Last news in Fakti

21 Юни, 2023 07:17 4 747 203

Левон Хампарцумян: Явно хората, избивали други българи без съд и присъда, са симпатични на Волгин

  • народен съд-
  • волгин

Той не е журналист, а пропагандатор, трябва просто да бъде презрян от нормалните хора, смята банкерът

Левон Хампарцумян: Явно хората, избивали други българи без съд и присъда, са симпатични на Волгин - 1

„Волгин не е журналист, а пропагандист, който пропагандира в определена посока и очевидно хората, които са избивали други българи, някои без съд и присъда, други с измислена присъда от „Народния съд“, са му симпатични и ги поддържа.“

Това каза в студиото на Euronews PrimeTime банкерът Левон Хампарцумян във връзка с заведения иск срещу журналиста от БНР Петър Волгин заради публикацията му във фейбсук от първи февруари (Денят за почит към жертвите на комунистическия режим).

„Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд“, написа тогава радиоводещият от профила си в социалната мрежа.

„Г-н Волгин иска да се представи в ролята на преследвана жертва. Той би трябва да бъде презрян от нормалните хора“, смята Хампарцумян.

Според него завеждането на дела срещу защитниците на т.нар. „Народен съд“ е добра идея.

Много вероятно, ако имахме служби като хората, щяха да намерят как се финансира „Възраждане“ и да пресекат тези канали. Като им се секнат паричните потоци, ентусиазмът им ще понамалее.

„Притеснява ме толерантността на хората, които трябва да се грижат за спазване на закона, спрямо такива прояви. Има една граница, която не бива да се прескача“, посочи банкерът.

По неговите думи преди Петър Волгин е „деснеел“, но с течение на времето „явно е опознал Държавна сигурност и му е станала симпатична“.

Според Хампарцумян трябва да се противодейства на пропагандата чрез образованието, като бъде записано в учебниците, че комунистите са избили десетки хиляди души, защитени от съветските танкове.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 117 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя па..

    158 60 Отговор
    Абе оди си в Арменията,кво се навираш в нашите работи?

    Коментиран от #5, #50

  • 2 Някой

    166 48 Отговор
    Явно ти искаш да се наложи цензура на алтернативното мнение.
    Историческа интерретация е това за избиването без съд и присъда. Имало е съд, макар и военно-полеви. Осъдените, определняни от някои като цветът на нацията, са били сподвижници на фашизма. И са били съдени, както са били съдени в Германия, Франция, Италия и други страни. Било е задължително.
    Така че, да се опитва арменчето да се прави на демократ и историк, е мног осмешно. Даже противно. Още по-противно е да се опитва да заглушава алтернативното мнение (различно от наложеният силово мейнстрийм).

    Коментиран от #25, #35, #41

  • 3 Софийски

    93 33 Отговор
    Левон с какво е по различен, той най добре познава ДС - отговаря за Булбанк а Маринова за ДСК. Руски пАдлоги

    Коментиран от #101

  • 4 КОТарАК

    82 11 Отговор
    почти всички в общественият ни живот -от политици до журналисти са издънки и проекти на ДС.някои ,,звезди от Биг Брадър не са

    Коментиран от #91

  • 5 Епично

    157 19 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя па..":

    Значи - много е хуманно унищожението на хора, чрез банковата система! Левон знае ли, колко хора се преминали в отвъдното, благодарение на него и ръководената от него банка? На колко хора са докарали инфаркти, инсулти, душевни страдания? Вълк в овча кожа!

    Коментиран от #63, #203

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Специално

    79 10 Отговор
    За теб да,такива като теб също.
  • 8 За нов Народен съд

    127 25 Отговор
    Гласувайте с плюс
  • 9 БгТопИдиот🇧🇬

    108 14 Отговор
    Разбирач,пропагандатор и наверно грантаджия е другаря химик !
  • 10 Човек

    48 140 Отговор
    Волгин е национален предател. Русия изби интелигенцията ни и даде властта в ръцете на глупаците. Русия ни върна в първи клас и още не можем да се съвземем.

    Коментиран от #16, #33, #64

  • 11 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    109 17 Отговор
    Крадливият арменец да не се пени толкова много,
    че ще вземе да се гътне...
  • 12 Макс

    34 111 Отговор
    Правилно , Волгин трябва да бъде игнориран от слушатели и читатели. Защо му обръщате внимание , той наистина е пропагандатор, при това платен и от вас.
  • 13 Ако бяхме

    15 74 Отговор
    Ако бяхме нормална държава и волгин и този щяха да са на топло!
  • 14 комунист ☆

    89 15 Отговор
    Бегай е ти за Дубай,че въжето те чака -АЙДУК !
  • 15 Коментаторски клишета

    60 8 Отговор
    Опитва се да запуши устата на критиците мултимилионният футболист, но всички знаем неговите изцепки на терена.
  • 16 БгТопИдиот🇧🇬

    106 23 Отговор

    До коментар #10 от "Човек":

    Левон е национален предател. ФАЩ изгони интелигенцията ни и даде властта в ръцете на глупаците. ФАЩ и ЕС ни върнаха в първи клас и още не можем да се съвземем.

    Коментиран от #23

  • 17 фактите

    111 18 Отговор
    Първо, не Волгин е мошеник от прехода с имоти за милиони, нали така? Второ, не получава грантове от Козяк. Аз го слушам - нищо толкова скандално не казва, напротив - даже е по-мек, отколкото 90 % от българите, които са против евро-атлантическите подлоги и слуги като арменската шашар-ма. Това за народния съд го каза като метафора, но къде ти разбират от това първосигналните роби на Козяк. Така, че Левончо - у лево. Гледай си пенцията и не се показвай.

    Коментиран от #116

  • 18 Хаха

    69 17 Отговор
    Не само Волгин, драга "инелигенцийо". Защо се плашиш от "Народния съд"? Имаш гузност ли? Демокрацията не е ли волята на народа? Какво значи "без съд и присъда", щом това е волята на демоса?
  • 19 Румен Решетников

    25 70 Отговор
    Прав сте, Хапарцумян! Комунистите избиха цвета на нацията, а над две хиляди души от осъдените са с присъда -"великобългарски национализъм " , тоест, патриоти!
  • 20 ухбардз

    78 15 Отговор
    Хампарцун, ти какво се опитваш да ни кажеш бре? Искаш справедлив съд ли бре? Я кажи след приватизационния период как е ? Нали се досещаш че нямаше да си и портиер на село ако не беше "демокрацията". А с тая лукавата и лъжлива муцуна искам да те уверя че за тебе ще се уреди справедлив съд та да се наситиш. Както е казал Христа Бога, които търси намира.
  • 21 йхнкхйких

    60 22 Отговор
    Волгин президент !
  • 22 А ти какъв си

    59 13 Отговор
    Престъпник!
  • 23 Няма и да се съвземем

    59 16 Отговор

    До коментар #16 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Под властта на ФАЩ никой няма шанс да се съвземе. Като последен пример виж Покрайнината на РФ.
  • 24 456

    71 14 Отговор
    Реално всички медии, особено националните - 24 часа се лее пропаганда анти Русия и Слава Коккаине. В събота преди обед два часа по Българското национално-козяшко радио се говореше агресивно и с омраза срещу Русия и за Украйна като пъпа на планетата, най-важната страна в мулти вселената. Е, това ок ли е? Крадецът вика дръжте крадеца, нали така се получава.

    Коментиран от #30

  • 25 въпроси

    77 13 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Защо ЛХ, не споменава за избитите, засреляни, обезглавени борци против фашизма? Точно те са избивани без съд и присъда,, включително деца и младежи. Защо всички забравят за тях?

    Коментиран от #39, #132

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 уууууу

    58 9 Отговор
    Тоя от от снимката толкова се накраде от приватизацията, че ви е бедна фантазията. Той пбаче за съд. Обикновне съд. Ама няма да дочакаме, уви.
  • 28 Груйчо

    15 62 Отговор
    Че,.. Волгин е идиот от ДС е ясно и очевидно! Но защо има още идиоти,които му пригласят?!
    Как може омразният комунизъм да бъде желан от нормални хора,трябва закон против мекеретата и предателите на България!
  • 29 Груйчо

    11 49 Отговор
    Че,.. Волгин е идиот от ДС е ясно и очевидно! Но защо има още идиоти,които му пригласят?!
    Как може омразният комунизъм да бъде желан от нормални хора,трябва закон против мекеретата и предателите на България!
  • 30 Българин

    10 40 Отговор

    До коментар #24 от "456":

    Очаквам с нетърпение Волгин да засипе с огън и жупел гадните американци, разработили бойни гъски и комари срещу солдатите на Рассия! 😂
  • 31 Добре, бе, маняк

    46 8 Отговор
    Добре че през 90-те всички убити бяха след съд и присъда, че всички умрели по пътищата също бяха осъдени за злодеяния, че за всяко престъпление имаше справедливост и всеки починал насилствено и преждевременно също си го е заслужил. Въобще, народът наистина си заслужава грижата на управляващите и на този експертец. Честито!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бай Ставри

    41 9 Отговор
    Левончо чакам те.Скоро ще се видим
  • 35 Прав си

    56 12 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    А този съд е по искане на Чърчил!!!!!!
    А да и припомним, че царските лакей също са избивали без съд. 10000 лв е била наградата за отрязана партизанска глава. Нека да не се опитваме да оправдаваме тогавашните управници които са били пък лакей на нацистите.

    Коментиран от #53

  • 36 Пха ха ха ха

    35 7 Отговор
    Пурца ти си презрян не Волгин!!!
  • 37 Мани

    56 11 Отговор
    В България 99 % от предаванията са насочени в правилната партийна евроатлантическа позиция, срещу Русия, за Украйна, за която трбябва да дадем всичко което имаме, а те да се чудят ка да си харчат парите по моловете. Волгин, Карбовски и още няколко други журналисти, по-малко от пръстите на едната ръка искат да се покаже и друга гледна точка, обективна, но веднага ги наричат путинисти, русороби и рски агенти. Тована мене ми прилича точно на социализма, като все пак май там беше по-свободно и по-човешко. Тука пълен фашизъм. Или си с нас, евро - жендъррите иил си против нас. Точно така е, нали?

    Коментиран от #45, #47

  • 38 Язе Сам

    34 7 Отговор
    Този не е банкер,ами да се запише за депутат от ПП,ДБ,ГЕРБ ЛБГТКРФС
  • 39 Българин

    13 23 Отговор

    До коментар #25 от "въпроси":

    Защото дорогой, воюващите с оръжие в ръка срещу народа и държавата си предатели, поставили се в услуга на чужда държава, бяха споменавани 45 години от комунистите!
  • 40 Този пък

    28 6 Отговор
    е много противен,пфууу
  • 41 Факт

    13 23 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Значи може тогава и полеви съд за Копейката и другите сподвижници на фашистка Русия, така ли да разбирам?
  • 42 Момчил

    8 24 Отговор
    Волгин безспорно много се е изложил с подобно изказване,защото без съд и присъда са избили тогава интелигенцията и са сложили овчари и всякакви с една атрофирала мозъчна клетка на върха,за да са послушни. Но! В случая с Хампарцумян е май прав. Бащата на арменчето е бил просто откривател,но сега виждаме синчето му какво представлява. О.репка абсолютна,която на никого няма да липсва.
  • 43 резервист

    33 8 Отговор
    Този с трудно произносимото име да си наляга парцалите. По-добре като е толкова отворен да обясни как банките в България години на ред реализират баснословни печалби в условия на стагнация и на мижава икономика. Или да вземе да се запише при Гешев.
  • 44 Исторически парк

    29 13 Отговор
    Трябва ни отново народен съд
  • 45 Румен Решетников

    9 19 Отговор

    До коментар #37 от "Мани":

    Абе товарищ, би ли си представил Радио Москва по време на втората световна да излъчва емисии на Радио Берлин, за да се чуе и другата гледна точка?

    Коментиран от #51

  • 46 Фифонкьо

    33 7 Отговор
    Пак ли тоя набеден експерт с голямата уста!? Да се благодсри на КараИван от Драгалевци, че го уреди с агенция инак щеше да си бъцка още колибите и епроветките!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Перо

    30 5 Отговор
    Тоя трябва да отговаря за приватизацията на БВТБ и др.” смели” приватизационни решения и защо Костов промени закона химик да има право стане Изп. директор на банка!
  • 49 гаджи

    33 6 Отговор
    хампарцици хората избивали други българи без съд са през фашиско а сед това пак е имало избиване ама е минало през народният съд създаден по препоръка на уса и англия прочети малко история ,ама тя нашата история не тие родна и затова не те интересува.
  • 50 Тоя па лалугер

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя па..":

    Аременчето пак излезе от някъде стига с тези комунисти шумкарите ги избиха а такива като теб са тяхни наследници скоро ще се изравни стария строи 45г.с новия демокрация за толкова години нищо не сътворихте демократи освен да краде те и да мачкате и затривате хора те като дойдат ония от Израел и въртиш опашка нали си им слуга. Скрисе повдигани се от теб г-н дс много ви дразни някой с различен мироглед

    Коментиран от #197

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гръч

    19 5 Отговор
    Как да не е имало съд и присъда?В името на народа малко ли е
  • 53 Момчил

    10 23 Отговор

    До коментар #35 от "Прав си":

    Ами, партизаните какви са били? Нека ти кажа - крадци,които са нахлували при обикновените хора,взимали им всичко насила и ги обричали на глад, крадяли им дори животните и всичката храна. Борели са се срещу режима,така че са били извън закона и е нормално да са били наказвани за действията си.
  • 54 Волгин

    14 28 Отговор
    е един кремълски боклук, платен от Путин и Митрофанова, както и президентчето ни, назначено от Решетников уж, че бил НАТО генерал. Войната на агресора свали маските на всички продажници на България, т.е. петата колона.
  • 55 Автото

    18 7 Отговор
    Левон Семкаджан, що не си продаваш семките ,фастъка и локума , ами си седнал да крадеш от нас обикновенните българи и акъл да ни даваш.
  • 56 йосарян

    27 6 Отговор
    "Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян" -- солидарен съм с волгин. за мен, а вероятно и не само, особата е еманация именно на тия нахални, пробивни, не-особено-умни самовлюбени наглеци, които са в основата на икономическият и социален крах на територията.

    Коментиран от #196

  • 57 Аз съм от ссср

    21 8 Отговор
    Маи господина от Армения иска диктатура. Щом другите не са на неговото мнение не трябва да съществуват,не е ли демокрацията точно обратното господин арменец!Всеки има право на мнение нищо че е по различно от твоето и трябва да се уважава иначе се връщаме 33 години назад.
  • 58 Арменски

    22 7 Отговор
    негодник ! Добре, ви е казал Волгин, крадлива долна сган ... и добре, е дошъл Народният съд за всички негодници !
  • 59 Перо

    25 5 Отговор
    Въпросният химик през соца се занимаваше с криминална, незаконна посредническа дейност и събираше конфиденциална информация за чужди фирми. После се скри зад СДС и узакони нерегламентираната си дейност и стигна до шеф на агенцията за приватизация, започна приватизацията на печеливши държавни фирми и си изтъргува поста в Булбанк,/при приватизацията на БВТБ/, но закона му пречеше, защото се изискваше правно или икономическо образование, а арменеца е химик! Тогава Драгалевския, мургав лаборант промени закона и кьораво и сакато, вече можеше да е банкер!
  • 60 Българин

    12 26 Отговор
    Хампарцумян, въпреки че не е етнически българин (или може би ЗАРАДИ това) говори неща, които повечето българи не казват, а би трябвало. Пълни ми сърцето как ги млати с ИСТИНАТА.
  • 61 Бамбука

    5 21 Отговор
    Умния може да стане пропагандатор, но от глупака банкер не става. Представете си само Волгин шеф на банка ?
  • 62 Така така

    23 5 Отговор
    Много лек коментар. Няма съдържание. Но пък може да има нов народен съд , а и трябва.
  • 63 един

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "Епично":

    А ми да взема да изтегля един голям кредит и като не мога да го платя,банката,вложителите и Левон ще са ми виновни за това, че аз не съм си преценил рисковете!Парите в банките не са на никой друг освен на вложителите,и не може така на ангро да се говори,всеки случай е отделен!
  • 64 Аз съм от ссср

    35 6 Отговор

    До коментар #10 от "Човек":

    Само че народният съд не го създава Русия а България по предложение на Англия и Франция и такъв съд е имало във други европейски държави. Четене трябва а не глупости да пишете.

    Коментиран от #74

  • 65 Мдааа

    20 7 Отговор
    За 33 години демокрация убихте милиони от мизерия, глад, липса на медицина!
  • 66 сектант

    13 2 Отговор
    какво значение има като 90% от капиталите в българия са овладяни от мафията
  • 67 Смерш

    5 21 Отговор
    Волгин се изживява като Ленин и мисли че ще направи социалистическа революция. Но той е само поредния четирихилядник финансиран от Митрофановная.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 САТЪРА НА ХАНА

    17 5 Отговор
    ДЯДО ИВАН ИДЕ ЛЕВОНЕ :)) ХА-ХА-ХА
  • 70 Пет пари

    16 6 Отговор
    А трябва да защитаваме и въоръжаваме тези които палеха живи бэлгари в укр без съд и присъда? Логиката ми убягва. По същата логика трябва да бъдат презрени например елена поптодорова, паси и др подобни, защото са пропагандатори само че за друга държава. Примери колкото искаш. Айде стига вече с тия врели-некипели.
  • 71 АААН

    18 3 Отговор
    Това че някой хора са избивали други без съд и присъда е пост фактум от действията на тези другите преди това .А да напомним на този малоумник колко дни е висяла отрязаната главата на Вела Благоева във Велинград от същия този ФАШИСТКИ режим в България преди 9 и другите убити .И какво да очакват тези убийци да вземе някой власта и да ги гаЛИ С ПЕРЦЕ за действията им преди това ? Да със сигурност има и такива дето не са заслужавали това но такова е били времето във войната .

    Коментиран от #82

  • 72 Ком

    14 5 Отговор
    "Кундурджията не по-високо от кундурите."
    Левончо, като Гешев се взе много на сериозно.
  • 73 Име

    5 1 Отговор
    Нищо не се е случило толкова. А Народен съд е имало заради това - че сме били съюзници на Германия, има престъпления, София и други градове са бомбардирани, имало е репресии над евреите, не е едно.

    Но е било крайно да ги убиват.

    Коментиран от #88

  • 74 Историк

    7 17 Отговор

    До коментар #64 от "Аз съм от ссср":

    Само че какво е правил Народния съд и КАК го е правил е определяла Русия, а техните слуги са провеждали по най-брутален начин. В тази цинична имитация на съд е имали 5 (петима) граждани на СССР. Затова и в България са издадени невъобразим брой смъртни присъди, често на хора, които първо са били убити, а след това са ги "съдили". Самите обвиняеми не са имали право дори да се защитават - били са им изчитани обвиненията и след това са им постановявали "присъдата" без да могат да се защитят.

    Георги Димитров (ръководител на Международния отдел на всесъюзната комунистическа партия разпорежда (относно подсъдимите на бъдещите Народни съдилища) на ЦК на БРП на 21 декември 1944 г.: никой не трябва да бъде оправдан”

    Народния съд е престъплението МАСОВО УБИЙСТВО извършено от комунистите по поръчка на съветските им господари, прикрито като "съд".

    Хампарцумян е прав, че Волгин явно харесва такива престъплния, и ги одобрява.

    Коментиран от #95, #99, #152

  • 75 Лили

    10 2 Отговор
    Този трябва да се скрие завинаги. И предлагам не уса, фащ, а гащ за съкращение.
  • 76 БОЦ - ко

    3 10 Отговор
    Като ловец на "пусия",
    Отстрелва ни Русия...
  • 77 САТЪРА НА ХАНА

    7 2 Отговор
    ПРОЧЕТОХ ВЪВ ВИКИПЕДИЯ ЗА ГЕНЕРАЛ ХРИСТО ЛУКОВ
    .... ДО ИЗРЕЧЕНИЕТО " ПО СЪВЕТСКАТА РАДИОСТАНЦИЯ "ХРИСТО БОТЕВ" ....
    .... :)) И ХРИСТО БОТЕВ ЗА ТЯХ Е СЪВЕТСКИ ДРУГАР
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 българина

    21 4 Отговор
    ако многоимотния, но малограмотен химик знаеше, че с решение на чл. 5 на Парижкия мирен договор и под надзора на Съюзната контролна комисия в София (състояща се от представители на САЩ, СССР, Великобритания и Франция), в България на базата на споменатия "наредба-закон за съдене на виновниците за въвличане България в Световната война срещу съюзените народи и за злодеянията, свързани с нея", се създава трибунал. Това е Народният съд,
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Историк

    4 14 Отговор

    До коментар #71 от "АААН":

    Само доказваш, че между режима на съветските убийци и този на фашистките убийци не е имало НИКАКВА разлика (същите методи, беззаконие, игнорирането на елементарни цивилизационни и човешки права и т.н.).

    Това е нещо, което знаем както от времената когато Хитлерова Германия и Сталиновия СССР са били съюзници, така и от модерната версия на Сталинизма - Путинизма, която е същия фашистки режим, който има абсолютно същите характеристики - незачитане на международните и по принцип демократичните закони, тотално погазване на правата на гражданите, геноцид, масови убийства, и така нататък.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Коментар

    11 2 Отговор
    Още един арменски боклук , слуга на западните сатанисти "загрижен" за българите.
    Да не говорим за неговите "експертни" познания .Трябва да се напише цял роман за това "експертно " недоразумение в българския псевдо елит.
  • 85 Уса

    4 3 Отговор
    Още един евреин ядосан на комунистите,че са спасили неговите.Какво им става на тези хора толкова ли се мразят забравиха холокоста дори
  • 86 престани бе,

    11 3 Отговор
    мошеник хампарцумян, или какъвто беше. Химик, правил се на банкер, за да краде и от изказванията му разбираш, че няма никакви познания в областите, в които се бута. Говори ГЛУПОСТИ за еврозоната и простолюдието в България (той НЕ СЕ смята за такъв). Фашизмът му идва добре, но свободното слово около Волгин - НЕ. Спрените руски канали не го притесняват и не му напомнят онези зловещи времена, но няма нищо против порноканалите и гейпарадите. СРАМОТА!!!
  • 87 Урюрвкос

    4 0 Отговор
    някой пак актуализира профила си като нахален и неумен богаташ. Навремето имаше идеология и в името на нещо свято се правеха глупости а сега в съседна държава имаме използване на бойна авиация и армия към собствените си градове и население като това изрично е забранено в Конституцията и нищо нито един осъден. Та трябва някой отвън да дойде и да им набие канчето.
  • 88 Навалний

    2 6 Отговор

    До коментар #73 от "Име":

    Ако се убили онея твоята майка или твоят баща и си раснал в една стая с цялото семейство и сте няма ли какво да ядете защото комунистите не са ви позволявали сега нямаше да дрънкаш подобни безумия.
  • 89 ХирУрг

    11 2 Отговор
    Народен Съд трябва да има и такива като неумното банкерче са нагледно основание защо.
    Но този НС трябва да е наистина брутален и кървав, не като меката пародия на комунистите - държавата сега е така загнила, че трябва жестоко рязане, докато се елиминира инфекцията - на репресии трябва да се подложат Всички магистрати, всеки политик, който е бил кмет, общински или народен представител, всеки държавен служител, всеки банкер и застраховател от ново началник отдел нагоре и т.н и т.н. ... и семействата им също !

    Коментиран от #93

  • 90 А стига с този волгин

    1 5 Отговор
    Човекът си харесва русия, слави я, тАм всичко е О.К. Тук всичко е зле…съчуствам на говедата, че са се родили говеда но не мога да им помогна.
  • 91 РЕАЛИСТ

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Абе Петър Волгин е бил на 20 години, когато станаха промените 1989 г. Каква ДС бълнувате. Там да не са вземали деца, бе.

    Коментиран от #97

  • 92 Да!

    4 10 Отговор
    Петър Георгиев е нормално българско име. Но виж като кажеш Волгин как звучи само? Браво Волгин молодец, отиди в Русия да ти се радват там.
  • 93 Историк

    2 8 Отговор

    До коментар #89 от "ХирУрг":

    "Народен Съд трябва да има" Какво ще кажеш ти и всички като теб да ви съдят както е "съдил" Народния съд? От гледна точка на съвременна България , всички, които подкрепят Русия, са предатели. Русия е обявила България за вражеска държава. Искаш ли да те "съдят" както Народния съд е "съдил" без да ти даде възможност да се защитаваш - довличат те в "съда", четат ти обвиненията без доказателства, или проверка на "доказателствата" и след това съда се оттегля, за да ти обяви присъдата, която е предопределена - колкото по-опасен си според противниците ти, толкова по-строга. Така съгласен ли си?

    Коментиран от #125

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 ами сега

    9 1 Отговор

    До коментар #74 от "Историк":

    приятелю как е? Коя част от решенията на българските правителства са техни или съотносими към нагласите на народа и интересите на България!
    Ако си направиш по-добър прочит на управленията в България, вероятно с погнуса ще установиш какъв прекрасен слугинаж сме били и продължаваме да бъдем. Просто сменяме Големия Брат, но подчиненото и колониално положение на държавата ни си остава.
    Ако ще съдиш за слугинаж едни, то не забравяй, че същото имаме и последните 30 години. Вълчо кожата мени си, но нрава не.

    Коментиран от #106

  • 96 Трайчо

    5 2 Отговор
    Този Левон е време да мине у лево. Кво ни занимавате с този измислен банкер. Една правеше кофи и по същия начин я издигнаха. Сваляйте го вече от екраните. Досаден е.
  • 97 Историк

    5 3 Отговор

    До коментар #91 от "РЕАЛИСТ":

    ДС не е спирала да функционира. Неслучайно нейни "бивши" (няма такова нещо в ДС) агенти са по върховете на властта през т.нар. "преход".
  • 98 ЛАПАНЕ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯ

    6 2 Отговор
    Ти и Мавъра колко хора обрекохте на глад и смърт ? Нагли престъпници
  • 99 Мнение

    12 2 Отговор

    До коментар #74 от "Историк":

    Такива "историци" като теб бол в тази държава с 80% дебили.
    Ако бяхте наистина български патриоти България сега щеше да е на пидестала на най старата държава в Европа и една от най-старите в света.
    А ние сме на опашката ,заради роболепието към една "империя " зачената преди 200 година с народ от бегълци от затворите в Европа ,каторжници и престъпници унищожила коренният народ на Америка.
    И след това готова да унищожи всяка държава в света ,която не изпълнява написаните "правила" от вашингтонското блато.
    На пръстите на двете ръце се броят истинските историци на България, които се борят за истинската история , сражавайки се с историците соросоиди и еврейски слуги отрепки.

    Коментиран от #111

  • 100 Байчо

    8 3 Отговор
    Малко хора знаят, но сградата, в която се помещава Булбанк, е построена от комунисти, както и президенството, министерски съвет, партийният дом, ЦУМ, Шератон и всичко останало в България!

    Коментиран от #199

  • 101 ВЯТЪР В ГЛАВАТА

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Софийски":

    Лека корекция : козяшки подлоги са с мавъра
  • 102 Лично мнение

    9 3 Отговор
    Хампарцунян е един ояден и нагъл гьонсурат! Волгин каза истината.

    Коментиран от #121

  • 103 Диоген

    4 0 Отговор
    Когато насочат цевта на пистолета към теб,другата гледна точка е откъм страната на спусъка!Проблемът е, че в тези 33г.след 1989г., голямата човешка маса не чете.Препоръчвам " Всичко тече" от Василий Гросман. Все още я има...
  • 104 И този

    2 2 Отговор
    Иска да докаже че България винаги е патила от "доброжелателни" чужди умници
  • 105 В „Народния съд“

    2 2 Отговор
    56% са били евреи !

    Коментиран от #112

  • 106 Историк

    5 5 Отговор

    До коментар #95 от "ами сега":

    Нищо не сме "сменили". Българските политически партии почти без изключение продължават да слугуват на Москва. В т.нар. "преход", сме имали 2ма министър председатели, които са били бивши граждани на СССР (да, в "демокрацията"), 5-6, които са пряко свързани със СССР/Русия и още десетина "фактора", които се контролират директно от Русия.

    Опита за подмяната на разказа за това кой определя българската пролитика през "прехода" е поредния инструмент на Държавна сигурност за контрол на българското общество - като се приписва на "демокрацията" уродливите последици от придължаващото владеене на обществото от бившите ккомунистически тайни служби. Неслучайно бившите соцстрани, които ги елиминираха, дръпнаха и сега са далеч напред пред България (включително Румъния), а у нас все още обвиняват "демокрацията". ДС работи, за да обезвери българското общество, че демокрацията е добърия избор, като брутално саботира демократичните процеси, и след това обвинява самата демокрация за проблемите ни.

    Коментиран от #109, #138

  • 107 Ти отдавна си за затвор

    5 3 Отговор
    Костовак крадлиф
  • 108 Левон Хампарцумян

    6 3 Отговор
    Е силно неадекватен човек. Спокойно мога да го определя като тотален побърканяк. Толкова глупости на куп трудно главата на нормален човек може да роди. Жалко е че въобще медиите му обръщат внимание и го отразяват.
  • 109 Ха ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #106 от "Историк":

    Какво ДС те гони бе шапшал?
    На колко години са бившите ДС
    Марш на фронта диване фалшив историк

    Коментиран от #114, #133

  • 110 Още по-антипатични

    4 3 Отговор
    са армянчики, крадещи българи
  • 111 Историк

    3 5 Отговор

    До коментар #99 от "Мнение":

    "А ние сме на опашката" ...... заради" това, че вместо да елиминирате бившите комунистически тайни служби, и да градите истинска демократична държава, те ви симулираха преход към демокрация, и постепенно се върнаха и овладяха цялата държава. В момента гледаме техния щурм да бъде извадена България от крехката й ориентация към нормалност и връщането и в ръчичките на диктатурата на службите. Радев е само върха на този процес, негово лице, но това е било планувано ДЪЛГО време.

    Коментиран от #124

  • 112 Останслите 34

    1 2 Отговор

    До коментар #105 от "В „Народния съд“":

    са били арменци
  • 113 Просто човек

    4 2 Отговор
    Волгин е зло куче...
  • 114 Историк

    5 4 Отговор

    До коментар #109 от "Ха ха ха":

    Пробвай малко по-интелигентно, другарю. ДС си съществува, и продължава да работи. И като казвам ДС, имам предвид ДС на комунистическите тайни служби, не службата, която трябва да се грижи за националната сигурност. Тя съществува само за да носи кафета на истинските ДСари. Хампарцумян е прав: ако имахме работещи служби, а не такива, на които истинските ДСари нареждат да НЕ си вършат работата, Възраждане и други подобни ОЧЕВИДНИ руски пионки, щяха отдавна да са със спряно финансиране.
  • 115 Я си пий хапчетата !

    4 2 Отговор
    ....чрез образованието, като бъде записано в учебниците, че комунистите са избили десетки хиляди души, защитени от съветските танкове..... Съветски танкове в България е нямало, но американски бази сега има нали ? Народни съдилища в цяла Европа е имало и най малко осъдени точно в България са били. И впрочем точно Американците от комисията са настоявали осъдените от Народният съд да са в пъти повече. .....

    Коментиран от #118, #130

  • 116 уке

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "фактите":

    Волгин е обикновен пом .....ияр като всички русороби
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Историк

    3 5 Отговор

    До коментар #115 от "Я си пий хапчетата !":

    " Съветски танкове в България е нямало" Имало е. ОТ 1944 до 1947. Времето, в което е обезглавена българската държавност с избиването и затварянето на ВСЕКИ, който може да е представител и носител на такава. След което съветските окупатори са назначили навскякъде, включително в армията, послушници, които са изпълнявали каквото им бъде наредено. Неслучайно армията - режимите на тайните служби, каквито са съветския/съвременния руски/ този на НРБ между 1944 и 1989та разчитат на СИЛА, затова първата им задача е да овладеят СИЛОВИТЕ елементи на държавата - армия, служби, и полиция. И да ги използват и срещу собствения си народ, ако се налага. Нещо, което виждаме в днешен Беларус и Русия.

    Коментиран от #123

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Гост

    0 2 Отговор
    Ами моите уважения към Хампарцумян, но последното твърдение изобщо не е вярно! Съветските танкове са били на фронта! И колко са “жертвите на комунизма” до ‘46? Щото до тогава стоят представители на страните победителки във ВСВ!
  • 121 наистина

    0 1 Отговор

    До коментар #102 от "Лично мнение":

    Коя истина, неговата и твоята а дали е истина.
  • 122 Кънтят му у главата изкуфяла

    2 2 Отговор
    На този нагъл индивид още копитата на руските ескадрони и думичка обаче за скапаните банки които направиха 1,6 милиарда лева за година на наш гръб свръх печалби. Нито думичка и за ЧПФ които окрадоха над 30% от парите на гражданите по партидите им само за година. И очевидно голям страх го гони справедливост да не потърсят хората. Долно мръсно същество побъркано и крадливо. За всичко комунистите и Русия са му виновни и разбира се Волгин.
  • 123 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #118 от "Историк":

    Защо не видиш нещо внСАЩ? Канада - Конвоя на свободата? Или ти е казано да се ровиш само в източна посока! Не си обективен, а това значи лъжа!

    Коментиран от #126

  • 124 Диоген

    4 0 Отговор

    До коментар #111 от "Историк":

    Във Ваша подкрепа-"Операция Голгота"-(Михаил Любимов)-секретният план на Перестройката.Статия от 11.11.2019г.във "Фактор.БГ".Все пак авторът е руснак, бивш полковник от КГБ.Не е американец!
  • 125 е че то

    5 2 Отговор

    До коментар #93 от "Историк":

    и сега е същото. Както сам си отбелязал, ако кажеш нещо в защита на Русия, то биваш анатемосан, при това без някой да изслуша аргументите ти. Е, все още не те арестуват, но скоро и това може да се случи (като гледам новите закони в прибалтийските държави, то усещането за всеобща "цивилизована" диктатура, май е въпрос на време).
    Двойния аршин, си е двоен - и ни връща в забравени времена.
    Когато САЩ сриват държави на хиляди километри от границите им, но с аргумента за тяхната безопасност (и то с много повече мирни жертви) - какво правим - приемаме, че е въпрос на безопасност и наличието на техните бази в съответните региони се третира като проява на миротворчество. А всъщност, си е чиста агресия.
    Когато Русия се намесва да защити собствената си сигурност и правата на руснаци в съседна държава - тогава пощуряваме, че това е агресия и дайте да водим война, та да я накажем (всъщност, ако можем да я сринем и колонизираме).
    Заблудата е прекрасно нещо и позволява розови сънища, но винаги идва момент на отрезвяване.
    Не подкрепям военните средства за решение на конфликти или кризи, но истината е простичка - и САЩ и Русия си гледат интереса, като прилагат идентични средства, в зависимост от обстоятелствата. Тук няма добър или лош - еднакви са.
    В случая, САЩ искаха тази прокси война с Русия - и я получиха. Ние, обаче искахме ли?

    Коментиран от #135

  • 126 Историк

    2 2 Отговор

    До коментар #123 от "Гост":

    "Не си обективен" За кое не съм обективен? Всяка дума, която съм написал, е истина и проверена. А това не може да бъде НИКОГА "лъжа".
  • 127 .......

    0 0 Отговор
    .......
  • 128 Готин американец или просто Киро

    0 1 Отговор
    А вф богат парцал
  • 129 "ВРАГ НА НАРОДА"

    5 2 Отговор
    КЕМАЛ АТАТЮРК БЕШЕ ПРАВ!

    И ПЕТЪР ВОЛГИН Е ПРАВ!

    ВРЕМЕ Е ЗА НОВ НАРОДЕН СЪД!
  • 130 верно ли

    2 5 Отговор

    До коментар #115 от "Я си пий хапчетата !":

    И как така да е нямало съветски танкове, като всички модели на танкове бяха съветски/имало е немски но са ги заровили на границата/ а българската армия е на пряко подчинение на московията. Така, че локумите за нямане на съветска армия не минават нашата е придатък на съветската.

    Коментиран от #134

  • 131 Ъхъ пробвайте се !

    4 1 Отговор
    Според него завеждането на дела срещу защитниците на т.нар. „Народен съд“ е добра идея. Добра идея е !!! обаче нов Народен съд да има ! 33 години атлантически грабеж и погром над икономиката и хората стигат. Народни съдилища навсякъде в Европа е имало и не сме ги измислили ние в България. Лошото е единствено че е много мръсници минаха покрай капките и отърваха кожата.
  • 132 Българка

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "въпроси":

    Никой нищо не е забравил, НО се прави опит да се омаловажи избиването на хора. Не е прав Волгин да омаловажава избиването и мъченията на хора, само защото са били грамотни и предприемчиви. И фашисти и комунисти са опетали с терор да наложат убежденията си, заради това вече са история , надявам се.
  • 133 ха ха хо

    2 1 Отговор

    До коментар #109 от "Ха ха ха":

    Питай мекерето Каракачанов на колко е години.
  • 134 Военни Бази на

    6 1 Отговор

    До коментар #130 от "верно ли":

    Съветска армия в България никога е нямало ! Никога ! За това става дума. А българските танкове какво производство са няма никакво значение

    Коментиран от #136, #137, #139

  • 135 Историк

    3 6 Отговор

    До коментар #125 от "е че то":

    Елементарно е нивото, на което се опитваш да се аргументираш. Аз Русия я споменах само като центъра, който контролира (бившата) комунистическа ДС. Много си далече от "тогава", щом твърдиш че "и сега е така", а приказките за това, че "така се усеща" ми напомнят за вица, как едно семейство отишло на гости на друго. След като се прибрали от посещението, тяхната домакиня им се обадила и ги попитала дали не са й "прибрали" сребърните лъжички за чай. Възмутената съпруга на гостувалите отрекла обвинението и за да запази добрия тон, все пак попитала "добре вие потърсихте ли внимателно при вас, няма ли ги?" на което обвиняващите ги домакини отговорили, " абе, да, ние ги потъсихме и ги намерихме, но у нас остана едно такова чувство .... " Та така. Иначе както написах по рано, ДС работи с всички сили да руши демократичните процеси които все пак съществуват в България, и след това хвърля вината на "демокрацията". Целта е ясна: за да обезвери българското общество, че демокрацията е добърия избор, като брутално саботира демократичните процеси, и след това обвинява самата демокрация за проблемите ни. Това е похват, който е разработен и известен още от Сталиновото НКВД а по-късно и от КГБ - жертвата да бъде обвинявана, за положението й, предизвикано от този, който й го е причинил.

    Коментиран от #141

  • 136 Историк

    4 6 Отговор

    До коментар #134 от "Военни Бази на":

    "Съветска армия в България никога е нямало ! Никога !" Това е лъжа. Цяла България е била "база" на съветската армия между 1944 и 1947. НЕСЛУЧАЙНО тогава са извършени и най-големите погроми на комунистите срещу българите с цел назначаването на послушници. След това НА ПРАКТИКА не е имало БЪЛГАРСКИ военни бази, защото военните са били одобрявани от Кремъл и назначавани от слугите на Кремъл в България, така че всички бази на БНА са били на практика съветски. Кое е по-добре от три бази? Отговор: ВСИЧКИ бази.

    Коментиран от #147, #198

  • 137 така де

    5 3 Отговор

    До коментар #134 от "Военни Бази на":

    Това ти се обяснява, че няма нужда от база цялата територия беше руска база и си правиха каквото си искат.
  • 138 ами сега

    4 3 Отговор

    До коментар #106 от "Историк":

    Очевидно, анализа ти е слабо място. Парадигмата, че винаги е по-добре да намериш причината за "всички бели" някъде навън (по-просто казано - някой друг да е виновен, и кой друг, освен Русия) не е решение.
    Колкото повече се самоубеждаваш и бягаш от обективния прочит, то толкова повече ще си жертва на пропаганда и опорки.
    Крилата фраза на ББ за "началниците му от Брюксел", всъщност сама показва несъстоятелността на нашите правителства през последните 30 години.
    Просто преди бяхме вързани към Русия, сега сме прикачени към САЩ. Обаче и сега, както навремето други решаваха къде ще ни прикачат.
    Проблема ни е, че не търсим максимума за българския интерес и суверинитет от формираните обстоятелсва, а по ирония, всеки път се хвърляме да се кланяме на новия ни покровител. Кой знае, може след време със същия ентусиазъм ще хулим САЩ. А дали ще е коректно, на кой му пука - нали си имаме оправдание за "всички бели".

    Коментиран от #145

  • 139 има защото

    4 4 Отговор

    До коментар #134 от "Военни Бази на":

    Българските танкове са били на пряко подчинение и разпореждане на савецките танкове. И българските танкове не си стояха тук а по нареждане на съвецките такива отидоха в Чехия да газят хора.
  • 140 ежко

    5 2 Отговор
    Упс.Един от крадците на прехода се почуствал засегнат:)Абе Левончо, как така първо продаде активите на БНБ на италианците, а после и стана директор?Добра ли беше цената или я редуцира няколко пъти?Утре ако има нов народен съд, изобщо няма да застана зад такива като теб.Ще ви оставя сами да се оправяте, както и вие никога не сте заставали зад народа.
    Апропо, документите от народният съд са налични.Буров стана известен с книгата на Пакукчиев, ама какви афери е въртял с брат си с тютюн -ум да ти зайде.Затова си получи 10 години и то от народният съд.И останалите са такива - същите като Пеевски и Борисов,но в миналото.
    Е,имало е и изгорели без присъди, но нима Гео Милев и останалите като него имаха присъди,а?
  • 141 е че то

    2 1 Отговор

    До коментар #135 от "Историк":

    по твоята логика ЦРУ, ФБР и т.н. структури рушат демокрацията в САЩ и са виновни за всичките им проблеми.
    Силата на службите е голяма, но нейното екстраполиране не дава "индулгенция" на слабите политици и индиферентни към правилата общества

    Коментиран от #149

  • 142 Кака Левон

    6 4 Отговор
    Волгин НЕ бил журналист, а пропагандатор, и трябвало просто да бъде презрян от нормалните хора, смятал "банкерът" .... нон сенс е "банкерът" да казва какво трябвало да правят "нормалните хора"...... И впрочем само фашист може да твърди, че изразяване на гражданска позиция различна от тази на побърканите атлантици е "пропаганда" ! ..........нашата НЕ е, а вашата Е..... Не само не е логично обоснована позицията която изразява това същество, но и силно неадекватна и недемократична е ! Равнопоставеност на мненията, основен принцип на демокрацията отдавна не се практикува в България. Липсва основният принцип в журналистиката: Теза-антитеза-синтез и се практикува повсеместно фашисткият принцип: увод-изложение-заключение ! Цензура и сега виждаме че се появят хора като този случайник които и за терор над журналисти мечтаят. просто вика да бъде презрян ......но в случая "просто" се оказва и отново за кой ли път се доказва само и единствено като такова самият Левон Хампарцумян......
  • 143 Лъжепатриоти

    3 6 Отговор
    Коментаторите бълват огън и жупел срещу банкера-бил арменец, бил богат, бил химик.Ами защо и вие дето се правите на българи, не управлявате голяма банка, защо не можете да забогатеете, а защо Волгин не е например Марицин, той кого защитава Раша или България?! 🤣🤣🤣
  • 144 Адолф

    2 4 Отговор
    А на мен са ми достатъчни 10 секунди да слушам съветски агент като тебе другарю Волгин за да разбера че не са загинали напразно българите които се бореха срещу комунистическия режим който баща ти ти другарю Волгин така пламенно възхваляваше в творбите си.Също така ми е достатъчно да те погледна за миг за да разбера защо е имало хора които са предпочитали да изгният в затворите в Белене и Ловеч отколкото да живеят сред същества като тебе и баща ти.
  • 145 Историк

    1 2 Отговор

    До коментар #138 от "ами сега":

    Всъщност, аз не ползвам такава парадигма. Причината това "някъде навън" да има успех се корени в "някъде вътре" и съм го написал съвсем ясно какъв е механизма. Мога да се разпростра и върху народопсихологията на този феномен. Между "преклонена главичка сабя не я сече" (инстинкта за оцеляване, вместо за живеене, както е при достойните хора) и "келепира", българинът не иска "да рискува" нищо, затова "посреща с отворени обятия" всеки нов "господар". (с надеждата да си запази "придобитото), което е особено разрушителна тенденция, ако такъв има намерение да те унищожи като държава. Като добавим и това, че всеки българин си мисли, че с него започва и свършва света, и затова той най-много "заслужава", и е лесно да разберем защо има доволно много българи, които са се продали и работят за ДС - кой не е "дооценен", кой се чувства "онеправдан", кой си "отмъщава", но ВИНАГИ целта е той да е отгоре, дори с цната на свличането на другите под него. Това е и основния белег, по който може да се разпознае индивида в комунизма и в демократично общество. В комунизма всички в България се задоволяваха да мизерстват еднакво (като изключим партийната върхушка, разбира се). В демокрацията хората, които ИСКАТ И МОГАТ, просперират. И отново и отново се намират хора, които си извиняват действията с "недооценяване" или "отмъщение".

    Бойко Борисов е продукт на ДС, както всички мутри. Той не е "демократ". Той е търговец на влияние - между руснаците и запада, и се опитваше и опитва
  • 146 Историк

    1 3 Отговор
    Бойко Борисов е продукт на ДС, както всички мутри. Той не е "демократ". Той е търговец на влияние - между руснаците и запада, и се опитваше и опитва още да си откъсне парче от руската баница. Затова му се налага да води полемика като "демократ", за да се задържа на власт във все пак държава, която поне формално се стреми към демокрация, докато действията му много често показват, че обслужва руснаците. Примерите са безкрайни - от газопровода, който построи на Путин с наши пари, през нарочно саботирания интерконектор, който 10 години не "някакси" не можа да изгради, през търговията с влияние с ДПС, през абдикирането на "златната акция" на държавата в Лукойл и неплащането на данъци, през оставянето на друг мутроолигарх на руснаците Божков, да вършее в държавата, през продаването на телекомуникациите ни на руснаците - всичките тези действия обслужват ПРЯКО руския интерес. НА фона на всички тези неща приказките за това как сме "прикачени към САЩ" са кухи. Прикачени сме към Запада, но повече формално и на думи, отколкото реално. Затова вече значително изоставаме дори от Румъния. Задавал ли си си въпроса КАК ТАКА държава като Румъния, която доказано беше по-зле от България през 89та, вече е на светлинни години пред нас в развитието си като демокрация и икономика?
  • 147 Истината е само една

    4 1 Отговор

    До коментар #136 от "Историк":

    И тя категорично е следната и това трябва да учат младите !!!!!!!...... : Народният съд е учреден с подписаното примирие със САЩ и Великобритания, на които България бе обявила война и която бе победена като съюзник на Хитлер. Създаден е от правителството на Отечествения фронт, в което БКП е имала само 4 министри, които не могат да наложат мнението си. Съденето на виновниците за въвличане на България във ІІ световна война и престъпниците от другите европейски страни е потвърдено със споразумение в Лондон на 4-те Велики сили победителки на 8 август 1945 г., с Декларация на Общото събрание на ООН (11 декември 1946) и с Женевската конвенция за защита на жертвите от Втората световна война (1949). В процесите у нас са разгледани простъпките на 10 920 души. Осъдени на смърт са 2618 души, но са изпълнени 1046 смъртни присъди, другите подсъдими пратени в затвор или са оправдани. ....... Това е истината ! А ти ако си историк действително.... пробвай с факти да ме убориш.....

    Коментиран от #153, #154

  • 148 Един не-трол

    4 4 Отговор
    Единият е успял икономист другият неуспял журналист. Единият е учил, работил и успял, другият плюе успелите, защото знае че е некадърник. Някой пиле тука 10000лв че давали за отрязана партизанска глава. Малко е след атентата в църквата Св. Неделя. Със сигурност са умрели повече жени и деца. Народният съд е мечтата на простите и мързеливи завистливи некадърници.
  • 149 Историк

    1 3 Отговор

    До коментар #141 от "е че то":

    Няма такова нещо. Няма такава "моя логика". Отново се проявява типичната логическа грешка, че щом ЦРУ и ФБР и ДС са тайни служби, то те правят едно и също нещо. Това, че нещо се казва по един и същи начин, не означава, че е същото, точно както това, че един часовник има колела, и едан кола има колела, не правят часовника кола.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Волгин си е с достойнството

    1 3 Отговор
    А ти жалко продажно нищо в краката му! Какво ще съдите, като сте толкова жалки нещастници!
  • 152 ежко

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "Историк":

    Айде да не се лъжем.
    Ситуацията в България -
    "Срещу 11 122 души са повдигнати обвинения, а присъдите са 9155 " т.е. около 2000 човека са се разминали без присъда!

    Във Франция, по това време, същият тип съд издава 97 000 осъдителни присъди като смъртните са около 11 000.
    Що се засягаш?Да не се позна като кандидат за народен съд II?
  • 153 Истината е само една

    3 3 Отговор

    До коментар #147 от "Истината е само една":

    Допълвам : САЩ и Великобритания многократно изразяват остра реакция относно малкото осъдителни присъди в България ! Поне три пъти най малко това се случва .... ! документите и грамите ги има на свободен достъп в електронният архив в Труман библиотеката и всеки може да ги прочете.......че .... повтарям колеги отново : САЩ и Великобритания многократно изразяват остра реакция относно малкото осъдителни присъди в България от страна на Народният съд ! А Левон Хампарцумян е просто неграмотен идиот.

    Коментиран от #156, #190

  • 154 Историк

    1 2 Отговор

    До коментар #147 от "Истината е само една":

    Нищо от фактите ти не засяга самата дейност на Народния "съд". Там липсват ВСЯКАКВИ ФАКТИ. А ако мислиш, че "само" над 1000 смъртни присъди са малко пробвай да сравниш с броя смъртни присъди издадени на Нюрнбергския процес, където, мисля е неоспоримо, че са били съдени къде къде по-значими исторически фигури и техните деяния.

    Всъщност, ФАКТЪТ, че напълно заобикаляш самата дейност на т.нар. Народен съд е повече от показателен за това какво КРИЕШ, и следващия въпрос е ЗАЩО го криеш, ако наистина Народния съд е това, за коеот го представяш?

    Ето ти какво и как са били жертвите на този "съд". ": По „Дело № 6“ са подсъдими 101 писатели, художници, журналисти, включително вече убити.

    Коментиран от #163

  • 155 Край с тебе

    1 1 Отговор
    Сложих ти кръста на банката.
    Повече няма да ме скубеш всеки месец.
    Адио.

    Коментиран от #157

  • 156 Историк

    1 2 Отговор

    До коментар #153 от "Истината е само една":

    Дай цитати от тези " документи и грами" с техните референтни отпратки, "колега". Такива твърдения се правят само след като си ги чел. Чакам. Докажи, че не си копи-пействал нещо подадено ти от някого, без да си проверил истинността му.

    Ако не успееш, значи никога не си виждал такива документи, камо ли да си ги чел.
  • 157 Оне

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "Край с тебе":

    Аз току що си отворих сметка в банката му. :)
  • 158 Кака Левон

    4 1 Отговор
    Хампарцумян завършва за инженер-химик от Висшия химико-технологичен институт в София. Започва кариерата си като "научен сътрудник" в Централния институт за изчислителна техника през 1980 г. Същият този институт за изчислителна техника в който 99% бяха сътрудници на ДС !
  • 159 Мнение

    3 2 Отговор
    Честно казано ако не са били комунистите едно време да спрат нацистите този Левон Хампарцумян,Лорер и подобните им щяха да са отдавна изгорени в лагери.Нима не помнят Аушвиц?Народният съд донякъде едно време е бил и заради евреите,а сега седнали да спорят хаха.
    Минало-заминало.Не връщайте комунизма и нацизма.И двете не струват,фашистки режими са и водят до кръвопролития.

    Коментиран от #160

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Историк

    1 1 Отговор
    Народния "съд" обвинява и осъжда на 15 години строг тъмничен затвор, три милиона лева глоба и конфискация на цялото му имущество и лишаване от граждански права „за фашистка дейност и антисемитизъм“, Димитър Пешев, спасителя на българските евреи.

    Само съвършени цинични из вер ги могат да измислят подобно нещо.
  • 162 И линкове мога да ти дам на всяка една

    1 1 Отговор
    Но тук линкове не може. Влизаш в (trumanlibrary gov) и четеш през търсачката България

    Коментиран от #167

  • 163 Дааааааа !

    2 1 Отговор

    До коментар #154 от "Историк":

    Осъдени на смърт са 2618 души, но са изпълнени 1046 смъртни присъди, другите подсъдими пратени в затвор или са оправдани. Двата военни състава на Народния съд осъждат на смърт 35 военни с различни чинове – от подофицер до генерал, виновни за убийства на пленени партизани, на ятаци, на мирни граждани и опожаряване на къщи; 38 са пратени в затвор до живот и 74 са с различни срокове в тъмницата.

    Това сочат документите. !!!!!

    Коментиран от #164

  • 164 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #163 от "Дааааааа !":

    Прдължаваш да цитираш неща, които не разясняват ФУНКЦИОНИРАНЕТО на т.нар. Народен съд.

    Нека започнем с въпроса: необходимо ли е било "съдиите" да имат юридическо образование, за да "съдийстват" в "народния съд"?

    Слушам.

    Коментиран от #169

  • 165 Истината е само една

    2 1 Отговор
    Защо се стигна до Народен съд, за какво са съдени политици и военни   през 1945 г.? В периода 1940-1944 г. у нас са арестувани от властта  64 345 души, участници в Съпротивата, от които на смърт са осъдени и разстреляни 12 461 човека (сравнете с присъдите на  Нар. съд),  другите са пратени в затвори и лагери.
  • 166 Истината е само една

    4 2 Отговор
    Убити са без съд и присъда над 20 000 ятаци
    и са изгорени 2 139 къщи. Доживотна присъда са получили 1 933 и са интернирани 31 250 души. Правителствата на цар Борис ІІІ и на малолетния Симеон ІІ са раздали близо 200 млн. лв. за партизански и яташки глави. Нима не трябва да се съдят организаторите и изпълнителите на тези престъпления? Можеше ли бившият учител подпоручик Йорданов да не бъде съден затова, че лично е  разстрелял шест деца от с. Ястребино, за които Ив. Сотиров казва, че сами са се убили. Ятачката Цветана Тотева и нейният двегодишен син са убити в къщата им. Братчетата Кокарешкови са изтезавани, че са дали хляб на партизаните, след това разстреляни. Кой крещи, че в лагера „Белене” са давали трупове на лагерници на прасетата? Първо това са направили офицери,  командвали ловни роти за преследване на борците против кафявата чума. Те са рязали парчета месо от  бедрата на убитите момчета Кокарешкови и са хранели кучетата си. Нечовешко е  едното и другото, но трябва и двете да се признаят. Генерал Кочо Стоянов се убива сам, защото знае, че престъпленията му още от 1925 г. няма да бъдат простени.  Капитани, полковници и генерали са водили ловни роти от войската и са били по-жестоки от жандармеристите. Обираха бакърите на хората по селата, за да  се леят куршуми за източния фронт (помня го). Как трябваше да се отнасят хората към палачите си, които са ги изтезавали, разселвали и палели къщите им,  което мнозина още помнят (и аз). Мнозина спонтанно отмъща
  • 167 Историк

    2 2 Отговор

    До коментар #162 от "И линкове мога да ти дам на всяка една":

    Няма да се измъкнеш така. Цитираш ИМЕНАТА на конкретните източници, раздела, в който се намира съответния материал и точния цитат.

    Ако не успееш, значи никога не си виждал такива документи, камо ли да си ги чел.

    Коментиран от #171

  • 168 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор
    Мир на праха на убитите десетки хиляди, но са останали СТОТИЦИ ХИЛЯДИ живи със съсипан и пропилян живот...
  • 169 Сам ще си отговориш

    3 1 Отговор

    До коментар #164 от "Историк":

    На въпроса като прочетеш какво пише в споразумението от Лондон на 4-те Велики сили победителки на 8 август 1945 г., Както и Декларация на Общото събрание на ООН (11 декември 1946) както и с Женевската конвенция за защита на жертвите от Втората световна война (1949) .......и да се правиш на интересен не мисля че е много интересно ! "Народният съд" въобще не е била българска инициатива човек а "4-те Велики сили победителки" го изискват от нас и не случайно действително повече от половината народни съдии са били евреи ..... .

    Коментиран от #170

  • 170 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #169 от "Сам ще си отговориш":

    Аз те попитах дали е имало нужда "съдиите" от "народния съд" да имат юридическо образование.

    Чакам отговора ти.

    Коментиран от #172

  • 171 Абе я у лево

    2 1 Отговор

    До коментар #167 от "Историк":

    Ти ще ми говориш кво и как съм чел. Многократно в други сайтове линкове съм пускал. Не се прави на интересен а потърси.

    Коментиран от #174

  • 172 Не мога да ти кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #170 от "Историк":

    А и не е важно това. Веднага след освобождаването на Франция от хитлеризма се отприщва вълната на гняв и отмъстителност на гражданите,
    много по-силна, отколкото в България.
    Около 9 000 души са „прочистени” веднага от гражданската наказателна акция. На съдебно преследване са обявени 127 000 души, а с осъдителни присъди са 97 000 провинили се, като 11 000 са осъдени на смърт. Осъдени са на смърт двама премиери и няколко министри. Не е пощаден и героят от Вердюн маршал Анри Филип Петен, куклен ръководител на пронацистката „Свободна Франция”. Осъден е на смърт, но поради преклонната му възраст присъдата е заменена с доживотен затвор. Най-осезателно изпитват гнева на френските граждани проститутките, които са съжителствали с немските офицери. Около 20 000 проститутки са пребивани с камъни по улиците, главите им са стригани до голо и са разкарвани по улиците, обругавани и оплювани, заливани са със студена вода. Един покъртителен филм с актрисата Чарлийз Терон много добре показва този отмъстителен изблик на французите. Нейната героиня съжителства с висш немски офицер, но тайните, които научава от него, предава на съпротивата и така спасява много френски патриоти. Но улицата не знае това и тя е умъртвена с камъни.

    В Холандия, която почти не е пострадала от хитлеризма  като Полша, Чехия или Сърбия,  наказва много свои поданици, макар и с по-леки присъди: 38 сътрудници на хитлеристкия агресор са усмъртени, 419 пратени в затвор, но над 370 000 са с отнети и огр

    Коментиран от #173

  • 173 Историк

    1 2 Отговор

    До коментар #172 от "Не мога да ти кажа":

    Не е важно, дали е имало СПРАВЕДЛИВ СЪДЕБЕН ПРОЦЕС при т.нар. "Народен съд"?
  • 174 Историк

    3 2 Отговор

    До коментар #171 от "Абе я у лево":

    Стана ясно, че си поредния руски принтер, който не е прочел нещата, които твърди.

    Това само помага за демонстрацията на това с какво си имаме работа.

    Коментиран от #179

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Чичак

    3 1 Отговор
    Някой да е служил във Руска Военна База в България ? Не ми се вярва нормален индивид да го твърди ?
  • 179 Станало ти ясно

    2 1 Отговор

    До коментар #174 от "Историк":

    Ама нищо не ти е ясно ! Пълен бъркоч ти е в главата младеж.
  • 180 Даааааааа,

    4 1 Отговор
    Правителствата на цар Борис ІІІ и на малолетния Симеон ІІ са раздали близо 200 млн. лв. за партизански и яташки глави. Нима не трябва да се съдят организаторите и изпълнителите на тези престъпления?.....?

    Коментиран от #182

  • 181 българка

    3 5 Отговор
    Волгин ще млъкне, когато Русия се прибере в границите си и престане да ламти за чуждото! Това ще бъде началото и в Русия да се появят хората, които да работят за преход към демократично общество! Тогава за какво ще им е Волгин и другите "вождове" у нас, които пропагандират за диктатура и насилие върху хората?
  • 182 Историк

    2 2 Отговор

    До коментар #180 от "Даааааааа,":

    Не е имало никакъв истински съд. Имало е брутална саморазправа маскирана като съд, а кой какво е "правил" е определяла Москва.

    Ето как е била решавана съдбата на нарочените: Георги Димитров (ръководител на Международния отдел на всесъюзната комунистическа партия разпорежда (относно подсъдимите на бъдещите Народни съдилища) на ЦК на БРП на 21 декември 1944 г. "никой не трябва да бъде оправдан”

    Коментиран от #183, #184

  • 183 Тъй бре

    2 4 Отговор

    До коментар #182 от "Историк":

    """"Имало е брутална саморазправа маскирана като съд""""" в Цяла Европа е имало ама ти от къде да знаеш а? Дайнов не го е написал нали ?

    Коментиран от #202

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Историк

    1 2 Отговор

    До коментар #184 от "Майко мила, майко мила":

    Цитирам думите на другаря Георги Димитров.

    Всеки може да си направи извод какво точно значат те.
  • 186 Много убав си е бил

    4 3 Отговор
    "Народният съд" ами по често трябва да се прави според мен.
  • 187 Бая просТ обаче е този

    7 2 Отговор
    Левон Хампарцумян. Иначе голямо желание има всеки ден да го доказва.
  • 188 Булба67

    2 0 Отговор
    А, ти Левоне симпатизираш ли на Турция, Англия , Белгия и т.н ?
  • 189 дядото

    3 1 Отговор
    този грозен,алчен и нагъл фашизоиден левон няма право да говори на теми от българската история.просто защото не е българин
  • 190 ДОПЪЛНЕНИЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #153 от "Истината е само една":

    В допълнение:
    Народният съд няма никога да получи еднозначно положителна или еднозначно отрицателна оценка от информираните и мислещите хора.Все пак покрай сухото изгоря и мокрото в тези дела.Но не бива да се забравя, че и на Нюрнбергския процес адвокатите на подсъдимите пледират, че каквото и да са вършили те, то е било в рамките на на закона на Третия райх. Това значи ли, че подсъдимите в Нюрнбергския процес са осъдени "без доказателства", несправедливо, "без съд и присъда" и т.н.?
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 ....

    2 3 Отговор

    До коментар #191 от "Хайде по сериозно":

    Просто руския слуга Волгин стреля напосоки, като смесва нормалните за руските престъпници и техните слуги опорки, с актуални събития и личности. Само че Хампарцумян не е от хората, които ще се оставят по този начин да му говорят разни копейкаджии.
  • 194 Историк

    3 1 Отговор

    До коментар #192 от "ЯСТРЕБИНО":

    Даже е много добре информиран. Бъркаш комунистическите лъжи целящи прикриването на престъпленията на другарЕтЕ, с "истина". Оправдаването на престъпленията на "народния съд" трябва да бъде наказуемо, и Волгин ще бъде наказан, като си плати за лъжите.
  • 195 Иволгин

    0 0 Отговор
    Завръщам са в къщи със стегнато сърце Жената Пак саМръщи и Бърчи тя Лице На Караконжол тя Прилича Върколаци Вика Снощи и Мята Се На Сън....
  • 196 Айде бе!

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "йосарян":

    Като те гледам как употребяваш пълен член, ти се дивя на самомнението! Как точно реши, че си по-интелигентен да оценяваш Хампарцумян? Моите наблюдения за повечето евреи и арменци са, че внимават какво говорят и премислят по няколко пъти, преди да се изкажат, което е нормално като си малцинство. Що ли Волгин и Копейки не си мерят приказките? И как лягат на сърце на простаците и комплексарите!
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "Историк":

    Да добавя- военните ни кадри на по-високи позиции до един са обучавани ЕДИНСТВЕНО в СССР. Всичките! Гнус! А сега се правят на ощипани и дрънкат как сме били колония на Запада!
  • 199 Айде бе!

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "Байчо":

    Нищо подобно! Архитект съм и мога да твърдя, че всичко по- красиво и представително е построено ПРЕДИ 1944- Градската библиотека, Университета, сградата на БАН, Хотел "България", Селскостопанска академия, Военна академия, Халите, НХГ, Банките, Баните, хубавите жилищни кооперации по Раковска, Витошка, Ботев, Скобелев, Любен Каравелов, сградите около Докторски паметник, Военното училище, Руски паметник, Цар Освободител... Естествено и след това има строителство, но е много по- тромаво, имитира нескопосано класика или модернизъм. Един нехуманен строй, привилегироващ идеологията и слугите й, копиращ съветските "достижения" , следващ мегаломански изцепки като кулата на Бузлуджа, неминуемо оставя грозна градска среда, даже и да има отделни добри сгради и паметници! Никоя от цитираните от теб сгради не заслужава особена положителна оценка, повярвай!
  • 200 Арменец

    0 1 Отговор
    Някои арменци плачат да почувстват със собствената си мърша, какво са ги правили турците, защото към неблагодарници като този има само една присъда – стъпкване на тялото, докато червата започнат да излизат от всички отверстия.
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Мухаха

    2 0 Отговор

    До коментар #183 от "Тъй бре":

    Ами има разлика, умнико! Франция, която цитирате, е била окупирана, имало е вечерен час заловените по това време са били задържани за нощта и ако се направи някакво изстъпление срещу окупаторите ( немците) са били разстрелвани! Четеш ли, какво ти пиша - случайни невинни хора, замръкнали на улицата след полицейския час са били разстрелвани! За сравнение: у нас извършителите на политически екзекуции от бойните групи със специално предназначение ( като Митка Гръбчева, съпруга й, Славчо Трънски и др.) по същото време са били пращани в лагер и дочакват 9.9.1944. Убити са само онези, които са застреляни на място при акциите. Да, има и осъдени на смърт с изпълнени присъди, но има и огромно количество помилвани. Има документалистика по въпроса "Българската гилотина" , "Убийствено червено" . Те дават доста различни от твоите числа. Франция и Германия по онова време са с население по около 40 милиона, а ние- под 8. Не подвеждайте хората с лукаво цитиране на бройки! Още повече, съобразно споразумението за влияние между Сталин и Чърчил ( от салфетката), тук се разпореждат Съветите, западняците нямат думата- само гледат и пишат протести и успяват да спасят по някой
  • 203 Мухаха

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Епично":

    А така! Сега кажи и че в Щатите бият негрите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове