Last news in Fakti

26 Юли, 2023 12:21 1 332 23

Андрей Гюров и Петър Чобанов бяха избрани за подуправители на Българската народна банка

  • подуправители-
  • бнб-
  • парламент

„Против” гласуваха „Възраждане” и ИТН, а БСП се въздържа

Андрей Гюров и Петър Чобанов бяха избрани за подуправители на Българската народна банка - 1

Депутатите избраха Андрей Гюров и Петър Чобанов за подуправители на Българската народна банка, съобщи Нова телевизия. Те бяха номинирани от преизбрания за неин гуверньор Димитър Радев, който определи и двамата като достойни за позициите. „Против” гласуваха „Възраждане” и ИТН, а БСП се въздържа.

Преди два дни Гюров и Чобанов бяха изслушани на заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси, като пред колегите си двамата народни представители изведоха влизането в еврозоната и прехода към нова валута, включително – в дигитална среда, като свой стратегически приоритет.

Беше поет ангажимент и че българските евромонети ще са готови до началото на 2025-а година, а очакванията към момента са да се запази дизайнът, познат ни от стотинките – с мадарския конник, свети Паисий Хилендарски, свети Иван Рилски и дори – надписът "стотинка".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИ НА МЕНЕ, АЗ НА ТЕБЕ

    15 0 Отговор
    Преговорите бяха успешни
  • 2 Сталин

    23 4 Отговор
    България е най смешната колониална дупка в света в момента, всеки втори в България е корумпиран,а няма и един вкаран в затвора за корупция,в следствие на тази политическа корупция България е в демографски и икономически колапс ,защото всички правителства работят за интереса на западните мародери и изобщо не ги интересува че българина гладува и мре ,ако това беше в предишните времена щеше да има хиляди разстреляни за предателство и корупция.Вижте какво става във Франция,там Никола Саркози е осъден на 3 години затвор и сега трябва да носи електронна гривна.Колко пари е получил Гешефта за да не повдига обвинения и дела за корупция и какво прави във Вашингтон да търси подкрепа -срещу какво,след като знаем че нашите "партньори" от Сащ не работят само за безплатен обяд.Българина живее зле защото в България няма политически убийства,докато не започне бизнеса с въжета и гилотини нищо няма да се промени.
  • 3 ФЕЙК

    21 2 Отговор
    Нямало коалиция, а било само СГЛОБКА, ах ВИЕ ХИТРЕЦИ ? Да жУвей 5 торната коалиция Герб+ СДС + ПП + ДБ + ДПС ! Вечна и непоклатима дружба под мъдрото ръководство на посолствоТО до като ликвидираме България !
  • 4 Умници юнаци

    15 2 Отговор
    Имаше ли Гюро глава или немаше!?Ще питаме жена му.
  • 5 Голямото плюскане

    17 2 Отговор
    Започва.
  • 6 Честито

    14 2 Отговор
    На фалиралите.
  • 7 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    17 2 Отговор
    ПЪЛНА ПАРОДИЯ КАТО ВСИЧКО В БГ
  • 8 Мафията

    12 2 Отговор
    си усвоява държавата.Народа блее.
  • 9 Така наречения избор

    11 0 Отговор
    Се знаеше отдавна! Главните играчи да са спокойни че стана на тяхното! И поздрави за ДПСъто пак са на власт и ще лапат от копанката! Срам ме е от тези същества щото в никакъв случай не мога да нарека политици+
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Даа!,

    8 1 Отговор
    Да ни е честита бъдещата ,нова 2025 година.Да сме живи и здрави с еврото. Ще илядите,и ше тънете в разкош.Приготвили са се,да раздават на всеки българин по чифт спец.кубинки.С дълбоки грайфери.Като вървят по улиците,да не се подхлъзнат върху меда и маслото.
  • 12 макдоналдс тръмп

    9 1 Отговор
    дано поне сего чобанина почне да се къпе
  • 13 Даа!,

    7 0 Отговор
    Да ни е честита бъдещата ,нова 2025 година.Да сме живи и здрави с еврото. Ще илядите,и ше тънете в разкош.Приготвили са се,да раздават на всеки българин по чифт спец.кубинки.С дълбоки грайфери.Като вървят по улиците,да не се подхлъзнат върху меда и маслото.Такъв ще ни го нахлузят,че пра пра внуците ще ни проклинат.
  • 14 Юруш за

    4 1 Отговор
    Юро голд ръш
  • 15 НС е посмешиште

    11 2 Отговор
    Много бих искал да знам има ли юристи в нашата държава, които да кажат дали е легитимно това правителство в момента, след като от изтеклият запис самите ПП казаха, че са взели тези проценти с ала бала? Няма ли кой да разследва? Имайки предвид колко хора не са гласували или са гласували с "не подкрепям никого" и като се извадят % на гласовете от опозицията-имат ли право да вземат каквито и да е решения ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС, като мнозинство в НС, но като малцинство в НРБ?
    Това НС е някаква пародия-трите партии си гласуват каквото искат(въпреки, че са малцинство в НРБ) винаги с приоритет лична полза (никога с приоритет гражданите на НРБ) , но не се приема абсолютно нищо, което е предложено от БСП, Възраждане, ИТН и не се взема под внимание това с което не са съгласни. На практика излиза, че решенията в България вземат 20%от гражданите, а останалите 80%нямат право на глас-това законно ли е?

    Коментиран от #23

  • 16 Коментар#3 фейк

    9 0 Отговор
    Какви хитреци? Те просто са скъпо платени еничари. Вижте само на снимката колко са доволни и как хитричко се подсмиват, предусещайки тлъстата плячка. Всичко е програмирано, следва импийчмънт, еврозона, падане на валутния борд и още много "приятни" изненади.
  • 17 това то

    7 1 Отговор
    Намериха място на ококорения гюро и овчара.Боклуци.
  • 18 Кики и Коки

    7 0 Отговор
    Намърдаме се у властта, Бащицата е щедър.
  • 19 Дрифт

    5 0 Отговор
    Кво е тва правителство със сламени хора? Цялата кал от пъпъ , герб и дъпъсъ ще упражнява геноцид над българския народ. От трън та на глог че е по висок.
  • 20 тоз.. кой тоз ма

    3 0 Отговор
    Пази Боже БЪЛГАРСКО!
  • 21 Любов голяма

    1 0 Отговор
    Къде е тая проКУРатура? Какво запуши отата на Каскета Гешев? Ще дойдели ВИДОВДЕН?
  • 22 Мафията се назначава за да краде

    2 0 Отговор
    Козяк одобри ли ги тези
  • 23 Допълвам

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "НС е посмешиште":

    Погледнете са как се разпределят - хора от списъка Магнитски ще правят съдебни, реформи, хора, които се разследват и има събрани доказателства пишат закони, остава и на Александров от Герб да му дадат да пише закон за блудстване. Това е също пълна пародия-най-големите престъпници са се скрили в НС и си преправят и пишат закони. Няма ли юристи, които да се заемат с това гражданите ще съберат пари за да им платят хонорара стига да спре тази престъпност назована като демокрация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове