Last news in Fakti

5 Август, 2023 06:47 1 585 19

Николай Свинаров: Няма сериозни признаци за мир в Украйна

  • николай свинаров-
  • украйна-
  • парламент

НС прави промени под натиска на улицата, смята бившият военен министър

Николай Свинаров: Няма сериозни признаци за мир в Украйна - 1
Снимка: стопкадър bTV

Ще се превърнем ли в правова държава със спешните промени в НК?

"Виждам декларираните промени като промени на парче. Увеличаване на наказанието и промяна на някои от елементите на деянието за лека и средна телесна повреда няма да решат въпроса и са много далеч от термина правна реформа", заяви юристът и бивш министър на отбраната Николай Свинаров в студиото на "Денят ON AIR".

Според него трябва да имаме друго възпитание и друг начин на живот. "Говорим за насилие над жени, в семейство или извън семейство. Проблемът важи за насилие във всеки смисъл на думата. Спомняме си много случаи, в които имаше насилие на възрастни хора. Подобни промени на парче няма как да станат", смята Свинаров.

Юристът посочи, че проблемът е в тежкия възпитателен и културен процес, който "българският народ трябва да извърви". Той коментира и гласуваните от депутатите промени. "Във всеки случай е подаване на натиск, случил се в конкретните събития. Протестите и дейността на парламента няма да решат проблема. Извънредното събиране на НС беше отзвук на уличния натиск", настоя бившият министър на отбраната.

По думите му предложението при лека телесна повреда да отпадне възможността за пробация е сложен въпрос. "Пробацията е свързана с определен период от време, в който трябва един-два пъти седмично да посещаваш служител, да се разписваш. Видът на наказанието, който се очаква да бъде сменен, няма съществено на промени нещата", коментира той.

Интимната връзка не бива да се нарича така, ако ще става явна, на мнение е Свинаров. По отношение на предложените промени в Конституция той заяви, че са възможни. "Трябва да се изчистят текстовете и да не се достига до неща, които следващото НС отново ще търси конституционно мнозинство, за да променя. Има спорни въпроси", добави той.

Пред Bulgaria ON AIR бившият военен министър засегна и темата за обучението в Черно море. "Русия знае, че Черно море е важен елемент от тази война. И двете воюващи държави имат черноморски излаз. Като министър Тагарев - смятам, че няма пряка опасност", анализира Свинаров.

БТР-ите, които България ще даде на Украйна, са неизползваеми и стоят в склад, изтъкна гостът. "Не виждам пречка да бъдат представени, нямат целево предназначение в България", отбеляза той, като направи прогноза за войната. "Няма сериозни признаци за мир. Това е проблем на целия свят", коментира гостът.

Във връзка с предстоящите местни избори Свинаров заяви, че много важни са положителните резултати. "Ако всички са доволни, това няма да повлияе на централното управление. Надявам се в България да се оформят по категорични позиции", заключи юристът.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мимчят

    23 2 Отговор
    От цялата работа той каза едно ,ала бала.Най важното беше да дадем БТР на укрите,като харизма без никакъв дивидент и печалба за БГ.Ами поне на скраб им ги дайте,че да вземете някой лев.Лизачи и продажници ....
  • 4 да де

    26 2 Отговор
    Тоя измислен военен министър да им прати на укрите двете розови BMW-та които боядиса за бала на щерка си.
  • 5 мъкаааа

    20 2 Отговор
    Измисленият военен министър може да ни доведе до война с Русия.
  • 6 раз

    16 2 Отговор
    Свинари,тагари и разни чергари.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Очаквано

    12 1 Отговор
    Всеки намек за мир плаши войнолюбците.
  • 9 Българин

    5 1 Отговор
    Верно ли ве капацитет?
  • 10 Българка

    15 0 Отговор
    Правосъдната реформа трябва да започне с пълна чистка на откровени мутри, некадърници , нищоправци в системата на МВР, прокуратура и съд. Проблемът не е само, че наказанията за престъпниците са малки, а че изобщо не се прилагат. Смятам, че наред с наказания за насилници и престъпници, трябва да има ЗАВИШЕНИ И НЕ САМО АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЯ ЗА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО НЕ РАЗСЛЕДВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, ОНЕВИНЯВАТ/ РАЗПЪВАТ ЧАДЪР НАД МУТРИТЕ
  • 11 Артилерист

    15 1 Отговор
    И този ... има принос за съсипването на БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ, продължавайки изпълнението на американските нареждания за уволнение на хиляди офицери и ликвидирането на оръжията й. Какво да прави един офицер, изхвърлен като парцал на улицата на 50-тина години? За какво му са придобитите висши квалификации за РАКЕТЧИК И АРТИЛЕРИСТ, примерно? Повечето изхвърлени офицери станаха пазачи, продавачи на кюлоти, шофьори и прочие слуги на демократичните бизнесмени. Това беше престъпление на атлантическите подлоги, агенти и предатели спрямо тази категория достойни хора, отдали се професионално на военна служба. Сега имало недостиг-25 % ОФИЦЕРСКИ некомплект!? И то при положение, че армията е сведена до 20-тина хиляди. "Визионери" като Тагарев, Шаламанов, Събев, Аню Ангелов и др. също дадоха своя принос за свеждането на армията до "малка но много мобилна и съвсем боеспособна", нали? Съд за предателите!
  • 12 Шаран БГ

    11 2 Отговор
    Мисля, че големият Л.Н.Толстой бе написал някъде, че войните са резултат преди всичко от човешките гордост и тщестлавие !
    Мир там не може да има, докато миротворците НАТО и САЩ дават на Украйна оръжие! Мир не може да има, докато Зеленски ходи по света като бясна кучка и проси оръжие ! А Москва е на хвърлей разстояние и не отиде да се празберат като хора с В.Путин. Нали "великият ВОлОдимир" знае, че е оплескан но ушите !? Нима Зеленски не знае, кой и как унищожи почти 1/3 от украинския народ в годините 1941-1944 ?? И сега те са му най-големите"приятели"
    Жалко за хубавата и богата Украйна ! Жалко за многострадалния украински народ !!

    Коментиран от #13

  • 13 Aмии

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Шаран БГ":

    Добре знае той кой причини Голодомора. По далеч от Азия - по-добре.
  • 14 МИР ЩЕ ИМА СЛЕД ПОБЕДАТА

    7 1 Отговор
    НА УКРАЙНА НАД СЕБЕ СИ !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Деций

    2 0 Отговор
    Купувам розово BMW!
  • 17 Къв мир

    3 0 Отговор
    Война до капитолация на Еурофашизма
  • 18 Гост

    1 0 Отговор
    Пфуу! Толкова оръжия правиха там, а стрелбите продължават. Да се неначудиш, начи.
  • 19 безплатно

    1 0 Отговор
    Аман от юристи,питайте Техническите университети за какво стават БТР,те са направени от метали и стават прекрасни земеделски машини,имат двойно предназначение,ако са колесни ще теглят например ремаркета със слънчоглед,слама и др.,може и ремаркъта със свине от българска ферма.Дайте ги на българските селяни,те ще им намерят работа,имат и спонсорирана нафта.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове