Last news in Fakti

1 Август, 2023 11:04 4 320 62

Калоян Методиев: Една група се опитва да „обязди“ протеста и да го етикетира с „Истанбулската конвенция“

  • калоян методиев-
  • протест-
  • насилие-
  • истанбулска конвенция

Рибата се вмирисва откъм главата! И цялото общество е заложник на този модел на диктат на едно малцинство. Каква „Истанбулска конвенция“?  Какво домашно насилие? Всички страдат! Всички!, коментира политологът

Калоян Методиев: Една група се опитва да „обязди“ протеста и да го етикетира с „Истанбулската конвенция“ - 1
Снимка: ФАКТИ

Политологът Калоян Методиев публикува на страницата си във Фейсбук коментар за случая с обезобразеното момиче от Стара Загора, насилието и проблемите на обществото, и какви трябва да се мерките в Наказателния кодекс за подобни деяния.
Ето неговия текст:

Протестът е изправен пред риска да тръгне в задънената улица на особения интерес. Една група се опитва да го „обязди“ и да го етикетира с „Истанбулската конвенция“. Да го закара в коловоза на собствения си интерес. Аман!
Насилието няма пол, възраст, етнос. Пребитият човек е човек. Жертвата е жертва, независимо с рокля или панталон, с униформа или цивилен, с бяла престилка или с чиновнически ръкавели, неграмотен или образован, клошар или богаташ. Цялата работа в момента избива на фанатизъм. За мен се тръгва в неправилната посока.
Проблемът ни като общество е свързан с възпитание и обноски. И то не за цялото общество. Става въпрос за изградената мутро субкултура, която си има характеристики и представители. Едни и същи прически, начин на обличане в черно, татуировки, фитнес структури, агресивни погледи и пози, типични автомобили и поведение с тях, склонност към насилие. Набират последователи и разпространяват „заразата“ си през фитнес и спортни зали, дискотеки, квартални площадки. И момичета, които харесват лошите момчета и се събират с тях. Порочен кръг. Този типаж няма да си изкарва прехраната на бюро, с компютър или на поточна линия. Лошите момчета трябва да правят лоши неща. И насилието е едно от тях. Поне няколко партийни лидери са продуценти и вдъхновители на подобно поведение в парламента в момента. Рибата се вмирисва откъм главата! И цялото общество е заложник на този модел на диктат на едно малцинство. Каква „Истанбулска конвенция“? Какво домашно насилие? Всички страдат! Всички!
Мерките са няколко. Прилагането на Наказателния кодекс, а не армия от хора с висящи дела да кръстосват държавата на свобода (сингапурски модел). Прочистването на съдебната система и МВР е втора (ветинг системата от Албания). Възпитанието в училищата е трета (не образование, а възпитание в добри обноски, вежливост по английския и гръцкия модел). Таргетираната борба с мутро субкултурата е четвърта и най-важна незабавна мярка. Всичко трябва да е долу – на сборищата им, през външен вид, криминални регистрации, черните им мощни автомобили, побоищата им, предреждането на светофари…. Трябва да бъдат изкарани от улиците. Бизнесите и покровителите им ударени. Купувачите на гласове с техните мрежи разбити. Това е ролята на държавата и политиката. Останалото няма да промени нищо.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Псевдоним

    53 2 Отговор
    Ха добро утро!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    57 9 Отговор
    ПИШЕТЕ ДОКРАИ ЕДНА ГРУПА ДЖЕНДАРИ ДА СТАНЕ ЯСНО НА ХОРАТА
  • 6 Аве

    57 10 Отговор
    това не са ли същите предатели онази групичка дедо се напъха във властта?!
  • 7 Дфдфдф

    77 2 Отговор
    В последно време като ме спират разни млади полицай чета, ми прави впечатление целите в татуси, брадясали , типичната мутренска визия само ,че с униформа. А и поведението им е меко подобно.
  • 8 Последния Софиянец

    60 12 Отговор
    Вчера в първите редици бяха от Прайда.

    Коментиран от #33, #34

  • 9 Зипо

    74 11 Отговор
    „Истанбулска конвенция“ няма да спре престъпленията, а цели прокарване на родител 1 и родител 2 !
  • 10 БОЦ - ко

    37 3 Отговор
    Едно безсилие, превърнато в агресия,
    От мутра афишираща за "свобода",
    Дано след животинската ексцесия,
    Последва ДРУГОТО от лявата ръка !!!
  • 11 Браво

    49 9 Отговор
    Методиев е идеологът на новия път. Само той дава решения. Кое не е вярно дето е казал. Долу мутрите и техните съюзници от ПП и ДБ
  • 12 Наркомански истории

    36 3 Отговор
    Пуснахте нарко-веригите,едрите и дребните дилъри,наркосите се дрогират къде си щат,сега па да им ревна - ай иктир бе! Неква "кумвенция" щела да оправи "нещата",пфу!
  • 13 Делю Хайдутин

    33 6 Отговор
    Знам много жени които бият мъжете си.
  • 14 Нова Сорос ТВ

    54 9 Отговор
    А може да е целенасочено тази патардия с помощта на сороските медии?!

    Коментиран от #15

  • 15 честен ционист

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "Нова Сорос ТВ":

    Поне риванолът беше истински..
  • 16 КОТарАК

    27 15 Отговор
    Вижте кво ,в тая конвенция(ако се сещам) има само 4споменавания за ,,различни;; и по същество е хуманна! различните няма да станат повече , или по-малко/имало ги е през цялата човешка история!! и през комунизма ги имаше , но си гледаха живота без да се натрапват! парадите СА ОПАСНИ и трябва да се забранят

    Коментиран от #20

  • 17 А една друга група

    15 23 Отговор
    А една друга група, се опитва да обязди истанбулската конвенция и да я етикетира с джендъри, каквот и да значи това.....
  • 18 И Кир и

    28 3 Отговор
    Ко...... Също са го яхнали.
    Предполагам че наблюдават рейтинга си и естественият спад в него.
    Всичко тук е нагласено.
  • 19 Среднощен яздач

    20 56 Отговор
    Възраждане и Костадин Костадинов подклаждат и заплашват социалният мир.

    Коментиран от #21, #23

  • 20 честен ционист

    25 5 Отговор

    До коментар #16 от "КОТарАК":

    През Социализма "различните" се ограничаваха само до зоофилия в ТКЗС. Днес е пълна свободия.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българин 681

    46 1 Отговор
    Спрете насилието над ХОРА, независимо от пола им!
    Спрете насилието над животните, то рано или късно води до насилие над ХОРА.....
  • 23 Хихихи..

    22 5 Отговор

    До коментар #19 от "Среднощен яздач":

    Де го видя тоя "социален мир" бе,миротворец?
  • 24 Българи

    42 11 Отговор
    Насилието над жени се крие от НПО(ЛГБТИ), точно по тази причина, заради която е станало САДИСТИЧНОТО насилие над момичето, а целта я видяхме на организираните от тях протести( да прокарат истанбулската конвенция на сатанизма), на които бяха в първите редици с плакати, а там беше и един от тях известен като Просто Киро.
  • 25 Потрес

    20 3 Отговор
    Е това казвам и аз, като слушам "проводниците" от сутринта!
  • 26 Прея Кент ,ЧЕРВЕНАТА

    4 28 Отговор
    По добре побратими с Американците и Турците ,чрез истанбулската конвенция ,отколкото побратими с гадни гръцолякис
  • 27 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    28 7 Отговор
    Еми то на вчерашния "протест" имаше мутри с черни фланелки на гърба с надпис Не на насилието над жени! Значи Васко Ламята Прокурорското синче може да продължава да млати мъже и полицаичета, той досега само мъже е насилвал и млател! За капак на всичко тоя "протест" го яхнаха и продажниците като Киро Канадеца с озъбен и ухилен до уши!

    Коментиран от #52

  • 28 Безпристрастен

    34 1 Отговор
    Аз съм абсолютно за промени в НК.Жестоки наказания за подобни примати, независимо от пола на жертвата.Но нещо не ми харесва ,нещо подмолно изпълзява по медии,студия и гости в тях.Хората се бунтуват, яростни са, заради двойния аршин в съдебната зала.Никой от тях не говори за Истанбулска конвенция.Имаше единици,с подобни плакати.Някой подмолно се опитва да насочи гнева на хиляди точно натам.През този случай,да се вкара Конвенцията,като Супер решение на такава проблематика.

    Коментиран от #30

  • 29 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "Моля моля!":

    Мисирките го подхванаха това като протест против домашното насилие, все едно дъщерята е нарязала баща си с ножчето или съпругата е набила мъжа си, а мутрата става герой на домашно насилие. Все едно когато те дере мутра жив, това си е домашно насилие!
  • 30 честен ционист

    14 2 Отговор

    До коментар #28 от "Безпристрастен":

    Айде, айде помним всички как скачахте по площадите като обезьяны
  • 31 Ком

    25 7 Отговор
    Ицо, Кокорчо и Киро обяздиха протеста срещу Тиквата и Гешев. Сега с Пеевски и Бойко ще променят конституцията! Сега се готвят да въведат Истамбулската конвенция и да ликвидират Православието.

    Коментиран от #32

  • 32 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    7 12 Отговор

    До коментар #31 от "Ком":

    Всяка религия е опиум за народите и хората. С налагането и на православието насила в България - още тогава Българската държава започва да запада и не след дълго е завладяна и поробена от ромейте, после от турци, после от монархо фашисти, сега от неолиберални капиталисти.

    Коментиран от #62

  • 33 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Ти ли ги водеше?
  • 34 ТиКво

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Възможно е, нали всичките "лъвици" лично се познавате!
  • 35 Деций

    19 2 Отговор
    Да,случая им идва дюшеш,за да опитат да прокарат гнусните си намерения! Всъщност те не са техни,но са маша за установяване на педофилия и тотално морално разложение основната градивна клетка(семейството )на обществото!Аз мисля ,че това няма да успее при нас, колкото и да се напъват,а ако допуснем ,че се приеме,ще се отприщи невиждан гняв и протести които няма да са Меки и безкръвни!Който каквото търси накрая може и да си го получи!
  • 36 !!!?

    7 20 Отговор
    23 юли 2023 - Костадин Костадинов: Възраждане или Смърт !!!?

  • 37 Е те и

    20 1 Отговор
    Политиците ни са или едната крайност или другата. Откровено опростачени мутроинтелектуалци или джендър надупени гьонсурати. Как народа да е по различен? Нормалните не се занимават с политика, цветни конвенции и не ги дават по телевизията. А протест вече го яхнаха миналите под дъгата. Въпреки, че няма българин, който да толерира това престъпление, единствените намазали ще са джендърските нпо-та.
  • 38 Кандидат Милионер

    15 9 Отговор
    Касапина е женен с дете...Значи накълцаната му е била Любовница,което за Стара Загора си е нормално да имаш по няколко любовници...Но за да агресира така,значи е бил Изнудван по някакъв начин и Провокиран,не че го Оправдава това,но поне го Обяснява...И си спомням Прабаба ми като казваше " Мръсну нящу е жината - саде гледа да скара чиляка "

    Коментиран от #41

  • 39 Азззззззз

    18 3 Отговор
    Някой спомня ли си кучето Петя? На него преди години някакъв садист и беше отрязал четирите лапи, после и се направиха протези. Нито преди това, нито след това имаше такава гадост, обаче тогава се прие закон за защита на животните. Мисля, че сега принципа е същия, като се цели приемане на Истанбулската конвенция.
  • 40 Време е за противодействие!

    10 1 Отговор
    Евфемичната демокрация, която у нас е див капитализъм, е в основата на нещастието на обществото. Конкуренция, агресия, правото на силата, за да си успешен, парите и властта в слушба на силата, а не на истината. Тотална власт на малцинствата и унижаване на човешкото. Хищници и плячка! И ако искаш в този свят да оцелееш, трябва да си хищник, голям хищник! Каквото и да се говори, агресията е същността на времето ни. Нищо ново под слънцето!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Фен4е То

    14 3 Отговор
    За всичко са виновни хората в дясно !! Е ви юроатлантически ценности !! Все да гледаме запада да копираме свобода е кво стана свободия анархия !!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 КОЙ

    16 1 Отговор
    и коя е тая група - по новинарската пропаганда по Нова ТВ 15 минути репортажи - 3 пъти споменаха домашното насилие - разбирай Конвенцията...намиг
  • 46 Деций

    14 1 Отговор

    До коментар #41 от "Касапина е от Възраждане":

    Това са евтини внушения,на тъпоъгълници!
    Не съм фен на Костадинов,защото намирам ясна разлика между думите и делата! Виждам как гласуват,как се навежда между редовете и как си говорят с Борисов и с Дулувската "принцеса",после изпадат в смях!Там нещата са под контрол.А истинските виновници за ситуацията в Съдебната система са политическите партии и особено ГЕРБ и ДПС.Най грозното е ,че се опитват да яхнат тези протести за пореден път.Всичко което ви се Случва е в резултат на Тяхното управление!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ген. Гурко

    17 1 Отговор
    Всичко ще си дойде на мястото като вземем властта и всички НПО та бъдат задължени да се регистрират и да докажат доходите си по закон за лобизма, който ще бъде приет. Ще бъдат спрени да се бъркат във вътрешната и външна държавна политика, както и във възпитанието на подрастващото поколение. Финансиране от бюджета няма да се получава.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 сноу

    15 0 Отговор
    Безпощадно ясно и кристално точно...и най беглия поглед върху случая ,доказва цялото превъртане през нпо-та и цялата режисура откъм посолството..Адмирации за К методиев..тоя път наистина кратко и в резюме е описал кой клона тресе и кой ябълки бере..
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 А тази сутрин

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    по БНТ една от майките на загиналите деца в катастрофи се чудеше защо тяхното сдружение не може да организира национален протест срещу жертвите на пътя...Ами, слаба им е организцията. Да се обърнат за съдействие към някое НПО, но от "правилните"
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Валентина В. Георгиева

    7 1 Отговор
    Най после една точна и правилна позиция. Нека всички се вслушат в думите на Калоян Методиев и да се заемат да изпълняват методично тази стратегия.
  • 55 Валентина В. Георгиева

    10 0 Отговор
    Най после една точна и правилна позиция. Нека всички се вслушат в думите на Калоян Методиев и да се заемат да изпълняват методично тази стратегия.
  • 56 Стършел

    2 9 Отговор
    Калояне метода не ти е правилен.
    На 27 юли 2018 г. Конституционният съд на България произнася решение №13 по конституционно дело №3/2018 г., с което постановява, че „Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, съставена на 11.05.2011 г. в град Истанбул, подписана от Република България на 21.04.2016 г. не съответства на Конституцията на Република България“.7 Осем конституционни съдии подкрепят решението,8 четирима са подписали с особено мнение - Константин Пенчев,9 Филип Димитров,10 Румен Ненков и Георги Ангелов.11 Така страната остава единствената държава на Балканския полуостров, която не е ратифицирала конвенцията.
    Патриархата на България е зловещз! “жената е собственост на мъжа”. Крият се зад гендерите наште българи-султани!
  • 57 Антикомунист

    5 2 Отговор
    Години наред простащината имаше превест, " политици" , които не стават и за миячи на тоалетни пишеха закони, бивши комунисти и ДС бяха преподаватели и собственици на медии. Родителите, чалгаджии. Е и какво поколение очаквате да се пръкне, насилници и слабо образовани с огромно самочувствие без покритие . В крайна сметка са "виновни" демокрацията, ЕС и общоприетите човешки ценности. Някаква уродлива и изкривена представа за времето на диктара живков а сега путин и ссср.
  • 58 протест начело с киропростото

    9 1 Отговор
    който повече от две години унижава публично жена си
  • 59 легнаЛангел

    4 2 Отговор
    Проблемът е , че простак като Борисов и ШАЙКАТА му пак.....ОБЯЗДИХА властта и българския народ ! И то с помощта на техните най-върли противници ! Индулгенция !!!!!!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 БУДАЛКАТ НИ !

    2 1 Отговор
    Проблемът с Истанбулската конвенция не са еднополовите бракове, а разписването на правото на всяка жена по света да поиска убежище у нас с всички привилегии към него, ако заяви, че е жертва на домашно насилие - без дори да го доказва.
    Това е записано в по-последните членове на конвенцията, които малко хора четат дотам

    Добре дошли с децата си, милиони жертви на насилие от Африка и Азия,
  • 62 Гост3

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Опиум е тъпия ти болшивизъм,измислена и феодална система.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол