Last news in Fakti

9 Май, 2023 17:21 2 775 32

Ще падат ли глави? Сарафов обмисля дали да не иска оставката на Ясен Тодоров

  • борислав сарафов-
  • ясен тодоров-
  • оставка

Борислав Сарафов поясни, че в неговото свободно изразено мнение има критики, които няма да се поколебае да ги каже и на главния прокурор Иван Гешев

Ще падат ли глави? Сарафов обмисля дали да не иска оставката на Ясен Тодоров  - 1
Снимка: БГНЕС

Директорът на Националната следствена служба и заместник главен прокурор Борислав Сарафов обмисля дали да не поиска оставката на Ясен Тодоров като зам.-директор на Националната следствена служба. Това каза той пред БНР.
"Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен Тодоров от длъжността зам.-директор на Националната следствена служба... Медийните му изяви са лични, те не се съгласувани с мен или с НСлС", каза още Сарафов.
Той е категоричен, че няма да подаде оставка, ако такава му бъде поискана.

"Не може върху темата - дали семейството на Иван Гешев е било с него в колата при инцидент, да се изгражда истерия. Това не е централна тема. Фактът е, че там е имало хора, чийто живот също е важен... Чест на пагона е да бъдеш морален, етичен, коректен, но това не означава, че се погазват правни норми", поясни Борислав Сарафов.

И допълни, че израелският експерт, изпратен на мястото, е направил визуален оглед:
"Никой от колегите ми не е нарушил закона и няма процесуални нарушения... Ако той притежава такава експертиза, каквато се твърди, той би могъл да има обективен поглед".

По думите му съгласно НПК информация по конкретния казус може да изнася само наблюдаващият прокурор по делото или длъжностни лица, за които той даде разрешение.

В предаването "Нещо повече" Сарафов поясни, че в неговото свободно изразено мнение има критики, които няма да се поколебае да ги каже и на главния прокурор Иван Гешев.

"Може би е назрял моментът да му кажа лично, че някои неща може би трябва да се поправят, да се артикулират. Както прокуратурата навлезе в политиката, така и политиката навлезе в прокуратурата. Прокуратурата трябва да промени доста от публичното си говорене, от своя облик, трябва да излезе от парламента и ромските махали, да се върне в съдебните зали. Прокуратурата трябва да излезе от много места".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 5 Отговор
    Сарафов Първо Вашата
  • 2 Сони

    14 8 Отговор
    Браво!
  • 3 НЯКОЙ

    44 0 Отговор
    Разчиства се теренът, преди някой друг да го направи ! Предвидливо, но пак се вижда дългата ръка на КОЙ !

    Коментиран от #7

  • 4 Конспиратор

    37 3 Отговор
    Заблудил се Сарафов от притесненията на главния пр-р за семейството си, изхвърли се, заблуди с изказването си всички нас.
    Сега друг му е виновен защото не го е опровергал.
  • 5 гост

    34 1 Отговор
    Всяка ТЪПНЯ по случая с "атентата" срещу Гешев изказана уверено вече се приема като експертно мнение!
  • 6 истина е

    47 1 Отговор
    Целият ВСС заедно с шефовете си трябва да лежат в затвора ,защото вместо да гонят големите бандити ,те ги пазят защото ,точно те ги направиха милионери !!
  • 7 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 0 Отговор

    До коментар #3 от "НЯКОЙ":

    мутро мафията в Бг
  • 8 СНЕЖАНКА

    52 0 Отговор
    КВО СТАНА С 8-ТЕ ДЖУДЖЕТА, ДPУГAРЮ MИЛИЦИOHEP ?!?!?
  • 9 обмислял ?!

    28 0 Отговор
    обмисля щото нищо не зависи от него, послушкото, каквото му каже бащицата, това ще бъде
  • 10 ДяДо Ви КуРтИ от СелО ПиПеРкОвО

    33 3 Отговор
    СарафоФ,гешеФ и тоя клоулн Ясен ТодороФ, директно в затвора трябва да ходят...
  • 11 ПСР

    31 1 Отговор
    Няма какво да обмисля-да му внася главата във ВСС.Ама,като ги знам онези там,чии са....нищо няма да се получи.
    А и в крайна сметка,народът е рекъл"Все един дол дренки"...са всичките.От една люпилня.
  • 12 Павел пенев

    31 1 Отговор
    Сарафов е от същата престъпна група на Гешев в която е и Ясен Тодоров, на кого ще иска оставката. Милиционерско нищожество.
  • 13 Минева

    18 0 Отговор
    Оставки!!!
  • 14 Народа вече сме го обмислили, искаме ви

    29 0 Отговор
    оставката на всички чадърчета на мафията в прокуратурата и следствието
  • 15 Сталин

    18 1 Отговор
    Ясен Тодоров е долен евреин ,нищо чудно неговите брадчеди от ис зраел да са замесени в атентата , Мосад са най добри в убииства и терор
  • 16 Леля Гошо

    27 0 Отговор
    Милиционерски хитрости. Изместиха темата от (инсценираното) покушение, към това кой какво (не) казал, кога го е казал, защо го е казал и т.н. Израелският експерт и децата не са най важното нещо
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 аха

    24 0 Отговор
    Нашите милиционери са пълни клоуни. Поне да бяха завършили училище за клоуни.
  • 19 Пенчо

    26 0 Отговор
    Накрая ще си подаде оставка леля Пена-чистачката и всичко ще утихне.
  • 20 Девил

    19 2 Отговор
    САРАФОВ, ПОДАВАЙ СИ ОСТАВКАТА И СЕ СКРИЙ В ДУПКАТА СИ ЛЪЖЛИВО КОРУМПЕ!!!
  • 21 Мнение

    20 1 Отговор
    Пълна милиционерщина от комунистически тип и Сарафов, и Гешев, възпитаници на школата Симеоново. Трябват нови хора със съвременно образование!
  • 22 Зевзек

    15 0 Отговор
    Всички съгрешихте и вкупом непотребни станахте!
  • 23 Противняк ! Излезе изговори

    18 0 Отговор
    куп глупости и измишльотини в защита на главният "координатор" на корупцията Гешев, сега иска оставки (не, че не ги залужават който и да е в съд и прокуратура), такова безобразие няма дори и в Сомалия от техните правораздаващи органи ? Кога в България ще дойде денят в който магистрат може да се похвали с достойнство и почтеност, на 31 февруари ЕВЕНТУАЛНО ?
  • 24 Г- н Сарафов

    12 2 Отговор
    Няма каво да мислите, а действате! Оставка никой не подава! В този случай, нещата са не до оставка, а до наказателна отговорност, за това, че тоя» орган» да не кажа нещото кето ми се иска, създаде паника сред обществото с изказванията си, а това с еврейския експерт е напрво взривяващо!
    Вие също, но поне дадохте светлина на случващото се!
    Г- н Сарафов, огледайте се и стъпете на земята! Националното следствие се превърна в приют на безделници и връзкари!
    Препоръчвам Ви: личо да ревизиоате ратотата на всеки следовател , ама по едни и същи критерии. Като се започне от облеклото и прическите, през работното време, брой на делата за разследван- като се съобразите с тежестта им, а не сляпо
    като бройка, и още каквото се сетите!
    Успех!

    Коментиран от #31

  • 25 Точно

    14 0 Отговор
    Си е момента да му поискаш оставката не само на мътния Ясен Тодоров,който при всяка изява прави плонжове на Гешу,но и оставката на Гешев.Той се е побъркал от власт и недосегаемост.Оставки!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Минева

    9 0 Отговор
    Глави дал господ ама кухи
  • 28 Лили

    2 0 Отговор
    Най-коректна негова реакция би било той да си подаде оставката, защото всички първо него видяха да лъже. Малко професионален морал не му е излишен.
  • 29 Жоро

    2 0 Отговор
    Какъвто шефа Боко, такива и главния прокурор Моше Гешев и Бобчо Сарафов. Приказката за вмирисването на рибата от главата е напълно вярна и приложима за управлението на Боко и Герб. Хайде пак гласувайте за този сладур!
  • 30 Баце

    2 0 Отговор
    А този като наговори един куп нелепи глупости, които няма как някой юрист да не си дава сметка, че са некомпетентни словоблудства, за които той трябва да си скъса дипломата, а сега пък и морален стожер се изкарва.
  • 31 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Г- н Сарафов":

    Аре бе, пълен цирк! Военно положение, и да ги подхваща армейската прокуратура и съд! Там лабаво няма, от ефрейтора до генерала, всичко под удара на закона!
  • 32 резервист

    2 0 Отговор
    Може би е назрял моментът да се държиш като мъж и професионалист. Ако до сега не сте си говорили истината в очите с шефа ти, какво сте правили? Емоциите и непроверените твърдения не са разрешени на професионалисти, какъвто би трябвало да си ти, защото вредят както на разследването така и на правото на информираност на хората. Първо плямпаш и после мислиш, а?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол