Last news in Fakti

30 Юни, 2023 20:44 1 903 30

35 009,60 лева струва последната задокеанска командировка на Иван Гешев като главен прокурор

  • главен прокурор-
  • визита в сащ

Това поредно пътуване на Гешев протича в периода 6-13 май 2023 г. и е осъществено по покана на изпълнителния директор на Американското ционистко движение Хърбърт Блок

35 009,60 лева струва последната задокеанска командировка на Иван Гешев като главен прокурор - 1

Бившият главен прокурор Иван Гешев е похарчил 35 хил. лева за визитата си в САЩ през май, по време на която разбра, че се готви свалянето му от поста след внесеното искане на шестима членове на ВСС, съобщи clubz.bg.

Официалното посещение на бившия главен прокурор в САЩ през май, само дни след взрива пред кортежа му, е струвало точно 35 009,60 лева и е платено от бюджета на прокуратурата. Това става ясно от отговор на новата и единствена заместничка на главния прокурор Мария Павлова на въпрос на депутата от “Продължаваме промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев.

От цялата похарчена сума, Гешев, заедно с двамата си придружители - Владимир Николов, който е административен ръководител на ОП - Плевен, и служителят в дирекция “Публична комуникация” Марчела Пантелеева, са използвали близо 19 хил. лева за квартирни пари и 13 хил. лева за пътни разходи. Останалата сума е била изразходена за вътрешен транспорт, дневни и медицински застраховки.

Това поредно и последно като главен прокурор задокеанско посещение на Гешев протича в периода 6-13 май 2023 г. и е осъществено по покана на изпълнителния директор на Американското ционистко движение Хърбърт Блок. В рамките на престоя си в Ню Йорк Гешев е разговарял с представители на Американското ционистко движение, Американски европейски комитет, Световен еврейски конгрес, “B’nai B'rith International”, Лига против поругаването и Конференция на президентите на американски еврейски организации.

Във Вашингтон той се е срещал с конгресмените Ник Лалота и Андрю Гарбарино по въпроси, свързани със стратегическото място на България в НАТО и ЕС и правни аспекти на противодействието на киберпрестъпленията. Проведени са и още няколко срещи с конгресмени във Вашингтон по теми, свързани с правоприлагането, борбата с корупцията и противодействието на зловредното руско влияние, става ясно още от отговора.

За неформалната част от тази визита, когато разбира, че му искат оставката, Гешев разказа подробно на двете си поредни пресконференции. Както и за съобщенията, които е получил на летището с цитати от Мечо Пух, скрити заплахи по неговите тълкувания какво ще стане със семейството му, ако сам, доброволно не си подаде оставката.

Детайл, но красноречив, бяха аксесоарите, които вече бившият главен прокурор беше избрал при тези си две медийни изяви - с елементи от американското знаме, както и символите и на Демократическата, и на Републиканската партия.

Няколко месеца по-рано отново като демонстрация на подкрепата, която има от САЩ Гешев , от пресцентъра на прокуратурата обявиха в официално съобщение, че той отива на традиционната годишна закуска във Вашигтон, като някои медии добавиха, че това става по покана на американския президент Джо Байдън.

Постепенно новината беше обелена от украсите - като се оказа, че няма покана от Байдън, нито въобще за присъствие точно на това събитие. Българският главен прокурор всъщност участваше в друго мероприятие във Вашингтон, организирано от бивши и действащи сенатори и конгресмени, които са имали роля в провеждането на закуските през годините. Това е т. нар. Международна фондация, популярна и като "Семейството". Сред активистите на това събитие бяха именно конгресмените републиканци Робърт Адерхолt и Пийт Сешънс, по чиято покана прокуратурата официално призна, че Гешев е във Вашингтон

Въпреки че пресцентърът на държавното обвинение пусна тогава няколко информации, придружени със снимки с въппрсните конгресмени, на въпрос отново на Мирчев беше отговорено, че Гешев е бил в отпуска по време на това посещение.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 0 Отговор
    Във Вашингтон е скъпо.

    Коментиран от #9

  • 2 33г преход

    13 1 Отговор
    българете са добре образовани РОБИ!
  • 3 хммм

    13 3 Отговор
    Обича да живее в разкош... но за сметка на народа!

    Коментиран от #6

  • 4 Град Симитли

    9 1 Отговор
    "... От цялата похарчена сума, Гешев, заедно с двамата си придружители - Владимир Николов, който е административен ръководител на ОП - Плевен, и служителят в дирекция “Публична комуникация” Марчела Пантелеева, са използвали близо 19 хил. лева за квартирни пари и 13 хил. лева за пътни разходи. Останалата сума е била изразходена за вътрешен транспорт, дневни и медицински застраховки... "...
    .... а за 60 стинки е купил подарък на Сийка?
  • 5 Джамбaза

    10 5 Отговор
    Екскурзията на Денков в Австрия да не е без пари?
  • 6 еврика папур

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "хммм":

    не е луд,който изяжда баницата,а който му я дава!
  • 7 РЕАЛИСТ

    9 3 Отговор
    Народът има право да знае за всеки държавен служител, как изразходва неговите пари. Щом сте почнали, нека продължи тази тенденция. Киро заминава с Лена до Гърция на ресторант, да се публикува масрафа. Бойко дига хеликоптер, да играе мач, народът да знае цената. Иначе е избирателно. Радев ходи дао ЮАР да открива църква, хоп харачлъка да се знае. Това да пари изкарани с труда на народа и той има право да знае.
  • 8 Миро

    6 1 Отговор
    А РАДЕВ ЯДЕ ЛИ БАНИЦИ?И КОЛКО ГОЛЕМИ,А?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 АБЕ СТИГА С ТОЗИ

    11 1 Отговор
    ГЕШЕВ, КЪДЕ ОСТАНА ТИКВУНИЙ, НЕГОВИТЕ ЗАДГРАНИЧНИ БАРСЕЛОНИ, НАЛИ ВСИЧКО ЗАПОЧНА ОТ НЕГО ПРЕЗ 2020 г., ОТ НЕГО И ГЕРБ, ОТ МАГИСТРАЛИТЕ, ОТ МИЛИОНИТЕ СЛЕД ТОВА В ТОРБИ, ОТ САНИРАНЕТО, ОТ КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ, ТОВА НЕ СА 35 000 ЛЕВА А НАД 100 МИЛИАРДА ВСЕ ПАРИ ОТ ТОЗИ ХАМАВ НАРОД КОЙТО ПАК СТОИ И ЧАКА РАЗВРЪЗКА, НО ИЗГЛЕЖДА ВЕЧЕ ПЕРАЛНЯТА СИ СВЪРШИ ПРОГРАМАТА ? НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ГЕШЕВ, АЗ ИСКАМ МИЛИАРДИТЕ ОТ ТИКВАТА ! ГЕШЕВ Е ВПОСЛЕДСТВИЕ СЛЕД КАТО ТИКВУНИЙ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО И ГЕШЕВ ЩЕ ПОМОГНЕ ЗА ТОВА С ДОКУМЕНТИ КОИТО ИМА ! ДОРИ И НЕ ЧЕТА СТАТИЯ ПРОТИВ ГЕШЕВ САМО КОМЕНТИРАМ ТОВА КАКВОТО ОЧАКВАМ КАТО ОБЕЩАНИЕ ОТ ИЗМАМНИЦИТЕ В ПОЛИТИКАТА !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гад Заяви

    5 2 Отговор
    Еврейските потайности:
    "... задокеанско посещение на Гешев протича в периода 6-13 май 2023 г. и е осъществено по покана на изпълнителния директор на Американското ционистко движение Хърбърт Блок. В рамките на престоя си в Ню Йорк Гешев е разговарял с представители на Американското ционистко движение, Американски европейски комитет, Световен еврейски конгрес, “B’nai Brith International”, Лига против поругаването и Конференция на президентите на американски еврейски организации."
    Тоя изцъклен келеш евреин ли излезе?! Някой знаеше ли? Или ционистите, по препоръка на другия уж подчинен, шеф ционист Ясен Тод... са му платили един куфар с пачки за да организира нов партизански файтон, трета резерва според мен, поради предварително омерезения му образ сред българското гражданство, след като бъде изритан от същите въжеиграчи ционисти-господари от Гл. прок. Само жидове може да предизвикат такава омраза срещу себе си, така че нищо чудно...

    Коментиран от #17

  • 13 Гад Заяви

    4 2 Отговор
    значи "4ифутин" написан правилно е забранена дума в ционисткия портал за факти. Боже опази България от нейните врагове.
  • 14 Уса

    7 5 Отговор
    Няма такива цени за едноседмичен престой в сащ.Със самолетните билети 1ва класа,хотела и всеки ден черен хайвер в лимузина ще плати най много 7-10 000$ лукс.Ползвал е жрици на любовта,като е заспивал преди кекса и брояча е въртял на час 500$.Ползвал е и бялата пудра за шмъркане
  • 15 Кара ибрахим

    8 3 Отговор
    За иван -жокера - слугата (не особенно умния слуга) това са джобни. Добре е сега да ги върне
  • 16 БАЙ КУРТИ

    6 2 Отговор
    Е почна се, лов на вещици. Само той пътувал по ЕВРОПА И СВЕТА. Другите яхали МАГАРЕТО и стигали по бързо от ГЕШЕВ. Но понеже избирали МЪ...КО не с...коп..но тях не ги споменаваме ,нали са баш ЕВРОПЕЙЦИ/ с лявото рамо.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Изтрит на 9

    1 1 Отговор
    Защо ми изтри репликата към коментар 1 на ,,ПОСЛЕДНИЯТ..." бе Даун смотан???
    Признание ,че е ВАШ ТРОЛ ЛИ???
  • 19 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Герберско нищожество, което има заслугата за квалификацията политически боклук.
  • 20 Защо ми изтрихте

    1 1 Отговор
    коментара в отговор на въшката възрожденска Гад Заяви 12 ? Защото го попитах кога ще коментира куфарчето с 200 хил. лева за апартаментче на синчето на Цоньо, вместо да си фантазира някакви американски пачки които нито са спечелени в България, нито са пари от джоба на българинът, докато куфарчето на Цоньо е от български труд на българи, от субсидиите които щяха да връщат уж измамниците копейкаджии !

    Коментиран от #25, #27

  • 21 Иванушка глюпака

    2 2 Отговор
    си е за затвора отвсякъде!
  • 22 Буквоядец

    1 1 Отговор
    Да си плати масрафа!

    Коментиран от #24

  • 23 Хе,хе...!

    2 0 Отговор
    Тия смешни 0.60 стотинки,какво ми ги пишете накрая на масрафа...?!За да бъде подигравката с БГ-народа ни пълна...,нали...?!?!
  • 24 От умрял писмо...

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Буквоядец":

    ...чакал ли си...?!?!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 На мпре

    1 0 Отговор
    Искам и аз отпуска
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кога?

    2 1 Отговор
    Докато тоя плешив полуидиот не стане подсъдим и не влезе, като клиент в панделата не говорете, че тук има правосъдие!
  • 29 1253

    0 0 Отговор
    Билет за полет в първа класа от София до Вашингтон струва 9700 долара, а хотели там много рядко има под 200 долара на вечер. Та не е живял Гешев като цар при пътуването си.
  • 30 За трима човека е нормално

    0 0 Отговор
    Последното ми ходене в Щатите за 7 дни струваше $7000 кръгло.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове