Last news in Fakti

21 Юли, 2023 22:45 5 602 32

Униформени изведоха Кристиан Николов от дома му

  • кристиан николов-
  • полиция-
  • дом-
  • извеждане

До този момент държавното обвинение нямаше практика да повдига такова при условията на евентуален умисъл и при това положение съдът нямаше възможност да произнася подобни решения. Затова прави чест на наблюдаващите прокурори, че се осмелиха да повдигнат обвинения, коментира адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков

Униформени изведоха Кристиан Николов от дома му - 1
Снимка: А.Карадакова/Nova

Обвиненият за смъртта на Милен Цветков Кристиан Николов бе изведен от дома си от екипи на полицията и Главна дирекция “Охрана”. Там той изтърпяваше домашния си арест, разказват от Нова телевизия. Днес Върховният касационен съд реши окончателно обвиненият за смъртта на журналиста Милен Цветков да влезе в затвора за 9 години.
„Това е един много голям успех за нас, като защитници, и за Прокуратурата, която се осмели да повдигне обвинение за умишлено престъпление. Не ми е известно друго такова съдебно решение за последните 33 години, така че това е сериозен пробив по отношение на формата на вината. До този момент държавното обвинение нямаше практика да повдига такова при условията на евентуален умисъл и при това положение съдът нямаше възможност да произнася подобни решения. Затова прави чест на наблюдаващите прокурори, че се осмелиха да повдигнат обвинения. КС изменя присъдата и второинстанционното решение и го признава за виновен за това, че е извършил деянието при евентуален умисъл с оглед употребата на няколко вида наркотици и това, че скоростта е превишена два пъти. Освен това, има и липса на спирачен път”, коментира адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков.
Припомняме, че смъртоносната катастрофа, при която загина журналистът, се случи навръх Великден през 2020 г. По делото стана известно, че младежът е шофирал с двойно превишена скорост над ограничението, както и че в кръвта му има наличие на наркотици.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мама

    42 15 Отговор
    Не бой се моето момче, мама ще те измъкне скоро!
  • 2 Специалиста

    45 2 Отговор
    Пожелавам му да изкара наказанието си, така или иначе МАМА ще го изкара бързо! След това да отиде и да продължи обучението си в Германия! Там поне каквото и да направи(а ще направи) ще си намери майстора!

    Коментиран от #10

  • 3 Перко

    33 2 Отговор
    Браво. За първи път, милионерско чедо -отрепка, попада в затвора .
  • 4 Любопитен

    58 2 Отговор
    А другите две наркоманчета дето бяха с него? Въпрос на време е и те да очистят някой.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 единен

    51 3 Отговор
    Жалки сте .Толкова малка присъда.Съмнително.

    Коментиран от #29

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Aлфа Bълкът

    5 51 Отговор
    Виновен е, трябва да лежи в затвора, но 9г е абсурдно висока присъда.
    3г онлайн тормоз от Сульо и Пульо, разправии по съдилища не са малко наказание и още 6 в затвор са прекалено много.
    И медиите цинично коментират, че е карал с двойно по-висока скорост, като умишлено крият, че високата скорост е 99км/ч.

    Коментиран от #16, #21, #31

  • 10 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Специалиста":

    И не само в Германия, в много страни къде няма смъртно наказание тикнат ли някой като тоя в затвор му намират цаката да го изкарат с краката напред от затвора. Тука по нашите затвори се гаврят затворниците с такива, бият се, но не смеят да му намерят цаката да го до осъдят вътрешно.

    Коментиран от #27

  • 11 мамал

    17 2 Отговор
    Територията, в която варенето на ракия се наказва по-сурово от умишленото убийство. Решението е единствено и само пълно ликвидиране и масово засаждане на картофи. Не съм сигурен, че дори и картофи биха поникнали от тази земя.
  • 12 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    16 3 Отговор
    Богато синче с връзки и подкупи ще го измъкнат скоро, даже няма да се появи и по медиите, че е пуснат.
  • 13 Стършел

    17 5 Отговор
    Да бе, голям успех, 3 години дом лежа тоя, след 2 години ще го пуснат за добро поведение.🤨🤨🤨

    Коментиран от #15

  • 14 Бегай

    10 2 Отговор
    Защо коментар 3 е изтрит?! Кое правило на ФАКТИ наруших? Моля за обяснение .
  • 15 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "Стършел":

    Много са две години, след месец два са го измъкнали и отишло в чужбина, богаташко синче всичко ще му уредят там ще му вземат и жилище няма да робува и слугува там като тия къде от безизходица тука в корумпираната кочина отиват там на квартира и да слугуват и робуват. Ако отиде в САЩ там може случайно да си получи заслуженото от някой от Жокерите които натръшкват по 5-6 и повече парчета при една стрелба!

    Коментиран от #18

  • 16 Пешо

    23 3 Отговор

    До коментар #9 от "Aлфа Bълкът":

    Абе,алфа -тъ.панар ако беше утрепал твой роднина сигурно щеше да виеш сега а не да го защитаваш

    Коментиран от #20

  • 17 Стършел

    20 0 Отговор
    Журналята да не спят, а да ходят да се интересуват, дали тоя не е настанен в някоя луксозна стаичка, сам с всичките домашни удобства!🤨🤨🤨
  • 18 Стършел

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Със сигурност поне скришум ще го пускат отпуска редовно, случвало се е и друг път, уж в затвора, а той вкъщи.
  • 19 Калпазанин

    10 0 Отговор
    Е той две години си ги излежал у тях, сегс след две годи и уж като мит и очите ще ги лежи на слънчака и ей ти на за добро държание ще е свободен
  • 20 Aлфа Bълкът

    6 20 Отговор

    До коментар #16 от "Пешо":

    Ама не е, понеже е утрепал известен журналист и водещ, всички медии удариха един вой до небесата.
    Онзи циганин дето уби българин в Кюстендил с нож, скоро му намалиха присъдата на 6г. Онзи дето сгази 18 човека на Бакаджик беше с 10г присъда.
    Тоя убил 3-ма човека на пътя 8г, другият убил 2-ма 5г. Къде ти е справедливостта?
    Аз не казвам, че този наркоман е невинен, ама тая присъда е абсурдно висока на фона на далеч по-тежки престъпления с убийства.
    Това си е линчуване за мен.

    Коментиран от #22

  • 21 Бачо Киро

    31 1 Отговор

    До коментар #9 от "Aлфа Bълкът":

    Ми двойна е. Ограничение 50, карал със 100. Даже ме съмнява да е 100, толкова са го писали. Като помня удара, излашкал го е с едно 120-130 вероятно.
    Та за присъдата - вярно не трябва да е 9 години. 25 трябва да е. Наркотиците и алкохолът трябва да повишават вината. Безмозъчни келеши надрусани до козирката, за 5 лева работа в живота си не свършили се носят из града като комета... 25 години за тоя и по 5 за онея с него за съучастие. Само тогава ще се научите, че зад волана се сяда само ако си в час. На теб са ти много тея 9? Няма лошо, то тоя не е последният, с малко късмет може следващият да затрие твоето семейство докато гледаш от другия тротоар. Тогава друга песен ще пееш. Точно затова сме на това дередже, защото няма последствия.

    Коментиран от #28

  • 22 Бачо Киро

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "Aлфа Bълкът":

    Значи ще кажеш, че другите присъди са малки, не че тази е голяма. Не е едно и също.
  • 23 Лондон

    13 1 Отговор
    Корумпирана съдебна система!!!
    Това не беше просто убийство , а атентат , както го практикуваше ИДИЛ!!!
    Какво са 9 години , като махнем 3 години домашен арест , остават 6 години , като поработи в библиотеката в затвора , ще приспаднем още около 2 години , остават 4 години и за добро поведение с много кеш мотивирано , след около година това наркоманпе ще бъде пак на пистата!!!
  • 24 Самоков

    12 0 Отговор
    3 години арест му ги приспадат от присъдата влиза за още 6 на 2рата със награди и работа излиза предсрочно
  • 25 Толкоз

    6 0 Отговор
    С добро поведение 2025 за Великден ще си е свободен в къщи… Стависки със спирачен път го пуснаха условно, подобрение за 20 години нула, ако ще и жертвата да в известна.
  • 26 Съда показва нагледно че е мафиотски

    13 1 Отговор
    Българско мафиотско правораздаване срещу заплащане ? Тази помилваща присъда е срам за съда 9 години от които ще лежи 5 ефективно ? В Сащ за токова умишлено убийство се лежи до живот ефективно, в затвора без никакви врътки срещу добро държание да се намалява присъдата . При тази присъда трябва да се намесят службите ни и да арестуват целия съдебен състав работил по този случай и да ги пратят в затвора ефективно . Кристиан Николов е играл ролята на наемен убиец /вероятно срещу дългове / той е чакал поръчания журналиста Милен Цветков , казали са му маршрута и го премазал брутално с голямото Ауди Q7. За да е успешно убийството са му трябвали много голяма скорост около 160км/ч и наркотици за да не се откаже . След тази присъда някой вярва ли че имаме правосъдие в тази мафиотска държава ? Публикувайте съдебния състав идал тази скандална присъда ?
  • 27 732772272

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Полезност за обществото ,работа по12-16 часа по заводите .Така е някакси добре да видат какво е работа икак се изкарават жълти стотинки за тия часове.Но дали сее превъзпита е друг въпрос.
  • 28 Aлфа Bълкът

    0 6 Отговор

    До коментар #21 от "Бачо Киро":

    Интересно как, въпреки че всеки е уж различен индивидуално, стига до едни и същи безмозъчни примери като "с твоето семейство".
    Ами тук за семейство ли става въпрос или за един човек? Колкото и да са утежняваща вината алкохолът и наркотиците, 3 е повече от 1, 9г са по-малко от 8г.
    Чукваш в нета, Атанас Тонев трима убити 8г.
    Дядката дето смаза 18 човека да не беше дрогиран келеш? 18 човека като претрепеш 10г, ама като убиеш Милен Цветков 9г.
  • 29 Шопо

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "единен":

    Това не е съд а инквизиция.
    Кристиян не е знаел кой е в колата пред него значи не е имало предумисъл да го убие, това е нещастен случай.
    За непредумишлено убийство тази присъда е неоправдано висока, съда е независима институция и не би трябвало да се влияе от общественото мнение.
    Ако потърпевшия беше някой от Факултета такава ли щеше да е присъдата?

    Коментиран от #30

  • 30 Щом се качваш да караш

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Шопо":

    Пил и дрогиран , значи е предумишлено. При катастрофа без жертви трябва да е 10г. и отнемане книжката доживот. Със жертва над 20г. и повече, и без разни редуцирания.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол