11 Юли, 2023 07:33 1 196 26

Историк: Визитата на Зеленски легитимира помощта ни за Украйна и страната ни като член на НАТО и ЕС

  • зеленски-
  • нато

В рамките на вътрешната политика обаче българското общество е драматично разделено по тези теми, обясни Явор Сидеров

Историк: Визитата на Зеленски легитимира помощта ни за Украйна и страната ни като член на НАТО и ЕС - 1

Визитата на Зеленски беше важна и необходима, тя не се състоя, за да спечели България или Украйна от нея. И двете страни обаче спечелиха от тази визита, защото тя легитимира помощта ни за Украйна, легитимира и страната ни като член на НАТО и ЕС, . Това каза в ефира на Euronews Bulgaria историкът и анализатор Явор Сидеров.

Володимир Зеленски е политик, който в момента е изключително популярен в световен мащаб и с посещението му у нас бяха легитимирани усилията, които България като съюзник прави, за да подпомогне защитата на Украйна, заяви Сидеров.

Украинската печалба от визитата е много по-практическа от българската, има една твърда договорка за продължаване на военната подкрепа от България към Украйна и това е безспорна печалба. Друга полза е това, че още една страна, която до този момент беше на кантар, подкрепя Украйна вече публично.

Президентът Радев се опита да представи тази среща с Володимир Зеленски като натрапена му, както и това, че се е опитал да защити националния интерес, така, както го разбира той, по време на срещата.

В рамките на ЕС и НАТО посещението на Зеленски у нас беше много голяма победа на правителството, много голяма PR победа на правителството. То показа на страните-партньори, че България има ясна идея какво прави и защо го прави, каза Сидеров.

В рамките на вътрешната политика обаче българското общество е драматично разделено по тези теми, обясни той. На фона на всички рискове на правителството обаче, като започнем от неговото съставяне и сглобката му, и се мине през трусовете в съдебната система, това, което се случи мина в рамките на външнополитически аплодисменти и вътрешнополитически дюдюкания, каза още анализаторът.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    44 5 Отговор
    Легитимира простотията на управляващите, а те не са България, от маса време! Народа не и правителството, правителството не е народа! Легитимира също и платената журналистика, грантовете, НПО-та, гладните и безродни ‘експерти’ и всякаква плява която ни залива от сутрин до вечер! Кръвта вода не става, набийте си го в бедните души!

    Коментиран от #4, #21

  • 2 Русофил

    7 33 Отговор
    Визитата на Зеленски разкри пред света скритата руска лимонка Радев безспорно.

    Коментиран от #14

  • 3 Радо

    39 5 Отговор
    Поредният евроатлантически дебил се мъчи да мисли.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 провинциалист

    26 4 Отговор
    "Визитата на Зеленски легитимира помощта ни за Украйна" - "помощта" за Украйна може да я легитимира само правителството. "българското общество е драматично разделено по тези теми" - то трябва да е драматично разделено по много теми, за да има демокрация. Обществото официално беше драматично обединено в предишния строй, заради което той беше наречен тоталитарен.
  • 6 Ачо

    28 5 Отговор
    Абе май сте сбъркали в правописа. Не легитимира а лимитира.Не на оръжия за Украйна.Така мир няма да настъпи и не съм съгласен заради Зеленски и Украинците да си разголиме задните части.Пука ли му на негом за нас, амиза сърнопроизводителите ами че хрантутим една негова армия от Страхливи украински бежанци.Да си ги взима и да ни оставят нас на мира.Каквито ги е дробил,такива да ги сърба.Тойсе подложи на Янките.Те да му помагат.
  • 7 Някой

    32 4 Отговор
    Нищо подобно. Само показа, че Посолството наистина си инсталира правителство, което действа само в негова полза. Народа е масово против това да се месим в тази война. Щото, после поредната национална катастрофа.
  • 8 Де факто

    30 4 Отговор
    Визитата на Зеленски разкри окончателно на кого служи правителството- на САЩ и неговото прокси Окрайна! А 85 % от народа поне и срещу тази политика! Така изпросеното гости на зеления навлек приближи продажниците към оставката!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    28 4 Отговор
    Откъде изпълзяват и никнат като гъби такива мекерета, предатели, чуждопоклонници и всякаква такава измет защитаваща чуждите интереси? За марионетките и подлогите си знаем, че са добре подплатени и изненада няма!
  • 11 Ха ха ха

    20 3 Отговор
    Укронацисти историк
    Кой е чул за него че е историк?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 резервист

    21 2 Отговор
    Нарочно ли си подбирате правилните хора или в България друго мнение няма? Посещението на Зеленски не беше добре организирано и проведено. Имаше полу официален, полу работен характер и не е нищо изключително. Най-много спечелиха подлизурковците, които все пак успяха да се докопат до селфи с него и толкова. Ние сами си вадим кирливите ризи пред света и после се чудим защо не ни уважават. Включително и наглия Подоляк с коментарите му за българската история. Ха сега изокайте се по Президента, белким никой не забележи съдраните ви гащи!
  • 14 резервист

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Изпитваш садистично удоволствие нали?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Краварска медия

    20 2 Отговор
    Дъноооо
  • 17 СЛАВА УКРАЙНА

    5 25 Отговор
    Радев го отнесоха кат куцо пиле гнил домат,просто си глътна граматиката и 3 дена се кри кат мишок.

    Коментиран от #18

  • 18 Радев

    17 5 Отговор

    До коментар #17 от "СЛАВА УКРАЙНА":

    Г-н.Зеленски вие искате да запазите териториите а убивате народа си
    Зе падна в нокаут
  • 19 Шило

    8 1 Отговор
    Започнете ги мкого добре историци , всякакви подлоги след края на всичко да ги видим как ще се изникват като бити педр..и
  • 20 Какво

    15 1 Отговор
    легитимирене, каква PR победа, какво ясна идея бълнуваш? Нали сам казваш, че обществото ни е драматично разделено по тези теми. Може ли разделено общество да има ясна идея, която да го легитимира и т.н. дитирамби. Когато обществото вътрешно е разделено по дадена външна тема не може и не трябва да заема категорична позиция по нея.
  • 21 Специална Военна Обсерация

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ето това е една от "ползите" от СВО на Путин!
    Той изду платната на евроатланиците и близането около теглича на Зеленски, ни се представя за голяма гордост!
    Беше ми отвратително да ги гледам, как му се мазнят!
  • 22 Поредния

    10 1 Отговор
    Активиран анонимник в ефир
    Осрайнихте се с тая осрайна
    Ако е имало съмнение вече няма всички ви мислат за предатели подложковци и слугинчовци
  • 23 Ком

    7 1 Отговор
    Най- голямата далавера е когато наливаш вода в каца без дъно.
    Какво си дал, какво си откраднал, какви комисиони си взел, какво си препродал следа няма.
  • 24 Артилерист

    10 1 Отговор
    Обикновен пропагандатор! Зеленски е поредната кукла на американците. Те точно такива като него-с чувство за хумор, да не казвам клоуни, предпочитат. Спомнете си Заакашвили. Той също беше възхваляван дори като втори Чърчил. Но този "втори Чърчил" превърна една от най-богатите бивши съветски републики в грохнала, раздирана от корупция и прочие проблеми страна и накрая дезертира при клоуна, броейки последните си дни. Друг един млад, интелигентен и с чувство за хумор, нали-Гуайдо във Венецуела-също беше избран от американците за президент, при наличие на действащ такъв в лицето на Мадуро, развеждаха го като ... по редица европейски парламенти и накрая, когато заварката им стана за смях на света, го обругаха и захвърлиха да се скита немил-недраг по света. Такава е съдбата на всички американски кукли. Същото ЩЕ СЕ СЛУЧИ и с българските им кукли, защото страната ни усилено върви по стъпките на Грузия. Те видимо са същите синтетични зеленсковци, саакашвилевци, гуайдоровци и няма да се разминат със съдбите им...
  • 25 географ

    7 0 Отговор
    ... / не/ уважаеми АНАЛИЗАТОР! -ти си менте историк-това извратено шоу с клоуна ни легитимира като поредните предатели към Русия-тя не е злопаметна, но това няма да го забрави!!!!
  • 26 И ТИ СИ БОКЛУК КАТО ЗЕЛЕНСКИ

    1 0 Отговор
    ПОДЛОГООООО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове