Last news in Fakti

15 Август, 2023 14:52 4 014 26

Вдигат с 400 лв. заплатите на служители в НОИ

  • увеличение-
  • заплати-
  • нои

Увеличението влиза в сила със задна дата от 1-ви август тази година

Вдигат с 400 лв. заплатите на служители в НОИ - 1

Срещата с ръководството на Националния осигурителен институт премина удовлетворяващо и за двете страни. Беше ни предложен вариант, с който с най-висока сума ще бъдат вдигнати най-ниските заплати в НОИ, което беше едно от ключовите искания на служителите и работниците, защото масово заплатите там бяха доста ниски. Удовлетворени сме от договореностите, които постигнахме.

Това заяви пред БГНЕС Кремена Атанасова, председател на Синдиката на административните служите (САС) "Подкрепа" към Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа".

"Механизмът ще бъде комбиниран - процент и твърда сума, като по този начин за най-ниските заплати ще бъде постигнат минимум от 1600 лв. месечно. Това са около 46% всички работници и служители от НОИ, които към момента получаваха възнаграждение от 1100-1200 лв. Те ще имат ръст от около 400 лв., което в проценти е над 30%, а за някои и над 40%", добави Атанасова.

Тя уточни, че увеличението влиза в сила със задна дата от 1-ви август тази година. "Реално то ще се случи през септември, но бъде изчислено със задна дата от 1-ви август така, както е разписано в Закона за бюджета", отбеляза Атанасова и добави, че допълнителните средства, необходими за това увеличение, са в размер от 7 830 000 лева. "В тези средства е предвиден и резерв за майчинство или за хора, които отсъстват поради други причини. Техните заплати също ще бъдат актуализирани след завръщането им", каза още Атанасова.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копейката

    22 16 Отговор
    Хубаво, че сме в ЕС, иначе такива заплати щяха да гледат през крив макарон

    Коментиран от #26

  • 2 Само питам

    46 3 Отговор
    И на базата на какво бе дами и господа ? Какво толкова произведохте ? Какво толкова създадохте , освен бъркотии. Всеки един работещ трябва да бъде одиран 20% заради вашите заплати .
  • 3 Боклук

    42 2 Отговор
    Нашите осигуровки отиват за заплати на ГЕРБавата измет предизборно.
  • 4 Декларират

    29 0 Отговор
    ли бакшишите , меко казано ?
  • 5 После що било пълно с бюрократи

    48 2 Отговор
    Там е пълно с едни лелки дето се чудят кво да правят по цял ден за да им мине работното време само не и да работят с клиентки трябва половината да ги изхвърлят толко е раздут щата те заплатите им вдигат мизерабли
  • 6 Мамул

    32 1 Отговор
    България ще влезе в дългова спирала! Изглежда това е целта. Харчат се пари които не са изкарани.

    Коментиран от #16

  • 7 ТАКА ЗНАЧИ

    39 0 Отговор
    НАШИТЕ ЗАПЛАТИ С 40 ЛВ ЕДВАМ ТЯХНИТЕ 400 И ТО СЪС ЗАДНА ДАТА БРЕЙЙЙ НЕ ГИ Е СРАМ

    Коментиран от #18

  • 8 Русенец

    9 4 Отговор
    Няма нищо общо с предстоящите избори.
  • 9 Русенец

    27 1 Отговор
    Близо 8 млн лв за увеличение заплатите само в НОИ, а за пострадалите от наводненията - студена водица.
  • 10 Охх

    21 1 Отговор
    Новото БКП (Бойко, Киро, Пеевски
  • 11 Ха ха

    12 1 Отговор
    Новото БКП (Бойко, Киро, Пеевски)
  • 12 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    Приключихме Вчера! Въпрос на церемониал е да е Официално.
  • 13 Гочоолу

    21 0 Отговор
    Вдигат заплатите на чиновниците, милицията и военните. Както и на даскалите, защото са много. Идват избори.
  • 14 Милко Балев

    19 1 Отговор
    Това управление е като комунистическото- същите методи и средства, хитрости, толериране и поощряване на държавния апарат, послушните учители и чиновници, стражарите.Типично по комунистически.
  • 15 Честен

    20 0 Отговор
    Добре, че сме ние работещи в частния сектор, където ни одират кожите, за да плащаме пенсии, помощи и заплати на държавни служители. Какъвто е лафа "в държавна работа, работи най много климатика", такава е и реалността..
  • 16 криза

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мамул":

    Какво им пука на Киро и Кокорчо, нали те няма да са тогава, когято държавата влезе в дългова криза?
  • 17 Ддд

    20 0 Отговор
    Що да не вдигнат заплатите на некомпетентни и неграмотни чиновници, дето лапат от бюджета..... Преди да отидеш при тях, съкратен курс по трудово право трябва да изкараш и всички наредби и уредби да научиш, та да им обясниш за какво става въпрос. От тях само подписа и печата./ако са в добро настроение /... Срещу 1600 лв. Срамота!!!!!
  • 18 Ти си

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТАКА ЗНАЧИ":

    На това колега му се казва предизборна акция купуване на гласове за предстоящите избори . Така е с учителските заплати , така е с дървата за огрев , така е и с много другитакива акции като закона за домашното насилие и закона за пияни и надрусани шофьори ! Пушилка за да се покаже колко са добри новите здружение със старите ...

    Коментиран от #25

  • 19 Държавата се състезава с частниците без

    4 1 Отговор
    Да има правила за управление на капиталите частниците ако решат да имат много деца ще им трябват пари да си отгледат децата и ще са свободни докато държавните служители за да имат много деца имат само една заплата
  • 20 безпартиен

    18 0 Отговор
    Защо никой в частния сектор не протестира за по-високи заплати?Защото ако не го устройва заплащането,напуска и си търси по-платена работа съобразена с образованието и професионалната квалификация!Ами всички получаващи заплати от бюджета/държавен или общински/ също имат право да напуснат и да си търсят по-платена работа!Защо ли не го правят?Защото там е сигурно заплащането+ почивни дни,отпуски и всякакви "бонуси"-13 заплата,премии за "добре"свършена работа!

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тити

    3 3 Отговор
    Машала се частният сектор с няколко левчета излиза че държавният сектор издържа частният.
  • 23 Не бе

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "безпартиен":

    Защото в частният сектор са шушумиги! Само наколенки на шефа , и жената си ще заведат , ако поиска! Хора , които не смеят да си поискат дерибея да ги осигурява реално на това , което им плаща , да не се оправдават с НОИ!

    Коментиран от #24

  • 24 безпартиен

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Не бе":

    Или си на заплата от бюджета или си от първото си изречение!
  • 25 Ддд

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ти си":

    Е как? Купуването и продаването на гласове е престъпление. Нали така казват, докато изземват тетрадките с версиите по кварталните магазинчета
  • 26 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "копейката":

    С какво ЕС и допринесъл за заплатите на НОИ ? Бюджета на БЪЛГАРИЯ си е наш ! Ако беше казал, че е държавна институция и затова ще вдигнат заплатите щях да се съглася .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове