Last news in Fakti

30 Юни, 2023 22:28 2 149 25

Николай Денков помоли Урсула фон дер Лайен текстът за розовото масло да бъде прецизиран в еврорегламента

  • розово масло-
  • еврорегламент-
  • премиер

Пред останалите лидери българският премиер е определил подготвяния европейски регламент като злоупотреба с науката

Българското розово масло и останалите натурални етерични масла защити премиерът Николай Денков по време на заседанието на Европейския съвет днес. Това съобщиха от правителствената пресслужба, цитирана от БТА. По време на дебата по темата „Икономика“ той посочи съществен пропуск в проекта на Регламента за класифициране, етикетиране и опаковане на химикали (CLP), който поставя етеричните масла в графата на опасните химични смеси.

„Когато обсъждаме дали нещо е вредно, трябва да гледаме не само кое е веществото, а и каква е неговата концентрация. Именно от нея зависи дали веществото е опасно или не. В текста на регламента, който се представя, думата „концентрация“ липсва“, обясни пред журналисти в Брюксел акад. Николай Денков.

Пред останалите лидери българският премиер е определил подготвяния европейски регламент като злоупотреба с науката. Той изрично е помолил председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен текстът да бъде прецизиран, защото „не е научен, какъвто трябва да бъде“, и е получил разбиране от нейна страна, посочиха от Министерския съвет.

Министърът на земеделието Калин Вътев настоя по време на заседанието на Съвета на ЕС в началото на тази седмица, за изключването на етеричните масла от концепцията за комплексни вещества така, че те да продължат да бъдат класифицирани съгласно настоящите правила като вещества, а не като смеси. Позицията на България съвпада с тази на Румъния и Словакия и беше подкрепена от Франция, Словения, Италия, Унгария и Хърватия, припомнят от Министерския съвет.

В рамките на лидерската среща на Европейския съвет бе обсъден проблемът с миграцията. Държавните ръководители си поставиха за цел мигрантите да бъдат задържани в страните извън Европейския съюз. Предвижда се и с други държави извън Съюза да се сключат споразумения за задържане на мигрантите, подобни на това с Турция. Унгария и Полша не са заявили съгласие с общия подход към миграцията. Обсъдена е възможността за по-дългосрочни фондове за подкрепа на страната, включително за възстановяването ѝ след войната, както и дали могат за това да се използват замразените руски активи в държави извън Русия.

През вчерашния ден Николай Денков покани към експерти от Германия, Австрия и Нидерландия, сред които и митничари, които да наблюдават на място дейностите и да подсилят охраната на външната граница на Европейския съюз с Турция, съобщиха от Министерския съвет. По време на лични срещи с федералните канцлери на Германия Олаф Шолц и на Австрия Карл Нехамер, както и с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте Денков заяви, че участието на европейски експерти в охраната на границата е част от решението на проблема с доверието на нашите партньори към България, което към момента е основна пречка пред приемането на страната ни в Шенген.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мух ъл

    27 4 Отговор
    Такова п. Ре. Пик. Ано мушкато ни е премиер. Падение. После ще го замести Марулка от Хаджипенково. Дъното на дъното на дъното на дъното, тия бият и плевню по мухъл

    Коментиран от #11, #21

  • 2 да бе ,

    16 1 Отговор
    ще го направим.
    дарете за украйна няколко стотин милиона чрез оръжие и вашата работа ще стане!
    общо взето това е полтиката
  • 3 Фройд

    28 2 Отговор
    Някой може ли да ми каже, защо трябва да се Молим на фонЛайняндьоСпринцофкен?????
  • 4 12343211

    5 2 Отговор
    Концентрацията е важна, но само това ли успяха да поправят...
  • 5 Денков,

    19 2 Отговор
    то не е само розовото масло! Нещо така да се сети за сливовата, кайсиевата, гроздовата? Нещо и за бг. вината, които са на световно ниво? Да ти дойде наум за уникалните суджуци и др. родни месни деликатеси? Можеше и нещо така да споменеш за киселото мляко, кравето, козето и биволското сирене ( е..това може да го пропуснеш, щото баш истинските продукти се затриха поради огромна " подкрепа" от страна на държавата. Още ли да те подсещам, Денков???
  • 6 Последния Софиянец

    6 7 Отговор
    На Бай Ганьо му е най важно розовото масло.

    Коментиран от #9

  • 7 Един

    15 3 Отговор
    Мишката- премиер, поредния разсипник на България , освен това пълен неудачник
  • 8 Калпазанин

    20 3 Отговор
    Направо ме хвана срам по заглавието само, и се чудя как може да сме такива овце
  • 9 Незабравимият Алеко

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    "...Трябва и ние да клъвнем по нещо – казва бай Ганьо– току – тъй на сухо патриотизъм– бошлаф. Я ми кажете вий сега, както стоят работите, като откъде може да се удари най– добър келепир?" ..." Никакви действия и отношения нямаха смисъл, ако от тях не произтичаше нешо кьораво, некой келепирр."
  • 10 123456

    10 1 Отговор
    Колио, пита ли Урса какво е казала на Киро , че он нищо не можа да обясни кат хората ... Ваксини от новите пазари ли 15-20 мельона - за всеки да има по 5 игли ..... Учебник по нова история ше издавате ли - барем всички сте ни издавили . И да не забравиш да си вземеш от бомбонките в стъклените купи на излизане - безплатни са , напълни един два джоба ....

    Коментиран от #12

  • 11 123456

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мух ъл":

    аааа, дъно няма - ние кОпаме серьозно , не си Играме
  • 12 Сеянин

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "123456":

    Бонбонките са си жива аванта, а и човеко нещо кльощав изглежда. Требва да си понаграби, белким се подсили. Баба викаше, че подсилват и мозъко.

    Коментиран от #16

  • 13 бягай бе

    2 1 Отговор
    денго при тарасъмката и я замаже арно,а на не си скъне чумата! Олува е...
  • 14 Сравнение

    2 8 Отговор
    Браво на Денков, истински премиер. Знае какво прави и как да го направи. А на злобните путинови тролчета ще кажа - нямате и една милионна част от интелекта и способностите на Денков. Жалки човечета злобни в своята безпомощност и неудача .

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Тарифа...

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сравнение":

    ...дневна/ нощна...– за един приятел питам , че още учи за сравненията.
  • 16 123456

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сеянин":

    Подсилват само ако го има .....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Абе Денков...

    3 1 Отговор
    Каква "концентрация" бе човек, просто трябва да се гледа кой продукт е натурален, и кой изкуствен ! А концентрацията е съвсем различно нещо ! .. И това ми било академик, аман от пишман-политици !

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ей мекере

    4 0 Отговор
    Не да се молиш като роб пред госпидаря си, а твърдо да се противопоставиш и да протестираш трябва ! Малодушник такъв !!!
  • 21 Така е

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мух ъл":

    Това е ротация на скумриите !
  • 22 Любопитен

    2 1 Отговор
    Гея премиер докато се е молил дали е паднал на колене?
  • 23 това нещо урсула фараон ли е

    1 1 Отговор
    Соросоид смотан , да представляваш член на съюз не означава да молиш , а да защитаваш собствена позиция и интерес .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 кво е това

    0 1 Отговор
    Две изветрели етерични масла .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове