Last news in Fakti

28 Август, 2023 18:10 1 250 8

От Здравното министерство: Работещите в Спешната помощ ще получат с натрупване гласуваното увеличение на парите им

  • здравно министерство-
  • спешна помощ-
  • работещи-
  • увеличение-
  • възнаграждения-
  • натрупване

Най-късно до края на месец октомври 2023 г., в зависимост от необходимото технологично време за въвеждане на начисленията във ведомостите, ще бъде изплатено увеличението на работещите в ЦСМП и РЗИ. Всички служители в тези структури ще получат накуп разликата до новия размер на работните заплати за м. август и м. септември 2023 г.

От Здравното министерство: Работещите в Спешната помощ ще получат с натрупване гласуваното увеличение на парите им - 1
Снимка: БГНЕС

За да няма спекулации и погрешни тълкувания, Министерството на здравеопазването уверява всички работещи в Центровете за спешна медицинска помощ в страната, че ще получат дължимите увеличения на възнагражденията си, които са в сила от 1 август 2023 г. Това съобщават от пресцентъра на ведомството.

Съгласно разпоредба от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г., по централния бюджет за изпълнение на политики в област „Здравеопазване“ са одобрени средства в размер на 30 млн. лв. за увеличение на възнагражденията в ЦСМП и Регионалните здравни инспекции (РЗИ). На 18.08.2023 г. и 25.08.2023 г. се проведоха заседания на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в отрасъл „Здравеопазване“ за обсъждане на правилата за разпределение на основните заплати. На заседанията беше договорено основните възнаграждения в ЦСМП да се увеличат с 22% за всички работещи в системата. За работещите в РЗИ е обсъдено и решено увеличението на индивидуалните работни заплати да е с 20%.
Предстои до края на месец септември Министерство на здравеопазването да внесе за разглеждане в Министерския съвет проект на Постановление на МС за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на МЗ за 2023 г. за увеличение на възнагражденията на персонала в ЦСМП и РЗИ и дължимите средства за социално-битово и културно обслужване за персонала.

Осигуряването на тези средства по бюджета на МЗ ще даде възможност да се извърши промяна по бюджетите на Центровете за спешна медицинска помощ и Регионалните здравни инспекции.

Най-късно до края на месец октомври 2023 г., в зависимост от необходимото технологично време за въвеждане на начисленията във ведомостите, ще бъде изплатено увеличението на работещите в ЦСМП и РЗИ. Всички служители в тези структури ще получат накуп разликата до новия размер на работните заплати за м. август и м. септември 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    7 0 Отговор
    Връщат пътеката "ликвидиран пенсионер". Така наречените докторя пак точат касапските ножове и зареждат газовите бутилки.
  • 2 Тагаренко

    4 0 Отговор
    да ги прати с барабанчета в Украйна.Армията им е по-умряла и от нашите пенсии,пък и ще заработят повече оттук - там Щатите плащат!
  • 3 Млийй

    7 0 Отговор
    За спешната помощ – добре! Ама за тия от РЗИ–то – акъл не ми го побира Защо!
  • 4 Гръч

    5 0 Отговор
    В РЗИ са само нищоправещи връзкари по роднинска линия.В ХЕИ е същото положение
  • 5 Без име

    1 3 Отговор
    А на учителите защо от януари,нима спешната помощ не заслужава?!Учителите работят и частно,не плащат данъци на часпрома,а спешната помощ?!Или здравеопазването не заслужава,а да не говорим за спешната помощ!И да,1-ва категория труд!Не работя в тази област,но подкрепям исканията им!

    Коментиран от #7

  • 6 Генчо Праза

    1 0 Отговор
    Колкото платиха на шофьорите на линейката в приморско две години по времето на ковида.Само защото се водиха някаква измислена форма на работа,фелдшерите от спешна помощ Бургас,а шофьорите назначени като такива от община Приморско.Но те обслужваха две години а и от както е създадена и община Царево и община малко Търново и Община Созопол,дори и в Поморие и Бургас са ходили на адреси все пак отговаряха на 112 тел.Това са 24 месеца по 6 шофьора по 1000 лева добавка на човек едни 144 хиляди лева,някой си ги сложи в джоба,но не и хората за които бяха обещани и давани на други.боклук до боклука в тази територия.Путин да дойде и да ви измете всичките вашата ама.
  • 7 Да спиш в спешното

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Без име":

    И да отпращаш нуждаещи се или да им биеш обезболяващо до пристигане на лекар НЕ може да се сравни дори с 1 час от 25бр тинейджъри, да ги задържиш 40 мин само, а да ги накараш да пишат и учат ела да пробваш
  • 8 Трагедия

    0 0 Отговор
    Колкото по-малко работиш, по-малко можеш и си на държавна служба получаваш повече. Даже и стачкуваш. Никой не напуска, защото е недоволен. Спешен център
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол