tутанкамон

    3 1 Отговор
    Кажи коя година ще бъде това...или в края на мандата ти
  • 31 Хаджимарчев

    3 0 Отговор
    Aко искаш и на 1ви април може !!!
  • 32 Е,какво

    4 2 Отговор
    чакаш месец и половина .Много
    наведен го даваш.Бате Меси ,вече
    напечата бюлетини и за местния
    вот.Що за държавник си.Не бави,
    щото Гешев,може да си направи
    още едно селфи,пък после имало
    деца,нямало деца.Ако целта е и
    местните,никакъв проблем.Август,
    никой не гласува.
  • 33 само питам

    5 1 Отговор
    А защо не на 15 септеври, г-н Президент? Тъкмо депутатите да си изкарат и летните отпуски... Че от много работа се умориха....
  • 34 фалшива демокрация

    5 1 Отговор
    Г-н Президент, до кога ще чакаме "демокрацията" да заработи? Кога ще връчвате мандата? Кога Парламентът ще започне работа и депутатите ще оправдаят големите си заплати? Ако не могат - разпускане и нови избори! Щом всички силно са си затворили очите и ушите и не искат никакви промени, така ще е! От избори на избори! И без това 70% от народът не е представен в този парламент!
  • 35 Защо

    2 2 Отговор
    Бе Радев дар логично първия да направи правителство.Точно лъжеца и схемаджията как си представяш да прави съдебна реформа или КПКОМПи работещо?????Ти подкрепяш и диктатурата му.Двамата сте си лика прилика ,авторитарни нарциси с тоталитарни характеристики.Новия култ към личността на некадърници и т.н.Резил!
  • 36 Ангел

    2 2 Отговор
    Къде си завря юмручето този?
  • 37 Минева

    2 0 Отговор
    Братиньото е готов с проектокабинет и с " красив, умен и знаещ премиер". Само братиньото е по- по- най. Братиньото е тотов за мандат. Винаги готов картоф!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове