Last news in Fakti

6 Юли, 2023 07:46 1 307 9

Панчугов: Гешев ще пробва да бъде поредният герой, който ще се пребори с проблемите на българите по един магичен начин

  • христо панчугов-
  • иван гешев-
  • герой-
  • проблеми-
  • българите

"Всички опити към този момент да бъде разследван Борисов финишираха в неговото оправдаване – в това да се затвърди и изпере неговият имидж. Ако това се случи за пореден път, мисля, че българската политика ще се изправи пред доста по-сериозен проблем“, смята политологът

Панчугов: Гешев ще пробва да бъде поредният герой, който ще се пребори с проблемите на българите по един магичен начин - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

„Вероятно ще видим опит да се позиционира като поредния герой, който ще се преброи с проблемите на българите по един свръхестествен и магичен начин. Съмнявам се, че ще пожъне особено успехи на фона на провала, който видяхме от него като прокурор – това е първият главен прокурор, който не успя да изкара своя мандат. Влизането в политиката на Иван Гешев е обикновен опортюнизъм. Забелязва се доста голям политически вакуум – огромно мнозинство от българските гражданите не се чувстват представени в българския парламент, видно от ниската избирателна активност.“ Това заяви в студиото на Euronews PrimeTime политологът Христо Панчугов.

„Въпрос на време беше някой да запълни този вакуум“, смята той.

"Легендата, създадена около бившия главен прокурор е удобна за подобен тип експеримент. Той стъпва на полето предимно на „Възраждане“ и други опити в тази посока", коментира политологът.
Панчугов припомни медийната кампания по отразяването на борбата на Гешев с битовата престъпност, докато той беше главен прокурор.

„Нямаше успехи в нито една сфера, с която се беше захванал. Легендата, макар и вече създадена, едва ли би звучала истински убедително“, каза още Панчугов. По неговите думи ще стане ясно сравнително бързо откъде ще дойде финансирането на партията на Гешев.

Отказът на Борисов от имунитета му е публичен акт и той анонсира ясно защо го прави. Сега въпросът е ще проведат ли институциите обективно разследване, казва Панчугов.

„Би било наивно да смятаме, че имунитетът на Бойко Борисов е било единственото, което е предотвратило водене на разследване по „Барселонагейт“. Целта е да се правят определени внушения“, коментира Панчугов.

„Всички опити към този момент да бъде разследван Борисов финишираха в неговото оправдаване – в това да се затвърди и изпере неговият имидж. Ако това се случи за пореден път, мисля, че българската политика ще се изправи пред доста по-сериозен проблем“, смята политологът.

От гледна точка на ГЕРБ това е добър ход – даването на имунитета на Борисов е една тема по-малко, по която да извиват ръцете на лидера на партията, смята политологът.

„Управляващата коалиция все още говори повече за това дали ще се разпадне, отколкото какво ще постигне. До момента и двете формации се опитват да изтъкнат какво ги отличава от другия, вместо да се заемат с важните задачи“, коментира още Панчугов.

Той попита защо управляващите заговориха за руското влияние чак сега, при положение че бяха на власт и през миналата година, но в коалиция с БСП. „Този разговор можеше да започне отдавна и вече да има решения“, допълни политологът.

Той посочи, че огромната част от липсата на осъдителни присъди в българската действителност се дължи на недобре проведени разследвания и умишлени пропуски.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 0 Отговор
    Имаше възможност да се бори като Главен прокурор.Сега как?
  • 2 Гешев

    0 7 Отговор
    С на що не е по различен от ПП, ГЕРБ и останалите. Въпреки че имам забележки и разминавания, единствената алтернатива е Възраждане. Просто няма друг.
  • 3 учителка любима

    6 0 Отговор
    Ще се преброи или ще се пребори ? Два пъти една и съща грешка говори за липси в грамотността, още повече когато променя смисъла на думата .
  • 4 Хич

    4 0 Отговор
    да не пробва изобщо ! Доказа и показа какво може !
  • 5 Справедливост за всеки с партия

    2 0 Отговор
    Картаго ,трябва да бъде разрушен и човека, милиционер ,кандидат за политик ,
    готов отдавна за затвора, е най-добрия" член" да свърши тази работа!
    Сега вече, имаме ориентация, какво чака Българския народ,
    със всички власт имащи с по една партия под мишницата в парламента!
    "Партията" е много важен "атрибут" за кражбите ,това явно са го осъзнали всички!
    Като знам структурата на тези" партийци" ,явно местата за членовете им, ще бъдат плащани в кеш
    и предварително в чужда офшорка?!
    Не им трябва вече "Чекмедже"!
    ВСС ще е нещо , като Управителен съвет и отчита постъпилия на членския внос в брой !
    Схемата ще е" Красьо Черния" , в Прокуратурата ама в "избелен" вариант!
  • 6 Хъм...,така ли...?!

    4 0 Отговор
    ,,преброи"...,или ,,пребори"...?!?!
    ,,Гешев ще пробва да бъде поредният герой, който ще се ПРЕБРОИ с проблемите на българите по един магичен начин"
    Аман от вашите правописни грешки на първолаци...
  • 7 Никои главен прокурор..

    4 0 Отговор
    Няма да си изкара мандата..ако тръгне да разравя блатото на политическата и олигархична мафия...искате да ме убедите..че предишните главни прокурори..са първи борци срещу мафията...че не са били зависими.....просто кротко си изкарваха мандата..изпълняваха си поръчките без да рипат...
  • 8 АЛФА КЕНТАВЪР

    2 0 Отговор
    мафия корупция бесзаконие се шири в Държавата
  • 9 глоги

    0 0 Отговор
    ПРЕБОРИ,а не ще се преброи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол