Last news in Fakti

17 Август, 2023 10:48 19 974 32

Оставки в НКЖИ! Генералният директор Златин Крумов напуска поста

  • нкжи-
  • крумов-
  • оставка-
  • мария генова-
  • директор

Мария Генова ще го смени временно

Оставки в НКЖИ! Генералният директор Златин Крумов напуска поста - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Оставки в НКЖИ! Генералният директор Златин Крумов подава оставка. Дали му е поискана, или той сам е предприел този ход - не е много ясно. Това научи ФАКТИ от два различни източника. Мария Генова - в момента е заместник генерален директор "Стратегия и администрация", ще го смени временно на поста. Рокадата е съгласувана в Министерството на транспорта и ще бъде обявена официално до дни.

Също така най-вероятно с поста на заместник-министър ще се раздели и Бисер Бинчев, който преди това дълги години работи в НКЖИ. В периода 2007 г. – 2011 г. работи в Изпълнителна Агенция „Железопътна администрация“, където е изпълнявал експертни и ръководни длъжности. От 2011 г. до юни 2023 г. работи в Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Като главен ревизор по безопасността на транспорта в НКЖИ отговаря за експлоатацията и поддържането на железопътната инфраструктура, техническия надзор на съоръженията, движението на влаковете, безопасността и вътрешната сигурност. В периода януари 2020 г. – февруари 2023 г. е заместник генерален директор „Експлоатация“, където осъществява контрол върху дейността на централните поделения на компанията.

Припомняме, че във ФАКТИ публикувахме няколко материала, свързани с работата на НКЖИ, след като ВАС спря незаконна обществена поръчка на НКЖИ за 38 млн. лева… След това писахме за еднолични назначения, а накрая и за разбити кабинети, за да се изземе документация.

За да дойде накрая и официална информация от европейския прокурор Лаура Кьовеши, която разкри, че европейската прокуратура също разследва НКЖИ.

На 10 август Европейската прокуратура (ЕП) извърши обиски в 28 жилища и офиси в рамките на усилията за разследване на злоупотребата с пари от ЕС в железопътни проекти, а в тази връзка бе арестуван и кмет на малък град.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    27 1 Отговор
    Още не сме видели през тия 33 г. на див грабеж и геноцид някой престъпник и крадец забогатял като Крез да е осъден и да му е конфискувано всичко! Тая ако се понапъне още малко и да види бялата мафия какви ги върши и как забогатяват там, а карат и бедните и безработните да внасят здравни осигуровки.

    Коментиран от #6

  • 3 Жпжпжп

    27 8 Отговор
    Крайно време беше !!!!
    Браво на Министър Гвоздейков, адмирации!!!
  • 4 Иван

    34 5 Отговор
    Явно г-н Гвоздейков ще излезне железен човек. Тоя неговия зам. Бисер Минчев е от котилото на злоупотребите в НКЖИ. Проверка до дупка !
  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 4 Отговор
    Бдж Няма Вече Над 33 Години
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Точно
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лора Пеева

    21 4 Отговор
    Истината винаги излиза. Кой крал мястото му е където трябва. Един път завинаги да се приключи с тези семейни назначения.
  • 9 Търновец

    13 2 Отговор
    Ако някой се интересува да разгледа участъка от град Дебелец до Соколово - особено в близост до Дряновската река. А на Соколово бе че то гледаше зайци, а иначе домати и други зеленчуци - а откъде черпят вода да поливат - от чешмата за пътници

    Коментиран от #11

  • 10 явер

    20 2 Отговор
    Гвоздейков и Златин Крумов са приятели и съученици. По вероятно е да го извади от НКЖИ, докато се извършват проверките или ще го направи зам. министър.
  • 11 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Търновец":

    Няма Държава господине
  • 12 А управителния съвет г-н Министър

    21 1 Отговор
    Управителния съвет на ДП НКЖИ защо е още на работа?
    Оттам трябваше да се започне !
    Има двама хрантутника там които си броят пачките и никой не ги вижда.
  • 13 мисирка

    16 6 Отговор
    Всички началници в БДЖ и НКЖИ са ПРОСТИ, НЕКОМПЕТЕНТНИ и с ДИПЛОМКА - КУПЕНА или ПОДАРЕНА от ТЕХНИЯ ВУЗ. Чистете до коляно тази сбирщина на Боко Тиквата.
  • 14 Пейо

    11 9 Отговор
    Ех вие каква измислена медия сте. Благодарение на вас се случва всичко в държавата, ама сте много далеч от действителността.
  • 15 Челебиев

    20 10 Отговор
    Където и да ровите, все до далаверите на Папукчиски ще стигнете, ама той вече се изнесе на в новото си имение в Куба!
  • 16 Какаду

    22 8 Отговор
    Цялата далавера в НкЖИ се върти само от Папука, където има юнашко крадене той е там, няма по голям крадец и наглец от него в последните 100 годинки
  • 17 истина

    16 7 Отговор
    Защо лъжете, къде и кой каза, че Кьовеше разследва НКЖИ. Фирмите изпълнители на ОП , не са представители на НКЖИ. Измислена журналистика= на жълта журналистика
  • 18 Васко

    8 3 Отговор
    То си беше ясно, че ще има смени. Дано да допринесат за по добро в компанията.
  • 19 Роналд Рейган

    4 2 Отговор
    За заместник-министър ДА СЛОЖАТ СИМЕОН АНАНИЕВ, НИЩО ЧЕ Е БОБОВДОЛСКИ ЗАТВОРНИК ЗА КРАЖБИ
  • 20 Катарджиев

    6 4 Отговор
    Абсолютно фалшива новина
    Ужас!
  • 21 Тълковен речник

    6 1 Отговор
    Малко да разсъждаваме на думите, които използвате:
    Незаконно е равносилно на противозаконно, тоест някой извършва нещо, което е в противовес с приетите норми в обществото.
    Незаконосъобразно означава, че даденото действие има някакъв порок, който трябва да бъде отстранен и след неговото отстраняване вече действието е законосъобразно.
    Така, че е редно когато се пише нещо от някой имащ претенция за журналистика, да използва правилните думи в текстовете.
  • 22 Ами при другарите Владимиров

    5 1 Отговор
    и Московски да знаете какви кражби и далавери за много пари ставаха. Колко неграмотни калинки и братовчеди гербави назначиха. Ама в НКЖИ трябва здрава чистка на тези полуграмотни паразити. НКЖИ е тихо и топло местенце за малограмотни крадливи типове.
  • 23 Направо...

    0 1 Отговор
    ...ме заболя фара...!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Авер

    2 1 Отговор
    Срам за автора, срам за източника. Тотално фалшиви новини. Изтрийте по-бързо да няма следа,

    Коментиран от #27

  • 27 Абвгде ?

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Авер":

    Над 100 полицаи и агенти от ГДНП и Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) участваха в обиските на 28 места в областите София, Бургас, Варна, Стара Загора, Смолян и Пазарджик, съобщават от институцията. Предстоят големи позори, срамове и още нещо в НКЖИ. Явно колелото се завъртя за недосегаемите!

    Коментиран от #28

  • 28 Опосум

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Абвгде ?":

    Проверки и обиски на офиси на фирмите и между фирми и други фирми и арестувани от фирми. Никъде не пише, че НКЖИ се разследва. Четете като дявол Библия .
  • 29 Хришо

    0 0 Отговор
    Тик,так,тик,так,тик,так$

    Коментиран от #30

  • 30 Нкжи

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хришо":

    Един фитил в з@дника и фиуууу....хахаха ще лекуваме хемороидите
  • 31 ОБУВКАТА

    1 0 Отговор
    У дома часовник трака с лъскави стрелкички:
    Тик-так, тики-така
  • 32 Факт

    1 0 Отговор
    ...относно небивалиците които сте писали тук за господин Крумов не е зле да знаете че този човек беше един от малкото честни хора в нк жи...да не кажа единствения ..когато ПП го назначи на този пост му беше наредено да спре проект на мафиота Папукчийски който пък бе назначен от Герб,Папукчийски при който ставаха ама наистина най големите кражби и човека отговорен за инцидента при Хитрино , човека който буквално назначаваше на всеки пост свои супер некадърни хора които тотално унищожиха НК ЖИ..тогава никой нищо не разследваше защото Папукчийски си крадеше с герб и всичко си беше ок..тогава вие от факти къде бяхте.???..след като ПП назначиха Крумов нещата почнаха да се движат що годе добре ..,до като герб сега отново не докопа власта и тъй като Крумов не им е "удобен" ,защото при него думата корупция беше непозната...сега герб отново ще си намерят някой техен бок-ук който да си работи за тях и да си крадат на спокойствие..както беше при Папукчийски..и НК ЖИ вече тотално ще затъне..освен това когато Папукчийски беше ген директор всеки работник в БДЖ и нк ЖИ се назначаваше плащайки съответната сума,всеки без изключение..веднъж от 25 години насам се яви един свестен директор и крадците моментално намериха начин да го премахнат за да си крадат на спокойствие ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове