Last news in Fakti

1 Август, 2023 15:56 2 424 24

Недоволство в Стара Загора: Искаме още оставки, понижаването на Георги Видев не е достатъчно

  • обезобразено момиче-
  • оставки-
  • и.ф. главен прокурор

Всички, които не са си свършили работата - от съдебния лекар до съдията в Окръжен съд - Стара Загора- трябва да си ходят, казва Моника Маринова, приятелка на обезобразеното момиче

Недоволство в Стара Загора: Искаме още оставки, понижаването на Георги Видев не е достатъчно - 1

„Очакваме още оставки. Не сме удовлетворени, че днес Георги Видев си е подал оставката като заместник окръжен прокурор, но остава прокурор, а ние не искаме това. И не искаме само тази оставка, а на всички, които не са си свършили работата - от съдебния лекар до съдията в Окръжен съд - Стара Загора“, каза за БТА Моника Маринова, близка приятелка на 18-годишното момиче от Стара Загора, което стана жертва на насилие.

Днес изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов поиска оставката на прокурор Георги Видев като заместник административен ръководител на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

На среща в Съдебната палата в гр. София с ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора главният прокурор изрази остро възмущение от сериозните пропуски, допуснати в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална принуда спрямо обвиняемия Г.Г. в съдебно заседание на Окръжен съд-Стара Загора на 5 юли 2023 г.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов бе категоричен, че Георги Видев не притежава необходимите професионални и управленски качества, за да заема поста на заместник-окръжен прокурор на Стара Загора. С оглед на това Видев подаде оставката си като заместник на административния ръководител на ОП-Стара Загора.

По разпореждане на главния прокурор екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура ще извърши цялостна проверка на работата на Георги Видев в ОП-Стара Загора, както и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за период от две години.

Оставката на „всички, които не са свършили работата“ поискаха снощи и излезлите на протест срещу насилието и в подкрепа на 18-годишното момиче, което стана жертва на насилие в Стара Загора. Те излязоха на мирно шествие, което започна от сградата на Съдебната палата, стигна до Общината, откъдето продължи към Областната администрация и завърши пред сградата на Районната прокуратура в Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка

    28 4 Отговор
    На не коалицията на Тиквата.
  • 2 Хммм

    24 4 Отговор
    Министърът на мвр трябва да си подаде оставката! Денков тпябва да поеме временно мвр до намирането на подходящ заместник.
  • 3 Недейте така

    23 8 Отговор
    Народа трябва да спи, какви са тези стачки, не трябва да се прекрачва границата, да се пречи на срастналата с държавата чиновническа мафия
  • 4 Мдааа...

    27 4 Отговор
    Кастрацията е подходящо наказание за татуирани нерези.
  • 5 Овцата Доли

    10 8 Отговор
    блееее, я обратно в кошарите
  • 6 оставка на продажните

    16 8 Отговор
    поне вътрешен министър или Сарафа да се махат...вън Денков
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пламен

    26 5 Отговор
    Уволнение на всички. Да дойдат 100 финландски съдии, преводачи, ще има законност и ще ни излезе 100 пъти по евтино

    Коментиран от #22

  • 9 Потребител

    22 5 Отговор
    Съдебният лекар, за който да ти спупят носа и да те нарежат като шпеков салам е лека телесна повреда, съдийката с обиците Сваровски, която си пие биричката на морето и си погасява кредита на следващият ден - тези персони са наред!!!
  • 10 Чеп

    25 4 Отговор
    Къде бяхте когато ограбваха и убиваха 90 годишни баби и старци и още ги ограбват и убиват???Защо не протестирахте бе дрогаре от НПО???Ааа сигур защото братоффчедите са ваши хора и могат да си грабят на воля и да получават 7-8 годишни присъди.....

    Коментиран от #14

  • 11 ФЕЙК - либераст

    20 2 Отговор
    Този Сарафов е много страшен ! И в Перник и в Стара Загора ГОЛЕМИ НАКАЗАНИЯ ! От заместник- окръжен понижен на обикновен прокурор! Едно задължение по-малко, работата по-арна и заплатата по-висока!
  • 12 защита

    17 4 Отговор
    Пълна чистка трябва във всички прокуратури в Бг. Насилието трябва да се елиминира от силовите структури. Жестокото отношение, гневът, свръхсуровите присъди над жени трябва да се отстранят.
    Помилвайте Иванчева!
  • 13 12...34

    18 1 Отговор
    Всички с подкуп вън без право на практика със закон.
  • 14 защита

    5 8 Отговор

    До коментар #10 от "Чеп":

    Прибирай родителите си от село! Държавата ли ще се грижи за майка ти и баща ти?
    Защо оставяте безпомощните старци да живеят сами по селата?!
  • 15 Алекс

    12 8 Отговор
    Покажете бащата и майката на това женско недоразумение да ги видим какви са хубосници...
    Младото изтървано поколение заедно с циганите и тези управници ще довършат България...
  • 16 Тома

    18 0 Отговор
    Най ще му приляга на прокурора да го направят овчар понеже така ще работи по призвание
  • 17 защита

    19 0 Отговор
    Всички по веригата трябваше да бъдат отстранени. Ако учител извърши нарушение, го уволняват, навсякъде разпространяват очернящи неща за него и правят невъзможно повече да работи по специалността си. А тия само ги понижават. Богопомазани! Законите не важат за тях. Докога?!
  • 18 Гьонсуратева Оставка!

    22 2 Отговор
    Някой обърна ли внимание вчера на пресконференцията, че попитаха съдийката Гьонсуратева за делото Бузовград?! И тя скочи като ужилена, че не била сега подготвена да говори, не можели да я питат така. Става въпрос за убито 12-год. момче, спазено от бивш полицай, пиян и дрогиран. Тая същата е пуснала и убиеца под домашен арест. Явно ѝ е обичайна практика да пуска убийци и престъпници.
    ОСТАВКА!!! Това не е чист човек, да не говорим съдия.

    Коментиран от #21, #23

  • 19 Московийски пропагандатор

    14 0 Отговор
    И тоя, и оня, който му е дал пробация за тежък побой да изчезват от "съдебната" система.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "пламен":

    14-тия Контра-Удар срещу Държавно-Организирания Бандитизъм . Създаването на Чуждестранна Колегия във Върховния Касационен Съд .
    Това е един от най-смъртоносните удари срещу държавно-организирания бандитизъм !

    И след Освобождението на България от турско робство не е имало подготвени българи за всички възможни държавни постове .

    И в тези най-тежки времена сме наемали хора от чужбина . Така например най-успешният министър на полицията в България е финландецът Йохан Казимир Ернрот, който за нула време е ликвидирал разбойничеството в България .

    Та, така, че тези способи - да привлечем в служба на българския народ безукорни, компетентни и неподкупни чужди граждани не е нещо ново под небето .

    Закриваме създадената за служебната защита на приватизаторските и банкерските сили Търговска Колегия във ВКС - назначените, в която колегия през 2003 г. съдийки изобщо не са учили търговско право никога

    и създаваме ЧУЖДЕСТРАННА КОЛЕГИЯ ВЪВ ВЪРХОВНИЯ КАСАЦИОНЕН СЪД

    с 30 (тридесет) броя съдийки в нея, по 6 (шест) броя съдийки от САЩ, Холандия, Швеция, Германия и Франция и .....

    ОТ КОЙ, ДАМИ И ГОСПОДА, ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИТОРИ И ГРАЖДАНИ И ОТ КАКВО КРИВОСЪДИЕ ЩЕ СЕ ОПЛАКВАШ ТОГАВА, КОГАТО ВЪРХОВНИТЕ СЪДИЙКИ СА ОТ .. ТВОЯТА ДЪРЖАВА ?

    Мат, мат и след мата - нокаут на тази свръх-бандитизирана система .
  • 23 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Гьонсуратева Оставка!":

    КАКВА Е СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НА ПОВЕЧЕТО БЕЛИ НАРОДИ ?

    Знаете ли на колко години в САЩ стават съдийки ? Чак като навършат 46 години, за да преценят хората дали от кандидата за съдия става нещо, извън държавната копаня в живота му до 46 години , или не . И могат да са съдии не повече от около 16 години по тяхната точкова система , като при това нямат имунитети против наказателно преследване и често арестуват там и съдии .

    А у нас на 23 години, с купени дипломи от кучи университет - „напред съдийството е слънце“ , съдията беше моя татко комунист, съдия ще стана и аз . И татковият ВСС, чиито членове се избират от татко и другите като съдии татко, мен за съдийка , несменяема и недосегаема ще ме назначат само на 23 години и такава ще си бъда аз до пенсия , до гроб , а вие духайте супата .

    Който мрази САЩ, нека си ги мрази, ама ако са направили нещо, което работи добре, я компютри, я леки коли, я съдебна система, абе взимай доброто, загуба от това няма .

    Най-големия САЩо-мразец Кост . Костадинов, предлагаше като в САЩ и у нас Главният Прокурор да е министъра на правосъдието, т.е. и той не се свени да препоръчва нещо от САЩ, което счита, че работи добре .
  • 24 А за вдигането на горивата

    6 1 Отговор
    КОГА???
    Ще чакаме навярно бензина да стане 3.80, а дизела 4.80 !!!🤮
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове