Last news in Fakti

19 Юли, 2023 18:14 81 387 198

Руснаци в Поморие заплашват с ФСБ и събират пари от собственици на апартаменти

  • поморие-
  • руснаци-
  • фсб-
  • такса-
  • обслужване-
  • апартаменти

Съпрузите Наталия Евгениевна Комарец и Николай Борисович Комарец в продължение на години събират незаконно "такса обслужване"

Руснаци в Поморие заплашват с ФСБ и събират пари от собственици на апартаменти - 1

Скандално семейство руснаци в Поморие заплашват с техни роднини в руската спецслужба ФСБ (Федерална служба за сигурност на Руската Федерация) и незаконно събират в продължение на години парични средства от собственици на апартаменти - български и руски граждани, в размер на 5 евро на кв. м. (до 1200 евро на година) "такса обслужване". По казуса е подаден сигнал до Районна прокуратура - Поморие за евентуално извършени съставомерни деяния, в условията на чл. 206 и чл. 323 от Наказателния кодекс (НК) на Република България. По информация от източници на LIBERTA.BG, закононарушителите са правно консултирани от адвокат, който е и общински съветник на Община Поморие от управляващата партия ГЕРБ.

Без да са собственици на апартамент в жилищна сграда на улица "Княз Александър Батенберг" 24 в квартал "Малко солено езеро" в черноморския курорт Поморие и без да са домоуправители, съгласно Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС), съпрузите Наталия Евгениевна Комарец и Николай Борисович Комарец в продължение на години събират незаконно "такса обслужване" от руски и български граждани, живеещи в кооперацията до морето, установи проверка на LIBERTA.BG. Ужилени са десетки семейства, попаднали в наглата схема. Сумите са взимани на ръка, понякога срещу хвърчащ лист, без да е ясно как са се разходвали и какъв е балансът на събраните средства. Отделно от това е налице обсебване и заграждане на общи части на партерния етаж, през които минава управлението на главни комуникации. Към този момент не е налице санкция от компетентните държавни органи и власти.

Събираната "такса обслужване" от Наталия Комарец e в размер на 5 евро за квадратен метър, като за някои собственици тя стига до 1200 евро на година. Необосновано висока цена за жилищна сграда, която не разполага с басейн за поддръжка, а само с асансьор и малък двор с цветя. В същото време Наталия и Николай Комарец са наели нощна охрана в партерното помещение - двама мъже на смени, които изпълняват трудови правоотношения без сключен трудов договор и без внесени задължителните здравни и социални осигурителни вноски към държавата.

Наложителна е незабавна проверка от Инспекцията по труда, а също така и от НАП на фирмите, свързани и собственост на Наталия Евгениевна Комарец и/или Николай Борисович Комарец, които, въпреки високите годишни обороти, са с нула назначени служители. Първата е регистрирана през 2013 година, а след това има придобити в съдружие и/или разкрити още 7. "ЕН ЕНД ЕН КОМПАНИ 2" ООД е например с 339 000 лв. оборот (101 000 лв. печалба) за 2019 г., а през 2014 година оборотът е 888 000 лева.

На 15 юли 2023 година в 17:00 ч. в двора на жилищната сграда се проведе Общо събрание за избор на домоуправител, на което присъства и репортерът на LIBERTA.BG - Стоян Тончев. Без да се впишат в протокола за участие в Общото събрание, защото не са собственици в жилищната сграда, но имат претенции към управлението ѝ и незаконното събирането на парични средства, усетили че "кранчето им ще секне", Николай и Наталия Комарец по всякакъв начин се опитваха да саботират законорегламенираното събрание, като за целта говориха на висок тон, създаваха паника у присъстващите, Николай Комарец миришеше на алкохол и изпадаше амок - крещеше, обиждаше, ругаеше и използваше неприлични жестове с ръце към фалоса си, псуваше и ръкомахаше. Хулиганската проява стресира присъстващите собственици на апартаменти. Наложи се обаждане на спешния телефон 112, а малко след това на място пристигна полицейска патрулна кола с двама униформени. Между тях и Николай Комарец се проведе разговор, той беше предупреден и укротен, но след напускането на полицаите скандалите продължиха.
Въпреки това Общото събрание излъчи домоуправител и управителен съвет и прие годишната такса поддръжка да бъде 120 лева за собствениците на апартамент и 100 лева - на студио.

Пред LIBERTA.BG собственици на апартаменти и студиа в жилищната сграда - български и руски граждани, заявиха, че желаят събраните за тази година от тях суми от Наталия Комарец да им бъдат възстановени и са готови да дадат свидетелски показания пред компетентните органи. Те изтъкнаха, че през годините Наталия Комарец винаги е парадирала с нейни роднини, които работят в ФСБ, когато са и задавани въпроси относно отчета на събраните и разходени средства по поддръжката на сградата.

Съгласно ЗУЕС, Наталия и Николай Комарец са нелегитимни, нелегални "домоуправители" и без наличието на правно основание, за да събират парични суми от собственици на апартаменти в жилищната сграда. Като се има предвид и обсебването на общи части от сградата, то те напълно отговарят на условията в чл. 206 и чл. 323 от Накзателния кодекс (НК), за което има подаден сигнал до Райнонна прокуратура - Поморие. Предвид незаконосъобразните действия на руските граждани Наталия Евгениевна Комарец и Николай Борисович Комарец и парадирането им с роднини в руската специална служба ФСБ, LIBERETA.BG счита, че Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) трябва обстойно да провери принадлежността на двете лица към чужди служби и установи каква точно дейност изпълняват те в Република България, в частност град Поморие.

LIBERTA.BG счита, че при изложените факти и обстоятелства и с оглед системното нарушаване на Българското законодателство, МВР трябва да преразгледа и преустанови даденото разрешение за постоянно местожителство на двете лица от руски произход в Република България - Наталия Евгениевна Комарец и Николай Борисович Комарец.

Без съмнение в Република България живеят честни и почтени граждани на Руската Федерация, като трябва да се отчете, че действията и поведението на Наталия Евгениевна Комарец и Николай Борисович Комарец кумулативно нанасят вреди върху репутация на руснаците у нас и като цяло допълнително създават негативни нагласи към тях, които могат да допринесат за създаването на всеобщо схващане, че всички руски граждани са измамници.

По случая е подаден сигнал до Районна прокуратура - Поморие, приет като ТОЛ 625/23 и заведен под номер 10285:


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 176 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    359 116 Отговор
    това са руснаците.....

    Коментиран от #44, #76, #176

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    297 83 Отговор
    пълно превъзпитаване на ватите
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    144 339 Отговор
    Продължават да ви лъжат от петата колона на Сорос в България и да насаждат русофобия.

    Коментиран от #169

  • 7 Българин

    340 57 Отговор
    тези директно за Матушка-там да си предават мурафетите
  • 8 Българин

    361 109 Отговор
    няма по-нагли същества от руснаците

    Коментиран от #16, #141, #152

  • 9 Българин

    229 66 Отговор
    под-човеци.......
  • 10 АБВ

    355 48 Отговор
    Незабавно екстрадиране от България и черен печат в паспорта

    Коментиран от #50

  • 11 пламен

    303 45 Отговор
    Прогонване и отнемане на имуществото.
    Иначе ще направят война.

    Коментиран от #24, #194

  • 12 Еди

    132 300 Отговор
    Това че говорят на руски не значи че са руснаци,чисти укри са!

    Коментиран от #167

  • 13 битовизми

    119 198 Отговор
    Ако бяха yкpoпи и дума нямаше да напишете?
  • 14 Асдф

    230 45 Отговор
    Така са свикнали да третират русофилските им роби.
  • 15 Абе ,

    229 18 Отговор
    Черен печат и н@хер ...
  • 16 Еди

    90 160 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Не бъркай руснаците с укрите

    Коментиран от #180

  • 17 Само така Альоша,

    84 284 Отговор
    тук краварски подлоги сриват държавата, но Русия отново ще ни спаси. Краварите се надяват на подлогите си, но не виждат ли, че са само един файтон хора, за нула време ще бъдат парализирани, дерзай Альоша, народа е с Русия!

    Коментиран от #121, #139, #158, #181, #186

  • 18 АБВ

    147 25 Отговор
    Тези нагалци скоро ще станат удавници
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хъхъ

    181 34 Отговор
    Веднага под ножа на долните нагли Руснаци конфискация на имуществото и да лежат в затвора до дупка !
  • 22 Оню

    167 25 Отговор
    Ми попитайте Радев и Корнела - Ко стаа тука бе?
  • 23 Диамантената ръка

    208 22 Отговор
    Мощен шут отзад и откъдето са дошли...
  • 24 .едал, ти отдавна си във война!

    43 147 Отговор

    До коментар #11 от "пламен":

    още 89-та СДС започнаха войната и сега само се разпалва. Скоро ще мрете заради краварите!
  • 25 селянин

    159 40 Отговор
    Руска зган какво да ви кажа.

    Коментиран от #134

  • 26 ха ха хааа

    120 35 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен-_ Язовец":

    Знааш ли кога украинци ше говорят помежду си на руски .. 🤭😁

    Коментиран от #42, #160

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Българин

    59 107 Отговор
    Либерастките разпрани подметки нищо не казват за наглите укри по морето.
  • 29 Русофил

    149 39 Отговор
    Без съмнение в Република България живеят честни и почтени граждани на Руската Федерация -
    няма такова нещо. Всички руснаци са престъпници. Тези от статията да ги депортират и им
    анулират визите.
  • 30 обективен

    159 20 Отговор
    Хайде на самолета ,и да се оплачете на путин !!
  • 31 Българин

    59 135 Отговор
    Не са руснаци-украинци са
  • 32 стоян георгиев

    23 6 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен-_ Язовец":

    Тва с ква връзка по случая го споменаваш?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Българин

    54 124 Отговор
    Това са нагли укри, вече мислят България за Покрайна.
  • 35 стоян георгиев

    136 11 Отговор
    Има лесно решение за тия двамата.чумадана и на самальота.и никога да не идват отново.
  • 36 Българин

    57 126 Отговор
    Факти защо не поясните, че това са украинци?

    Коментиран от #53, #67, #122

  • 37 кирил

    138 28 Отговор
    Нагъл, по нагъл, най нагъл, руснак
  • 38 марш отсюда

    103 15 Отговор
    Опааа защо се чудим защо зеления чорап и копейките са толкова изнаглели. Я бързо данс, манс, гдбоп, нсбоп, компи момпи и кой от къдей.
  • 39 бегай

    67 11 Отговор
    Такива честни и почтени аз не познавам.

    Коментиран от #131

  • 40 Глупаци

    100 34 Отговор
    Трябва да изгоним всички руснаци от българската държава.
  • 41 Абе факти,

    52 100 Отговор
    защо ни занимавате с някакви 1200 евро? Я кажете за наглите Окрайчета дето ядат шамари от българите по морето и смучат държавата ни със стотици милиони! Ама жалки сте...
  • 42 Еш па тоа

    50 87 Отговор

    До коментар #26 от "ха ха хааа":

    В 95%от случаите украинците си говорят помежду си на руски.Живял съм там и го знам.

    Коментиран от #47, #192

  • 43 Батман

    94 18 Отговор
    Какво заплашват, като му нашокаш репата на тъпия руснак ще се чуди къде се намира, ама българина така е научен да си плаща и да си трайка
  • 44 РЕАЛИСТ

    22 56 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Украинка в Москва с името Алла П , която е дошла от Харков , се напила на рождения си ден. Станало и лошо и извикала бърза помощ. Казала им" Аз съм от Украйна и съм под защита на Украйна и НАТО, затова бързо идвайте. Дошла линейката обслужили я , но дошла и полиция и може да ѝ се повдигне обвинение в екстремизъм.
  • 45 Рекетьори измамници

    82 6 Отговор
    Ще си платят за изнудването
  • 46 ХА ХА какво ФСБ бе бой и шибинг

    87 4 Отговор
    До припадък
  • 47 ха ха хааа

    30 9 Отговор

    До коментар #42 от "Еш па тоа":

    Ако говориш за 80-те години , съгласен съм... Оттогава много вОда е изтекла ..

    Коментиран от #54, #64

  • 48 бой

    118 4 Отговор
    по каската, докато омекне! не ме интересува руснаци ли са, украинци или българи! за мошеници само дърво!
  • 49 измекяр соросоиден

    38 73 Отговор
    Те и тия са украинци . Комарец в Русия , това не е руско фамилно име !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Да не забравяме че тия са преплетени като свински черва
  • 50 Търновец

    63 3 Отговор

    До коментар #10 от "АБВ":

    А какво стана с комплекс Камчия,, тройната коалиция май го даде на РФ? Оная баба от Банско дето я съдиха за престъпление за милиони
  • 51 Пинокио

    25 70 Отговор
    Изключително тъпашка пропаганда освен да ви покаже човек едно пръсче пък вие познайте кое
  • 52 измекяр соросоиден

    29 60 Отговор
    Всяко стадо има мърша и не може един случай да е критерий за една нация от 150 млн. души ! Да не ми кажете че у нас всички са благородни монаси ....!
  • 53 На лъжата краката къси

    81 16 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Какви украинци ,какво извърташ -парадират с роднински връзки във ФСБ.

    АМАН ОТ РУБЛАДЖИИ ЛЪЖЦИ ТУКА

    Коментиран от #190

  • 54 от 8 години съм там и там

    16 2 Отговор

    До коментар #47 от "ха ха хааа":

    Ти вчера се върна от там !

    Коментиран от #80, #83

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Да живее мутро комунистич. аристокрация

    32 12 Отговор
    Адвокатът от герб общински съветник веднага да оправи братушките и да им се даде апартамент в кооперацията. Който е подал сигнал да бъде обявен за враг на народа и предател

    Коментиран от #69

  • 57 Анонимен

    28 59 Отговор
    Нека Ви открехна- дори да имат руско гражданство, това е украинска фамилия. Не взимам страна по казуса, а пояснявам неизвестен факт.

    Коментиран от #63

  • 58 Хаха

    11 30 Отговор
    Руските комари жилят яко !

    Коментиран от #70

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Кандидат Милионер

    22 26 Отговор
    Аз пък,понеже спах с една пияна англичанка,съм под закрилата на английските тайни служби МИ 5...Внимавайте какви оценки ми слагате,щото незнам....
  • 61 Типични

    54 6 Отговор
    Руснаци, сър. . !
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Виктор Черноземски

    40 19 Отговор

    До коментар #57 от "Анонимен":

    Нека Ви открехна- дори да имат руско гражданство, това е украинска фамилия. Не взимам страна по казуса, а пояснявам неизвестен факт.

    Абе направо кажи си съветска фамилия да не сбъркаш
  • 64 Реалист

    14 2 Отговор

    До коментар #47 от "ха ха хааа":

    Замълчи и не се излагай повече публично!

    Коментиран от #78

  • 65 Такса сградна инсталация

    35 9 Отговор
    Бързо са се ориентирали как се прави бизнес в бг-то, скоро и орките бежанци ще започнат.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ХА ХА

    35 19 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Интересно украинците станали фенове на ФСБ
  • 68 откачените са сред нас

    33 10 Отговор
    Нацистите собственици са си направили общо събрание за да се спасят от руски рекетьори. Бързо братя путинофили вдигайте се да правим Поморииска народна република. Жената дето набира хора за вагнер. Ми каза че путин ще ни анексира после.
  • 69 Виктор Черноземски

    19 7 Отговор

    До коментар #56 от "Да живее мутро комунистич. аристокрация":

    Адвокатът от герб общински съветник веднага да оправи братушките и да им се даде апартамент в кооперацията. Който е подал сигнал да бъде обявен за враг на народа и предател

    Много добър сарказъм вадиш, кефиш ме
  • 70 Така е

    35 5 Отговор

    До коментар #58 от "Хаха":

    семейство Комарови доят Балъци...Ми имали - дали...Тва е як бизнес..400 хиляди имота на руснаци има за обслужване по Черноморието и ако въпреки съпротивата влезем в Шенген - горят от всякъде...Елате при Батко да ви обслужваме целогодишно Имотите ,Окупатори....
  • 71 Паднала маса

    26 4 Отговор
    няма такива , като тях.
  • 72 бегай

    67 10 Отговор
    Цялата копейковска измет се изсипа да лъже, че тези били украинци.
  • 73 Ще те

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен-_ Язовец":

    Шибамвустата
  • 74 !!!?

    49 6 Отговор
    От Мегафона: Поморие е нашият Крим и той е руски,...а чии да е !!!?

  • 75 Вън от България ,

    56 13 Отговор
    да се махат всички руснаци , собствеността им да се конфискува, както правят те в русия!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Емигрант

    66 6 Отговор
    Не разбирам, как така две руски пияндета тормозят една дузина българи в България ? Мишкувайте още и скимтете като помияри в собствената си държава, а после отричате, че не сте зависими от Русия ! ДВЕ РУСКИ ПИЯНИ "РУСОМАХИ" ВИ КОНТРОЛИРАТ А КОПЕЙКИН ВИ ГОВОРИ ЗА ЗАВИСИМОСТИ ОТ НЯКАКВО ПОСОЛСТВО ДОКАТО В ДЪРЖАВАТА ВИ РУСКИ ПИЯНКИ ВИ СЪБИРАТ ПАРИТЕ ! Ами заслужавате си всичките нещастия които ви спохождат, щом една копейка ви е бръкналаюдълбоко вюкухите глави !
  • 78 ха ха хааа

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "Реалист":

    Ше рискувам ..🤭
  • 79 Руский мир

    27 2 Отговор
    Кой го искаше? Излезте пред строя.
  • 80 да питам

    5 4 Отговор

    До коментар #54 от "от 8 години съм там и там":

    Ка не са та надушили ?😁
  • 81 !!!?

    36 3 Отговор
    България е осеяна със съветски паметници, московски анклави и руски танкисти по българското черноморие. Само един Пилон на Рожен със знамето ни остана ...но и то е сменяем обект !!!?
  • 82 Колко

    47 2 Отговор
    Трябва да си тп, че да плащаш на некви руски пияндури сухи пари вместо още при първото отваряне на устите им да не им счупиш тиквите. Явно безкрайно.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 жокер

    47 3 Отговор
    Това е отвратително - чист мутренски рекет. Къде спи държавата и институциите и на които ние данъкоплатците плащаме заплатите. Плавели с някаква руска служба, а българските граждани защо се страхуват от тази служба.

    Коментиран от #86

  • 85 !!!?

    37 6 Отговор
    Много золуми с руски туристи, пардон танкисти, които са потулени и се прикриват от местната безродна русофилска диаспора !!!?
  • 86 Като ислямисти са путинофилите

    28 3 Отговор

    До коментар #84 от "жокер":

    Тоя може да е някакъв от ФСБ под прикритие. На бас че ако разкаже тая лъжлива история на някой зомбопутинофил. Той може да иде да убие някой нормален човек. Толкова са прости че трябва да ги връзваме вече.
  • 87 БОЦ - ко

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Да си комунист,
    И да си реалист ?????
  • 88 пппф

    35 6 Отговор
    Защо руслямците не са в ареста? Или ние сме си руска колония.?
  • 89 Развеселен

    31 5 Отговор
    Само не разбрах, какво очакват от ДАНС?!
    На всички е ясно, че тази структура се занимава само с политически поръчки!
    Все едно да ги попитат дали знаят как са избягали Петьо Еврото, Божков или Галеви!?
    Това си е една фалшива агенция на Станишев пълна с манекенки и напълно беззъба!
  • 90 Умен по цялата глава

    52 8 Отговор
    Значи,400 хиляди имота има закупени от руснаци,по двама да са в имот ,прави Милион руснака по Черноморието,а пък според Копейкин сме американска губерния...Така ли бе,Черньо...Така ли бе,цървул червен...За тва ли искаш да сме извън ЕС и Шенген,че да няма визи за Руснаци и да ни Абсорбират набързо...
  • 91 Това е честа практика

    39 3 Отговор
    Преди години работех на морето и имаше такъв случай в Сл. Бряг. Собственика на сградата-българин живеещ в чужбина, имаше проблрм 2 3ма руснаци, които жяха регистрирали в общината, чрез някой подкупен служител, етажна собственост и бяха започнали да искат от хората такса за басейна и за сградата. Човекът-българина, тогава спечели делото в съда и си върна правомощията. Явно е масово явление.

    Коментиран от #98

  • 92 БСП на Бунището

    42 4 Отговор
    Не е от жена на пазара,но знам,че Руската Федерация преди инвазията в Украйна е отпуснала на руснаци с едно дете и пенсионери по 50 хиляди евро заем за закупуване на имот в България и евентуална Емиграция....Простата аритметика показва,че при народ от 6 милиона,5 милиона руснаци преселници Окупират без оръжие държавата...С минимален Разход и само с един Референдум руския Черноморски флот акостира във Варна за Народна Република с президент,разбира се Костя Копейкин...Пусти ЕС и Шенген им обърква плановете на руските Окупатори,та се налага пРезидента лично да се ангажира....

    Коментиран от #95, #182

  • 93 Роза

    29 5 Отговор
    Каквито и да са -руснаци,украинци,или от друга народност-те са мошеници и шарлатани,каквито ги има във всяка нация по света!Нима ние,българите,всички сме идеални?!Нима много от нас не се излагат в чужбина?!Некачествената човешка измет си е такава по цял свят!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 мхааа

    22 0 Отговор

    До коментар #92 от "БСП на Бунището":

    Познавам такива и най-често са бивши военни.

    Коментиран от #99

  • 96 България на ДС !

    31 1 Отговор
    Ще се осмели ли накой пикльо-политик в НС да попита Копейкин как така от някакво "ПОСОЛСТВО" са разрешили на тези гнUSни червени пиянки да тормозят българи в България, нали това "ПОСОЛСТВО" ни УПРАВЛЯВА, как допуска гавра с българи, или това ПОСОЛСТВО е РУСКОТО което УПРАВЛЯВА в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ Копейкин и цялата държава чрез ДС ? Няма никакво съмнение, че Путин и Русията управляват в България, но типично за болшевиките е да създават напрежение и обвиняват други за своите действия и ако още има българи които да вярват на тези безродници от Възраждане, значи, че са по-пRоSти и от червеите !
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 руски свинарник сме

    18 0 Отговор

    До коментар #91 от "Това е честа практика":

    Те и създадените структури на боретата през 90г. на миналия век бяха създадени по този КГБски образец.
  • 99 Умен по цялата глава

    28 2 Отговор

    До коментар #95 от "мхааа":

    В Тубата още въртят клипове на уж Брокери недвижими ,руснаци,разбира се с регистрирани фирми в България под мото то Преселване в България.И се почва Продавай в Русия и идвай тука - много е яко,всички знаят руски,източно православни християни,добродушен и наивен Народ,гостоприемен,благодарен на Руснаците,че са освободени...Ето имоти Елхово,селата,Ямбол - селата празни - идвайте бе...Асвалтирано,училища руски навсякъде...Бизнес среда хубава,безнаказана за руснаци..Продавай и идвай ....Само пет милиона от 120 милионна Русия м трябват и България е Окупирана..!!!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този мъRLяв и смъ-р-дящ

    28 2 Отговор
    на алкохол руски по-ми-яр защо не събира парите в "достойния" български лев според къ-со-пи6-ков, а искал в ЕВРО ? Има ли отговор на този въпрос КЪ-СО-ПИ6-КОВ ?
  • 103 12345

    36 6 Отговор
    Ако не се изгонят руснаците от България сега,след време те ще ни изгонят.
  • 104 Просто човек

    34 3 Отговор
    Да се изгонят всички нагли рашисти...
  • 105 Един от морето

    13 13 Отговор
    Ако са само тези със мед да ги намажеш. Всички комплекси искат такса подръжка и изнудват собствениците на апартаменти. Хубаво пишете но знаете ли че има комплекси където собственикът на апартамент не може да влезе във собственоста си ако не е предупредил месец по рано затова. Собственици на комплексите са хората,, българи, руси, украинци, молдов и и други а ъези дето ги скубят са някакви мениджъри ли нещо друго ли абе мутрагени и то БЪЛГАРИ що за тях не пишете Що не разберете дядката за кого събира парите. Ей кплкото повече пропагандирате толкова повече хората не ви вярват

    Коментиран от #120, #151

  • 106 Бесен смръдльо

    4 0 Отговор
    Ставам в 5 сутринта и пиша по 100 коментара на статия

    Коментиран от #111, #113

  • 107 Опит

    30 4 Отговор
    Това е руската душа, да крадне, да се присламчи към далаверка, нещо да чопне. Хората не са виновни, гледат какво правят управляващите им поне 200 години назад.
  • 108 Руска салата

    34 3 Отговор
    Когато 1000 години предците ти са били крепостни селяни и княза не им е давал да излизат от селото, какво друго да измислиш освен да рекетираш, да взимаш на сила, да заплашваш. Руското разбиране е такова.
  • 109 Вън руските говеда от България

    33 6 Отговор
    Руснак ли е…при путин…що чини у нас на лощо…Кат русия няма втора тъй нещастна на света, не е никаква оооопора, тя е явна низина!!!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Ямболски Селяндур 👨🏻‍🌾

    1 0 Отговор
    Са изсипиш yъа, по-полека. 30 рубли фащаш ли им поне декиша?
  • 113 Ямболски Селяндур 👨🏻‍🌾

    1 0 Отговор

    До коментар #106 от "Бесен смръдльо":

    Са изсипиш yъа, по-полека. 30 рубли фащаш ли им поне декиша?
  • 114 Азсъм

    8 2 Отговор
    Бих искал да и го сложа на тази Наталия. И а хубави цици.
  • 115 хммм

    12 5 Отговор
    То е ясно, че такива такси са незаконни... но... като ви дерат българи добре ли ви е ???
  • 116 А защо

    18 1 Отговор
    Не вземат да ходят да събират " такса обслужване" в скъпата им Русия???Или там няма такава?
  • 117 Поморие отдавна е руска губерния

    19 1 Отговор
    даже на входа има огромен транспарант " Малая Россия".
  • 118 Павлина георгева

    13 30 Отговор
    Това са украинци, защо заблуждавате, че са руснаци. Ще стане същото като рускоезична се къпе в рилското езеро Бъбрека и като стана ясно че е украинка, изведнъж млъкнаха като ожилени. Да спрете с тази русофобия а да поддържате укронацистити няма да е лошо или искате фашизъм.

    Коментиран от #133, #135

  • 119 Граовец

    19 1 Отговор
    Не е луд който яде баницата, а онзи който им я дава.
    Ако спрат да им плащат, тези руснаци или рускоговорящи ще бъдат принудени да си отидат.
  • 120 Златни Пясъци

    14 1 Отговор

    До коментар #105 от "Един от морето":

    И Златни са си направили една такава касичка. Събират пари, но не дават отчет къде ги разходват. Затова и собствеността се разпада.
  • 121 Абе

    13 4 Отговор

    До коментар #17 от "Само така Альоша,":

    Що не се прегледаш,бе човек!Действай,утре ще е късно,може да попаднеш в Гулак и да вкусиш от руския мир!
  • 122 Украинци

    12 2 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    заплашват с ФСБ!Що не ходиш на х...ли си,изпържен мозък!
  • 123 Исторически парк

    7 9 Отговор
    Аман от гербаджии
  • 124 Aлфа Bълкът

    16 1 Отговор
    Няма ли гипсово корито за тия?
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 От някой

    12 14 Отговор
    Факти ако се окажат украински граждани , ще ви дам под съд . Утре ще съм в Поморие по казуса , руснак ли ....или украинец

    Коментиран от #127

  • 127 Ама

    18 7 Отговор

    До коментар #126 от "От някой":

    Много си П роЗ в Поморие няма украинци там са само руснаци
  • 128 КИРО ЖЪРТЪ

    21 3 Отговор
    ТИЯ. ДВАМАТА. ПОД. КОНВОЙ. И
    В. РУСИЯ. ПОВЕЧЕ. НЯМАТ
    РАБОТА. В. БЪЛГАРИЯ, НО
    ПЪРВО. ДА. СЕ. РАЗСЛЕДВАТ. ЗА
    ФИНАНСОВИ. ИЗМАМИ.
  • 129 Иванов

    23 4 Отговор
    Веднага изгонване от България на те,и руснаци и бе не на черен печат какво толкова го умувате и никакво приемане на руснаци от неприятелска България,иначе декларация за лоялност към България и спазване на законите
  • 130 резервист

    22 0 Отговор
    Не е луд този дето изял зелника, а този дето му го е дал. Сега да върнат всички пари с лихвите. Ако не могат да чукат камъни докато ги изработят. Има доста нагли руснаци по черноморието за съжаление. Както и нагли поляци, германци англичани и т.д. Онова говедо, което изрита камериерката в главата какво беше?
  • 131 Местния Козар

    11 3 Отговор

    До коментар #39 от "бегай":

    Ами до мен живеят от над 10г и никога по никакъв повод не съм имал проблеми с тях, много културни, любезни и услужливи хора. Та както и при нас има измет, така е при всички народи, ако не беше войната това даже нямаше да се отрази из медиите.
  • 132 Свен

    17 0 Отговор
    Толкова ли няма кой да им завърти по един, че да им завърти сопола около врата!?
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Шшшт

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "селянин":

    Селянин си, и то неграмотен
  • 135 явер

    9 8 Отговор

    До коментар #118 от "Павлина георгева":

    Павлинче и двете националности за мен са цигани. Дали са руснаци или украйнци, общо взето са едно и също, циганите на славянството. Трябва да ги изгонят от България всички. Всички са мръсни, калпави, нагли и нахални.
  • 136 Ушанките

    17 4 Отговор
    Трябва да бъдат изчегъртани и натирени
    нейде в тайгата....
    Со се с родата!
    Миглена Ангелова Ангелова.
  • 137 дарко

    7 16 Отговор
    комарец е украинска фамилия значи плашат азов
  • 138 Струва ми се,

    18 3 Отговор
    че постепенно повечето държави ще спуснат визова стена пред руснаците, особено съседните на РФ страни. Сценарият е един и същ - емигрират, купуват жилища, започват с техните пияни и всякакви други безобразия и когато държавата приеме някакви по-специални закони за тях, те веднага я обявяват за фашистка и Матушка Русь тръгва да ги асвабаждава (заедно с територията на която живеят, разбира се). Така стана с Абхазия, Нагорни Карабах, Крим, ЛНР и ДНР, заканват се на Казахстан, Прибалтиките, Приднестровието, Молдова. У нас имат купени 400 000 жилища най-вече по морето.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Фантазьор

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Не са Окраинци, а Украинци и едва ли заплашват някого!
  • 141 Левски

    7 18 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Има Укрите 2016г избиваха българите там бтв броеше труповете там и сега сме им длъжни ....

    Коментиран от #183

  • 142 Руския мир - такса спокойствие

    20 3 Отговор
    Плащаш, за да те пазиме хахаах
    Кой измисли цялата мафиотска схема с мутрите едно време, която превзе държавата по ПЪЛНО подобие на Руската мафиотско-държавна структура? Познахте - рашистите. Държавата ни все още е жалко копие на корумпираната им кочина. Едни и същи хора си легнаха комунисти и на сутринта станаха демократи и продължиха да управляват мафията наречена държава.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Гост

    6 2 Отговор
    Държавата да се....самосезира......
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Фикон

    12 4 Отговор
    Как пък за толкова много години ,поне един собственик на апартамент в сградата ,не се усети , че тези двамата са измамници . Голям страх е било от тях . Близо 2,400 лв. на година . Те са станали милионери . Сега би трябвало да ги връщат , ако има закони , Закони има , стига да се изпълняват . Сигурно са плащали на някой големец , който да ги пази . Абсолютно !
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Служител на МВР

    16 8 Отговор
    Тези руски маймуни не са си намерили майстора. Ще преплуват Черно море за минути и въобще няма да им е до връщане в България. Едни руски боклуци и нищо повече.
  • 149 Ватници

    17 9 Отговор
    Трябва да се изгонят до крак тези изроди, до кога ще обират нашета държава 45г.стигат и сега пак искат да грабят. Затова са виновни всички комундета и русофили където им лижат задните части.
  • 150 666

    15 8 Отговор
    Изгонете всички руски навлеци от България. Тука няма място за терористи и убийци.
  • 151 Знайко

    4 4 Отговор

    До коментар #105 от "Един от морето":

    Обичайна практика е инвеститора да запази за себе си поддържката, охраната и обслужването на собствеността , като това им осигурява постоянен доход. Съответно собствениците, който са извън страната освен 2-те седмици през лятото са навити да преглътнат такса, за да се грижи някой за имота им.10 завършени обекта=10 обекта за менаджиране с постоянен доход. Грешката на тия е , че са продали всичко и не са останали собственици. Ако сметнете таксите за 10 години напред, ще ви заболи главата, а ако ги сметнете за 20 години ще се самоубиете! Ако някой си мисли , че ще си купи в затворен комплекс и ще прескочи тези проблеми-само си мечтае! Да не говорим ,че всеки комплекс си има свои правила!
  • 152 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Има,има. Украинците!!!!
  • 153 Нико

    11 13 Отговор
    ТОВА СА УКРАИНЦИ !
  • 154 Ха,ха.

    10 2 Отговор
    А бе какво ни занимавате с кокошкарски истории?!? Милиардите окрадени от дупетатите ...за тях нищо не разследвате .
  • 155 бай Гъдю

    11 3 Отговор
    Чемодан, вокзал, Москва!...
  • 156 КОРЕКТИВ

    11 2 Отговор
    Нищо ново под слънцето !
    Това алкохолизирано племе не е способно на нищо положително !!!
  • 157 КОЙТО ЕПЛАЩАЛ ТРОТОАРНО

    1 2 Отговор
    ПРАВО В ОБЩ СТ ЗАГ. ЗНАЕ ЧЕ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ НЕ ИЗДАВАТ А ФЪРЧАЩИ БЕЛЕЩКИ БЕЗ ПЕЧАТ ОТ ПРИНТЕР....... МУСКЯ ЧЕ АКО МОЖЕ ДА СРАВНЯВАТЕ ДВЕТЕ НАРУШЕНИЯ ЩЕ ВИДИТЕ КОЙ Е ПО ГОЛЯМ НАРУШИТЕЛ.....
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 КОМАРЕЦ Е МАСОВА УКРОФАМИЛИЯ

    7 8 Отговор
    А. НАТАЛИЯ ИМА ОГРООООМНИ ХУБАВИ ОЧИ ПОД ПОТНИКА СИ...
  • 160 Тихомир Тодоров

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "ха ха хааа":

    Постоянно го правят, от години работя с такива и слушат руска музика, гледат руски филми говорят как зарабатъвали в Русия, и т. н.
  • 161 ФСБ КГБ

    10 3 Отговор
    Руски боклуци.
  • 162 Путинисти

    9 3 Отговор
    Гонете тая руска скраб.
  • 163 Ддд

    1 3 Отговор
    Били консултирани от адвокат който бил общ. съветник от ГЕРБ. И това какво общо има, да разбирам ли че сега ще търсим вина в адвоката им, сякаш той ги е карал да казват че имат роднини във ФСБ?????????
  • 164 Пишманян

    3 3 Отговор
    По-голяма простотия скоро не бях чел.
  • 165 Гост 1

    1 1 Отговор
    Само "РУСКИ ПЕРИМЕТЪР"!!!!
  • 166 Аз да пиша

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Вафлёр
  • 167 Нека да пиша

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Еди":

    Вафлёр, вафельку хочиш?
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Нико

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    То навсякъде има такива индивиди. Нима оксиди раните Българи които плъзнаха по Европа са по интелигентни. Изведнъж се насажда такива нагласи и се забравя всичко назад
  • 170 Иванов

    2 6 Отговор
    Май бъркате украинците с руснаци !
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Руzzkий Мир

    4 1 Отговор
    Е те рашките отдавна викат на Поморие малката Москва ,колонизацията руска си върви там ,макар че не с европейски граждани купили по една кутия тук им дава самочувствие на государи
  • 173 Реалист

    4 2 Отговор
    Изключителни наглеци са болшинството руснаци окурирали Българшя и особено черноморието. Сред тях дийства и руска мафия.
  • 174 Селянин

    4 0 Отговор
    Като най-желани туристи не бяха по различни.
  • 175 Кокич

    5 5 Отговор
    Винаги са били НАГЛИ скапаните руснаци. Трябва да бъдат изхвърлени от България. Никаква полза от тях
  • 176 Жико

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Ти и българин! Ха, ха,..
  • 177 Док

    2 1 Отговор
    И как точно ще дойде някой и ще му дам толкова пари?
  • 178 кака Мара

    4 3 Отговор
    Ми те руснаците освен с лъжа,кражби и измами с друга не се занимават.То и за това цял свят ги е блокирал.
  • 179 Тарасов Сергей ( Россия )

    5 1 Отговор
    Мы ещё в 2014 году обратились в прокуратуру г. Поморие, по поводу мошеннических схем пары Комарцов. Сама их фамилия говорит о их кровососущей сущности. Более мерзких людей, чем эти мерзавцы, трудно сыскать. Гнать их нужно из Болгарии.
  • 180 Така си е

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Еди":

    Украинците, особено рускоговорящите търпят имиджови щети. А по- невежи, арогантни , мръсни и с мания за превъзходство от руснаците не познавам. И ни най-малко не ги бъркам. От поне 40 години, още по соца, украинците се дистанцираха от руснаците почти колкото прибалтийците
  • 181 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Само така Альоша,":

    Аха, особено невежата част от тоя народ- като теб- научете кога се употребява пълен член, бе! Като не сте запомнили правила от началното училище, как претендирате изобщо да сте в час с нещо и особено в геополитиката? А ако сте тролове, ме ви ли правят инициален курс по грамотност?
  • 182 И аз да кажа

    3 1 Отговор

    До коментар #92 от "БСП на Бунището":

    Да, и аз знам че Путин раздаваше безлихвени заеми на млади пенсионери от армията и милицията (т. е. хора, боравещи професионално с оръжие) да закупуват имоти в 100-километровата ивица покрай Черно море. От години се безпокояхме от това, но чугунените глави от БСП и ДС отговаряха с "железния" аргумент: нека да си дават парите, не могат да изнесат имотите! А проблемът е, че те се мъкнат тук и по знак ще зареват, че им накърняваме правата ( взеха да искат и да правят руски училища) и ще акостират зелените човечета! Нали Русия била навсякъде, където има руснак .И главанаците, дето ги имат за братя, ще запълзят да им се кланят
  • 183 Айде бе!

    2 1 Отговор

    До коментар #141 от "Левски":

    Не цапай името на Левски с руските лъжи! Тази информация мноооого отдавна беше проверена и оборена! Научи какво е мислил и казвал Левски за Русия- това че червената пропаганда го редактираше и криеше, не е причина 33 години след Промените да не се знае!
  • 184 100

    2 1 Отговор
    На фатмака също му взимат такса обслужване от Кремъл. ;)
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Шоги 6

    2 3 Отговор
    Сайтът е платен от Козяк
  • 188 Костадинка Гочева

    5 4 Отговор
    Комарец е УКРАИНСКА фамилия,тия са украинци добрали се до руски паспорти!
    А,на някои хора им дай само повод да ЛАЯТ против РУСИЯ.
  • 189 Коко

    3 0 Отговор
    А защо въобще са им давали пари.....
  • 190 Веда

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "На лъжата краката къси":

    Комарец - си е чисто украинска фамилия, а да говорят и да парадират могат да какво ли не.
  • 191 Бг гражданин

    1 0 Отговор
    15 .07. мина , какво стана ?
  • 192 К. Димитров

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Еш па тоа":

    И плашат с КГБ???
  • 193 Спецов

    1 0 Отговор
    Много са алчни и надменно гледат все едно някакви
    мравки гледат дето всеки момент могат да смажат.
    Казвам го щото съм се сблъскват с отношението
    Им към нас .За тях ние сме Задунаевски Туземци.
    Това е .Може би тези на копейката са вече хипнотизирани за роби да бъдат цял живот
  • 194 Да дааа

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "пламен":

    Щом ще цари беззаконие може и теб да те прогонят и конфискуват имотите.Във всяко стодо си има мърша така че не съдете по един престъпкик за цаял народ.
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Никси

    1 0 Отговор
    аааа , на такъв нагъл директно у чувало като Бен Ладен и у морето да го изедат рибите , кво като е Русняк , ако ще и Арменския Поп да е !!!.
  • 197 Гост

    0 0 Отговор
    Истински големите крадци са си в Русия, тези са дребни,жалки измамници. Там, от началото на войната, милионерите от 326 000 са се увеличили на 408 000, а тези с над 50 000 000 евро с 4500. Същевременно над 25 човека, несъгласни с войната, която прави милионерите още по-богати, падат от прозорци или се "самоубиват", заедно с децата си някои. А средната продължителност от призовка за армията до смърт е два месеца за армията им. 64 години е средната възраст, но която умират руските мъже. Брутният им вътрешен продукт на глава е по-нисък от нашия. Ама картинка!
  • 198 Сабри

    0 0 Отговор
    Да не им се дава възможност да живеят тук ! Дори заплашват ! Да си ходят при Путин!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове