Last news in Fakti

5 Юни, 2023 08:34 2 946 32

Дянков: За мен ключовата фигура не е в кабинета, а е в парламента – това е Христо Иванов

  • симеон дянков-
  • христо иванов-
  • ключова фигура-
  • парламент

„В първия кабинет Асен Василев се справи слабо като финансов министър, но смятам, че е израснал много", каза експертът 

Дянков: За мен ключовата фигура не е в кабинета, а е в парламента – това е Христо Иванов - 1
Снимка: bTV

„За мен ключовата фигура не е в кабинета, а е в парламента – това е Христо Иванов. За мен ключът за успеха на кабинета и колко месеца той ще работи е в Христо Иванов. Този кабинет може да издържи известно време, ако покаже успехи в постигането на Шенген, съдебна реформа, еврозона и бюджет. По тези теми Христо Иванов, Атанас Славов, Надежда Йорданова, Георги Ганев и Мартин Димитров са основните експерти. Работата ще е в парламента, а не в правителството“.
Това каза пред bTV бившият министър на финансите Симеон Дянков. Според него акад. Николай Денков и Мария Габриел ще успеят да работят добре.

„Има много сили, които не искат да има редовен кабинет. Внезапната жар да се взимат имунитети има за цел да се сплашват политици. Има политически сили, които не искат влизане в Шенген и еврозоната – „Възраждане“ и части от БСП. В България е имало една част от бизнеса, показахте и братя Галеви, който е израснал по начини, по които в една европейска икономика няма как да се правят пари. Затова нито им харесва Шенген, нито еврозоната“.

„Трудно е и за самите партии. Вътре в тях има недоволство, а идват и местни избори. Ако се погледне политическата палитра – това е най-стабилната коалиция“, добави финансистът.


Държавният бюджет

„Удължаването на бюджета не е проблем. Спекулира се, че ще спре плащането на пенсиите – това не е така, има достатъчно пари. Поне до септември нещата ще са нормални. След това трябва да има бюджет, а и за следващата година“, обясни бившият финансов министър.

Въпреки това е на мнение, че инфлацията у нас е голяма, като същото важи и за дефицита. Също така страната ни в поредни години не покрива критериите за еврозоната.

„Абсолютно невъзможно е при 4% дефицит да се влезе в еврозоната. Ако имаше слабости в това служебно правителство, те бяха при вицепремиера Атанас Пеканов. Не успя да се справи с Плана за възстановяване. Трябва да сме под дефицит 3% и с по-ниска инфлация. Това се изпусна по време на предишния редовен кабинет, когато Асен Василев беше финансов министър. Тази път дано си е научил урока. Смятам, че е“, подчерта Симеон Дянков и уточни, че с лични разговори и компромиси не се влиза в еврозоната.
„В първия кабинет Асен Василев се справи слабо като финансов министър, но смятам, че е израснал много. Трябва да говори с хората в парламента. В Министерството на финансите има много отлични хора. Да работи с тях и да не прави чистки, защото това са хората, които ще ни вкарат в еврозоната“, обясни Дянков.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готин американец или просто Киро

    45 11 Отговор
    Тихо ве предател
  • 2 Ристю Комунето -

    53 9 Отговор
    спасител на България. Хехе.

    Коментиран от #17

  • 3 Ключова за какво?

    48 4 Отговор
    За продължаване на далаверите.
  • 4 Дечо

    42 5 Отговор
    Айде още един перач се намърда в пералнята .
  • 5 провинциалист

    31 2 Отговор
    " но смятам, че е израснал много" - колко много? Като застане зад Пеевски се вижда и от двете страни ли?
  • 6 ДяДо Ви КуРтИ От СеЛо ПиПерКоВо

    30 4 Отговор
    От коалицията на рекетьорите и Шарлатаните ще излезе още по -голямо чудовище...
  • 7 Коалиция Ала-Бала

    32 4 Отговор
    Мутри, неофашисти и еничари заедно !!! Българският народ няма да позволи това издевателство над него!!! Христо Иванов кога ще ходи пак на дебаркира на Росенец да пие кафенце с Доган?
  • 8 Пепита...

    22 3 Отговор
    ще управляват България. Емили тротинетката - ПРЕМИЕР!
  • 9 Продължаваме Промяната

    19 2 Отговор
    Така е, Асен в момента е много по-опитен. Отделно сега като назначи Спецов за шеф на НАП, и културисчето вече е много по-обигран, ще знае как да пипа и бързо да достига зададените цели от принципала

    Коментиран от #14, #15

  • 10 Аман

    23 1 Отговор
    от тия ключови фигури !
  • 11 Поправка

    25 1 Отговор
    Ключовата фигура в парламента не е Христо Иванов, а посолствоТО
  • 12 Индийски БИВОЛАР

    16 0 Отговор
    БРАВО МОНИ А ЦУНКА ЛИ ДЖИДЖИ -АЙ У ВИЕТНАМСКАТА дЖУНГЛА
  • 13 Естествен Интелект

    17 1 Отговор
    Ключа от WC то
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Христо Божилов

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Продължаваме Промяната":

    Ахааа, той за това ли толкова държеше да е министър на финансите, Кокорчо...да назначи и контролира Спецов
  • 16 Браво на ДБ

    16 1 Отговор
    с 1% електорална подкрепа ще се разпореждат с цялата държава. Е това са хитри политици. Макар че не е трудно да излъжеш редовия българин.
  • 17 мдаа

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ристю Комунето -":

    Скоро ще му се наложи да спасява собствената си партия. 5% си е около бариерата.
  • 18 Механик

    19 1 Отговор
    А спред мене,. всички вие, "фигури ключови", трябва да стоите заключени. Всички, без разлика на партийна принадлежност, трябва да сте при Навални.
  • 19 Опа

    13 3 Отговор
    Смешник! Асен Василев е добър финансист и добре се справи и нямаше време за този период да израсне, просто продаде и предаде идеята и хората, които гласуваха за него. На вас просто ви хареса, че ще управлява ГЕРБ. За ПП и ДБ, както и за Христо Иванов няма да чуете повече!
  • 20 !!!?

    16 0 Отговор
    Хайде, хайде! Пак ли тоя го пробутвате!!!? Пъз Дянков, де обра пенсионния фонд, щеше да напляска руснаците, после им пристана, женен за хазарка в щатите, има от нея 2-е деца. Пък и хвали ристе бойкикев. Само такива ги пробутвате да ръсят отровата си. А бе откак се натресе хаитянеца, яко нажежавате пещта. Интересни "случки" се случват в нарастващ мащаб. Нема лабаво. Господ да пази и съхрани България, и българския народ.
  • 21 Оффф

    13 1 Отговор
    Селчо американски току се покаже .
  • 22 М-р Пица

    10 2 Отговор
    Ясно е че Ристо клюна е шеф на държавата. Щом до там сме я докарали, значи държава няма. ЖАЛКО!
  • 23 цццц

    7 2 Отговор
    В първия кабинет Асен Василев се справи слабо като финансов министър, но смятам, че е израснал много", каза експертът . Много скъпо обучение бе 10 милиарда за 10 дена . КРАДЦИ и ШАРЛАТАНИ .
  • 24 Пази боже

    3 2 Отговор
    Мравоядът Иванов да ключ за каквото и да било освен за килия в Софийския Затвор.
  • 25 Град Симитли

    5 1 Отговор
    Отвратяга.
  • 26 Бамбука

    8 0 Отговор
    Крадеца на Здравната каса дава интервю относно състоянието на България. Абе, защо не си мълчите и стоите там където ви е мястото.
  • 27 И постната

    4 1 Отговор
    Постната пица на амбразурата! Браним с голи гърди еврозоната и абсурдната коалиция!
  • 28 Виолета

    3 2 Отговор
    Дянков е руски агент и няма защо да дава изкривени оценки за български министри

    Коментиран от #32

  • 29 Продължаваме Порнографията

    3 0 Отговор
    Постната пица дето сви 2 милиарда здравни осигуровки и после отиде в Русия сега брани евроатлантиците. Пералнята пере, та се къса...
  • 30 Васил

    2 1 Отговор
    Христо Иванов е неефективен, показал го е неведнъж, така че и колкото да го хвалят, няма кой да се върже.
  • 31 така ли

    1 0 Отговор
    Ицо с файтонджията e пълен мухьо,ама мръсник в червата.....Мекере ....
  • 32 беше Русия

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Виолета":

    ,ама го изритаха ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол