Last news in Fakti

6 Септември, 2023 10:29 2 072 19

Сестрата на прегазения Филип: Нямаме повече деца за даване

  • ина арсова-
  • филип-
  • катастрофа-
  • загинал

Надявам се брат ми да е последният, каза Ина Арсова

Сестрата на прегазения Филип: Нямаме повече деца за даване - 1
Снимка: NOVA

В ефира на „Здравей, България” говори сестрата на 15-годишния Филип, прегазен на пешеходна пътека в София.

„Проблемът е комплексен, на цялата държава. Мисленето на някои хора е, че са безнаказани и няма да има последствия, ако се качат зад волана след употреба на алкохол. В чужбина нещата са различни - в Гърция глобите са моментални. Ако не я платиш, следва лихва и натрупване на глобата. Няма вратички за обжалване”, каза Ина Арсова. По думите ѝ затова българите се страхуват да нарушават законите в Гърция.

„Не може най-голямата парична глоба за шофиране след употреба на алкохол да е 2000 лева. Това е смешна глоба, кой ще го е страх да се качи зад волана”, каза още почернената жена. „Жената е била с шофьора преди да се качи в автомобила и е знаела, че е употребил алкохол. В някои държави се наказва това, че знаеш, че твой близък шофира, употребил алкохол”, допълни Ина Арсова. Според нея в подобни ситуации семействата и близките са съучастници.

Сестрата на загиналия Филип призна, че той бил „уникално дете, което никога не е нарушило нито едно правило”. „Възпитано дете, което никога не е отишло на училище неподготвено, без домашно. Никога не би си позволил да пресече на друго място, освен на светофар или пешеходна пътека. Имаше силен дух и присъствие, беше пример за възрастните. От малък беше силен и отговорен. Нямаше нужда да му се повтаря. Много обичаше да се разхожда в центъра на София”, каза още Ина Арсова.

По думите ѝ младежът спортувал от малък. „Преди няколко месеца на тренировка по самбо си счупи ключицата. Думите му към родителите му бяха, че съжалява, че им е причинил това - да трябва да го водят по болници и лекари. Не искаше да е в тежест на никого, сам се оправяше с всичко, изкара отлични резултати от матурите. Никога не сме си мислили, че по този начин можем да бъдем наказани”, сподели още сестрата на жертвата.

Източник: NOVA


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 родител.

    44 3 Отговор
    И на най-големият си враг не пожелавам това нещастие да му се случи !!!Децата са най-голямото богатство на хората , и нека убийците им в ада да горят !!!

    Коментиран от #4

  • 3 Оффф

    8 28 Отговор
    Хора лека му пръст на момчето.Но нали съзнавате,че с тия неща просто давате повод на държавата да щави народът.Тоя сега ще го затворят.Безотгиворни шофьори ще има винаги.А конкретно по-темата може да се разсъждава много.Като например какво прави 15 годишен в 22:00часът на улицата.(да бе забравяме,че и това е незаконно)второ дали е пресякъл правилно,дали е бил под въздействието на някакви вещества и пак казвам не управдавам шофьора,той трябва да получе едни 5-10годинки.И все пак нещата трябва да се погледнат от двете страни!!

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Коиловци брадърс

    27 2 Отговор
    Интересно, как никой не казва, че всъщност полицията и кат не си вършат работата изобщо. Пълно е с негодни мързеливци там, които само се подрапват по шкембетата.
  • 6 Злогош

    32 2 Отговор
    Моите съболезнования към семейството на загиналите дете.
    Та във връзка с темата за пияни шофьори да попитам какво стана с княгиня Калина Сакскобурготска ? Взеха ли и колата ? Ще я глобяват ли ? Ще я съдят ли ? Или ще мине метър защото до сега все още не е убила някого?

    Коментиран от #9

  • 7 Механик

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Оффф":

    Раздухването на тия случаи и разните му митинги по темата са не случайни. И не случайно се случват именно в тоя момент.
    Опитаха с "домашното насилие", но срещнаха съпростива от народа, понеже хората свързват тая тема с ОНАЗИ конвенция (и с право).
    Но ТЕ ( управляващите) добре усещат насъбралата се негативна енергия в обществото. Котелът ври с пълна сила и ако парата не бъде изпусната някъде, той ще избухне и взривната вълна ще помете "сглобката" и не само.
    Всичко се прави целенасочено и енергията се отвежда в беозпсана за ТЯХ посока.
    Народът както винаги действа първосигнално и по тоя начин съдейства да бъде манипулиран.
    Колкот одо домашното насилие и войната по пътищата, то ние си имаме закони и то много добри, стига да се прилагат с цялата им строгост. Останалото е популизъм и евтина манипулация.
  • 8 Гннвввн

    13 2 Отговор
    Всяка седмица в София бива убиван човек на пешеходна пътека от пияни и дрогирани шофьори,за един месец са регистрирани 100 000 превишения на скоростта по булевардите.НЯМА ЛИ ЕДИН МИНИСТЪР ИЛИ ШЕФ НА КАТ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА, ЯВНО НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ ...

    Коментиран от #11

  • 9 Механик

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Злогош":

    Тя вече мина метър. Дори мина и държавната граница.
    Княгинята Майкъл Джексън сега се напива някъде по испанските курорти.

    Коментиран от #18

  • 10 Наивник на средна възраст

    8 1 Отговор
    Някои винят полицията и не са прави - виновни са вички държавни институции,по-точно всички имащи ръководни постове в тях.Колкото този пост е по-висок.толкова е по-виновен този,който го заема.Че законите не биват - така е,но още по-лошо е.че те и не се прилагат.Един от най-срамните моменти е липста на гражданска и наказателна отговорност на родните магистрати в качеството им на такива и за произнесените от тях актове.В европейските страни носят отговорност за служебните си действия,а тук - не.Да не са родение с пожизнена индулгенция от Папата за опрощаване на грехове???Европейските носят - нашите не,ма се наслушахме на евроатлантически цености... и куп др.чудеса.Така и политиците се отървават от отговорност и всеки бг престъпник имащ финансов ресурс.Така ще докато не им потърсим сметка и не наложим волята си на отговорно гражданско общество,което контролира процесите в собствената си държава.Така ще е докато не накараме тези,които са сложени да управляват да разберат,че са високоотговорни наши наемни работници,а не пожизнени владетели!!!Събудете се хора - децата ни - едни заминаха в чужбина,другите тук са обречени от тази гнила система,трети ежедневно гинат от нескопосаната ни "държавна" система на управлние....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ти си

    1 0 Отговор
    Шуш уми гов ....
  • 18 Да дааа

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Случаи като с княгиня Калина са пример че на пиян или надрусан водач може да му се размине.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове