Last news in Fakti

22 Август, 2023 09:52 2 140 27

Ботьо Ботев: Версиите по едно убийство не разкриват престъплението, те оформят насоките, по които трябва да се работи

  • алексей петров-
  • местопрестъпление-
  • къро

Няма връзка между убийството на бившата барета и това на Красимир Каменов – Къро, смята бившият шеф на отдел "Убийства" в МВР

Ботьо Ботев: Версиите по едно убийство не разкриват престъплението, те оформят насоките, по които трябва да се работи - 1

Добре е, че работещите по убийството на Алексей Петров успяват да запазят информацията за разследването. Това е особено съществено в такива случаи. Това заяви в студиото на Нова телевизия криминалистът Ботьо Ботев.

Той разкри, че докато е бил шеф на отдел „Убийства” в МВР, не е позволявал на хора, които нямат работа на местопрестъпления, включително министри, да присъстват на тях. Според него, работата на местопрестъплението е основна за откриване на убиеца.

"Говори се много за версии, в професионален аспект. Но версиите не разкриват престъплението, те оформят насоките, по които трябва да се работи. Така е и в случая с Алексей Петров", каза още криминалистът.

По думите му обаче няма връзка между убийството на бившата барета и това на Красимир Каменов – Къро.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай ботьо

    17 2 Отговор
    ще лапнеш муха, нещо да се пахвалиш за времето кога си бил шеф убийства ?

    Коментиран от #17

  • 2 Царска манатарка

    7 1 Отговор
    Цените на погребалните услуги са такива,че ни да си жив ни да си умрял.............В Християнството има Срокове....3дни,9дни,40дни....
  • 3 Тарторът Тиква се скри.

    10 2 Отговор
    Не знам , не чух , не видях.
  • 4 Умен

    14 0 Отговор
    като на агнето дядо му !
  • 5 Прк хатель Мацкве

    7 2 Отговор
    Тоя дали не е комунист
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тука има, тука няма

    9 0 Отговор
    и как разбра чиче, че нема връзка между двете, като и тримата знаят много неща за Боцко - и 3-мата ги нема. Наред е и 4-ти - Пепито от Дубая, с инфаркт ли е и той . не зная??!!
  • 8 ПенсионерА

    13 0 Отговор
    гони го склерозата тоя, кой може да му разбере шикалкавенето ??
  • 9 Луканов го

    7 0 Отговор
    убиха за 3 милиона долара . Парите не се намериха . Версиите и тогава се обсъждаха - те явно нямат значение , освен мотива и средата . Къро за 1 милион, а това не са малко пари . Има картели с цели армии от наемници . Всеки от тях може да гърми . А дали е убит вече не знам, как ще харчи 2 милиона евро . Набърже го убиха Петров , а той сигурно има 400 милиона евро , но не се е откупил . Всичко е за пари . Пепи еврото с пари редеше съдби , а гешев нареждал кое дело как да стане . Сянката и черната ръка прозира . Криминалистите знаят . Место рицин или цианид с пушка и без да му пука , щото е спец - боом и бяга . В бг може да има 8-9 групи по убийства и да са под контрол и проследяване .
  • 10 БотЮ

    7 1 Отговор
    Ювелира!
    Срам и страх от Бога нямаш!
    Ювелирен хирург
  • 11 Боруна Лом

    4 1 Отговор
    МАЙ НА НЕГО ПО ДОБРЕ МУ КАЖИ,, НАЗДРАВЕ,,,
  • 12 На всички

    9 1 Отговор
    Алексей Петров отдавна излише и непотребен на всички партии беше. Съсипа имиджа на Тройната коалиция. Опита се да се вклини като въшка и в сглобката. Дали се беше вклинил не е важно. Важтото и,че се хвалеше и така стана напълно излишен на всички.
  • 13 Aлфа Bълкът

    6 1 Отговор
    Ботьо да ти кажа, ако не знаеш. Държавата ликвидира Къро, Петров, вероятно и Еврото, от последния никаква файда, и сила, но просто знае много.
    За да прочисти пътя на държавата към Шенген.
    Отпадат граничните пунктове и проверки, транзита от България към ЕС става на практика неконтролируем.
    Минават наркотиците, мигрантите от Турция през "Капитан Андреево" и са вече на практика в ЕС.
    Да не говорим за пристанищата, където руски кораби под флага на Азербайджан да извършват контрабандни товари.
    То ще има такива, но ще има някакви граници, а Алексей Петров, Къро могат да извършват престъпления си самостоятелно и България е "помолена", ако иска в Шенген да може да контролира престъпния си свят.
    Останаха Таки, Златко Баретата и Домусите от големите разпространители, ще видим с тях какво ще се случи и дали са послушни. Сори, ама тия дето ги изредих последно, пред Алексей Петров са ученички пред професор.
  • 14 бай Иван

    5 0 Отговор
    "Добре е, че работещите по убийството на Алексей Петров успяват да запазят информацията за разследването. Това е особено съществено в такива случаи. Това заяви в студиото на Нова телевизия криминалистът Ботьо Ботев"
    Сега да питам нещо, като прост, но размишляващ човек. Охраната на Петров е била на 30 метра зад него /егати професионалистите в гориста местност/ непострадала, както се твърди. Трима души най-малкото с радиостанции или телефони и с оръжие /на 30 метра от покушението/.Няма как дори със заглушител на 30 метра, да не се чуе изстрела с обявеното оръжие на убийството.Няма такъв заглушител, който да скрие напълно изстрелите от пушка Драгунов или АК-47.Казаха какви са куршумите, но не казаха да са за заглушител т.е "бавни", а "хидрошокови".А след като винаги има охрана с Петров , за чии им е заглушител при стрелбата, което донякъде понижава точността? След това охраната дори и на такова разстояние е следвало да има поне видим контакт с охраняваното лице. Та не са ли го видели да пада и той и жената? След това какво се случва .Охраната вместо да се притече на помощ или да преследва убиеца, тя просто е изчезнала/да чухте нещо от свидетелите за някаква охрана да са видели, да са говорили с тях/НЕ! Спира кола вижда жената простреляна в кръв, но не и помага /но не се казва да са видели и охрана нали/. След това двама украинци я виждат в кръв на земята да ВИКА ЗА ПОМОЩ и и оказват някаква помощ /даже и дали телефон и тя първа се е обадила да даде информац
  • 15 бай Иван

    6 0 Отговор
    След това двама украинци я виждат в кръв на земята да ВИКА ЗА ПОМОЩ и и оказват някаква помощ /даже и дали телефон и тя първа се е обадила да даде информация за убийството. Нещо да чухте за охраната? За някакви техни действия? Дето се вика да бяха гръмнали във въздуха за респект. След това видели човек на колело , ама нищо не говорят за пушка или автомат, а това не може да се скрие незабележимо дори под дрехи. Ще им направи впечатление, ако е отдолу след като добре са видели и дрехите и колелото и фигурата му.Ако го е хвърлил преди това, що не го намериха при огледите?Някой нещо много лъже за случилото се, но в никакъв случай не е вярно това което ни се изнася по медиите. Има още несъответстващи и нелогични неща, ма и тези не са малко за мислещ човек.
  • 16 Щщщщщ

    4 0 Отговор
    Пламнала колко поръчкови убийства са разкрити......некадърници!
  • 17 Бай Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "бай ботьо":

    Каквото и да си говорим по негово време в "убийствата" се е работело със сиво вещество за разлика от сега. И кой каквото ще да говори по негово време разкриха убийството на Луканов. Сигурен съм от всичко, което съм прочел по него . Друг е въпроса ,че на някой политически фактори не им се искаше да се стига до присъди по това дело и го провалиха. Ако не вярвате, питайте Б.Рашков какво му е участието в това дело?
  • 18 делото

    4 0 Отговор
    за луканов спря щото го бяха пребили и снимки изтекоха . спряха 2 реактора, ограбиха земеделието . Казаха без Нато и ЕС, ако не пуснете убиеца да си ходи - щото с бастилийски изтезания е пребиван в къщата на витоша . Казаха Ботйо е комунист и го отстраниха . Все едно той е ДС с Разузнаването и генерал Гоцев са дали пари на 120 човека да се вживяват като Бонд . Неразкрити, а всички ченгета знаят кой е убил всеки . Слухове има и за Петров . И да няма воля пак ще го разкрият убиеца комунист ли е или от баретите .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гошката

    2 0 Отговор
    Защо триете
  • 22 ААА

    5 0 Отговор
    От 32 години само насоките оформяте! Да вЪ Тъковам и в пед., ите смот...ни
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Анонимен

    1 0 Отговор
    Дядо да бъде заменено с Чичо Шорос
  • 25 Гост

    3 0 Отговор
    Абе, пий си пиенето и недей да се излагаш,
  • 26 Гошката

    0 0 Отговор
    Пуснете някое дълбоко словосъчетание,че не мога да заспя
  • 27 Кирил

    0 0 Отговор
    Ботьо Ботев ти си един престъпник, облечен като полицай. Закриляше и даваше чадър на поставени лица, за да крадат за теб, така стана с Белите брези , където застреляха баретите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове