Last news in Fakti

12 Юли, 2023 06:27 2 430 31

Коларова: Видя се безсилието на президента

  • румяна коларова-
  • александър симов-
  • румен радев-
  • правителство-
  • украйна

Правителството нямаше да съществува, ако Радев не бе натресъл ПП в политиката, заяви бившият депутат от БСП Александър Симов

Коларова: Видя се безсилието на президента - 1
Снимка: NOVA NEWS

Видя се безсилието на президента. Нарича се кохабитация - да съжителства с правителство, което има абсолютно различна позиция. Всички опити на президента да покаже сила са обречени да изглеждат жалки. Позицията му е елементарна, но няма как да отговаря на вътрешнополитическата или външнополитическата ситуации. Опитите му да компенсира загубите си, опитвайки да покаже сила, където е ясно, че е безсилен и да наложи едноизмерна позиция, го прави слаб. Това заяви политологът доц. Румяна Коларова в "Челюсти".

По думите ѝ Кирил Петков е бил канен в политиката и преди ПП, но се е държал настрана. "Радев ловко използва протестите, за да бъде преизбран", смята тя.

Бившият депутат от БСП Александър Симов от своя страна смята, че правителството нямаше да съществува, ако Радев не е "натресъл" ПП в политиката. "Проблемът на президента е, че в чужбина говори като евроатлантик, а тук - по съвсем друг начин, така пада в своя капан. Позицията му е, че се споделя от много българи. България е съдействала на Украйна от самото начало, а посещението на Зеленски е било с вътрешнополитическа цел - да послужи като морален вазелин за скрепяване на правителство, съставено върху голяма лъжа, то е едно ГМО", коментира той.

Според него ЕС крепи абсолютно всички партии. "Темата за референдума и за Шенген е повод коалицията да се разпадне", посочи Симов.

Източник: NOVA NEWS


Поставете оценка:
Оценка 2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    74 6 Отговор
    Цялата научна кариера и битово устройване на това бабе се дължът на бойко методием борисов.

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хаберих

    58 4 Отговор
    ЕС иска да накара всички държави членки, чрез допълнителна вноска в бюджета, да покриват увеличения лихвен процент по заема от 750 милиарда евро, който ЕС е взел. Получава се токсична среда на финансиране, в която ЕС е длъжен да иска повече пари от собствените си членове, за да покрива само лихвата по кредити, от които държавите почти не са се възползвали.
    Тук е редно да се отбележи, че редица страни, между които Полша и Унгария, не са получили нито стотинка от тези пари. България е получила едва ¼ от обещаните и пари.
    Увеличение на заплатите на европейските бюрократите от 4,7%. Не е тайна, че служителите на ЕС са достатъчно добре платени. Например председателят на ЕК – Урсула фон дер Лайен е с месечна заплата от 31 252 евро, един евродепутат взима около 8757 евро, без допълнителните 4513 евро за “офис разходи“, които поличава в сметката си. Други чиновници в Съда на ЕС, в Комисията, Европейската инвестиционна банка или Европейският инвестиционен фонд, взимат далеч повече.
  • 4 Ама

    56 2 Отговор
    Коларова, професорка ли е ? Егати ?????
  • 5 Донки Хот и Сан Чопанса

    53 2 Отговор
    Дърт кукундрел
  • 6 Изключително

    10 23 Отговор
    двайнствена политика. От една страна говори за мир пред журналисти със Зеленски, от друга гони журналистите с фразата: "Напуснете, сега ще си говорим по енергийни въпроси!". От една страна говори за спазване на Конституцията, от друга не защити прамото на референдум, след събрани брой подписи с мотив, че "не бил правилно формулиран въпросът на Възраждане". Хубаво, но има правни съветници и правомощия да свика референдум за еврото с правилно поставен въпрос. И за "реакторите на Белене" - незаконно отмяна на решение от 2018 на НС след референдум "да се развива ли ядрената енергетика" - можеше да свика референдум. И за заемане на на страна между воюващи държави. Можеше да свика референдум и за "хора с двойно гражданство да не заемат административни държавни постове". Има правомощия да поведе народът, но не го прави.
  • 7 Урко

    47 5 Отговор
    Дъртата комунистка Коларова пак се изплю по президента. Така е, като не направихме лустрация за децата на червените комунисти, те продължават да ни дават акъл от телевизора
  • 8 Тачо

    32 6 Отговор
    В България има много фашаги предатели от които страната трябва да се отърве,иначе ставаме опитни заичета на Сащ и Брюксел.

    Коментиран от #25

  • 9 Джоко

    32 4 Отговор
    Всички клакьори разбирт, че Радев консулидира един вот 60 към 40 в негова полза по съществени въпроси от национално значение. Този "феномен" ги вбесява, но колкото повече рият, толкова повече си посипват главите с пепел!

    Коментиран от #11

  • 10 Българин

    9 29 Отговор
    "Радев ловко използва протестите, за да бъде преизбран"

    Хехе. Протеста беше СЪЗДАДЕН, за да бъде преизбран Радев. Ако някой си мисли, че целия "разказ" с "мутри вън" с бил случайност, значи нищо не знае за Държавна сигурност, която стои зад Радев. От старта на атаката със скалъпения компромат с "кюлчетата", до юмручето - това беше режисирана акция. Мун чо няма акъл за такива изпъления - те се режисират от Москва, а останалото го свършиха неграмотни избиратели, които си мислят, че много ги "разбират" нещата, но са пълни шарани, които ги ловят на гола кукичка.
  • 11 Българин

    7 22 Отговор

    До коментар #9 от "Джоко":

    "че Радев консулидира"

    Радев конс У лидира вота на неграмотните.
  • 12 Коларова

    28 8 Отговор
    Облизвачката на боиковия, айде бегай нанекъде, че нещо не ги сващаш нещата.
    Мисирка.
  • 13 Ник-а

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    Ти е грешен.
    ПЪРВАТА ДУМА ТРЯБВА ДА Е
    "МОЕТО" !
  • 14 Към номер 6

    24 2 Отговор
    Тя Коларова отдавна не знае какво говори. Кой друг би посмял директно да каже на тениската на"официална среща",че не е съгласен.
  • 15 Тити

    3 27 Отговор
    Радев е боклук.
  • 16 Чума

    31 2 Отговор
    Права е Коларова! В бита и политиката е много по благоприятно да си пудел на силните, богатите и безчестните, отколкото да страдаш заедно с изпадналите бедни, нещастни и почтени незначителности! Самата тя и още 100 лелки са отличен пример за това състояние! Какво биха стрували Сачева, Цачева и Бъчварова без раздаващия постове Герб? Досадни грозотии, който никой няма да постави дори на пазара за зарзават! Бостански плашилки!
  • 17 боко

    28 2 Отговор
    Прочетохме безсилното изказване на една мисирка сикаджииска с професия хрантутник от народа
  • 18 Аз съм!

    28 4 Отговор
    Президентът има мнение и повече умствен багаж от тези които управляват!
  • 19 резервист

    21 2 Отговор
    Няма ли да се пенсионирате най-после, уважаема? Дотегнахте на всички! И този червен словоблудец да се успокои малко. Напръска студиото и водещата. Така обича да дърдори и да се слуша, горкия.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 зелю

    18 1 Отговор
    ТЪ..ПА УФСА ПО БЕЗМИСЛЕНА ОТ ТЕБ НЯМА КОЗЯШКА ПОДЛОГА

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 рубльо радев

    3 9 Отговор
    Запенения плешив комунист е явен путинист!
  • 25 опитни зачета на Москва

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "Тачо":

    И по добре ли е да семе опитни зайчета на мизерна терористична росия?
  • 26 Бай Иван

    9 2 Отговор
    "Видя се безсилието на президента"- каза платената социоложка, която по случайност понеже сме в България била и професор направена на квотен принцип от ГЕРБ.Тазе не мога да коментирап друго ,просто защото ми е под достойнството.
  • 27 ФАКТ

    11 2 Отговор
    Президента Радев показа силата си , като каза в очите на зеленото артистче , че ... ние си имаме наши интереси! ... за разлика от всички други "мисирки" и "фитоци" дето клявате според свирката на БИГ-БРАДЪРА!

    Коментиран от #28

  • 28 Мдаа

    1 8 Отговор

    До коментар #27 от "ФАКТ":

    Всички сочат руския фа тм ак с пръст. Всички знаят за кого работи.

    Коментиран от #30

  • 29 Смешна

    3 1 Отговор
    Доста смешна и неадекватна стараеща се да има вид на коректен и сериозен политолог.
  • 30 ZеЛЕвСКИ

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мдаа":

    ЛА ПА Й ЧУ Р КА ТА ДРоГАРЮ....
  • 31 М.Митев

    1 0 Отговор
    Не съм запомнил,тази вещица да каже добра дума за президента Р.Радев,без да похвали Бойко банкята. Защо бе лельо,защо си толкова фалшива,когато искаш да защитиш политиката на милиардера?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове