Last news in Fakti

14 Юли, 2023 08:11 1 034 18

Борислав Гуцанов причисли ДПС към "мнозинство на омертата, войната и на националното предателство"

  • парламент-
  • бсп

Предварително бяха решили кои да бъдат председателите на парламентарните комисии, кои да бъдат заместник-председателите. Дори не се проведе парламентарен разговор, каза депутатът

Борислав Гуцанов причисли ДПС към "мнозинство на омертата, войната и на националното предателство" - 1

Подобно арогантно отношение никога не е имало в НС. Липсата на БСП вече се отразява видимо на това управление. Това заяви пред Радио "Фокус" депутатът от "БСП за България" Борислав Гуцанов.

"ДПС е пряко включено към мнозинство на омертата, войната и на националното предателство. Всички предварително бяха решили кои да бъдат председателите на парламентарните комисии, кои да бъдат заместник-председателите. Дори не се проведе никакъв парламентарен разговор между парламентарните групи, включително и на председателския съвет, което честно казано, е пълен прецедент за съвременното Народно събрание от 1989 г. насам досега", отбеляза Гуцанов и коментира напускането на пленарна зала от БСП.

"И затова решението на ПГ на "БСП за България" беше, че при това положения няма смисъл дори да бъде обсъждано каквото и да е в пленарната зала. Те са го решили на т.нар. техен борд между "Продължаваме промяната“ – "Демократична България“ и ГЕРБ, след което е минал на по-горната инстанция одобрение от ДПС и по този начин влезе в пленарна зала.

По-лошото в цялата тази ситуация е, че освен ръководствата на постоянните комисии в Народното събрание, по този начин се подхожда и към регулаторните органи. По този начин са написани условията за участие, само не са написани имената на хората, които ще бъдат назначени за подуправител и за управител на Българската народна банка. И по същия начин най-вероятно ще се подходи и за Здравната каса, тъй като видяхте, вчера беше останала единствено кандидатурата на проф. Жени Начева и в последния момент се оказа, че няма защо да гласуват за нея, просто ще се внесе промяна в закона да се изпълнява длъжността от някой от заместниците досега, докато се разбере тази омерта кой да е следващият управител на Здравната каса. Така че такова чудо досега никой не си е позволявал да прави в Народното събрание", коментира Гуцанов от БСП.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изселване

    16 7 Отговор
    Най-много злини на България е донесло ДПС!
  • 2 Даката

    15 7 Отговор
    Гуце, кажи на хората как като комсомолски секретар въртеше контрабандата с дънки цигари и уиски във Варна..
  • 3 АБВ

    13 7 Отговор
    Е и съвсем нормално .С вас е ненормално вие сте за боклука
  • 4 Писна ми

    8 10 Отговор
    Гледам ги сутринта пак по телевизора са събрали някакви национални предатели, където, не да ги дават а трябва да лежат по затворите. По всички телевизии се показват някакви, къде твърдят, че трябват да се дадат 100 бронирани машини. А къде са другите с другото мнение, за това че не трябва да се дава нищо?

    Коментиран от #16

  • 5 оня с коня

    10 4 Отговор
    И възниква въпроса:ЗАЩО Е ТОЧНО ТАКА както казва Гуцанов?А отговорът е елементарен - защото БСП ЗАГУБИ ДОВЕРИЕТО на Електората си и се превърна в "Малокалибрена" партия БЕЗ ВСЯКАКВА ТЕЖЕСТ н НС.А КОЙ е виновен за това и не е ли ЕДИНСТВЕНО ръководството на БСП начело с Нинова?Не му харесва подобен Анализ на гуцанов щото ще предизвика Преврат в партията и той както и доста други "сегашни" Функсционери и Депутати ще станат "бивши"!
  • 6 Бамбука

    10 3 Отговор
    Залеза на БСП е осигурен. Когато се въртиш като пумпал около себе си, единственото което правиш е да създаваш малко вятър.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Не на агресията

    9 5 Отговор
    Всички тези обвинения се отнасят за вас БСП и Израждане . Вашето поведение не е достойно с подкрепата на агресора Путин който е причина да се напада ,разрушава ,убива мирни хора .Спрете го като сте за мира
  • 9 Жужи

    10 1 Отговор
    Този и пак бандит. Няма някой да не го знае във Варна
  • 10 Виола

    11 3 Отговор
    Гуцанка, лъжеш като комунист на разпит. Можеш ли да отговориш: Защо Коцето получи подарък от тебе една вила от 800 квадрата и двор от четири декара на варненското езеро и какви обещания ти даде при получаването и. И защо БСП наля гласове на Коцето при последните избори. Ами направо се коалирайте и се кръстете възродена социалистическа партия.
  • 11 НЯКОЙ

    7 4 Отговор
    Когато България е на ръба на пропастта, няма значение с кого теглиш, за да избагнеш чудовищното сгромолясване долу! А тези, които дърпат към пропастта, са опаковали с лъжи "добрите" си намерения, но те както е известно често водят към ада! А в този случай на БСП, "Израждане" и ИТН, водят право в ада!
  • 12 УРА,, УРА

    11 2 Отговор
    На БСП ежедневно трябва да им се напомня, че най много богаташи, милионери и Магнитски има от тяхната партия, за да престанат да търсят кусури на другите. При ДПС е почти същото, но те поне си мълчат.
  • 13 Ужас

    9 2 Отговор
    И на този му хлопа дъската
  • 14 Мухаа,хаа!

    3 0 Отговор
    Винаги трети,никога втори! Гениалната тактика на Доган.Дори когато са имали възможност,да станат втори,изкуствено са блокирали тази възможност.Железобетонна конструкция,която никой не може да срути.Третият е на практика Шефа на всяко управление.Винсги стои в центъра на правителствената " люлка" Крачка в ляво,и десният е по гръб на асфалта.Или обратното.Устроива ги ситуация - подържат.Или отново обратното.Толкова са на ти ,във всяка парламентарна ситуация ( като отделни играчи) че и сега показват,че са пред всички останали, като стратези. Показателно е- ПП+ ДБ,който изградиха цяла концепция срещу ДПС,в момента държат 3 Комисии.Депесе- 5 комисии.Коментара е излишен.
  • 15 !!!?

    8 3 Отговор
    Съветската Коалиция на Агресията БСП, "Възраждане" и Радев сипят само проклятия, анатеми и черни магии срещу Правителството на България !!!

  • 16 !!!?

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Писна ми":

    Е защо са "национални предатели" като изпращат 100 бронирани машини на Украйна, която е окупирана от главорезите на Кадиров !? На Пригожин ли трябваше да ги изпратят когато беше тръгнал срещу Москва !!? Явно тогава нямаше да са предатели !!!?
  • 17 А когато БСП

    7 0 Отговор
    три пъти фалира държавата, какво беше? Национално предателство, грабеж, некадърност? Гуцанов може да уточни.
  • 18 Благой от СОФстрой

    6 0 Отговор
    Гуци-гуци варненско село БСП-БКП!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове