21 Юни, 2023 17:24 2 435 20

Министър Славов коментира избора на Борислав Сарафов и охраната на Любена Павлова

  • атанас славов-
  • борислав сарафов-
  • охрана-
  • любена павлова

Ако Пленумът реши, че той е легитимният орган да избере и.ф. на главен прокурор, трябва да проведе процедурата и да вземе решението, защото ако имаме некомпетентен орган, който е взел решението, то е нищожно и аз ще го оспоря

Министър Славов коментира избора на Борислав Сарафов и охраната на Любена Павлова - 1

Аз съм включил извънредна точка в утрешния дневен ред на Пленума на ВСС, която предвижда обсъждане на това кой е компетентен да избере и.ф. главен прокурор. Няма как в рамките на час министърът на правосъдието да свика някакво извънредно заседание, защото в Закона за съдебната власт има срокове за свикване на пленарен състав и те са дни, а не са часове и минути. Надявам се утре членовете на ВСС да допуснат тази точка за разглеждане и Пленумът да се произнесе по взето решение. Аз продължавам да твърдя, че органът, който трябва да избере и.ф. на главен прокурор, е пленарния състав.

Това заяви в кулоарите на парламента министърът на правосъдието Атанас Славов, преди да вземе участие в заседанието на комисията по правни въпроси, съобщи novini.bg.

"Ако Пленумът реши, че той е легитимният орган да избере и.ф. на главен прокурор, трябва да проведе процедурата и да вземе решението, защото ако имаме некомпетентен орган, който е взел решението, то е нищожно и аз ще го оспоря. Това ще стане в рамките на следващите, но всичко зависи от утрешното заседание. В крайна сметка става въпрос за тълкуване на закона. Постъпиха много аргументирани становища, че Пленумът е органът, който трябва да избере и.ф. на главен прокурор. Ако не се вземе такова решение, аз ще обжалвам пред ВАС. Тезата на прокурорската колегия, че те по необходимост са провели заседанието и са избрали и.ф. на главен прокурор влиза в колизия със закона, защото има времеви срокове за избор на и.ф. на главен прокурор", разкри Славов.

"Извършил съм предварителна проверка по случая с Любена Павлова. Има прокурорско разпореждане тя да бъде охранявана от полицията, а не от Бюрото за защита на свидетелите. Бюрото има много специални функции. То няма необходимия капацитет да охранява всички. Пак ще повторя, че има прокурорско разпореждане полицията да охранява Любена Павлова. Нямам информация хора от Бюрото да обикалят молове и дискотеки с охраняваните", коментира Атанас Славов темата за охраната на бившата съпруга на Пепи Еврото Любена Павлова.

"Не мисля, че този ВСС има легитимността да избере нов главен прокурор. Утре ще препоръчам да не стартира нова процедура за избор на главен прокурор", обяви министър Славов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Доди

    20 1 Отговор
    Хайде сега за всеки бандит охрана. Да си я плаща сама Любена. Има достатъчно откраднат ресурс.

    Коментиран от #6, #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 На този доказаха

    12 5 Отговор
    преписване за научна работа.
    Мазната му мутра е отвратителна

    Коментиран от #16

  • 5 ПСР

    4 1 Отговор
    Има работещо НС.От сериозна важност е,този ВСС,както и Регулаторите,да бъдат пенсионирани.Мандатите им са отдавна приключили.Кога?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Никой

    14 1 Отговор
    Пленума на ВСС е под специалния надзор на ДПС и ГЕРБ. Всички опити на новия министър на правосъдието ще бъдат безрезултатни. Мафията няма да се откаже без бой от многобройните си привилегии,облаги и корупция. Дано Европейските институции наблюдават цирка България.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Град Симитли

    1 8 Отговор
    Стига с тоя Сарафов, ве!
    Целия свят ви е "Сарафов-Гешев" на неумнокрасивите!
    .... И ПСА и кея на Росенец
    Елементарници!
  • 10 Никой

    6 0 Отговор
    Съюзът на съдиите нарече избирането на Снежанка : " Срамно решение,смяна на главно действащо лице с друго , не по малко дискредитирано, в разкритите схеми на неправомерно влияние върху висши представители на съдебната власт, включително членове ва Висшия съдебен съвет ". Господ ли трябва да слезе и да каже на сляпото и незаинтересовано българско племе,че мафията в лицето на ГЕРБ и ДПС е обладало държавата.

    Коментиран от #13

  • 11 патето Яки

    8 1 Отговор
    Голям смях ще падне ако пак изберат Сарафина.
  • 12 патето Яки

    11 2 Отговор
    Що така този министър гледа особено, сякаш не е тук
  • 13 Град Симитли

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Никой":

    В т. н "съюз на съдиите" членуват 10% от съдиите!
    И е едно грухтарско НПО!
  • 14 НИМРОД

    4 0 Отговор
    Пленума на ВСС е компетентния орган произнасящ се е РЕШЕНИЕ за избора на Главен прокурор.
    Това негово решение се представя на Президента , а той издава изистващият се за узаконяването АКТ!!
    .
    Защо Прокурорската колегия не представи на президента Решението си?!!
    Защото е НЕКОМПЕТЕНТЕН орган, чийто решение енищожно.

    Още по странното е предстоящото присъствие в заседанията на ВСС на Сарафов, който не е избран от този орган и е нелегитимен член от него..
  • 15 юрист

    3 0 Отговор
    Пленумът на ВСС е законният орган, който трябва да избере временния гл. прокурор.
  • 16 многоцветната дъга

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "На този доказаха":

    Не на този, а на един друг плешат- от и.т.н., чалгарите.Но онзи поне бе от Юридическия факултет, а този не е, този е от катедра Публична администрация и не преподава на юристи. И няма как да е преписвал, защото нищо не е написал.Гола вода е.
  • 17 видео

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Доди":

    Интересно, когато прави групов секс, дали я охраняват?
  • 18 о. Миконос

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Няма време да пита, стяга багажа за остров Миконос.Там ще си кара почивката в неговата среса.
  • 19 анонимен

    1 1 Отговор
    ППДБ се оказаха излъгани камилчета. Възраждане гласува с ГЕРБ. Явно има договорка ако падне правителството и нови избори да се коалират.
  • 20 КОБА

    1 0 Отговор
    ЗНАЧИ ТОЗИ СЪВЕТ МОЖЕ ДА УВОЛНИ ГЛ ПРОКУРОР И ГО НАПРАВИ,НО НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ НОВ ГЛ ПРОКУРОР---БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове