Last news in Fakti

9 Юли, 2023 11:26 27 775 92

Проф. Гарабед Минасян: Два лева е прекалено висока цена за еврото

  • проф. гарабед минасян-
  • цена-
  • лев-
  • евро

Левът няма пазарна оценка. Ако има пазарна оценка, той според мен би следвало да е някъде около 1.65-1.70 за евро

Проф. Гарабед Минасян: Два лева е прекалено висока цена за еврото - 1

Два лева е прекалено висока цена за еврото. Защо е така, защото еврото беше въведено в една ситуация, когато икономиката беше катастрофирала и всичко беше като разграден двор и оттогава насам този курс продължава. Левът няма пазарна оценка. Ако има пазарна оценка, той според мен би следвало да е някъде около 1.65-1.70 за евро. Това е причината поради която хората преценяват, че еврото е скъпо и не само това, но очакват цените в Европа, средното равнище да е някъде около 55% от европейските.“

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria проф. Гарабед Минасян от Института за икономически изследвания при БАН.

Ето какво още сподели той:

Aко аз трябва да си направя депозит, ще си го направя в лева. Скъпо ми е два лева за едно евро да дам. Това е причината, че ръководството на БНБ според мен има пропуски. Трябва да се подскаже, че и валутният ни резерв е 35 милиарда евро, при условие, че местните инвестиции миналата година бяха 13 млрд. лв.

Има много неща, които БНБ би следвало да подскаже на ръководството на Министерство на финансите, но тя не го прави. Има много показатели, които би следвало да се кажат, например това с референдума, който се отхвърли. Делът на местната валута в депозитите в Естония и други държави, които скоро се присъединиха в еврозоната беше под 10%, а при нас депозитите в лева са много висок процент. Ето това трябва да подскаже БНБ на управляващите. Делът на левовите кредити също са 3/4 от всички. И този дял расте, не само, че не намалява. Въпросът е защо е така? Моето обяснение е, че еврото е скъпо за нас.

Владимир Филипов е много подходящ човек за гуверньор на БНБ, Любомир Христов също заслужава да заеме този пост. Според мен Любомир Христов има много по-ясни разбирания за развитието на финансовите процеси у нас. Той има своя собствена позиция, която той защитава и не е екстравагантна. Кандидатът на БСП се е занимавал с неща, които не са били на повърхността, моето мнение е, че той не е подходящ за поста. Любо Христов и Димитър Радев са добри кандидатури за БНБ. Моите убеждения са за Любомир Христов, въпреки, че съм противник на нещата, които прави "Възраждане". Лошото е, че той е тяхна кандидатура. Това е единственото лошо нещо за него.

Аз мисля, че едни или други се надцакват с особености в гласуванията в парламента. Това, което би следвало да ни тормози като общество обаче е, че 450 хиляди души са подкрепили референдум. Българският лев никога не се е харесвал на българина.

Валутният борд трябва да отпадне. Не му е мястото да функционира в настоящия момент. Трябва да бъде добре обмислено това. От 5-6 години този борд е спънка за икономическото развитие на страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    79 28 Отговор
    Аз го виждам на лев и триисе и 40 най мн8го.

    Коментиран от #8

  • 2 Добре звучи

    86 6 Отговор
    А кой печели и губи от маржа,знае ли някой?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иванов

    116 54 Отговор
    Малоумник ако и ти си професор то значи държавата да се срути

    Коментиран от #80

  • 5 Айде бе!

    65 18 Отговор
    А Киркор какво мисли по въпроса?
  • 6 Ха ха ха

    108 27 Отговор
    Почнаха и платените арменски лаладжилъци и локуми .......
  • 7 какви са клоуни само

    73 15 Отговор
    А бе армандини , ти защо тогава си държиш париците в евра , а ????

    Коментиран от #24

  • 8 Хохохо

    128 20 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ако се отвърже лева, както иска този професор, 1 евро ще стане около 3-4 лева.

    Коментиран от #49

  • 9 Сталин

    113 58 Отговор
    Вижте какво става в Холандия,протестите на фермерите свалиха правителството на Марк Рюте в петък,а бай Ганя се излежава ,тъпче тумбака и дреме полупиян на масата с ракия и после вика- Путин е виновен че живее зле,къде са нашите мутрофермери милионери да поведат народа да свалим тези предатели от власт които загробиха България

    Коментиран от #19, #29, #74, #86

  • 10 Сталин

    53 41 Отговор
    Отдельньiе товарищи полагают, что при капитализме будет процветание.
    Будет ,но лишь для кучкi буржуев и их лакеев.

    И.Сталин

    Коментиран от #31

  • 11 скрисе бе платено кречетало

    118 19 Отговор
    Добре ,че беше валутния борд иначе комуноидници , с твоята плиткоумност , щяха да опоскат държавата до дупка

    Коментиран от #52

  • 12 Българин

    97 15 Отговор
    Най вече Акъл не щем от Арменци

    Коментиран от #20

  • 13 Българка

    119 15 Отговор
    Категорично съм против отпадането на валутния борд. България е превзета от мафията държава. Нека си припомним/ научим за Жан Виденов и свръхинфлацията. Сегашният 1 лев тогава беше 1000 лв. Имало е р5аботещи за по 1 долар месечна заплата

    Коментиран от #44, #63

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Нищо ново

    59 17 Отговор
    Нищо ново някакъв 4000-ник се напъва до посиняване да защитава платени алабализми .
  • 16 Пешо Кюстендилецо

    62 15 Отговор
    А според мене, проф. Д-р. Акад. Гений Пешо Кюстендилецо един лев трябва да е поне 5 евро. Даже 10. Да направим референдум!
  • 17 Даа!

    96 4 Отговор
    Ако " гениалните размисли" на този Финансов гении,се реализират,1997 г,ще ни се стори детска градина.Стиф Ханке- пред чиито авторитет ,като експерт от световна величина,този е недорасляк в прав текст,още от миналата година ни предупреди: Не сте готови за еврозоната.Имате си валутен борд,който е стоманена бариера пред валутните манипулатори,който очакват с нетърпение, подобен ход! Ще си срине не само икономиката ви,но ще обезцените националната си валута не в проценти,а в пъти! На последващ въпрос от водещия,кога да въведем еврото,отговори: Ако запазите валутния борд, може да го внедрите ,при поставена рамка ,която да фиксира,минимален доход не по малък от 70% от средното в ЕС.Но задължително е да запазите валутния борд и фиксинга 1: 1,885 лева.В противен случай ще понесете огромни негативи!
  • 18 Реджеб Иведик

    72 10 Отговор
    Този "гениален" професор знае ли че се стремим да въведен еврото? Точно валутния борд ще бъде полезен за по плавно преминаване към еврото защото в момента левът е половин Евро. След премахване на борда ще бъде доста по трудно въвеждането на еврото защото ще има много спекулации с цените. Няма само арменците да дават акъл и аз турчина да дам малко акъл. Навсякъде умни глави, професори, генерали и анализатори затова сме на това дередже.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    35 57 Отговор
    До подръжниците на ЛЕВА.
    Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията,-а бе дантел марка сме и това се дължи двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. НИТО ЕДНА ГОЛЯМА ФИРМА У НАС НЕ КАПИТАЛИЗИРА ПЕЧАЛБАТА СИ В ЛЕВОВЕ, А В ЧУЖДА ВАЛУТА, ТЪЙ КАТО НЯМА ИНТЕРЕС ДА УВЕЛИЧАВА ЛЕВОВАТА НАЛИЧНОСТ. ЛЕВЪТ, ПОСТАВЕН В ТОВА УНИЗИТЕЛНО ПОЛОЖЕНИЕ Е НАПРАВО ВРЕДЕН ЗА ИКОНОМИКАТА НИ. ИЗХОДЪТ Е САМО ЕДИН, МАКСИМАЛНО БЪРЗО ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО, ДОКАТО НЕ СМЕ СЕ ОБЕЗКЪРВИЛИ СЪВСЕМ.
  • 23 Какви ли простотии няма да чуеш

    57 7 Отговор
    от един дърт икономист-комунист? А ако червените мафиоти ни спретнат нова хипер инфлация като през 1996 г., дали няма Минетосян да обърне навреме левовете в евро, узнавайки кога ще стане тази "акция". А какво ще направи народа, ще чака еврото да стане 3000 лева, не знаейки какво се случва пак!
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    54 24 Отговор

    До коментар #7 от "какви са клоуни само":

    В момента ако се отвърже лева 1€/4,80лв........Борда ни спасява от хиперинфлация вече мнооого време!В бг нямаме икономисти от класа,но си имаме Крадци от класа!ПС.Ако малко от малко разбирате от,пари.........Нямада искате лев ,а ще искате бързо в €€!

    Коментиран от #34

  • 25 🇧🇬🇪🇺💯

    41 18 Отговор
    След 24 Февруари 2022 - Войната в Украйна, €€Евро валутата реално губи от стойноста си м/у 20/25% , следват три до пет години за да се изяват истинската загуба за €€Европейската Валута?
    България да се включи сега или след година/две в Еврозоната е все едно да си купи Фабрика на 9ти Септември?
  • 26 🇧🇬🇪🇺💯

    39 11 Отговор
    Държави в Европейският Съюз които не са в Еврозоната?
    1. Denmark ; Sweden ; Bulgaria ; Croatia ; Romania ; Czech Republic ; Hungary ; Poland

    Коментиран от #71

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 🇧🇬🇪🇺💯

    48 7 Отговор
    Мдаа, явно Датчани, Шведи, Унгарци, Чехи, Поляци не са на ясно за ползите на Евровалутата и това преди войната в Украйна?
  • 29 Антикомунист

    26 17 Отговор

    До коментар #9 от "Сталин":

    Много" хубав" псевдоним " сталин" си си избрал и с това изглежда се гордееш.......най- големия сатрап и примитив на 20 сти век.... " браво"...
  • 30 🇧🇬🇪🇺💯

    24 14 Отговор
    €€Евровалутата се крепи на четири стълба, Франция е истинска кочина, Германия е на път да се превърне в истинска кочина, остават стабилни Испания и Финландия?

    Коментиран от #43, #68

  • 31 Антикомунист

    24 14 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    И да добавя, СТРАХЛИВЕЦ. Когато немците са били до москва се е заключил в датата си и с пълни гащи е молил хитлер за примирие, което е отхвърлено ....

    Коментиран от #67

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Антикомунист

    11 3 Отговор
    Дачата
  • 34 дълбоко заслепен си

    19 19 Отговор

    До коментар #24 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Съвсем правилно казва човека, че еврото е надценено! Ти си този в грешка. Я помисли само какво може да си купи и въобще как да живее човек в "Европа" с 1000 евро и съответно какво може да си купи и въобще как да живее човек в България с 1000 евро. Май реалния курс изчислен по този начин клони по-скоро към 1:1, а ?

    Коментиран от #36, #62

  • 35 Колега

    43 1 Отговор
    арменеца иска да отвори прозореца на Овертон, да започнат да пипат и коригират съотношението, веднъж нагоре, веднъж надолу и т.н. А нататък ще е лесно. И за крадците и за евроатлантическите рибари в мътни води.
  • 36 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 8 Отговор

    До коментар #34 от "дълбоко заслепен си":

    Прочете ли що за довод си тръснал????На това твое писане би се смял и котаракът ми!Виж за да определиш силата на една валута къмто друга се определя от икономиката им.Виж и погледни жизненият стандарт на бг икономика в сравнение с ЕС.Също така помисли какво би станало при тази ...........в бг,ако не ни бяха вързали за борда???щеше да стане НЯКОЛКОКРАТНО това,което ще стане скоро в русия.Ти може да си учил икономика,но бадева.Нищо не разбираш!Явно си ......ииксперт,колкото иикспертите в бг по икономика.Не можа ли да проумееш,че дори заемите,които ни отпускат са пак за това......Ако не бяхме в кошарата на ,ес.....Заеми ,но при .....още по тежки условия.Накрая с 1000 евро в Германия се Купуват повече неща и се живее по добре от колкото с 1955,83лв в бг!
  • 37 бл.134 в Zап. парк

    11 2 Отговор
    Глупости!
  • 38 Вълкът

    19 10 Отговор
    Нещем мнение от икономист - дърт комунист.
  • 39 ххъх

    17 7 Отговор
    Защо не променят курса лев- евро? То е някаква константна величина. Сега ЕС е в криза и е нормално курсът на еврото да спадне. Поне до 1,50 лв на евро. Всички ще се юрнат да обменят лева с евро, затова не променя курса.
  • 40 Митев

    14 2 Отговор
    Предлагам смяна евро-лев, заплати в евро,едно към едно,цените също,едно към едно, чужденците които идват в България да се спасяват както намерят за добре,това ще спаси България.....
  • 41 Другият един

    25 5 Отговор
    Надежда всяка тука оставете!!! Първо ни махат борда Второ като отиде левът там където са на мислили да го спрат от Брюксел онези 70 милиарда по един курс другите в буркани те на половина И ако някой таи надежди че като си на купил няколко апартамента и къщи ще си спаси паричките ама мноооого се лъже За такива пак от Брюксел ще наредят на всеки следващ имот след първия двоен данък че и нагоре на празните също Ще има и други изненади Ха да ни е честито еврото и криво разбрана та циливилизация!!!!
  • 42 КИРО ЖЪРТЪ

    11 14 Отговор
    ОБРАЖДАНЕ. СА. МНОГО
    УМНИ -- ПРОСТИ , ТАЯ. КРЕМЪЛСКА БАНДА. ПУТИН
    ДА. ГИ. ВЗЕМЕ. ЗАПАС. И. НА
    ПЪРВА. ЛИНИЯ. В. БАХМУТ.
    ДА. ПОМАГАТ. НА. ШЕФА. ДА
    СПЕЧЕЛИ. ВОЙНАТА, А. ПОСЛЕ
    КОЙТО. ОЦЕЛЯЛ. ЗАБОГАТЯЛ.
    ТАКА. СТАВА. ПРИ КАМУНИЗЪМА.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Кризата

    32 9 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Инфлацията беше създадена умишлено от Сорос и неговите подлоги Костов и тяхното умряло СДС.Това са хората които съсипаха държавата.А Виденов отаза да плаща на мумията Сорос и оттам дойде инфлацията и падането на правителството

    Коментиран от #84

  • 45 Бай Митко

    30 1 Отговор
    Киркор: През 1996 год. 1 долар беше 3000 лева.
    Гарабед не се напъвай толкова, а виж на какъв хал ни е икономиката. Отвържем ли лева от валутния борд сме паднали зад борда. Хем за нищо не ни бива, хем се ежим.

    Коментиран от #66

  • 46 Зле сме

    15 6 Отговор
    И този като Хампарцампурцумян ! Много умен ! Кравари, евреи и арменци финансисти ни докараха целите. Соросоиди !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Прав е

    7 10 Отговор
    Добре ще е наистина да се направи преоценка на лева спрямо еврото ! А между другото, не виждам проблем временно да се борави и с двете валути, докато хората свикнат ! Мисля, че за такива неща трябва да се слушат експертите, доказали се като работещи за националния интерес !

    Коментиран от #57

  • 49 Истината

    1 8 Отговор

    До коментар #8 от "Хохохо":

    1 евро= 70 лева
  • 50 Да бе

    6 3 Отговор
    Господин професор иска да каже ,че взимаме прекалено големи заплати :)
  • 51 Киркор

    15 3 Отговор
    тоя умник заедно с магарев, кирето, насето, ицето и кокорчо ще довършат сите болгаре
  • 52 Алууууу

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "скрисе бе платено кречетало":

    Излез от таз София да
    Видиш какво е ,, оглозгане,,
    Всичко е буренаци , капинаци и змиярници .
    Пу и плевата .
  • 53 Ценен

    9 0 Отговор
    Спестявай в арменска валута,щом еврото ти е скъпо,господине...
  • 54 МАЛКА пенсИЯ

    7 2 Отговор
    А не мое ли В ГРИВНИ?
  • 55 знайко до незнайко

    3 0 Отговор
    мИ кандидатът,да смени партията.Да стане НЕЗАВИСИМ.ПЪК ЩОМ ИМ ВЪРШИ РАБОТА,ЧЕ ГО ПОДКРЕПЯТ,ДЕ ШИ ОДЯТ.
  • 56 Лев

    15 0 Отговор
    Левът не се харесвал на българина, но в останалата част от разговора твърди и доказва точно обратното. Що некадърна паплач има по тези земи не е истина...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Финн

    12 0 Отговор
    Гарабет какво мисли по въпроса. После искам да чуя Мойше и Айше какво ще ме посъветват по отношение диверсификацията на портфолиото ми.
  • 60 Ганьо

    9 1 Отговор
    Ходи да оправиш Армения и народа си,не се занимавай с нас!
  • 61 Вий

    5 8 Отговор
    ТОЗИ, КОЙТО Е ИЗМИСЛИЛ ВАЛУТНИЯТ БОРД(мисля. Че беше от Южна Америка някой си, преди 10години)БЕШЕ БВЗКРАЙНО ОЧУДЕН, ЧЕ 1 ДЪРЖАВА МОЖЕ ТОЛКОВА ДЪЛЪГ ПЕРИОД, ДА БЪДЕ В БОРД.!!!!!! НО НИЕ ПРОСТО СМЕ СИ, ЗАЩОТО НА НАШИТЕ БРАТЯ USA ТАКА ИМ Е ИЗГОДНО. НА ЕС СЪЩО. Е ВСЕ СМЕ ЯКО ПРЕЦАКАНИ.

    Коментиран от #64

  • 62 Гордостта на Тара

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "дълбоко заслепен си":

    Мисля схема .. я направи си сметка колко ще са на печалба при 1.5 лв евро а като стане кризата и скочи 2.5 .. на няколко милиона колко ще са на кяр..

    Коментиран от #65

  • 63 Асен

    17 6 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Жан Виденов изобщо не беше виновен
    Сините боклуци на Костов му скроиха номер / мегдан.
    Нали както правителството падна на следващия ден изведнъж всичко в държавата се отпуши.
    Сините мерзавци на преватизатора Костов отровиха държавата и продължават да я тровят вече 33 години.

    Коментиран от #70, #72, #73, #85

  • 64 Без борд ще си много по-яко прецакан.

    18 1 Отговор

    До коментар #61 от "Вий":

    Ако е по-висок курсът на лева от моментния това означава,че ще е супер неизгодно да изнасяме каквото и да било.И като туристическа дестинация бихме станали неизгодни.Въобще не са толкова прости нещата...Сегашният курс си е съвсем наред.Ако го няма борда курсът би станал по скоро 3 лв за 1 евро,а не 1,50 лв за евро.Откъде ги изкопават тези пишман професори?Пълна скръб са подобни експерти.
  • 65 И кой ще ни даде тези евраци умнико,за

    10 0 Отговор

    До коментар #62 от "Гордостта на Тара":

    да заменим левовата наличност в населението с евро при такъв курс?Откъде ще дойдат?Просто смяташ,че можем да си ги напечатаме сами ли?Те се чудят откъде да вземат пари за пенсии и социални плащания,а ...Преди много години доста българи си обърнаха левчетата в долари и марки при супер неизгодно съотношение.А после курсът на тези валути се срина доста и така хората загубиха спестяванията си.От голямата обезценка на лева спечелиха единствено тези,които имаха изтеглени заеми за жилища.Сега подобно нещо няма как да се случи именно заради валутния борд,който може би е най-хубавото нещо,което ни се е случило въобще след целия хаос от 90-те.
  • 66 Ааа

    9 0 Отговор

    До коментар #45 от "Бай Митко":

    Приятелю в грешка си. 1997 беше , тогава се пенсионирах. И беше 3000 само за два дена. От 1500 стана 3000 и след два дена пак стана 1500. Това беше второто ограбване на народа и съответно фалита на Първа частна банка, и от нея прибраха парите. А на тия , които мислят че стойността на валутата се определя от икономиката, жестоко се лъжат. Примери колкото искаш. Например стойността на нефта и цената на горивата, цената на златото и т.н. най фрапиращия пример е на долара. Всичко е от позицията на силата.
  • 67 Май

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Антикомунист":

    Не хич на ти с историята. Прочети мемоарите на Жуков. Сталин е бил нетрудоспособен в продължение на седмица след нападението на Германия, защото не могъл да повярва, че това се случва. От това му състояние го вади Жуков. Никакви предложения за мир не е имало.

    Коментиран от #77

  • 68 Костадин

    11 1 Отговор

    До коментар #30 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Нещата във Финландия вървят към катастрофа, аз живея тук и виждам ,а сега трябват пари и за НАТО, девети месец сме в рецесия

    Коментиран от #81

  • 69 Ники

    3 2 Отговор
    Абе какви са тия глупости. Депозити в лева няма. Банките автоматично ги правят еврови.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ГогичаИшвили

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Нещо ти е стара информацията. Хърватска е с евро от началото на 2023г. Понеже си "специалист" и си копирал без да четеш. А защо няколко страни НЕ са с евро ,а са в ЕС....ти се запитай ,защото 3 пъти повече са с евро. Може би те нямат народ и икономисти ,а датчани ,шведи ,поляци,унгарци ,чехи и румънци имат.
    Нас не ни слагай ,щото България е с вързан лев към евро и кандидат за еврозоната. Апропо...има 2 държави,които са го избрали за разплащане без да са в Еврозоната и ЕС. Черна гора и Косово. Защо не са си избрали черногорски динар или косовски (или албански) лек ти си дай сметка. Явно и те са по прости в бивша Югославия ,като еврочленките Словения и Хърватска.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ГогичаИшвили

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сталин":

    Вашите фермери са агроОлигарси. За какво да свалят власта ,като благодарение на нея богатеят и са рахат. Ти не си добре. На тях им е добре. Разни червени калинки станаха аграрни олигарси!!!
  • 75 345

    0 0 Отговор
    Амащо вечно се изказвате неподготвени.Като дървени балъци
  • 76 Леля Гошо

    0 5 Отговор
    Най сигурната валута е $, защото е обезпечен със самолетоносачи и 600 военни бази извън САЩ
  • 77 Антикомунист

    3 3 Отговор

    До коментар #67 от "Май":

    Не ти говоря за първите дни на войната а когато немците са пред москва, тогава е втория път когато" генералисимуса " е ос........ран........и е имало молба за примирие!
  • 78 ГогичаИшвили

    3 3 Отговор
    Този е наследник и обучен от Професор Иван Ангелов. Шеф на икономическия бардак към БАН. Видна червена комуняга ,която заедно с Гумен Речев всеки ден 1996/97г.успокояваха и прогнозираха и нищо не познаваха. Същото е сега в ТурСия. Как се обади Ердоган ,че лирата е стабилна и на другия ден лумбурдъ. Щото икономика не се прави със заклинания и лозунги ,нито в БАН или в някой партийна централа ,последно мазана преди 1989г.
  • 79 еврото е супер

    10 0 Отговор
    Обаче защо има рецесия в еврозоната? И защо от месеци има инфлация в държавите от еврозоната? И защо в държавите от еврозоната има такива протести и бунтове, напомнящи гражданска война? И защо при пропадащата ни икономика и инфлация толкова ни натискат да влезем в пустата еврозона, след като не отговаряме на нито един възприет критерий? Тъй знам аз, когато вълците канят агнето на вечеря, значи то ще е вечерята. Мислете с тез глави, бе, за какво иначе ви тежат на раменете?

    Коментиран от #83

  • 80 Иванова

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Професор Минасян е професор по банково дело още преди всички вас.
  • 81 Решетников

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "Костадин":

    Ами прибери се в България тогава бе папагал
  • 82 Обикновен човек

    3 2 Отговор
    За обикновените българи еврото е скъпо !! Това е истината !! Заплатите какви ще са в евро ??????? Отсега трябва да кажат, какви ще са заплатите и пенсиите в евро !!!! Пак ли ще сме с най-ниските и смешни заплати и пенсии в евро ??????? За тези от ДС на БКП ,НЯМА да е проблем ,то се знае !!! През социализма ДРУГАРИТЕ от БКП имаха валути всякакви и си живееха като царе навсякъде !!!
  • 83 Обикновен човек

    5 0 Отговор

    До коментар #79 от "еврото е супер":

    Това го правят банкерите според мен !! Те винаги са правили кризите и инфлациите !! Нарочно обявяват фалит на банките, за да правят кризи в държави и да обират обикновените хора !!! А те се къпят в пари и разбира се политиците и бизнесмените !! В България това е ставало много пъти !! Фалит на банките през 1996-97 година !! После на КТБ и всичко е умишлено !!! Обраха ли на хората парите ??? Обраха ги !!! Докато на Запад имат някаква социална политика, то в България изобщо няма !! Най-бедните сме в Европа !!!
  • 84 Обикновен човек

    3 3 Отговор

    До коментар #44 от "Кризата":

    Тогава ни ОГРАБИХА ДРУГАРИТЕ от ДС на БКП !!!! И продължават и до днес да ни КРАДАТ и ЛЪЖАТ !! Сега техните внуци са милиардери и ни управляват и лъжат !!!
  • 85 Обикновен човек

    3 4 Отговор

    До коментар #63 от "Асен":

    Не разбра ли кои ни ОГРАБИХА ???? Червените другари от ДС на БКП ни ОГРАБИХА , заедно със СИНИТЕ им слуги !!! Никой не мислеше за българския НАРОД !! И сега ни лъжат и КРАДАТ !!
  • 86 Човек

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сталин":

    Тези, които са на власт са внуците на ДРУГАРИТЕ от ДС на БКП !! Все те ни управляват !! Отърване от тях няма !!! И се питам какви майки са ги раждали тези българи ????? Не са ли им казвали, че и другите майки и хора трябва да живеят добре ???????? Това се чудя !!!!
  • 87 Надя Драганчева -Тутракан

    0 2 Отговор
    Еврото трябва да стане 3 лева. Нищо не разбираъе от финасии и тяхното управление!!!!!!
  • 88 Експерт от народа

    4 2 Отговор
    "Разбирачи" като БСП са причината да имаме валутен борд.

    Като падне валутния борд и пак бг политици от БСП и "Възраждане" почнат да печатат левове не след дълго ще се повтори финансовата катастрофа от 1996 г. За това падането на валутния борд трябва да бъде съпътствано с приемането на еврото. За да не могат бг популисти да печатат левове. Ако в някоя друга държава управляваща партия беше направила това, което направи в България БСП през 1996 г. то това щеше да е края на тази партия и на политическия живот на изявените и политици. Щяха да висят обесени по улиците. Уви не и в България, "експерта" на БСП Румен Гечев има наглостта днес да коментира бг икономиката и да е депутат.

    Не бях чувал скоро по-голяма глупост от тази на Минасян, че видите ли лева бил подценен и 1 евро струвало 1,70 лева. Моето мнение е, че България има огромен проблем в държавните финансите, но това не курса лев-евро. Проблема е данъчната система "плоския данък" доход трябва да се премахне и да се въведе ПРОГРЕСИВЕН. Също така трябва да се въведат различни ДДС ставки, като за храна, дрехи, обувки да е по-ниско ДДС-то. И също така трябва да се въведе данък ЛУКС за скъпи стоки като луксозни яхти и скъпи автомобили. Българина масово не прави разлика между спортен и луксозен автомобил. И използва неправилно думичката лукдозен вместо думичката скъп. Ферарио е спортен автомобил, а не луксозен, луксозен е Бентли, Майбах .. Разликата межфу луксозен и спортен автомобил е огромна, единств
  • 89 Експерт от народа

    1 1 Отговор
    Българите мадово не ценим качествените си политици като Симеон Дянков, Иван Костов, Асен Василев. Ценим некадърници и злодеи като Румен Гечев, Костадин Костадинов Бойко Борисов ...

    Симеон Дянков беше много прав, като каза, преди 10 години, че БАН е пълно с изкуф@ли старчета и трябва да се закрие. Този Минасян е поредното доказателство. БАН създава такива ... като Минасян. Има и други примери като него. В БАН има и достойни учени, но са много малко, най-добре да го закрият и основат наново с млади хора.
  • 90 666

    1 0 Отговор
    ха ха ха - на тъпия Българин за всичко ДС на БКП и Руснаците са виновни
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Тъпан

    0 0 Отговор
    Много е друг път.Айде умници премахнете валутният борд .Ясно е защо драпате за еврото и че това ще пореден пладнешки обир на управляващите.Налични ли са тези прослувути 23 милиарда гарационен фонд и къде ще потънат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове