Last news in Fakti

26 Юли, 2023 14:09 2 177 42

Димитър Николов ще се бори за нов мандат за кмет на Бургас

  • димитър николов-
  • кмет-
  • бургас

Ако постигне победа на местни избори, то това би бил негов пети мандат като кмет на Бургас

Димитър Николов ще се бори за нов мандат за кмет на Бургас - 1
Снимка: БГНЕС

Настоящият кмет на Бургас, Димитър Николов, е номинацията на ГЕРБ за предстоящите местни избори през есента. Това съобщи БНР.

Общинският лидер на ГЕРБ Бургас Андрей Рунчев посочи, че идеята да бъде издигнат Николов за нов мандат е била подкрепена единодушно. Той подчерта, че зад личността на Николов е застанал и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на партийна конференция преди няколко седмици.

По думите му Димитър Николов е човекът, на когото партията има доверие.

Николов е кмет на Бургас от 2007 година. Ако постигне победа на местни избори, то това би бил негов пети мандат като кмет на Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бургазлия

    21 15 Отговор
    Че стана хубав Бургас -стана ,но отчисленията за зайчарника са много големи ,и за това няма га го изберем !!

    Коментиран от #29

  • 3 Потомствен

    32 8 Отговор
    комунист , вече милионер , дал на другаря си Бою три негови съучнички от гимназията за министри - и трите свръх крадливи ! "Надежден" , що да не се кандидатира ?

    Коментиран от #8

  • 4 Боклук

    12 8 Отговор
    Без Лукойл ,бургазлий ще ходят на гурбет в Турция
  • 5 Ужас

    24 11 Отговор
    Съсипа пристанището, улиците лунни кратери, новата спортна зала -стана нагъната консервена кутия, подари части от морската градина на свързани гербави. Съсипа Бургас, но са хитри, гледа Комлука и Карабайр и печели .

    Коментиран от #7

  • 6 Бургас

    13 10 Отговор
    Докато не направят втори път до меден рудник, докато не премахне бус лентите няма как да го изберем.
  • 7 Злоба

    14 14 Отговор

    До коментар #5 от "Ужас":

    Изберете си пак стария комунист който не направи нищо за развитието на Бургас за разлика от Николов. Недоволни винаги ще има защото са неуспели в собствения си живот.

    Коментиран от #9

  • 8 Изберете го пак

    22 9 Отговор

    До коментар #3 от "Потомствен":

    Този Гепаджия ненаяден. Да вземе да си оправи т.н. синя\зелена зона -няма от къде да купи един талон за паркиране човек. Само с глоби не става Николов! Вече 2 години се лутаме в Бургас, а не сме длъжни да имамаме JSM! Същия глуендер и алчен гербаджия и измамник си като вожда!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Подкрепям

    14 19 Отговор
    Бургас никога не е бил толкова красив и подреден град преди. Злосторници винаги ще има, това са хора проклинащи собственото си жалко съществуване. За останалите е европейски град, красив и млад

    Коментиран от #21

  • 11 Пак че е трезвен

    18 1 Отговор
    щото във Варна .......
  • 12 Опа

    24 8 Отговор
    Бургазлии ще го помним като "кмета, който успя да съсипе Бургас". Изброявам: Новата спортна зала, строяща се 5 години на тройно завишена цена, която вече се нуждае от ремонт; прословутата транспортна схема, с която се въведе хаос в града; кръговите кръстовища на Трапезица и до КАТ, които нямат аналог в световен мащаб, заради некадърното им проектиране и строителство; автобусните спирки с подово отопление, на цената на един апартамент и въпреки това не вършат никаква работа; гаврата с ремонта на центъра, който галено наричаме "Пеща", с измислените фонтанчета като бидета и липсата на зеленина; велоалеите, които бяха начертани толкова неподходящо и некъдърно, че на места не остана място за пешеходците; разрешаването за строеж на високи сгради в идеален център и разваляне на архитектурния вид; умишленото унищожаване на Централно пристанище и замяната му с кръчми, хотел, магазини и др. ненужни и икономически неизгодни обекти; липсата на всякакви инвестиции в града ни, ниските работни заплати и стандарт на живот, липса на работни места и нови предприятия; абсурдните некачествени ремонти на улици, които продължават повече от 6 месеца и цели комплекси са като след бомбардировки; изсичането на здрави дървета и обезлесяването; да не забравя и известното рязане на пейки в морската градина, за да не се събирали и сядат хората по време на Ковид.......и много други, но вече се ядосах достатъчно. За сметка на това определена група от хора успяха да подобрят значително ст
  • 13 Плажуващ

    8 11 Отговор
    Абе много лаете ама плащате 1.20 лева за шезлонг и 1.20 лева за чадър на плажа. За 3.60 си цар на плажа цял ден ама пак някой ви е крив

    Коментиран от #23

  • 14 Алтернатива

    10 7 Отговор
    То в Бургас от години няма друга силна фигура,която да бъде алтернатива на сегашния кмет.
  • 15 маркуча

    12 5 Отговор
    е като конска муха на таковата....Изманик ....
  • 16 Роза

    10 10 Отговор
    Лично аз смятам,че кметът Николов направи много,за да стане Бургас модерен европейски град,но по мое мнение един човек не бива да се задържа дълго във властта.Когато се почувства уморен и изчерпан,достойно е да се оттегли сам.Помните ли неговия предшественик Йоан Костадинов?Хората го търпяха три мандата,а накрая го изритаха,за да не се излага!Николов е много по-способен от него,но аз мисля,че трябва вече да отстъпи кметското място на някой по-млад,с по-свежи и оригинални идеи!

    Коментиран от #17, #24

  • 17 Предложете име

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Роза":

    От Продължаваме програмата?
    От БСП?
    "Независим"?
    ...?
    Или говорите по принцип?

    Коментиран от #22

  • 18 Изненадан

    12 3 Отговор
    Що се случи бре, Боко? Нали ти самия преди година заяви,че Фандъкова в София и Д. Николов в Бургас няма да се кандидатират за нов мандат?!?! Ся кво стана? Изядохте хлебеца на Жечо Станков! А той така се беше натопорчил кмет бургаШки да става!
  • 19 Бравж

    6 11 Отговор
    Успешен кмет, всички го харесват!
  • 20 Бургазлия

    16 5 Отговор
    Митко Момата, селянче, дребна шушумига и контрабандист на радиоактивно сухо мляко от украйна. Избират си го орките от сливен, хасково, странджата, руенския балкан и карнобат, отдавна подменили автентичното бургаско население. Бургас предлага тесни, но дълбоки улички, добре бетонирани и асфалтирани тротоари, нулева икономическа перспектива, средна работна заблата от 800лв и много, много дива селяния.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Роза

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Предложете име":

    Говоря по принцип!Не е важно от коя партия е кандидатът,важно е да има необходимите интелектуални и организационни качества,за да бъде кмет на такъв голям и многопроблемен град,какъвто е Бургас!

    Коментиран от #26, #33

  • 23 СелМ

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "Плажуващ":

    Само диви селтаци от Аскуюю и Карнобат може да полагат телеса на бургаския плаж!
  • 24 ЙЙЙ

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "Роза":

    Розке, някакви свежи и интересни идеи май са разцуфнали в провинциалната ти празна кратунака?!
  • 25 хммм

    13 3 Отговор
    Ще се бори за удължаването корупцията в Бургас.. Във флагман.бг това мнение щеше да бъде изтрито със сигурност! Интересно, да видим тук как ще е..
  • 26 Гларус

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "Роза":

    Село Бургас голям град? Аз съм от кореняк бургазлия, от 23 години живея в един град два пъти по-голям от България и ти казвам, че това е едно малко селце бе, моме! От кое селце около Видин идваш и да си мислиш, че това е въобще град по каквито и да е стандарти?

    Коментиран от #32, #42

  • 27 Ексим

    11 2 Отговор
    Отиваме на среща с Момата и цялата му клика замесник кметове и шефове на дирекции. Не искат да си отчуждят улица и създават проблеми на собствениците. Два часа тоива мекотело мънка и си гледа в обувките. Накрая човека с мен му тегли една майна и си тръгна. Аз му казах, че няма да го псувам, но улицата остава частна, с бариери и наша охрана, и че докато той е кмет данъци там няма да се плащат. Още е така.
  • 28 така така

    14 1 Отговор
    Бойко Борисов явно не държи на собствената си дума, защото каза, че Д.Н. няма да бъде номиниран за следващ мандат. Сигурно пак си е променил мнението нощеска..
  • 29 хммм

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "бургазлия":

    Стана по-хубаф град?? С изчегъртаните изолации на блокове? с орязания бул."Демокрация"?? С едни от най-ниските заплати в цяла България? и още и още и още...

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бургаски Пич

    6 7 Отговор
    Минавам през Приморец, Бургас и в кафето седят Митко и Караненов. Казвам едно здрасти на втория докато първия обяснява разпалено нещо от рода на "...и аз с едни 20 милиона останах, а другите къде са вече...". Този шибек е на един шамар растояние от кома.

    Коментиран от #34

  • 32 Предложете име

    7 6 Отговор

    До коментар #26 от "Гларус":

    Аз съм четвърто поколение бургазлия и пребивавам периодично в Бургас. Знам много добре какъв е произхода на настоящия кмет (баща от ДС, осъждан контрабандист, корумпиран и т.н.), но знам и какво направи за развитие на града и как го благоустрой. Вярно е, че заплатите са ниски, но това не зависи от кмета.
    Бургас е град, а не мегаполис!

    Коментиран от #37

  • 33 Предложете име

    5 5 Отговор

    До коментар #22 от "Роза":

    Аз съм четвърто поколение бургазлия и пребивавам периодично в Бургас. Знам много добре какъв е произхода на настоящия кмет (баща от ДС, осъждан контрабандист, корумпиран и т.н.), но знам и какво направи за развитие на града и как го благоустрой. Вярно е, че заплатите са ниски, но това не зависи от кмета.
    Докато няма по-добро предложение от ДН, ще гласуваме за него.
  • 34 Предложете име

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "Бургаски Пич":

    А Вие какво направихте за Бургас?

    Коментиран от #36

  • 35 Предложете име

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "хммм":

    Кой изолации са изчегъртани?
    Освен двете наследствени къщи имам и два апартамента в Бургас. Блоковете са безплатно санирани и много добре завършени, и всички съседи от Бояна, онази над резиденцията, ми завиждат.

    Коментиран от #39

  • 36 Бургаски Пич

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Предложете име":

    Аз не съм откраднал 20 милиона за собствения си джоб от парите за града! Това съм направил за града си!
  • 37 Велк

    6 5 Отговор

    До коментар #32 от "Предложете име":

    Напротив, личният и обществен просперитет зависят от общината, защото в нея са механизмите за развите на бизнес и планиране на икономическата среда. Виждал ли си що за производство е концентрирано в околностите на Пловдив? В Бургас работят 10 щанда за сладолед и 10 магазина с турска и китайска стока, които се затварят и отварят през два месеца. Как точно престъпник, при това доказан в съда, благоустройва един "град" е обяснимо само за теб явно. Нищо лично, щом ти харесва, радвай му се. Периодично.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Сериозно ли!?

    5 3 Отговор
    Защо му викат Митко сухото мляко? Вярно ли е, че като е бил шеф на завод "Победа" се е издънил много яко и даже е бил пред съд, но тогава го спасяват и го вкарват в политиката, защото само за това ставал и им бил изгоден?
  • 42 бай Даньо

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Гларус":

    Спокойно аз пък от 25 "години живея в един град два пъти по-голям от България" , чуден си е Бургас. И кмета е добър повечето работи който не са добре в Бургас ( заплати , медицина, диви селяни ...) не зависят от кмета пряко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове