Last news in Fakti

3 Юли, 2023 10:40 1 006 14

Петър Москов, КОД: Не трябва да допускаме България да се превръща в Ничия земя

  • петър москов-
  • код-
  • война-
  • украйна

През последната година и половина общественото мнение в България е поляризирано по отношение на конфликта в Украйна. Всяка една от страните има своите аргументи и е почти безсмислено да се прави опит за промяна на нагласите на хората

Петър Москов, КОД: Не трябва да допускаме България да се превръща в Ничия земя - 1

През последната година и половина общественото мнение в България е поляризирано по отношение на конфликта в Украйна. Всяка една от страните има своите аргументи и е почти безсмислено да се прави опит за промяна на нагласите на хората. Аз лично, никога не съм крил мнението си относно случващото се в Украйна и надали съществува сила, която да го промени. Това обаче, което е важно, е да не допускаме България да се превръща в ничия земя. Това заяви във Варна председателят на партия „Консервативно обединение на десницата“ д-р Петър Москов. Той посочи, че в момента Украйна е ничия земя, на която се води глобален конфликт.

„Няма никакво значение, какви са политическите и емоционалните ни пристрастия. От значение е само да не допускаме страната ни да се превърне във втора ничия земя.

„Изолацията на България от свободния свят ни превръща в лесна мишена за имперските амбиции на Путин. Тук е ролята на правителството – да се противопостави на тези болни амбиции и да не позволява по-тежка зависимост на България от кремълската мафия“, категоричен бе д-р Москов. Според него, единственото решение на този пагубен за България модел може да бъде изкоренен само с пълна политическа и икономическа лустрация.

„Партия КОД подготвя проект за закон за създаване на Държавна комисия, която да разследва влиянието на Руската федерация върху националната сигурност на България. Идеята е заимствана директно от полската политическа практика и ще позволи да бъде разследвана дейност в полза на чужди държавни интереси на службите ни за национална сигурност, на политически парти и лидери, на медии, на магистрати от съдебна власт и др. В момента нашият юридически екип приспособява текстовете към българската законова рамка, което не е никак лесно. Когато обаче сме готови с текста, КОД ще предостави проекта си на Министерски съвет и на парламентарно представени партии, които могат да се възползват от законодателната си инициатива и да го внесат за разглеждане в Народното събрание. Това е един от механизмите, с които ще скъсаме веднъж за винаги с Кремълските зависимости“, категоричен бе лидерът на консервативната десница.

Във Варна д-р Петър Москов участва и в отчетно-изборното събрание на КОД в морската столица. Бяха обсъдени важни въпроси касаещи местните избори.

„Националното ръководство на КОД ще даде свобода на действие на всичките си структури и вярвам, че резултатите от местните избори ще бъдат добри.

В последните месеци КОД започна да става все по-разпознаем сред хората. Ние вече сме реална алтернатива за десните хора. В момента ситуацията е много сложна и хората наистина са объркани. Те обаче искат да чуят какво имаме да им кажем и след това да преценят какъв да бъде техния избор. Знам, че ние очаква много работа, но каузата си заслужава“, каза в заключение д-р Петър Москов.

Ден по-рано КОД учреди областна структура на партията в Област Велико Търново, като за областен председател бе избран г-н Мирослав Евтимов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    22 1 Отговор
    Янките пазят кошарата, като в Афганистан.
  • 2 Булба67

    18 0 Отговор
    Каза доктор ЖИВАКО!
  • 3 Град Симитли

    18 1 Отговор
    "републиканецът". Цветан Цървула е по-чистоплътен от тоЪ!
  • 4 Баш софиянец

    18 2 Отговор
    Свободния свят вече е далеч от свободен и демократичен. Ако един политик не вижда това и не вижда тенденциите, той няма място в политиката и управлението.
  • 5 Бонев

    25 3 Отговор
    Абе този другар колко гласове спечели на изборите, че се налага всеки ден да четем какво мисли?

    Коментиран от #8

  • 6 мама

    22 1 Отговор
    Този освен с отровните ваксини за деца, с какво друго се помни?
  • 7 Айкюзиро

    18 1 Отговор
    Москов чупиш тъпомера по добре мълчи така няма да плещиш глупости
  • 8 Ъхъ

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бонев":

    На снимката ясно се виждат всичките му избиратели!
  • 9 Тоя трябваше

    8 1 Отговор
    още да е в затвора,ако бяхме бяла държава!Наглец!
  • 10 АРЕС

    7 1 Отговор
    Пепи Ваксината,защо не е в затвора,защо го дават по телевизията.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кой си ти и

    5 0 Отговор
    Кой те пита?Всички хитреци направиха партии и точат субсидии така и тоз отворко та се чувя кой гласува за цървули и какво очаква да направят.Защо изобщо се дава думата на подобни.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 МОСКОООВ ТИ СЕ ИЗЛОЖИ КАТО КИФЛАДЖИЯ С

    0 0 Отговор
    ТОЯ ГЕРБ БЕ БОКЛУК !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове