Last news in Fakti

31 Август, 2023 08:35 4 825 20

Адвокат: Животът на Васил Божков е застрашен, със сигурност има такава информация

  • васил божков-
  • мярка за неотклонение

Има всички основания да очаква, че Софийският апелативен съд на 5 септември ще измени мярката "задържане под стража" , прогнозира Людмил Рангелов

Адвокат: Животът на Васил Божков е застрашен, със сигурност има такава информация - 1

„Вероятно животът на Васил Божков е застрашен, даже със сигурност има такава информация. Но от информацията, която аз имам, поставянето на държавна охрана не е свързано конкретно с това негово свидетелстване. Службите имат някаква друга информация, която не се съобщава нито на адвокатите, нито на публиката. Не е свързано с това разследване.“

Това каза пред Евронюз България юристът Людмил Рангелов, адвокат на съпругата на Васил Божков, по повод поставянето на физическа охрана на бизнесмена и близките му.

"Има Закон за защита на лица, застрашени от наказателно производство. Обикновено в такива случаи, освен пряко застрашеното лице, под защита се поставят и най-близките му хора. Възможностите за защита са много, в случая става дума за физическа охрана. Съпругата на Божков също ще бъде с допълнителна охрана. Доколкото знам, и синът му.", допълни адвокатът.

Той посочи, че трябва да се вярва на казаното от неговият адвокат Георги Гатев – че Васил Божков се е прибрал доброволно. Никоя институция не представи доказателство, че това не е така.

"Тези неща не се случват с писма, а със съдебни актове. Божков се прибра като свободен човек, уведомил предварително, че се прибира, за да не се създават излишни недоразумения. Той знае много добре, че ще има такава мярка – 72 часа. А за продължаването на тази мярка в постоянна – може би се е надявал това да не се случи", допълни Рангелов.

Той обясни, че има всички основания да очаква, че Софийският апелативен съд на 5 септември ще измени тази мярка. Защото това, което е записано в определението на Софийски градски съд, е встрани от това, което доказателствата по делото предпоставят.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    20 23 Отговор
    И какво лошо има .Такива като тоя или мъртъв или в затвора .
  • 2 колки

    26 6 Отговор
    съдби са объркали типове като Божков! Няма да ми липсва! И бойко и божков и горанов все крупни престъпници за сметка на държавата! Ако върнат откраднатото затвор само 15 години, ако не доживотна присъда и толкова! Това очаква обществото! Всичко друго е компромис в ущърб на държавата!

    Коментиран от #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Даниел

    38 7 Отговор
    За пръв път имаме участник в корупционна схема при това по върховете на държавата ,който е готов да уличи дори себе си с даване на показания ,а съд и прокуратура се правят на глухи и слепи!!!
    Нека си припомним как започна “атаката” срещу Божков ?!
  • 5 ние сме

    9 2 Отговор
    мирен народ . откъде заплахи . като влизат през граница убийци да ги затварят . Така се гради и ред и мир . когато се случи преследване със свидетели, ах и ох , но има ли право всичко е заметено . ще видим . що не е признал за убийствата . Организирал . Октопод ли следва . Интересно .
  • 6 Хи хи

    15 3 Отговор
    Пожелавам му да е жив и здрав , но и да помни , че съдбата е кучка и си връща. Хубаво е да си пушиш пурата в Дубай , друго е да те развеждат като панаирджийска мечка с ръце покрити с яке за да не се виждат белезниците .Допускам , че това е същото яке чиито джобове е пълнил с пачки и предавал на Влади.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хо хо хо

    20 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хи хи":

    Кошмарите които сънуват Борисов Пачкин и Влади Магнитски, вече се сбъдват...

    Коментиран от #12

  • 9 Ей, затова

    7 8 Отговор
    Се е довлакъл, да го пазят
  • 10 българина

    6 2 Отговор
    то е ясно от кой
  • 11 Чуторан

    18 6 Отговор
    Животът му е застрашен от двама човека - Пеевски и Борисов. Наблюдавайте и следете тях, а не само приказки от "Шипковия храст". Близо 180 убийства неразкрити при "управлението" на ГЕРБ ??? Какво става с тях?

    Коментиран от #18

  • 12 Хи хи

    9 10 Отговор

    До коментар #8 от "Хо хо хо":

    Съмнявам се ! Умният" Божков няма никакви доказателства , забравил да си ги набави докато е предавал парите . Ти вярваш ли му на Божков, защото аз НЕ !
  • 13 Мутафова

    8 4 Отговор
    Само за смяната на имената на Помаците и Турците , не е обвинен г-н Божков ,
  • 14 Кой го заплашва?

    2 2 Отговор
    Нека каже, от кого е застрашен. Това може да помогне на следствието. Кой ще плаща за тази силна охрана на цялата му рода?
  • 15 Да знайш

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "колки":

    Най-много съдби са объркали Мутрата и американската сглобка на кирококорчовците с техните предшественици.

    Коментиран от #20

  • 16 Анонимен

    4 0 Отговор
    Черепа е почернил живота на много хора, така че е разбираемо да се страхува за кожата си.
  • 17 Тираджия

    3 0 Отговор
    Предпочел е Български затвор вместо Дубайски, пък и Гешев го няма вече ,така че всичко е наред!

    Коментиран от #19

  • 18 Ти да видиш

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Чуторан":

    Визирай в години тези "180" неразкрити убийства. Тогава ще видим по чие управление са станали.
  • 19 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тираджия":

    Пердпочел е да е жив в Бг затвор, отколкото да го думнат в дубайски лукс.
  • 20 Искаш

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Да знайш":

    да кажеш, че божков не е престъпник? Това че тиквата е съсипал животи съм съгласен, но той е съсипвал животи и по молба на божков!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове