Last news in Fakti

28 Юли, 2023 14:12 975 16

Мустафа Карадайъ: Започваме процедурите за номинации за кандидатите на ДПС за местните избори

  • дпс-
  • местни избори-
  • промени в конституцията

Ще участваме във внасянето на предложения за промени в Конституцията, каза днес председателят на ДПС

Мустафа Карадайъ: Започваме процедурите за номинации за кандидатите на ДПС за местните избори - 1

Ще участваме във внасянето на предложения за промени в Конституцията, заяви на брифинг в столичния хотел „Рамада“ председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията, съобщи БТА. Той напомни, че ДПС винаги е казвало, че сериозни реформи в съдебната власт не могат да се случат без промени в основния закон.

Това, което категорично мога да заявя към настоящия момент, е, че имаме уверението, че ПГ на ГЕРБ-СДС, ПГ на ПП-ДБ и ПГ на ДПС ще се разпишат под предложенията, които да се внесат в деловодството на Народното събрание за промени в Конституцията, подчерта Карадайъ.

Попитан по коя писта ще бъдат приети измененията, той заяви, че това зависи и от другите парламентарни групи (ПГ), които евентуално биха подкрепили промените.

От днес стартираме процедурите за номинации за кандидатите ДПС за местните избори, каза също на брифинга Карадайъ. Той посочи, че Движението е направило и анализ на актуалната политическа обстановка по места. Приехме критерии за номиниране на кандидати за кметове на кметства, на райони, общини и за общински съветници, добави Карадайъ. По думите му ще започне и обсъждане за това кого да подкрепи ДПС за местата, на които няма да издигне кандидати.

В отговор на въпрос как ще коментира думите на бившия депутат и природозащитник Александър Дунчев, че „на тъмно“ е прокарана промяна за предоставянето на дърва за огрев като схема за корупция и безконтролна сеч, Карадайъ отговори:

"Участвам в събиране на дърва за огрев откакто се помня. Какво означава „безконтролно“, не знам. Имаше едни текстове, които бяха приети набързо от някои, бих казал, лобисти, които не отчитат реалния живот на хората, а си правят свои теми да ги прокарат като текстове в закони. В проектопрограмата на парламента за тази седмица е включен на второ четене законопроект за промени в Закона за горите".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отврат

    11 3 Отговор
    Това е партията в която влязоха терористите от гара Буново !!
  • 2 бивш фен на гРеБ

    10 1 Отговор
    Благодарение на Канадеца Носльо и Тиквоч ..... тия пак изплуваха особенно шиши горко ни
  • 3 По 200 кинта на парче хартия

    7 0 Отговор
    Заделихте ли?
  • 4 Кьопекбалък

    6 0 Отговор
    Предложения на дъпъсъ за конституционни промени, купуването и продаването на гласове се легализира, в общините на дъпъсъ титлата кмет е пожизнена и се предава по наследство, официални езици в бг стават майчиния и лелиния.
  • 5 От къде се е пръкнал?

    12 0 Отговор
    Този е най добре да занемее завинаги, защото нервите не ми издържат като си отвори устата и не само, че не може да говори български, ами говори и като бавн@оразвиващ се. Политик бил-ти си политическо посмешиште.

    Коментиран от #15

  • 6 Град Симитли

    5 0 Отговор
    На дунчовия сандо не бива да се обръща внимание, щото е мръднал сериозно, което личи и на маниашката му мутра.
  • 7 ЕдинОтМногото

    9 1 Отговор
    Тумора на България дами и господа.. - ДПС...
  • 8 ТОЙ ДОГАН ОТДАВНА ГИ ОПРЕДЕЛИ

    0 1 Отговор
    И ги пробва !!!!
  • 9 дядото

    7 1 Отговор
    дпс е вредна за рб политическа формация .цонев днес се изхвърли-били преживели много други партии.да,а дедите ви са преживели още повече- унищожаването на българия и културата й,масови клането и покръстване на българското население,зверствата през априлското въстание и освободителната война и какво ли още не .преблема е,че вие се гордеете с това и работите против интереса на българския народ.
  • 10 Родопчанин

    3 0 Отговор
    В Карабулак кандидат за кмет ще бъде човек от "Възраждане". Нали, Мустафа?
  • 11 ХХХХ

    1 2 Отговор
    Стягайте се българите да работите и да не крадете. Идват младите от запад с луксозни коли. Работливи са турците и мохамеданите и са много красиви ромките. Българина е последна дупка на кавала. Лиши са турските кметове дето дават на комунистите от дс без пари недвижими имоти. Мазнят се българите, а зад гърба ви гроб копаят и това ме дразни, националисти са и не ме еня за крадците българи. Ако има бог нека ги накаже, а то ги е наказал, деца им болни. Да живее ЕС, Америка. Живков умре.
  • 12 сноу

    3 0 Отговор
    Много циганин в тая държава..
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Коментар

    2 0 Отговор
    Гласуваха за свалянето на правителството на Кирливата компания,защото било антибългарско,а сега с две ръце подкрепят умнокрасивите Кирчо и Кокорчо.Айде къш!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Асан от маалата

    0 1 Отговор
    да живее ДПС и Мустава Карадайа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове