Last news in Fakti

3 Юли, 2023 06:29 1 592 35

Гвоздейков се среща с ръководството на "Гражданска въздухоплавателна администрация" след скандала с хеликоптера

  • хеликоптер-
  • министър-
  • гвоздейков-
  • къмпинг градина

Първоначалната проверка е показала, че полетът над къмпинг "Градина" е без разрешение и е организиран по повод рекламна кампания

Гвоздейков се среща с ръководството на "Гражданска въздухоплавателна администрация" след скандала с хеликоптера - 1
Снимка: БНТ

Днес се очаква транспортният министър Георги Гвоздейков да се срещне с ръководството на дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", по скандалния случай от събота сутринта, когато хеликоптер летя ниско над туристи на плажа на къмпинг "Градина", предаде БНТ.

Първоначалната проверка е показала, че полетът е без разрешение и е организиран по повод рекламна кампания. Възможно е пилотът и авиационният оператор да останат без лиценз. Пред БНТ организаторите на полета заявиха, че са предприели всички мерки за безопасност.

На множеството кадри, разпространени в социалните мрежи, се вижда как хеликоптерът е на доста ниско разстояние от плажуващите, както и че хора от кабината на хеликоптера разпръскват предмети. Оказа се, че това са фалшиви 100-доларови банкноти с лика на Тодор Живков. Министърът на транспорта определи случая като недопустим. В позиция на министерството се казва, че летателното средство не може да лети на по-малко от 300 метра над земята. Забрането е и изхвърлянето на предмети от борда.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма

    10 14 Отговор
    какво да се среща , а незабавно уволнение ! Гавра с държавността , закона и гражданите !

    Коментиран от #9

  • 2 Баф мааа му....

    12 1 Отговор
    Сега ще си проличи на този Гвоздейков пирончетата макаронени ли са ..
  • 3 Я,то съмнало бе!

    12 1 Отговор
    Кукуригуууу...
  • 4 човека

    7 15 Отговор
    хвърлял тоалетна хартия на туристите.що се заяждаге?просто с правешкия джуровец.
  • 5 чичака

    15 2 Отговор
    "Ти да видиш! Оказва се, че Телерик не е чист стартъп, а част от фирма на ДС-родата Терзиеви за търговия с военна техника. Чак след 2000 г се отделя. А по-късно Телерик е "продадена" на фирма "Прогрес" в която един от шефовете е съдружник на роднините му в Телериг. А "Прогрес" е офшорка със собсвеник.... руснак."
    Накрая ще се окаже, че парите му са препрани пари на "партията" и руската мафия.

    Коментиран от #11

  • 6 Що бе

    19 1 Отговор
    Тиквата управляваше служебен автомобил, без да има право на това, и какви бяха взетите мерки, никави

    Коментиран от #12

  • 7 Запознат

    23 4 Отговор
    "Оказа се, че това са фалшиви 100-доларови банкноти с лика на Тодор Живков"

    Там е проблема - не може някакъв пилот да се подиграва с валутата на господарите на нашите продажници. Иначе че хеликоптера трябвало да лети най-малко на 300 метра са пълни измислици както и че е забранено изхвърлянето на предмети от борда - ако са предизборни листовки на ПП-ДБ няма да има никакви проблеми но ако са 100 доларови банкноти с лика на Тодор Живков е голям проблем - от посолствоТО са им наредили да накажат виновните.
  • 8 Град Симитли

    8 3 Отговор
    Това е "руска хибридна атака", нали ве, серсем?! :))
  • 9 Зевзек

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "Няма":

    "Гавра с държавността , закона и гражданите"

    Гавра има но само с валутата на господарите ти - друга не виждам.

    Коментиран от #17

  • 10 Уса

    16 5 Отговор
    Тодор Живков ви е раздал евтини жилища,каквито запада никога няма да ви даде.Собствениците на имоти в България са повече от тези в сащ.Става въпрос за реалните собственици с изплатените жилища от социализма останалите са бездомници,колкото и да си мислят,че притежават нещо то е под голям въпрос
  • 11 Човек

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "чичака":

    Телерик е създадена през 2004 г., а родата на Терзиев никога не е имала фирма за търговия с оръжие. Вие копейките сте странна порода. Нали ДС са от вашите? Защо ги използвате в опорките си? Шизофрения нещо?

    Коментиран от #14

  • 12 Така така

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Що бе":

    To да беше само автомобил,а возенето на бистришките тигри с правителствения самолет...... Иначе Бай Тошо си е номер 1. След промените само разочарование за Родината и народа и. Единствен Тошо успя да и дари шастие и просперитет след националните катастрофи,а сега тия неглижета новите я карат към фалит,а за народа им е през фазомера
  • 13 БАРС

    10 1 Отговор
    За хврълянето на фалшивите пари ,за мен нищо лошо не са направили.На долаоите са с ликът на човека ТОДОР ЖИВКОВ КОЙТО НАПРАВИ БЪЛГАРИТЕ ДА СА ЩАСЛИВИ .БЪЛГАРИЯ В НЕМАЛКО ЗВЕНА НА ИКОНОМИКАТА БЕШЕ НА ПЪРВО МЕСТО И ТО С НАШЕ ПРОИЗВОДСТВО.НА ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА ЗАЕДНО С РУМЪНЦИТЕ ПО СОБСТВЕННОСТ НА ЖИЛИЩЕ.АРМИЯТА НИ БЕШЕ АРМИЯ НАРОДЪТ СЕ ВЕСЕЛИШЕ А СЕГА ПОПРОБВАЙТЕ ДА СИ КУПИТЕ ЖИЛИЩЕ.ВСЕКИ СЕ Е ЗАТВОРИЛ У ДОМА И БПРОЯТ ХОРАТА СТОТИНКИТН.Нямаше нито сициал нито бюра по труда.Имаше силна медицина която те преглеждаше басплатно,а сега първо плащаш а после те питат каквотие.ЗА ОСТАНАЛИТЕ НАРУШЕНИЯ НЕ СЪМ КОМПЕТЕНТЕН НО АКО СА НАРУШИЛИ ПРАВИЛНИКА ТО ДА ИМ ПРОСТЯТ ИЛИ ДА ГИ ГЛОБЯТ МИНИМАЛНО ПИЛОТИТЕ ТЕ И ТАКА СА МАЛКО ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ А И ВРЕМЕНАТА НЕЩО СА ВОЕННИ.
  • 14 Българин

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Човек":

    Вие копейките сте странна порода. Нали ДС са от вашите?

    Не позна, ДС са всички центажийчета - всички съвременни "евроатлантици" и соросоиди на 100% без изключения са бивши партийци от БКП и ченгета от ДС или пък вече и децата им. Всички "бизнесмени" и те са такива.
  • 15 1300 години

    12 1 Отговор
    Дай боже след няколко години, нашият най велик ръководител Тодор Живков (никой не може да се мери) да е върху националната ни валута, а Американците да се разплащат с левове :)
  • 16 Човек

    1 14 Отговор
    Помните ли когато Бай Тошо три пъти фалира България? Помните ли когато Бай Тошо два пъти предложи България да загуби суверинитет и да стане част от СССР, но Хрушчов и Брежнев отказват за да не изгубят гласа ни в съвета на ООН. Помните ли когато Бай Тошо предаде целият ни златен резерв от над 20 тона на Русия за да покрие някакви смешни заеми от 200 милиона? Ако тези неща не ги помните, то надявам се поне да помните празните магазини, опашките за хляб и режима на тока.

    Коментиран от #19, #20, #21, #23, #30, #35

  • 17 Плажуващ

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Зевзек":

    Не стига че сложили лика на Тодор Живков на бакнотата от 100 долара ами и написали "проект махмурлук" - голяма подигравка и нашите продажници ще го разсипят човечеца.

    Коментиран от #18

  • 18 Град Симитли

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Плажуващ":

    100+!
    Най-после някой прочете! :))
  • 19 Така така

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Човек":

    Стига с тази лъжа за 16 Република Не ви минаеат номерата. Горбачов и Запада поставиха Жългария в трудно положение, щяхме да се оправим и сами, ако не бяха излезли фашистите по барикадите с благословията на превратаджиите Младенов, Луканов и Джуров най големите поднетки на прехода
  • 20 Антитрол

    17 2 Отговор

    До коментар #16 от "Човек":

    Хайде стига с опорките:

    - кога е фалирала България по негово време - фалирала е сега.
    - бай Тошо никога не е предлагал България да стане част от СССР но сега едни ни направиха краварска колония - даже не сме част от САЩ.
    - Златия ни резерв си стоеше в България до 1989 година и беше 40 тона - знаеш ли къде е сега и къде отиде над 100 тона злато от мините ни.
    - празните магазини и опашките за хляб дойдоха тъкмо като свалиха бай Тошо - по негово време нямаше - явно ти не помниш. Сега вече магазините са пълни но хората нямат пари да си купят хляб и мляко.
    - режима на тока беше защото икономиката работеше и консумираше ток а и за домакинствата беше много евтин и всеки се топлеше на ток - можеш да видиш какво е било производството тогава и какво е сега.

    Опорките много издишат - за разлика от теб някои са живели по това време.
  • 21 Икономист

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "Човек":

    "Помните ли когато Бай Тошо предаде целият ни златен резерв от над 20 тона на Русия за да покрие някакви смешни заеми от 200 милиона?"

    Първо лъжеш - такова нещо не е имало, но сега ние дадохме равностойноста на 37 тона злато по сегашни цени за самолети на хартийка на американците, златния ни резерв също не е в България, добито е злато над 100 тона от мините ни за смешната концесионна такса от 1.25% при положение че нормалната е между 40% и 60%. Плащаме три пъти по-скъп ток на "американските" ТЕЦ - ове.

    Ограбването на България е сега а не по бай Тошово време.

    Коментиран от #33

  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор
    За убиеца на Милен и оня със стълбата - вече ЧЕТВЪРТА година още няма ЕФЕКТИВНА присъда ‼️
    За шоу на Джулая
    БЕЗ НИКАКВА ЩЕТА -
    наказания ВЕДНАГА ‼️
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мето

    4 0 Отговор
    Айде почнаха се.
    Срещи, доклади, работни визити, закони, законната, правила, наредби, рестрикции, нови наказания, виновните до стената А измислените, че са виновни, без работа и лицензи до живот.
  • 30 Помним бе

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Човек":

    Животът при бай Тошо беше приказка в сравнение с кошмара сега. Единственият ръководител на страната, който го беше еня за народа.
  • 31 Хахаха

    4 1 Отговор
    Хахахахаха ха евала на тези които са го направили хахаахах това си е гавра със долара от посолството не са доволни и искат мъст

    Коментиран от #32

  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хахаха":

    Това ,което са направили е една огромна ПРОЗЗЗ-тотия!А,ти ги величаеш....представям си нивото ти!Най малко си професор папиломенко..
  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Икономист":

    Кое не е имало???? Българско злато-Злато ,което е отишло в русия ли не е имало???Така си си списал изказът си,че и шерлок холмс,ушанке не може да те разбере!
  • 34 Ммнее

    1 0 Отговор
    Е, поне един хеликоптер Лети , за разлика от Медицинските
  • 35 Булба67

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Човек":

    Не помня ,А виждам Запустелите Села, ограбените ни пенсионери, почернялото ни небе от всевъзможни ,,самолети " ,Смчканата ни История , тълпите от ,,гастербайстери" миещи задниците на , Eu пенсионери!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове