Last news in Fakti

20 Юли, 2023 15:43 2 029 68

Христо Иванов: Позицията на Радев заплашва националния интерес на България, защото той е еднозначен

  • президент-
  • национален интерес

Дори тогава, когато би трябвало да е символ на обединение, той успя да произнесе една от най-разделящите речи в историята на българското президентство, каза депутатът

Христо Иванов: Позицията на Радев заплашва националния интерес на България, защото той е еднозначен - 1

Позицията на Радев заплашва националния интерес на България, защото той е еднозначен. Нашият интерес е да има здрави гаранции за сигурността на границите ни в региона и сигурността на международното право. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов като припомни декларацията на ДБ от 13-ти май 2022-ра за депутинизация на страната.

"Всеки път като видя колко се дразни президентът от това, че има редовно правителство, което следва нашите приоритети, се убеждавам, че сме на прав път. И като видя как в момента в който България започва наистина ефективно да помага за общите усилия на международната общност да спре руската агресия в Украйна и как ние работим за ефективното освобождаване на българската енергетика от руско влияние по отношение на пристанище "Росенец ", например, и той веднага реагира болезнено на това, знам, че сме на прав път”, каза той.
Според лидера на “Да, България” държавният глава се държи все едно е в кампания.

Иванов припомни и откриването на събора “Рожен”, където Радев е произнесъл една от най-разделящите речи в историята на българското президентство.

"Дори тогава, когато би трябвало да е символ на обединение, той успя да произнесе една от най-разделящите речи в историята на българското президентство. Това е очевидно поведение в кампания на човек, който продължава да търси начини да разшири своето влияние, лишен от основната възможност, която имаше през служебните правителства. Това го изнервя и търси други начини да всява разделение и да влезе на политическия терен”, допълни Христо Иванов.

Народният представител коментира и темата с конституционните промени, като заяви, че е започната неформална работа в конституционната комисия по законодателната техника.

"Там тече съгласуване, нека да видим какво ще се разберат колегите. ПП-ДБ имаме законопроект, който е съгласуван и обсъден с "Правосъдие за всеки", каза още той.

"Това, че този състав на ВСС продължава да не осъзнава своята дълбока нелегитимност и с действията си да заплашва националните интереси, защото опитите им по всякакъв начин да попречат на започването на прилагането на механизма за разследване на главния прокурор и на зам.-главните прокурори, които изрично са предвидени в механизма, показва за пореден път, че тези хора до такава степен нямат връзка с реалността, че дори не разбират, когато заплашват такъв приоритет какъвто е присъединяването ни към Шенген", обясни Иванов.

И допълни, че според него членовете на ВСС трябва не само да се замислят дали могат да вземат такива важни решения, но и дали изобщо могат да се върнат към упражняването на магистратската професия, защото трайно ерозират доверието в правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    90 9 Отговор
    Абе стига ни занимавахте с тази дебилна торба с л@ й н@
  • 2 ППДБ

    85 9 Отговор
    Ице Тъпанаро

    Коментиран от #39

  • 3 зелю

    85 9 Отговор
    ТОЗ ДРУГА УПОРКА НЕ ЗНАЕ ЛИ ТО ЗА ТОЛКОВА МУ СТИГА А..КЪ ЛА
  • 4 ВЪЗРАЖДАНЕ

    92 8 Отговор
    Христо Иванов заплашва националния интерес на България, защото Е МЕ КЕ. РЕ И ПОТ ЛО ГАААААА
  • 5 Русия ще Победи

    65 9 Отговор
    Буратино и компания ,ще се чудят в кой кучешки ... да се скрият

    Коментиран от #14

  • 6 Червената

    48 7 Отговор
    Подлога разля керосина!
  • 7 А бе

    88 9 Отговор
    гнусар, националния интерес на България е противоположен на вашият. Не говори от мое име и от името на България ! Помияр долен.
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    65 5 Отговор
    Ахааа! Значи требе да е като вас - многозначен ❗
    Вися на дувара на Буци, беше му министър, вкарахме го в ареста , а сега пак се СГОДИХТЕ ❗
    И все за благото на народа се жертваш ❗
  • 9 Бесен-_ Язовец

    65 5 Отговор
    Да България и проксито им ПП са НПО което служи пряко на Козяк, а ГЕРБ са патерица на, НПО иначе Козяк ги поръчва с Магнитски и средствата в офшорките ще бъдат блокирани от ЦРУ.
  • 10 Град Симитли

    42 11 Отговор
    "... колко се дразни президентът от това, че има редовно правителство,..."
    .... И Тлъстия Бою каза буквално същото! :))
    .. Браво, Бойкикев, хвала на такиви,, демократи,,!

    Коментиран от #15, #18

  • 11 Гошо

    49 6 Отговор
    "Всеки път като видя колко се дразни президентът от това, че има редовно правителство,"
    Нервен не ,но виж притеснен от щуротите на правителството ,това ДА И то е притеснен защото други после ще оправят вредите на днешното правителство ,а Радев определено ще е един от тях
  • 12 обективен

    58 8 Отговор
    Радев е по мъж от всичките ървули в парламента ,защото работи за държавата и народа ,а не за джоба си ,като вас !!
  • 13 Тръц пръц

    36 5 Отговор
    и така нататък,чували сме ги ..
  • 14 Ами

    42 8 Отговор

    До коментар #5 от "Русия ще Победи":

    те вече са в кучешкия гъ.з, евроаналния, само си подават главите от там, но скоро ще се заврат дълбоко навътре.
  • 15 Хмммм

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Град Симитли":

    Това е ФАКТ, така че защо те дразни толкова много, че някой го е казал?
  • 16 Гарелов

    41 5 Отговор
    Мaмka му и мравояд!
  • 17 Иванов най малко от всички

    50 6 Отговор
    Може да определя националния интерес на България, зад Радев стоят над милион българи а зад този Христо Иванов стотина човека
  • 18 Уточнение

    39 3 Отговор

    До коментар #10 от "Град Симитли":

    И аз се дразня от това, че има ТАКОВА ПРОДАЖНО ЕВРОЛАЙНАРСКО МАЙКОВПРОДАВСКО редовно правителство. Нооо, ще ви изметем скоро !
  • 19 Проф. Вучков

    36 6 Отговор
    Гледам и не вярвам на ушите си какво бръщолеви този мравояд-грантояд.
    Забога, братя, пийте ги тези хапчета.
  • 20 Някой

    29 6 Отговор
    Като ти изтече имунитета , аз лично ще те съдя за много вреди над България...моята родина
  • 21 Вашето Мнение

    37 4 Отговор
    Как може стипендиант на фондация америка за България известен с името ристьо бойкиев да вллезне в българския парламент и да определя бъдещето на милиони?

    Коментиран от #33

  • 22 Уточнение

    33 5 Отговор
    "Демокрация" е, когато "демократите" са на власт. Това е вашето продажно, васално крадливо правителство.
  • 23 1945

    23 4 Отговор
    Кога ще се откажете от парите на НЕКСО в полза на държавата
  • 24 Макето

    30 5 Отговор
    Христо, какво стана с плажа на Росенец?
    Много бързо затвори устата. Борисов, той също щеше да събори барбекюто на Сараите. Вас-политиците сигурно един х….й ви е правил?
  • 25 Вашето Мнение

    24 6 Отговор
    След списъка в сайта на посолството вече спокойно може да се счита, че всеки украинец е потенциален убиец и може да бъде пребиван като куче с лопати. Довечера, когато ристьо бойкиев ги събере пак пред президенството, защото истинските му привърженице се гнусят от него знаете какво да правите с тази измет.
  • 26 "Всякога проклета русия" по Раковски

    6 28 Отговор
    Американски разузнавач пише още през 2018 г., че (п)резидентът Радев е част от плана на Путин срещу Европа
    Американският разузнавач Малкълм Нанс е написал в книгата си, “The Plot to Destroy Democracy” (”Заговорът за разрушаване на демокрацията”), още през 2018 г., че Румен Радев е част от плана на Путин за контрол в Европа. Това е втори разузнавач, който директно споменава Румен Радев, като агент на Путин за разрушаването на Европа. Първият беше руският генерал-лейтенант Леонид Решетников, който каза, че Радев може да изиграе роля за изваждането на България от ЕС.

    Може би е време българските служби да започнат проверка на дейността на Радев, и ако се установи, че работи за интересите на Русия, да бъде предаден на съд и отстранен от длъжността си.

    Коментиран от #31

  • 27 съвипусник на Румен Радев

    6 28 Отговор
    Така и не разбрах кой, защо и как го командирова в САЩ – уж да бъде "НАШ" – уж Натовски генерал?!
    Като курсант Радев се отличи като подмазвач и натегач. Беше и кръшкач.
    Курсанта Румен Радев не блестеше с нищо сред останалите, дори беше бездарен, незабележим, неконтактен, необщителен, без интелект и авторитет.
    Страняхме от него защото беше доносник на ВКР и ДС, които пък за тия му „заслуги” го направиха „отличник” на випуска, въпреки некадърността и безотговорността му като военен летец.
    След серията опасни технически проблеми с „МИГ”-овете, като „вътрешен човек на тайните служби” вече не го пускаха да лети защото им трябваше за „други, по-важни, партийни” задачи.
    После като лоялен кадър на БКП, активен сътрудник на ВКР и ДС и отявлен русофил, го отличиха с обмяна на опит в Москва с руските колеги. Издигаха го по партийна линия, подготвяха го явно за номенклатурчик.
    Той е злонамерен, коварен и обигран провокатор, обслужващ интересите на Русия, което е предателство от най-високо ниво спрямо България .

    Коментиран от #32, #46

  • 28 Хаха

    24 4 Отговор
    Абе авторчето тоя 10 пъти ли днес ще го публикуваш преди 2 часа го публикува сега пак.много ти плаща мравояда ама и милион пъти да му публикуваш глупостите пак няма кой да го хареса това номенклатурно израстъче където не става за нищо. Даже и за адвокат не става и за това и не се е мъчил и да стане щот си го знае.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 А бе

    13 3 Отговор

    До коментар #26 от ""Всякога проклета русия" по Раковски":

    много писане, много буквички си натискал, пък.......... нищо вярно не си казал.
  • 32 Хасковлия

    20 4 Отговор

    До коментар #27 от "съвипусник на Румен Радев":

    Аз го познавам лично, от дете и това което пишеш за него, май е твоята характерисика, но не знам кой си. Само мога да предположа - Гочо, ти ли си бе ? Помниш ли Иван (аз) как те налагаше, че ни "топиш" на учителката Петева, а ?
  • 33 Ами

    16 2 Отговор

    До коментар #21 от "Вашето Мнение":

    явно може. Ние ги допуснахме да издрапат до властта, така, че сега пак на нас се пада да ги наритаме тези некадърници и майкопродавци.
  • 34 Ханку БраДТ

    9 1 Отговор
    Бягай да...переш бе...!!!
  • 35 Българин

    15 3 Отговор
    Ей , Българския народ е зад всеки който защитава и мисли за доброто на страната ни! Вие ли точно ще казвате кой заплаша националната сигурност на България като я обезоръжавате и буквално я правите една площадка където може да се влиза и излиза когато си поиска и които си поиска !
  • 36 АВА МАУК

    12 1 Отговор
    Ти, дето за никакъв чеп не ставаш оценка на Президента ще даваш!
  • 37 единен

    10 2 Отговор
    Националният интерес го заплашвате вие дуп....ци
  • 38 Васко Делчев

    15 1 Отговор
    Тези ли отрепки представляват националния интерес на страната ни!?! Радев е най-близо по мисдлене на 80 % от българите, очевидно неговите изказвания са националния ни интерес, а не на тези назначени от сатаниските посолства на САЩ и Англия. Последните разрешили много български градове преди 80 г. Българския национален интерес е такъв, че да измете тази измет от върха на държавата, инсталирана там не по волята на българите, а на чужди измамници...
  • 39 Град Симитли

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ППДБ":

    100+!
  • 40 Гръч

    6 2 Отговор
    С едно търкаляне на плажа се издигна тояглис
  • 41 Само

    9 5 Отговор
    Радев защитава националният ни интерес не вие, разберете цяла България ви разбра.

    Коментиран от #52

  • 42 лика-прилика

    9 4 Отговор
    Браво, г-н Иванов! Прегръдката с ДПС много ви отива! Така, с ГЕРБ и ДПС, може да управлявате вечно! То и без това всички сте си лика-прилика!
  • 43 Е добре де...?!

    6 2 Отговор
    С тоя Президент ставаш,с него лягаш ...!Нещо друго в БГ,не те ли интересува...?!
  • 44 Филип

    5 0 Отговор
    Не може да надскочи " фурнаджийските лопати" около себе си.
  • 45 поглед

    5 3 Отговор
    като яде сладоледа на росенец и вече си щастлив....прегърнахте се всички бандити ....
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Мнение

    5 2 Отговор
    Хахаха, каза човекът, за който в прав текст разкриха по панорама, че е грант аджия от А за Б, плюс останалите разкрития от записът, в който Хр Иванов ще пе .ре Бор исов, и не на последно място, обявяването на референдума за лева от Хр Иванов за анти .демократичен?!

    Евроатл антизмът е новият фа ш.изъм!!!
    Който не го е разбрал това все още, да си отвори очите!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Леля Гошо

    6 4 Отговор
    Ристе, целувате ли се с Доган и Пеевски преди да те ....
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Националния

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "Само":

    Интерес на Лукойл .
    Хаха
    Явно Мутрофанова доста пари налива в Шапката на Фатмака.
    Радев младши с тях ли започна своя бизнес ?
  • 53 Чичо

    3 1 Отговор
    Мълчи бе юрдек, той поне си върви според убежденията си и не се навежда като теб и приятелчета ти и не променя мнението си през ден. Бягай да се гушкаш с Бойко и Шиши. Миришеш.

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Някой

    6 2 Отговор
    И кой те упълномощи еднолично да решаваш какъв е националния интерес на България?
    Много си повярвахте. А имате подкрепата само на джендърите в държавата. Не повече от 5%.
  • 57 !!!?

    5 3 Отговор
    Метаморфозите на Радев: С диктатора - раболепен, със Зеленски - злобен, а с Пендаровски - агресивен !!!?

  • 58 Говоря много

    4 0 Отговор
    Ама не казвам нищо, щото толкоз ми е капацитета. Хр.Иванов
  • 59 позеленял

    4 3 Отговор
    и какъв е ;националния интерес на българия ; , нещо като личния интерес на шепа бандити тероризиращи и ограбващи населението , криещи се зад евро съюз и нато ? възстановявайки държавата бандит с кадри отдадени на мафията само си скъсявате пътя към небитието , не само вашия а на всички
  • 60 тоя мръсен

    2 2 Отговор
    бетер мрън,мрън ,само да го лапни...
  • 61 !!!?

    4 1 Отговор
    Путин веднага се съгласил с предложението на Радев към Зеленски - Украйна да капитулира ! След Малинов, той е следващият кандидат за медал "Дружба" за вярна служба !!!?

    Коментиран от #65

  • 62 Нещастник

    5 2 Отговор
    Само вие и вашите коалиции, сглоби и т. н. заплашвате националния интерес на България. Ако можете да смятате (в което се съмнявам) пресметнете, моля, че общите ви гласове (заедно с ала-бала) от изборите са по-малко от гласовете събрани за референдума. Кое според вас ви да ва право на глас?
  • 63 Аз луд

    2 0 Отговор
    На този да му е... А майката те са били с фамилия Бойкикев в името на парите готови на всичко
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 МИ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е СЪГЛАСНА С РАДЕВ ..

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "!!!?":

    Е ПУТИН !
  • 66 ристоооо , кво стана с росенец бе

    3 0 Отговор
    пак ли ще поскъпват горивата заради вас ? мръсниции , ще хапнете дървото още в началото на септември !
  • 67 мдда

    2 0 Отговор
    Вече нищо не помага, освен принудително отстраняване на злосторника от власт!

    Коментиран от #68

  • 68 Налудник

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "мдда":

    И то насилствено. Щото много почват да си вярват, досущ като тиквата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове