Last news in Fakti

24 Август, 2023 11:59 1 125 37

Георги Свиленски: Единственото, с което се олицетворява управлението в София е корупция

  • бсп-
  • местни избори

Кандидатурата на БСП за кмет на столицата ще бъде утвърдена в средата на септември от Националния съвет на партията

Георги Свиленски: Единственото, с което се олицетворява управлението в София е корупция - 1

„БСП има последователна позиция не само за Паметника на Съветската армия, но и за всички паметници, за историята, за паметта на България. Ясно е, че в следващите два месеца ще си говорим за Паметника на Съветската армия, защото опонентите ни, десните, нямат друга кауза – те нямат предложения към софиянци и към България.” Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България” Георги Свиленски пред БНТ.

Той припомни, че винаги когато наближат местните избори, едни хора се сещат да събарят паметника, без да са прочели историята и да знаят какво символизира и само настройват едни хора срещу други хора, от което никой
няма полза.

„Най-възмутително е, че след тези вандалски прояви с хвърляне на димки и заплаха над жени, политическите партии останаха безмълвни, само 1-2 реагираха остро. Включително и кметът на Столична община обвини тези момичета, които стоят тихо и кротко пред паметника, че стоели след 22 часа на незаконен протест, а за тези, които дойдоха след 22 часа с чукове и димки, нищо не се каза. Това е лошото впечатление, което остава и което трябва да преодолеем, защото нашите деца се възпитават в тази атмосфера и утре ще бъдат много повече, които ще ходят с димки, ще се бият с боксове и с чукове да рушат”, каза още социалистът.

И добави: „Когато преди два месеца се проведе публично обсъждане да се изгради паметник на децата жертви във военни събития, без значение кои, районният кмет Трайчо Трайков доведе на публичното обсъждане агитки да викат, да псуват и да заплашват. Всички тези процеси са инициирани от някого и призовавам органите да се активизират.”

Според него, столичани очакват решения на реалните проблемите в столицата, свързани с топлофикацията, с градоустройството, с детските градини, с некачествените ремонти.

По отношение на изборите в София Свиленски обясни, че Ваня Григорова е една от 12 номинации за кандидат за кмет на столицата от БСП и на 2 септември ще има градска конференция, където повече от 200 делегати с тайно гласуване ще определят кандидатурата. След което, в средата на септември, Националният съвет на партията трябва да утвърди предложените кандидати.

„Кои партии ще подкрепят кандидата на БСП зависи от партиите. Ние ще предложим кандидатурата и програмата и се надяваме всички леви избиратели да ни подкрепят. Защото всички казват, че искат да правят детски градини - и
десните ще правят детски градини, но Вили Лилков иска да прави частни детски градини. А ние казваме, че общината трябва да прави общински детски градини, за да има места за всички. Ние поставяме другата гледна точка – общинското здравеопазване, общинските детски градини, общинското образование, разпределението на средствата от Столична община към търговските дружества и управлението на собствеността да става по прозрачен начин”, подчерта социалистът.

„Точно в местната политика може ясно да се разграничи кое е лявата политика, която е с грижа за хората и другата, която е инкубатор на корупция и модела, който ние 30 години в София се опитваме да сменим. Защото единственото, с което може да се олицетвори управлението на столицата през тези 30 години – и при управлението на Софиянски, и при управлението на Борисов, и при управлението на Фандъкова – е корупцията”, посочи още Свиленски и даде
пример с три пъти реденето на паветата пред Народното събрание, преди това два пъти реденето на паветата на „Дондуков” и припомни първия ремонт на Бойко Борисов – вълните на Орлов мост.

„Обясняваха ни, че нищо не е платено – всичко е платено, безплатен обяд няма. Въпросът е, че не го плаща Борисов или Фандъкова, а всички столичани”, категоричен бе Георги Свиленски.

По неговите думи президентът през последните години е против всички правителства, освен служебните, които той назначава и единствено за тях той казва, че са свършили добра работа.

„А те какво направиха, освен да организират изборите – разпродадоха доста държавни имоти на занижени цени, сключиха дългосрочни договори, които не им е работа да сключват. Нарушиха важен принцип в Конституцията – власт власт възпира. Радев си предлага главния секретар на МВР, той си го утвърждава и сега се чуди защо управляващите искат да го сменят”, обърна внимание социалистът.

Според него на президентът не му е работа да е опозиция.

„Той няма нито народни представители, нито парламентарна трибуна, нито законодателна инициатива. Тоест той не може да бъда никаква опозиция, освен един обикновен критикар, което не мисля, че е работа на един президент.
Конституцията ясно е казала, че опозицията е в парламента и там БСП достатъчно добре се справя не само в критиките, но и в предложенията. За тези само 3 месеца, в които функционира това Народно събрание сме внесли 11 закона, 4 от които са приети. БСП ще продължи да упражнява ролята на опозиция, докато успее да убеди повече български граждани да я подкрепят, за да влезе в ролята на управляваща”, каза в заключение Георги Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадла

    7 4 Отговор
    е ненадмината , "дете на активни борци против капитализма" и учителка по руски !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Рая

    6 2 Отговор
    Мъка, мъка... Първия на втората вече не може да краде толкова, както по времето на управството на Баджо.
  • 14 Ветеран от Протеста

    7 2 Отговор
    Закона ,който обявява Комунистическия Строй и Режим за Престъпен задължава Премахване на всички Паметници във възхвала на Комунистическата власт и Руската комунистическа Окупация на България и е отбелязано " На местата, на които има монументи, чието преместване не може да бъде направено веднага, задължително трябва да бъде поставена указателна табела с текст: "Комунистическият режим в България - 9.09.1944 г.-10.11.1989 г. и дейността на БКП са обявени за престъпни със закон, приет от 38-то Народно събрание".Такава табела няма на този Монумент,за да видят всички Какво пазят комунистите от БСП,Левицата и Възраждане( на комунизма),обявени за Престъпници със Закон !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Агата Кристи

    4 1 Отговор
    Любимите животни на хората са кучетата.
    А на комунистите - прасетата....
    - справка - Белене !!!
  • 18 мдда

    5 1 Отговор
    Корупцията е в БСП...

    Коментиран от #22

  • 19 Народа каза

    2 1 Отговор
    Какво олицетворява тоя убавец и партията му с честната и почетена убавица на чело най добре показва броя на изтритите коментари
  • 20 Добрева

    3 1 Отговор
    Кой е Свиленски та ще ни облъчва с тъпизмите си?Всичко е ясно,а именно Ваня Григорова да не е кандидат кмет на левите хора,но истинските леви,а не бившите седесари,като Нинова и компания.Чуда се на Ваня защо се захваща с БСП-Нинова?Няма прокопсал докоснал се до Нинова….Оставете я да си троши главата!!!!
  • 21 Определение

    2 0 Отговор
    Корупция - това е далавера, в която не участвам.
  • 22 БСП на Бунището

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "мдда":

    По време на управлението на БСП със Сергей Станишев беше подарен Пловдивския Панаир на председателя на БСП Пловдив Георги Гергов..
    Бяха продадени терени от Стратегическо значение на брега на Черно море до Камчия на Руския окупатор на България за тяхна Черноморска база...
    Беше възобновен проекта Белене и вложени 2 МИЛИарда лева в бетон и инфраструктура,които са в Калта в момента...
    И така нататък за Корупцията .
    .
  • 23 Търновец

    2 0 Отговор
    Много от народните представители от Търново са спуснати от София, управителите на търговски вериги, шефове на клонове на държавни служби, включително полиция
  • 24 Гогоеб

    6 0 Отговор
    Гошко, айде марш е пясъчника. Ровичкай за някоя нова Деса Радева и се придържай до боя си. Не се тикай в управлението. Не ставаш.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 мунчо

    3 0 Отговор
    Баджанак нали ти казах мафията вън.
  • 27 Филип

    0 0 Отговор
    Много точно казано. Корупцията е пропита и в най - дребния индивид, даже таксата за кенефа е корумпирана.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Отдавна трябваше да сте на боклука.

    5 0 Отговор
    Шпиони,крадци,лъжци,това сте вие червени бандити от БКП, БСП.
  • 30 Стоян

    4 0 Отговор
    Вие кому.истите сте си разбойни.и
  • 31 Мераклийски

    6 0 Отговор
    Няма по- предателски и по- корумпирани хора , от българските комунисти.!
    Отдавна народът не ги смята за българи,а за руска измет!
  • 32 Нито един патрон

    5 0 Отговор
    Баджанак като говориш вярваш ли си Голям виц каза
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Абе Велико Търнововса джанко,

    1 0 Отговор
    Я разкажи за кристалната приватизация на „Техноимпекс“ от шефката ти и тогава мини на други.
  • 35 Крадеф

    1 0 Отговор
    Баджанак, и ти беше в управлението на София, и отвсякъде смърдиш на корумпе, не се прай на пръднал.

    Коментиран от #36

  • 36 Баджанака на Крадеф

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Крадеф":

    Така е баджо, но ти с твоя път на копринката, би всички ни по корупция.
  • 37 Анти

    0 0 Отговор
    При комунизма корупция нямаше имаше само светло бъдеще и никога при тях не е имало даже не е съществувала.Абе баджанак на Еди кой си корупцията именно комунистическия рай я създаде и благодарение на вас когато сте имали възможност да управлявате и даже когато сте били в опозиция винаги сте в първите редици на корупцията.Примери много
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове