Last news in Fakti

14 Август, 2023 23:30 1 732 4

Важните новини във ФАКТИ на 14.08.2023 г. - Август 2023

  • убийство-
  • професия кмет-
  • любомир аламанов-
  • извършител-
  • жени-
  • дпс-
  • просяци-
  • бдж-
  • държавно управление-
  • моча-
  • полиция-
  • дело-
  • пожар-
  • марихуана-
  • булгаргаз-
  • европейска прокуратура-
  • васил терзиев-
  • медицински факултет на су-
  • удавен-
  • локомотив-
  • хотелиер

Прокуратурата даде подробности около трагедията и обяви, че има и втори задържан, който е помогнал на убиеца да заличи следите си

Важните новини във ФАКТИ на 14.08.2023 г. - Август 2023 - 1

Жестокото убийство в София: Жертвата е умъртвена след удар с тежък тъп предмет в задната част на главата

Арестуваният за убийството на мъж в София е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата, предстои съдът да прецени дали да го остави за постоянно в ареста. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата, на който присъстваха градският прокурор на София Илиана Кирилова, зам.-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев, директорът на СДВР Любомир Николов и зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев, цитирани от БНТ.

И това го има в България: Професия кмет- стаж 47 години

Най- дълго управлявалият кмет в България ще се кандидатира за още един мандат. Делчо Митев е начело на хасковското село Брягово вече 47 години, разказват от btvnovinite.bg. Той ще се кандидатира отново на предстоящите местни избори, защото му останала една несвършена задача. В момента Делчо е на 72 години, но не мисли да се отказва.

Любомир Аламанов: Според данни на МВФ даже България е изпреварила Русия по БВП на глава от населението

Според данни на Международния валутен фонд (МВФ) даже България е изпреварила Русия по брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението. Даже "малка, бедна, нереформирана" България е изпреварила "могъщата империя, която може да смачка всичко". Запомнете това, когато следващия път някоя предозирала Копейка ви лъже колко е добра руската икономика.
Това написа на страницата си във Фейсбук комуникационният експерт Любомир Аламанов. Той продължи още следното

Извършителят на убийството в шахтата дължал на жертвата 2000 лева

Соченият за извършител на зверското убийство в центъра на София дължал на жертвата 2000 лева, каза на брифинг директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов, цитиран от Нова телевизия. По думите му двамата са били в приятелски отношения. Плановете им били да правят общ бизнес с криптовалута.

Граничари спасиха жена от сексуално робство на ГКПП „Калотина

На граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“ е задържан мъж, опитал със заплаха да изведе от страната жена с цел сексуална експлоатация, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на уеб сайта си.

Политолог: Това, което се случва последните три месеца е благодарение на Бойко Борисов и на ДПС с Делян Пеевски

Имаме една групичка от 36-37 депутати, която смята, че каквото се случва в страната е благодарение на тях, а то не е точно така. Това каза пред агенция "Фокус" политологът Борислав Ангелов. Това, което се случва последните три месеца, става точно благодарение на Бойко Борисов и на ДПС с Делян Пеевски и Карадайъ, категоричен бе той.

"Искам да припомня, че миналата година "Продължаваме промяната" по същия начин си присвоиха успехите, които бяха в социалната политика на редовното правителство на Кирил Петков, които, както знаем, бяха благодарение на БСП и на Корнелия Нинова. Така че те не правят нещо ново, това е така да се каже техен вече манталитет на поведение и на действие в политиката. Аз се учудвам и как ще реагират "Демократична България“, защото и те са забравени в целия този епизод", коментира политологът.

Борислав Ангелов прогнозира, че реакция, във връзка с клипчето на ПП, в което те отчетоха първите три месеца работа на парламента, от страна на коалиционните партньори ще има.

"Аз очаквам реакция. И тя ще бъде съвсем скоро – най-късно някъде началото на септември месец. Те няма да го остават това нещо така да продължава, особено от страна на ГЕРБ. Ще има реакция, Бойко Борисов и неговият манталитет и начин на действие не е такъв. Той е търпелив и в един момент той ще си каже своята дума за това какво се случва и как се случват нещата в страната, и благодарение на кого. А то е ясно на всички, че те се случват благодарение на ГЕРБ и на ДПС. "Продължаваме промяната“ предадоха своите избиратели и се коалираха срещу тези, срещу, които се бореха, срещу модела, срещу когото се бореха. Те са вече част от този модел", обясни Ангелов.

Динко Вълев обясни: Уважавам просяците, но не търпя някой да ме прави на шматка, защото имам чест

Окръжният съд в Бургас потвърди мярката за неотклонение на Динко Вълев, който бе пуснат на свобода с парична гаранция от 5 хил.лева, съобщи flagman.bg.

Според КНСБ: Смяната на ръководството на БДЖ е по политически причини

Честата смяна на ръководството на БДЖ е част от причините за лошото състояние на дружеството и поредната рокада е чисто политическа, смятат синдикатите. От новия изпълнителен директор на железниците те ще искат увеличение на заплатите.

Евгений Кънев: Четири месеца след изборите държавата е блокирала, защото се сменят всички кадри, което е абсурд

"Не се прави разлика, когато става дума за заплати, дали става дума за заемана обществена позиция, която има една логика на образуване на заплатите, или в икономиката. Ако говорим за обществена позиция, можем да говорим като репер - средната работна заплата, както е за депутатите, тяхната работа - на колко трябва да бъде оценена. Спрямо това, може би трябва да се сбогуваме със сиромахомилството за заплатата на министър-председателя, който има изключително много големи отговорности, а получава, по моя информация, около един път и половина повече от депутатите, т.е. около 4,5 пъти повече от средната заплата. Когато говорим за икономиката - държавните предприятия, болници, които са в реалната икономика - трябва да има репери, свързани не с работна заплата, а с това, колко получават в частните предприятия или болници за същата позиция - изпълнителен директор, финансов директор, член на борда. Тези неща се знаят като информация. Държавата трябва да намери начин да цитира тази информация от частния сектор".

Тончо Краевски откри най-силния аргумент в защита на МОЧА: Паметникът е проектиран от две лесбийки

Това, че паметникът на Съветската армия е бил проектиран от две скулпторки лесбийки, които са живяли на семейни начала (през соца!), може да бъде само аргумент в полза на паметника, защото показва, че историята е доста по-сложна, отколкото си мислим. Същината на спора между защитниците и противниците на паметника не е "комунизъм или демокрация", ами се състои именно в това, че едните казваме "историята е сложна", а другите казват "историята е проста". Това написа във фейсбук Тончо Краевски.

Нов временен шеф на полицията в Русе пое поста

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Пламен Първанов е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Русе. Той бе представен пред състава на областната дирекция заместник-министър Кирил Ценкин, съобщи БНТ.

Делото „Барселонагейт” е върнато в СГП

След проверка на Върховната касационна и Апелативната прокуратури делото „Барселонагейт” е върнато в Софийска градска прокуратура. Това заяви на брифинг градският прокурор на София Илияна Кирилова.

Заради пожар: Затвориха път, водещ към кк "Слънчев бряг"

Пожар гори край село Изворище, община Бургас. Горят сухи треви и растителност, информираха от ОДМВР - Бургас.

Австриец с румънски ТИР опита да прекара през граница 145 кг марихуана

Над 145 кг. марихуана в товарен автомобил откриха при съвместна проверка гранични полицаи и митнически служители на ГКПП „Капитан Андреево“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Булгаргаз" предложи по-евтин природен газ за септември

“Булгаргаз” ЕАД внесе в КЕВР заявление за утвърждаване на цена за септември 2023 г. в размер на 59,27 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

Цветан Цветанов: Единственият светъл лъч в борбата с корупцията е Европейската прокуратура

Системата на МВР е консервативна и всяка кадрова промяна трябва да бъде добре аргументирана. Големият проблем в системата е, че при кабинета "Орешарски" беше закрита Главна дирекция за борба с организираната престъпност и всички оперативни дела бяха прехвърлени към контраразузнавателна структура, което го няма никъде в Европа. Там имаше много оперативна информация, свързана с корупцията по високите етажи в държавния апарат и в съдебната система. Тогава много от тази информация беше използвана по друго предназначение. Пробиването на системата и овладяването на системата от нечисти интереси започна от този период".

Васил Терзиев: Паметникът на Съветската армия принадлежи единствено на Музея на социалистическото изкуство

Колкото и мнения да има относно съдбата на Паметника на Съветската армия в София, моята лична позиция е категорична - той принадлежи единствено на Музея на социалистическото изкуство, където трябва да продължи живота си като част от учебната програма по история, написа в позиция във Фейсбук кандидатът за кмет на София Васил Терзиев. Терзиев е подкрепен от коалицията ПП-ДБ, партия “Спаси София” и гражданското движение “Екипът на София”.

Зинаида Златанова: Европейската прокуратура се задейства бавно, но действа безкомпромисно

"Тепърва ще чуваме новини от и за Европейската прокуратура в България. Машината се задвижи много сериозно от около една година. ... Като всички европейски институции - там машината се задейства бавно, но за сметка на това действа безкомпромисно".

Доц. Дорина Асенова за конкурса за декан на Медицинския факултет: Такъв цирк не знам дали някой някога е виждал в СУ

"Бяхме убедени в правотата си, защото такъв цирк не знам дали някой някога е виждал в Софийския университет по време на общо събрание на факултет. Ще се борим за правата си. Подали сме жалба и в Административния съд".

Мъж се удави в Шабленското езеро

48-годишен мъж е намерен удавен в Шабленското езеро, край село Езерец. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Сигналът е подаден в събота сутринта.

Бързият влак София-Бургас е престоял да гара Дъбово за оказване на медицинска помощ на дете

Бързият влак София-Бургас е престоял тази сутрин на гара Дъбово за оказване на спешна медицинска помощ на пътуващо в него дете, съобщиха за БТА от пресцентъра на Българските държавни железници (БДЖ).

Как спор между хотелиер и съдия прерастна в скандал, и стигна до Инспектората към ВСС

Човек не си избира съседите, но да имаш за съсед магистрат може да се окаже главоболна работа. Толкова, че да предизвика сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) и Комисията по професионална етика и превенция на корупцията на ВСС за „неетични и уронващи престижа на съдебната власт действия“ на съдията от Софийския градски съд (СГС) Цветан Колев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скапана държава

    6 0 Отговор
    Скапани и съсипани хора без бъдеще. Политически партии крадци и национални предатели!

    Коментиран от #2

  • 2 На есен с песен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Скапана държава":

    .......,........
  • 3 Родния патриотизъм

    3 0 Отговор
    Се свежда до вдигане на заплатите на милицията и администрацията. Като каза Доганя :Не ги пипайте .Волският гръб на тоя почти унищожен народ може да носи още всякакви авантаджия и мръсници.
  • 4 Болярин

    1 0 Отговор
    Ако ръководството на БДЖ си подаде оставката, това ще е желаната компенсация за народа ! Аман от некадърници, които не поглеждат себе си, а "търсят под вола теле ..."
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол