Last news in Fakti

3 Септември, 2023 10:17 3 699 37

Румен Христов: Ние не печелим от тази коалиция. Не съм сигурен доколко ролята на Алексей Петров е толкова важна

  • румен христов-
  • коалиция-
  • печалба-
  • алексей петров-
  • роля

"Очевидно е, че след като някой друг не е успял да поеме тази посредническа роля -се е стигнало до логистиката, която е осигурил господин Петров. Никога не съм виждал Алексей Петров. Не познавам и бащата на Кирил Петков - Петко", категоричен е депутатът от ГЕРБ-СДС

Румен Христов: Ние не печелим от тази коалиция. Не съм сигурен доколко ролята на Алексей Петров е толкова важна  - 1
Снимка: Нова телевизия

Реагирахме много спешно на това, което се случи преди известно време. Знаете, че променихме Наказателния кодекс. До голяма степен това зависи от хората, които изпълняват тези закони. Знаете, че наказанието при евентуално причиняване на смърт на пешеходна пътека е по-високо от това, ако не се е случило там. Но, в крайна сметка, дали този, близките на този, който е загубил живота си са доволни, че този, който е прегазен на пешеходна пътека, ще получи по-голямо наказание от този, който е загубил живота си на 1 метър от нея? Трябва да бъдем много разумни като хора, и като шофьори. Това заяви в студиото на „Събуди се” Румен Христов от ГЕРБ-СДС, коментирайки най-новия инцидент с удареното на пешеходна пътека дете от пиян шофьор.

По думите му "каквото и да направим, каквито и рестриктивни мерки да вземаме, виждаме, че не нямат ефект". "Конфискуваме коли вече по новия закон, макар, че и той бе приет набързо и вероятно ще има нужда от промени. Конфискуваме автомобили за употреба на алкохол и наркотици - и пак същото. И пак същото", подчерта той.

"Промените в закона сигурно ще бъдат допълнително преразгледани. Те ще станат по-сурови. Въпросът е, че ние не сме зряло общество. Тези, които сядаме зад волана - не сме достатъчно дисциплинирани. Казвам всички, защото най-вероятно всички допускаме нарушения. Много интересно, много пъти коментираме, че когато отидем в чужбина - ставаме много примерни шофьори. В България това май не се случва и затова тези крути мерки от една страна, аз ги адмирирам, но от друга страна - пък не са съвсем адекватни от гледа на точка на това, че се конфискува автомобилът, който може да не е на нарушителя. Мерките трябва да бъдат тежки, но те трябва да бъдат спазвани. И в последствие, когато има такова нарушение, съдът да се произнася по максимално бързия и максимално справедливия начин", категоричен е Христов.

Депутатът коментира и въпроса за логистичната подкрепа, оказвана от покойния Алексей Петров, за уреждането на среща между Бойко Борисов и Кирил Петков. "Аз съм участвал на официалните срещи, които се провеждаха в сградата на Народното събрание. Вероятно, когато се съставя кабинет, има и други логистични срещи, както беше изтъкнато. Нищо лошо. В крайна сметка, трябваше да се постигне едно сближаване на вижданията между двете формации. Да не забравяме, че господин Кирил Петков арестува господин Бойко Борисов. И в крайна сметка трябваше да се намери изглаждане на тези взаимоотношения в името на България. Това не са високопарни приказки, които казвам. Ние не печелим от тази коалиция. Надявам се да спечели България".

На въпрос не се ли притеснява, че човек с репутацията на Алексей Петров е посредничил за срещата между политиците, Христов посочи: "Първото, което искам да кажа - не съм сигурен доколко неговата роля е толкова важна. Второ, когато имаш повече от две години постоянни предсрочни избори, нестабилно правителство, служебно правителство с превишени правомощия от страна президента и един куп поразии, които направи служебното правителство - търсиш някакъв компромис. В политиката има компромиси. Въпросът е те да не бъдат за сметка на България".

"Очевидно е, че след като някой друг не е успял да поеме тази посредническа роля -се е стигнало до логистиката, която е осигурил господин Петров. Никога не съм виждал Алексей Петров. Не познавам и бащата на Кирил Петков - Петко", категоричен е депутатът.

Той подчерта, че не се чувства обиден от факта, че не е бил поканен на тези лидерски срещи, които са се провеждали в Самоковския манастир. "За нас от СДС беше важно България да има редовно правителство. България има големи цели. Голямата цел е еврозоната и Шенген. Това може да се случи само при редовно правителство. От тази гледна точка ние казахме, че ще направим компромиси, но трябва да постигнем важните цели за България. След влизането ни в НАТО и ЕС това са другите големи външно-политически цели, които трябва да изпълним".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    30 1 Отговор
    Не може пък все да сте на печалба.

    Коментиран от #14

  • 2 да де

    34 0 Отговор
    Поредната муха коментира трактора траейки си, че и тиквата е от същото тесто.
  • 3 А защо

    30 0 Отговор
    лазихте за нея и Боко на всеслушание каза , че е готов на всичко , каквото каже и иска ПП , а ?
  • 4 Галя от посолствоТО

    25 3 Отговор
    Остава логичния въпрос: защо сте в нея , тогава;)
    Галка:
  • 5 Защо

    23 0 Отговор
    трябва все да печелите, бе бачкайте за Родину !
  • 6 Българка

    30 0 Отговор
    Румен Христов или вече не е в час, или ни взема за идиоти. За всички е ясно, че най-голяма печалба имат върхушките на ГЕРБ-ДПС, които вместо да си подготвят показания за пред разследващи, сега ръсят акъл и си продължават далаверите. Реално тези две присъдружни партии не са слизали от властта чрез своите кадри на почти всички ключови постове по вертикала и хоризонтала на властта
  • 7 Град Симитли

    24 0 Отговор
    ".... Ние не печелим от тази коалиция...."
    .... Ми, дай си тогава, депутатската заплата на Червения кръст!
  • 8 Мдааааааа

    28 0 Отговор
    Тоя е председател на партия с трима члена. И това част от членовете на семейството му. Цялото му семейство не е в партията щото се срамуват.
  • 9 така е

    6 14 Отговор
    Радев каза "Мутри вън! Да си върнем държавата.".... и върна държавата на мутрите. Върнаха се и показните убийства от деветдесетте. И над 50% от новините в България са за поредните мутри. И разбира се, пак Борисов е виновен!

    Дано сега живеете добре, защото скоро промяна няма да има.
  • 10 ТаУмВзе

    20 4 Отговор
    Щом кирелацията се гушна с герберастията, Кражбията ще е Още По голяма! Идва Зима...
  • 11 12345

    29 3 Отговор
    Не бил сигурен,а бе нали си на боиковата хранилка и си захапал кокълчето дръж здраво че това е за последно.
  • 12 Роки

    24 0 Отговор
    Какви политици сте бе, неадеквати? Хора без достойноство, нищо ненаправили за България. Крадци, мошеници и предатели! ПОЗОРИЩЕ!
  • 13 Последния Софиянец

    7 9 Отговор
    Долу Радев и Възраждане. Бойко при бай Ставри

    Коментиран от #23

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Жони

    11 0 Отговор
    Той Асан умре и ролята му нее тук вече ама мафиятаси е жива и ни пие кръвта 33години

    Коментиран от #18

  • 16 Щом

    19 1 Отговор
    си се гушнал с Мутрьо за далавера , ясен си като бял ден ! Я в петък как ти се радваше и шушукаше на ухо в Парламента , сложил свойски ръка на рамото ти !
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор
    Aйде и тоя запя
    "Мис Калифорния даже не съм я ви дал ..." ❗
  • 18 ОМБРЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Жони":

    И ЧЕТИРИ
  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор
    Още ли има НЕразбрали:

    " Румен Христов: Ние не печелим от тази коалиция."

    Не им дреме за народа! Те гледат, те да печелят!
    Още Ботев и Алеко са го казали 😒😒
  • 20 мале майко

    6 1 Отговор
    тия в парламента и не се познават и не знаят кой кой е срамота е какво стана със записите на руди гела голем го вади ама мек там си казват всичко точно или няма съд в бг
  • 21 Хахо

    9 0 Отговор
    Как да не печелиш бе Руменчо? Нали сега се водиш управляващ? Има стотици ваши кадри в централната власт и в други ведомства, на които по всяко време може да звъниш и да казваш "абе знаеш ли кой съм аз?". Иначе кой ще те бръсне, СДС отдавна съществува само на хартия
  • 22 Цървул първо качество

    8 0 Отговор
    Тоя дебил сигурно и тиквата не познава?!
  • 23 Само Възраждане!

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Ако ние,Българите, искаме промяна в политиката на Държавата,партия Възраждане е единствения светъл лъч в мрака ,създаден от продажните безродниците във властта!
  • 24 Под печалба разбирайте

    4 0 Отговор
    кражба. Мутро тиквенски грабеж през последните 12-13 години.
    Но Борисов си го каза аз съм прост и вие сте прости затова ме избирате.
    Матереалът скъпи съграждани.
  • 25 един

    1 4 Отговор
    Maфията се опита да дискредитира ПП-ДБ чрез покойния вече Алексей Петров, но и този опит ще излезе ялов!Преди около месец,също имаше опит за дискредитация на ПП и Кирил Петков,като тогава мисля,че Петър Бояджиев първи пусна слуха/от уж негов достоверен източник/,че Кирил Петков тайно се бил срещал с Ахмед Доган!И после да им вярваш на такива манипулатори и мошеници!
  • 26 инж. Ганчо Илков

    6 0 Отговор
    Румен Христов е сегашния Лидер на СДС. Заявява, че съвместно с ГЕРБ, не печели нищо от сегашното Коалиционно Правителство, в което е Коалиционен Партньор. Тези Думи потвърждават липсата на елементарна Коалиционна Култура. Ако навремето СДС бе проявило повече разум и се бе вслушало в Съветите на реалните Демократи, нямаше да се подвежда по действията на внедрените псевдо Демократи. Конституцията в резултат на Манипулациите по време на Изборите за Велико Народно Събрание, нямаше да бъде утвърдена. Нямаше да се осъществи преобразуването на Политическите Партии в ОСП (Организации със Специално Предназначение), Парламента нямаше да се превърне в Бизнес Институция. Щеше да се приеме Закона за Лустрацията. Народът щеше да има високо самочувствие и щеше да се формира Гражданско Общество. Върховенството на Закона щеше да ограничи Корупцията и Олигархията и Хората щяха да бъдат по-мъдри. Демократичните Принципи щяха да бъдат водещи и Единството от определение, щеше да стане реалност. Тогавашното боричкане в СДС, кой да води бащина дружина вменено с Инструкциите на ДС, доведе до настоящата битова среда. Появиха се ГЕРБ, ИТН, ПРОМЯНАТА, ВЪЗРАЖДАНЕ и още знайни и незнайни ОСП.
  • 27 нннн

    7 0 Отговор
    Ролята на сводник, помогнал за съвкупяването между новата и старата мафия е важна. Неслучайно А. Петров получи оловен Оскар.
  • 28 Кой какво

    6 1 Отговор
    Вие все искате да печелите,а кога народът и България ще спечелят, докато вие печелите и пълните чекмеджетата България ще е на дъното по всички показатели в Европа
  • 29 дедо

    8 1 Отговор
    Герб/СДС обърнаха израза на Левски : При тях ако печелят печелят само те , ако губят губи целия народ.
  • 30 🇧🇬🇪🇺💯

    5 1 Отговор
    Мда, политически п€мяри, ако “ролята” на Алексей Петров не беше важна нямаше да го убият, затова и заради това отстраняването на Алексей Петров е Политическо!

    Коментиран от #34

  • 31 българка

    6 1 Отговор
    Все се надявахме най-после да са се напечелили "демократите от 1989 г.", а се оказва че още искат! "Бедни ми бедни, народе...", коя кожа още искат да одерат от тебе?
  • 32 Бай Иван

    6 1 Отговор
    Ние не печелим от коалицията "

    Че вие ако не бяхте в нея нямаше да съберете и бройка за белот.
  • 33 Стилииян

    8 1 Отговор
    Членовете на СДС са сто и един.
    Депутати и техни роднини.
    Лижете задника на Борисов,че без него сте кръгла нула
  • 34 един

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Случайно да си чувал,че Алексей Петров преди да бъде убит въртеше застрахователен/и не само/ бизнес и то от голям мащаб?Или на тебе ти казаха точно какво да пишеш?
  • 35 Иванчо

    2 0 Отговор
    Аман от тоя досадник, стига сте давали трибуна на амбициозни глупаци. Ако е имало нещо с А Петров и той не знае, значи боко не го бръсне за слва.
    Най-вероятно боко като патологичен лъжец се опитва да омаскари ППДБ. Отначало версията беше една, но лесно оборима, та тръгна с нови измишльотини.
  • 36 Водолей

    1 0 Отговор
    Напротив печели народа като не го управа фатмака.
  • 37 Обикновен човек

    1 0 Отговор
    Ни чул,ни видял,ни лук ял !! Ей, това са всички политици, бизнесмени и лидери на партии в България !! МАФИЯ и ОЛИГАРХИЯ !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол