8 Юли, 2023 07:08 1 812 36

Венеция Ангова: Радев не иска да влезем в Еврозоната

  • венеция ангова-
  • депутат-
  • еврозона

Продаването на реакторите на АЕЦ "Белене" е възможно и разумно решение, заяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България"

Венеция Ангова: Радев не иска да влезем в Еврозоната - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Много ясно и видимо се очерта прокремълската гилдия. Видяхме го в НС и в разговорите с президента. Видяхме "Възраждане", лидерството на БСП и самият президент Радев как реагираха на визитата на Зеленски. Тя беше като разделителна линия. Така депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венеция Ангова коментира в студиото на "Денят ON AIR" вчерашното посещение на украинския президент.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът коментира думите на проф. Александър Маринов, според които Денков е наредил на Радев да се срещне със Зеленски. "Не вярвам. Познавайки акад. Денков, не смятам, че би заложил капан, не си губи времето с такива действия. Видяхме, че позицията на президента е да нарича войната "конфликт" и да използва високопарни думи, използвайки езика на дипломацията, за да замаскира собствената си позиция. Неговите действия, през служебния кабинет, показаха, че Радев е против интеграцията на България в Европа", коментира депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

По думите на Ангова президентът и служебният кабинет не искат да се влезе в Еврозоната. Тя коментира и предложението на БСП за одобряване на военно-техническата помощ от НС. "Това е важно да не става публична информация, за да не се използва от хода на войната", отбеляза гостът.

Продаването на реакторите на АЕЦ "Белене" е възможно и разумно решение. "Реакторите са закупени през 2006 година. Те, както и много други неща в държавата ни, стоят на трупчета. Стоят неизползвани. Тази покупко-продажба ще бъде смислено решение, което ще отпуши други възможности в енергетиката", каза още Ангова.

По отношение на новия бюджет и темата за БЕХ - депутатът коментира, че вижда риск за хората, взели оптимални решения и изтъкна съмненията за укриването на печалби.

"Смятах, че е мит, че БЕХ фалира. Сега смята, че е цинизъм, защото при високите цени на енергията през последните няколко години, това е несъстоятелно твърдение. Да си правим счетоводни трикове и да даваме заеми на дъщерни дружества, за да не декларираме печалта, е недобро управление", настоя Ангова.

Тя определи новия бюджет като реалистичен, а бюджета на служебното министерство - като бюджет на изкуствено раздутите разходи. Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" определи партньорството на коалицията с ГЕРБ-СДС като "предизвикателство".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вввв

    44 9 Отговор
    То и аз и много други не искаме, а като останалите искат да си взимат шарени те знамена и да ловят Ефропата
  • 2 дядото

    41 8 Отговор
    радев го оставете-той е производен на хората,които го избраха.защо отказвате да чуете гласа на българския народ,нали постоянно казвате,че ние сме сюзерена.гадове и предатели на собствения си народ сте вие,не лидери.
  • 3 Аспарух

    18 50 Отговор
    Резидент-зелен чорап е позор за България заедно с кафяво-червената чума на Корнела-Копейкин тласкат България към дивият крепостен руски безправен свят.

    Коментиран от #5, #24

  • 4 няма значение

    51 8 Отговор
    какво иска радев ...важното е какво иска народа !! но вас политиците вие е страх да го попитате защото знаете какъв ще е отговора на избирателя относно еврозоната,помоща за украйна,продажбата на реакторите и закупуването на други такива от америка ....а отговора е НЕ !!!заради това и пренебрегвате и референдума !! единственото жалко е , че няма задължение в конституцията гласувалите за определена партия да носят солидарна финансова отговорност за нанесени от нея щети на държавата
  • 5 хмммм

    45 4 Отговор

    До коментар #3 от "Аспарух":

    относно зелено кафявата чума не беше ли украинския парламен който тази година официално почете паметтта на бандера което накара полша остро да подчертае , че чествания в памет на фашисти е неприемливо
  • 6 глоги

    22 2 Отговор
    депутатКАТА от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венеция Ангова
  • 7 кастроли

    37 9 Отговор
    Ще докарате войната в България,ма мацо! Не го ли разбираш това елементарното? Като оня предател,Тагарев си. Ще разбиете България!Това ли трябва да пропагандирате?!
  • 8 Тото 1 и Тото 2

    22 5 Отговор
    Много умна изглежда таз пуста Венеция ! И как само говори ! Няма втора като нея , че даже и първа . Направо чудесия !

    Коментиран от #28

  • 9 Майк Алън Патън

    31 5 Отговор
    Венеция ли си , Верона ли си или Флоренция , не знам ! Ама да не си питала Радев лично , че да знаеш какво иска и не иска ?
  • 10 12345

    36 4 Отговор
    Защо Полша, Чехия, Унгария не искат и не са влезли в еврозоната? Сигурно са по тъпи и по големи русофили от нас.
  • 11 Хаха

    32 4 Отговор
    Еми пуснете референдума като е само Радев,какво ви притеснява толкова.Или народът няма право на глас,защото богопомазаните така сте решили.За протокола не съм и може би няма да гласувам за Възраждане,но след последните събития се замислям.
  • 12 ИВАН

    25 6 Отговор
    А народа да не би да иска еврозоната, един български президент е длъжен да избира най доброто за България и интересите на българите.

    Коментиран от #21

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Джоко

    18 4 Отговор
    И не само Радев. Пак я карате на пряко през просото!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ам тя

    16 5 Отговор
    венеция, вече е в еврозоната ... кой, крадлив тати, оправи детето, да стане депутат ?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 фбр

    22 4 Отговор
    ПОРЕДНАТА КЛАКЬОРКА , НА ХРАНИЛКА!
  • 20 Иво

    7 15 Отговор
    Руския пРезидент Радев следва своя програма която е свързана с БРИКС и Евразия. До сега той работеше в посока излизане от ЕС и НАТО. Затова бяха приказките за "нов" път на България без да ни обяснят за какво става дума. Редовното правителство стопира преврата който тече от три години. Но опасността остава докато Радев е президент.
  • 21 666

    8 10 Отговор

    До коментар #12 от "ИВАН":

    Ние сме парламентарна република и Радев не може да решава кое е добро и кое лошо за България.

    Коментиран от #23

  • 22 Цяла

    8 2 Отговор
    България не иска в еврозоната.. Или дет се вика, "ма то умрела ма"
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Момче

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Аспарух":

    Лекувай се, не виси по форуми да пишеш неща от които не разбираш..
  • 25 оня с коня

    3 1 Отговор
    къв е тоз козел!
  • 26 Байрактар"70

    4 1 Отговор
    Всички в българската политика сте П....!!! За съжаление, това е България!
  • 27 Ком

    3 0 Отговор
    Политиката като семеен бизнес. Авторката и съпругът й са депутати от ПП. Чиста печалба около 20 хил. на месец срещу изпълнение на няколко партийни поръчения.
  • 28 ОСМАНАГИЧ⭐🌙

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тото 1 и Тото 2":

    👍Джакпот! 😲6+!😆
  • 29 абе умнокрасивите

    3 0 Отговор
    що ви е страх от референдума бе?!? нали сте сигурни, че мнозинството иска еврото?!? ами направете референдума и ще легитимирате еврото на 100% или ...не?!?
  • 30 някой

    4 1 Отговор
    Другата Венеция повече ми харесва.
    Тя поне не ръси глупости.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 В името на народа

    1 0 Отговор
    Не президента, народа не ви иска скапаната еврозона, която ще ни тръсне на главата следващата национална катастрофа...
    После ще трябва пак Народен съд да има!
    И кирчо и кокорчо къде ще бягат тогава, незнам...

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове