Last news in Fakti

3 Август, 2023 23:30 2 104 8

Важните новини във ФАКТИ на 03.08.2023 г.

  • обир-
  • димитър малинов-
  • дпс-
  • полицейски шеф-
  • възраждане-
  • бургас-
  • жена-
  • цик-
  • мъж-
  • цалапица-
  • васил костадинов-
  • правна комисия-
  • делян пеевски-
  • иван демерджиев-
  • заложна къща

Схемата, по която работел 25-годишният мъж била проста

Важните новини във ФАКТИ на 03.08.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Банков служител в столицата задигнал половин милион лева от клиенти

Банков служител, задигнал над половин милион лева от клиенти на финансовата институция, бе задържан при акция на отдел „Икономическа полиция“ в СДВР.

И тази вечер протест с искането за оставка на полицейския шеф в Стамболийски

Близки и приятели на убития 24-годишен Димитър Малинов, и жители на пловдивското село Цалапица протестираха пред районното управление на полицията в Стамболийски. Те настояват за оставката на директора на полицията в града главен инспектор Ангел Керпиев и призоваха министърът на вътрешните работи да го отстрани от длъжност. Причината по думите им са забавянето с шест дни и пропуски в разследването на случая с момчето.

Делян Пеевски: Няма червена химикалка на ДПС, която да е драскала по конституционните промени

Нямаме никакви спорове. Всичките предложения са на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ и ние ги припознахме. Единственото, с което не се съгласихме, е предложението за кметовете и те отпаднаха, защото казахме ясно, че това няма да го подкрепим.

Шеф на РПУ-то в Дулово изнудвал служителките си за секс

Сигнали за случаи на тормоз над жени и в системата на МВР. Настоящи и бивши служителки се свързаха с "Нова телевизия" с оплакване за системно подлагане на проверки, наказания и дори уволнения, според тях, на лична основа.

„Възраждане“: САЩ готвят окупация на България

„Възраждане" и 358 000 българи, които ни гласуваха доверие, се противопоставяме на въвличането на страната ни във война.

„Аз съм жена и майка”: Адвокат отказа да защитава задържан за побой над бременна в Бургас

Само за няколко дни три бременни жени от Бургас са потърсили закрила в Центъра за превенция от домашно насилие. Едната от тях е загубила бебето си, а другите две са прегледани от лекар, за да установи дали е имало опасност за тях и плода им, припомня "Нова телевизия".

Аборт след побой: Жена от Бургас загуби бебето си

Бременна жена от Бургас е загубила детето си, след като е била удряна в корема от приятеля си, съобщава БНР. Случаят е от миналата седмица.

ЦИК определи възнагражденията за местните избори

В свое решение от днес Централната избирателна комисия (ЦИК) определя възнагражденията на членовете на общинските избирателни комисии (ОИК) и секционните избирателни комисии (СИК) и специалистите към ОИК за произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.

Транспортираха от Скопие ранения с нож българин

Българинът, намушкан с нож след нападение в Скопие, е транспортиран обратно в България.

Ексклузивно: Семейството на близнаците се изселва от Цалапица

Семейството на близнаците от Цалапица се изселва от селото, съобщи ексклузивно за Plovdiv24.bg кметът на селото Ивайло Данаилов. Семейството е напуснало къщата преди няколко дни. Днес те са заявили с категоричност, че няма да се връщат повече. Дори вече са се пренесли в друго населено място. Имотът ще бъде продаден, каза още кметът.

Според селската мълва за трагичния случай е помагал дори бащата на близнаците.

Всичко това предизвика недоволството на местните и агресията им в първия ден на протеста ескалира с хвърлянето на димки и бутане на оградата на къщата. Благодарение на жандармерийските сили не се допуснаха повече безредици.

Сега вече хората са по-спокойни и благодарение на призива на кмета Данаилов хората спряха да обикалят адресите на Рангел и близнаците.

"Разбира се, ние не можем да поискаме изселване на бабата и дядото на Рангел, които живеят на края на селото. Възрастните хора са там от години, а Рангел не е живеел постоянно при тях, а само ги е посещавал", каза кметът.

Тази вечер протестите продължават. Кметът на селото отбеляза още, че на този етап протестиращите не настояват за оставка на регионалния директор на МВР, тъй като в негово лице те виждат човек, който се е намесил и е форсирал разследването. Но искат оставката на шефа на РПУ Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев, който е неглижирал жалбата на родителите на изчезналия Митко. Той е началник на РПУ-то от 13 години.

Протестът днес е от 19,00 часа пред РПУ Стамболийски.

Вътрешният министър уволни шефа на ОД МВР Пловдив!

Със заповед на министъра на вътрешните работи от днес ст. комисар Васил Костадинов е отстранен от поста директор на ОДМВР-Пловдив. Това съобщиха преди минути от пресцентъра на ОД МВР в града под тепетата.

Припомняме, че вчера вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставката и на началника на РУ-Стамболийски Ангел Керпиев. Повод за исканите оставки бе "създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега".

Тежкото криминално престъпление, за което става дума, е убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица. Потенциалният убиец обаче успя да напусне страната, поради което прокуратурата го привлече задочно като обвиняем. Издадена е Европейска заповед за арест на 30-годишния Рангел Б.

По-късно Окръжна прокуратура-Пловдив установи и задържа братя близнаци, които се смята, че са укрили тялото на жертвата, като единият е превозил трупа, а другият, с помощта на кирка, мотика и лопата, е закопал тялото на жертвата. Двамата обаче нямали касателство със самото убийство. Трагедията предизвика множество протести през последните дни в Цалапица.

Правната комисия отхвърли ветото на президента върху Закона за съдебната власт

С 13 гласа "за" Правната комисия отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за съдебната власт. "Против" се обявиха двама депутати, а един гласува "въздържал се". Народните представители не проведоха дебат по мотивите на президента. Предстои гласуване и в пленарна зала.

На 1-ви август държавният глава наложи вето на Закона за допълнение на Закона за съдебната власт, приет на 21 юли 2023 г., с който се променя системата за случаен подбор на съдия по механизма за разследване на главния прокурор и се постановява допълнителен 6-месечен срок за избор на нов състав на Висшия съдебен съвет.

Президентът Радев подчертава в мотивите си, че този закон не допринася за трайни и ефективни реформи в правосъдната система и това има пряко отношение към борбата срещу беззаконието и безнаказаността.

Делян Пеевски: Главният прокурор да има само по един мандат

„Предложенията за промени в Конституцията са на ПП-ДБ и ГЕРБ. ДПС ги припознаха. Това заяви Делян Пеевски от ДПС, цитиран от dariknews.bg.

Демерджиев: Денков забравя, че беше част от доста служебни правителства. За първи път разбирам, че е срещу този институт

"Господин Денков забравя, че беше част от доста служебни правителства. За първи път разбирам, че той е срещу този институт. Няколко поредни служебни кабинета доказаха, че могат да изведат държавата от много тежки кризи. Оценката на един или друг кабинет я дават хората". Така служебният МВР- министър Иван Демерджиев коментира пред БНР изказването на премиера Денков, че служебните правителства са оставили пожари за гасене.

Измамиха заложна къща в Монтана с пет фалшиви златни кюлчета

Трима мъже от Лом на 27, 33 и 34 години са задържани в Монтана за измама на служител в заложна къща с 15 хил. лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, цитирани от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На ръба на националното предателство!

    3 4 Отговор
    За съжаление е , Коалицията от Лъже-българи , Денков-Борисов -посолството! Нищо полезно! Овъртат ползвайки, нещастието на народа
  • 2 Ми да върнем направо Тулупа

    1 1 Отговор
    Понеже такива като Денков са по зле и от него. Колко от Депутатите на ПП -ДБ са излъгани от договорката на ръководството им ? Били ли са осведомени на време? Крият се!

    Коментиран от #6

  • 3 За времето на управлението

    2 3 Отговор
    От както взеха власта на Тиквената коалиция , какво свършиха? Нищо! Но унищожават България! При служебният кабинет , такива работи нямаше!

    Коментиран от #8

  • 4 Денков трябва да се попита

    2 2 Отговор
    Защо прекара избирателите? Ама се крие.

    Коментиран от #5

  • 5 Защо а?

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Денков трябва да се попита":

    Лакомията е до гроб! Тя включва:предателство , нагаждачество , самоцелие без покритие ,слугинаж , подкупничество , двуличие и тн. Пълна липса на какъвто и да е морал!
  • 6 Ако не са излъгани?

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ми да върнем направо Тулупа":

    Значи са ни продали! За по една заплатка в парламента.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Оди легай бе!

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "За времето на управлението":

    комунист при мунчовото "служебно управление" помниш ли какво се случи???? Ако не бЕгай в най близкия магазин, и питай продавачката колко струваше Хляба при Бойко, сиренето кашкавала........... и колко станаха при мунчо Решетникоф!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол