Last news in Fakti

26 Май, 2023 13:05 5 344 28

Асен Йорданов: Къро е давал заявки, че е готов да свидетелства и да даде информация по чувствителни случаи

  • къро-
  • убийство

Той не е бил убит сам, а заедно с най-тесния кръг на близки лица. Това означава, че трябва да се заглуши изобщо възможността някаква информация да стигне до България, смята той

Асен Йорданов: Къро  е давал заявки, че е готов да свидетелства и да даде информация по чувствителни случаи - 1

Красимир Каменов-Къро е ликвидиран, за да не се превърне в потенциален свидетел пред прокуратурата и да разкрие истини и факти, които да доведат до преследване на определени личности по високите етажи на властта в България в момента. Премахнат бе един изключително неудобен свидетел, който би могъл да свидетелства не само пред българските, но и пред международните правоохранителни власти. Това каза разследващият журналист Асен Йорданов пред Радио "Фокус“.

По думите му фактът, че убийството му се случва точно в този момент, поражда много въпроси. "Свидетели сме на една безпрецедентна война между властите в България и сме пред прага на сериозни тектонични трусове, които имаме заявка, че ще се случат по отношение на разкрития, на прикривани престъпления, корупционни сделки, свързани с властта и организираната престъпност“, заяви журналистът.

Той припомни, че Красимир Каменов-Къро е едно от знаковите лица на организираната престъпност по време на прехода в България и вероятно знае много неща, свързани с емблематични случаи, които вълнуват цялото общество. "Това е човек, който има много информация за връзките, влиянието и паричните потоци, които са се разменяли между организираната престъпност и лица, стоящи по висшите етажи на властта в България. Това е човек, който отнесе много тайни със себе си“, каза Асен Йорданов.

Журналистът отбеляза, че Каменов не е бил убит сам, а заедно с най-тесния кръг на близки до него лица. "Това означава, че трябва да се заглуши изобщо възможността някаква информация по тази линия, по този канал да стигне до правораздавателните органи в България. Информацията, която имам аз по оперативни канали, е, че от известно време Каменов е давал заявки, че е готов да свидетелства по случая с убийството на полицая Иванов и да даде информация по чувствителни случаи“, разкри разследващият журналист.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознат

    7 44 Отговор
    Руснаците са го ликвидирали.

    Коментиран от #16

  • 2 Русофил

    5 37 Отговор
    Николаев Каменов са руски имена! Наш човек!

    Коментиран от #4, #12

  • 3 Е сега

    25 5 Отговор
    няма да свидетелства.
    Отбой в Прокуратурата.
  • 4 Много българи работеха в СССР!

    21 37 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Рускините мечтаеха да дойдат на топло в България. Хванаха си българи. Изпожениха се. Народиха деца. Затова сега има толкова много русофили!

    Коментиран от #19

  • 5 Тома

    23 9 Отговор
    Този бандит е продукт на д.с. и много години изкара за разлика от тези които ги очистиха на по 20-30 години.Убиха го мафията за наркотици.Един изтрел в главата и един в гърдите за провалена поръчка
  • 6 Мнение

    55 0 Отговор
    Българката мафия изглежда, че е най-могъщата в света. Ръководи се от най-високо държсвно ниво.

    Коментиран от #8

  • 7 Град Симитли

    15 7 Отговор
    На тримата Йордановци вера да нямаш.
    Нидялко Дъртий,
    Нидялко Новий,
    Асен Йорданов..!
    .... Хидри!.... Медузи!
  • 8 дааа

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мнение":

    След руската и украйнската мисля сме ние да.
  • 9 Павел пенев

    26 1 Отговор
    Киро бил голям престъпник, но никой те казва че е още по голям нарко дилър. Сега кой ще внася наркотиците у нас? Няма го Къро, няма ги Брендо, Поли Пантев, мето Илиевски, Таки и така нататък. Бойко ще бъде разорен.
  • 10 Лошо

    6 4 Отговор
    Това е началото на гражданска война в ЮАР.Очакваме новини от там
  • 11 Филип Ейджи И

    0 2 Отговор
    Дънканици
  • 12 Павел пенев

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Не бе тъпан, Николай и Камен са български имена взаимствани от нас и в Русия.

    Коментиран от #24

  • 13 Мишобиросването се завърна

    22 8 Отговор
    Поръчката е с адрес Козяк и ще има още трупове, само и само да стане сватбата ППДБ+ГЕРБСДС. А по-натам ще има и десетки хиляди български трупове на окраинския фронт.
  • 14 Изкукуригал

    32 2 Отговор
    Баце ликвидира всички свидетели и сега е чист като светец
  • 15 Исторически парк

    17 1 Отговор
    Асане, пък вие до оня ден що се правихте, че не познавате къро бе 😉
  • 16 Да, да

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Запознат":

    Путин лично скочи до ЮАР да свърши тази работа.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ддд

    4 6 Отговор
    Радев лично ходи в ЮАР, да поръча Къро на местните контрабандисти на кока, защото Къро им се е месил в далаверата.
  • 19 Русофил

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Много българи работеха в СССР!":

    А като дойде демокрацията се народиха джентърчета.

    Коментиран от #21

  • 20 Хаха

    12 0 Отговор
    Е като ги разкрие та кво, колкото и от Хемус 65 милиона откриха

    Коментиран от #28

  • 21 Джендър

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Русофил":

    И какво по време на комунизма ти пак смърдеше и ни си миеше зъбите
  • 22 1111

    5 2 Отговор
    При нас за помаци и смесица, баща турчин, майка северозападна ромка, баба мара, бе готвачка, и все на огледалото киснела рускинята без деца тогава де, и манджи на сина буламачи те си падат по рязаниипари и не работят. Тихи са рускините, да не би и на тях да им е ок, не. Те измряха повечето и от там съдя, че не живеят дълго. Те са за грях. В туркие много женени за тяхните турци. Ти да видиш рускини много са в турция. Всеки търси спасение. Работеха в Коми ссср, и огромни къщи построиха и днес децата им са по запада, а къщи празни
  • 23 ...

    1 7 Отговор
    Асене, ако си от Биволь, бб бе от твоите хора разгонил, проститутки в къщите. И това е истина. Момчето до днес има фирма за ремонти, бяхме го наели и псувал бб, че му развалил рахата, и моят го изгони, защото не умее от строителството, и понякога го е страх, че бил известен бандит в града, който го познава казал на нашият. И затова много хора не гласуват и не вярват в никого. Но случаят ооисан от мен е едно към едно и в случая бравос на господин Борисов.
  • 24 Все нещо ти взели

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Павел пенев":

    Славянски имена, защо руснаците да ги взимат от нас като си ги имат.
  • 25 Обаче

    4 0 Отговор
    💲Информацията, която имам аз по оперативни канали, е, че от известно време Каменов е давал заявки, че е готов да свидетелства по случая с убийството на полицая Иванов и да даде информация по чувствителни случаи“, разкри разследващият журналист.💲
    А който е скептичен и се съмнява, че журналиста си съчинява (за авторитет), нека пита Къро за потвърждение
  • 26 НегъРалбинос

    5 0 Отговор
    Дали да не хвърлим всички усилия и да сложим многохилядна охрана на ББорисов , че само той остана неатакуван и все още жив ! Че както е тръгнало в убийства , гърмежи и атентати , той остана един от малкото все още живи герои на нашето време !
  • 27 Нашийник

    1 1 Отговор
    Демек, работа на Баце.
  • 28 Дупничанин

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хаха":

    За 8 милки (делнати, естествено) от тех мое ти каем къде са - фирма "Мизоти" на Димитър Иванков по врачанско + Боби Близнака и Йовов - все избрани ора на Баце, сите бивши ритнитопковци и настоящи " бизнесмени". Че и снимков материал има...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове