Last news in Fakti

8 Септември, 2023 05:41 1 402 26

Гергана Паси: Приложението на законите продължава да бъде ахилесовата пета на обществото ни

  • гергана паси-
  • закон-
  • стопанин

Бившият министър по европейските въпроси анонсира идеята за Закон за добрия стопани

Гергана Паси: Приложението на законите продължава да бъде ахилесовата пета на обществото ни - 1
Снимка: БГНЕС

Приложението на законите все още продължава да бъде голямата ахилесова пета на обществото ни. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Гергана Паси, бивш министър по европейските въпроси в правителството на Сергей Станишев, която анонсира идеята за Закон за добрия стопанин.

"Идеята за Закона за добрия стопанин тлее от доста време. Някак си може би се катализира през летните месеци, когато като всичките останали пътувахме семейно из страната, независимо дали из Родопите и Пирин или по Черноморието, когато видим някоя съвсем изоставена, очевидно безстопанствена сграда, ние си казваме: Ето, и това е за нашия закон за добрия стопанин", коментира г-жа Паси.

По думите ѝ и в момента има Закон за устройство на територията, но между законодателната уредба и реалното ѝ приложение има огромна дупка: "И най-вече някак си човешкото разпознаване, пък макар и облечено в конкретен правен текст за това, че начинът, по който поддържаме сградите, това е свързано с естетиката, със сигурността на пространството около себе си. Нашето предложение, по което започнахме да събираме съмишленици, е нарочен закон за добрия стопанин, който буквално да се състои от три точки.

Първа точка, всеки стопанин трябва да е добър и да се грижи за имота си като част от физическото и естетическото здраве на обществото. Втора точка, който се прояви като недобър стопанин, трябва да получава предупреждение, и в случай на неизпълнение в съответни срокове да бъде глобяван солено. И трета точка, ако това не проработи, имотът се разпродава на търг с чукче, като с прихода от този търг се поправя имотът, а с остатъка се компенсира съответния стопанин, който не се е погрижил за имоти си", коментира Гергана Паси.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щом

    19 2 Отговор
    голяма част от магистратите нехаят , какво очакваш от обществото , госпожа ?
  • 2 Таня

    29 1 Отговор
    А тая кой я нацута и с какви връзки на благия пост па и да ръководи?
  • 3 ийнедза

    41 0 Отговор
    Ти пък в качеството си на каква се изказваш ма една от най простите на територията? Герго ти си една от най простите в България, от всички мъже в България ти си взе за мъж най гнусния катър, мИрси. Ако обичаш не ни занимавай с простата си муцуна.
  • 4 Не само нахална

    39 1 Отговор
    Ами си нагла.
    Никой не може да пипа чужда собственост,без знанието на стопанина. Искате да ограбите и домовете на хората ли? Вземай си грозния мъж и заминавайте на луната.
  • 5 Крали Марко

    34 0 Отговор
    Коя беше ти? Българка ли си?
    Под ръка с юдейчето и бегом към Червено море.
    БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВАША!
    БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ И НИЕ РЕШАВАМЕ КАКВО ЩЕ БЪДЕ НА НАША ТЕРИТОРИЯ!
    ....Ясен ли бях?
  • 6 Ненормалната краварска марионетка е на

    37 0 Отговор
    Линия! Гергана Паси име което с това на мъжът и са синоним на предатели, продажници или по надодно му лоши хора!
  • 7 123

    11 1 Отговор
    Законите са писани за робите.
  • 8 Тулуп Мисирков

    20 0 Отговор
    Гнъсория...кат кривоносия син на дрътия куманяга Исак....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Точно така

    24 1 Отговор
    Иначе мъжо ти трябваше да бъде осъде за гавра с националния ни символ Васил Левски и другите му изцепки и изритан оа България, без право да влиза тук!
    Наглостта ви е нетърпима!
  • 11 Оди се изповядай

    13 0 Отговор
    То в действащото законодателство : който полага грижи за даден имот КАТО ДОБЪР СТОПАНИН придобива съответни права и от приръста!
    Изчезвай да помагаш от природните бедствия !
  • 12 Николов

    17 1 Отговор
    Тази госпожа вече забрави и Българския език - казва се прилагането, а не приложението на закона. Отчаян съм вече...!

    Коментиран от #15, #18

  • 13 Абсурдистан

    5 3 Отговор
    Обществото ни мрази законите и правилата. Те са за смотаняците. У нас е въпрос на чест да не ги спазваш. Примитивно общество, изградено от примитиви. Тези които трябва да ги прилагат са същите!
  • 14 БСП на Бунището

    14 1 Отговор
    Всички от правителството на Сергей Станишев бяха разследвани за Престъпления,тази как са я пропуснали???
    Ще продават имота ми на Търг с чукче,ще го ремонтират и облагородяват..Тази не я слуша главата изобщо!!!Ей така ще ми вземат Имота,щото не изглеждал добре...
  • 15 Умен по цялата глава

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Николов":

    И аз Неам нерви...Да си беше отговорила на въпроса - Какво се правят Законите???
    - Прилагат се или приложенват се...
    Хахахах....Ето я Ахилесовата пета,другарко Паси...
  • 16 Най големият трън в ахилеса ни,

    14 2 Отговор
    е Соломон Паси, който се разплака, че вкарал България в НАТО. Това НАТО ще погуби България!
  • 17 Дядо Гъдю

    10 1 Отговор
    И като бяхте с мъжО ти във властта що не го предложихте закона,ами го мъдрихте двайсет години?
    Междувременно нейният мъж предложи да продадем на задокеанците остров Белене,сякаш техните почти десет милиона кв км не са им достатъчни,а нашите сто и единадесет хиляди са ни твърде излишни.
  • 18 Няма място за отчаяние за

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Николов":

    Чуждата простотия и невежество!
    СЕМ. Паси са от май- нисшата клетка на обществото!
  • 19 пешо

    14 0 Отговор
    боклук
  • 20 ха ха

    9 0 Отговор
    според тоя закон който не се хареса на герганка може да бъде вкаран в ареста , или направо в затвора заради естетически несъвършенства
  • 21 За протокола

    7 0 Отговор
    Така е!
    Каквито и закони да се приемат, ако не се прилагат то те са безпредметни.
    Учудващо е неадекватното поведение на Парламента ни, който непрекъснато "кове" нови и нови закони, които не се прилагат, а след като няма резултат, неуморно, с комсомолски плам, започва да "кове" нови такива.
    Както се казваше преди време там кипи "безсмислен труд".
    Но за тях не е безсмислен, защото именно заради него те си взимат тлъстите заплати, изграждат си комисии и комисийки, усвояват средства. Ако направят ясни и прости закони, които се прилагат и работят, те ще останат без работа. Тогава може депутатите да не са на заплата, а да се събират веднъж на няколко месеца за да си вършат другата работа.
    Типична паразитна бюрократична структура, която сама си създава работа за да оправдае съществуването и заплатите си.
  • 22 Слугите на народа се правят на господари

    5 0 Отговор
    Гергана Паси безличен пример няма да стане .Всички партии са корумпирани и дават лош пример с алчността си и ароганрноста си .Министри и кметове без държавни автомобили само с лични и обществен транспорт .
  • 23 Свидетел

    6 0 Отговор
    Огладняла е след толкова време извън властта. На всеки коктейл от посолствата идва с онова юдейско старче и се тъпчат до откат. При това идва винаги неподходящо облечена, важното е там да се наплюска.
  • 24 вървете се снимайте

    4 0 Отговор
    Законът ви е противоконституционен.
  • 25 КРАЛИ МАРКО

    3 0 Отговор
    Андрей Луканов - ЕВРЕИН, Филип Димитров - ЕВРЕИН, Петър Стоянов - ЕВРЕИН, Стефан Софиянски - ЕВРЕИН, Александър Йорданов - ЕВРЕИН, Сергей Станишев - ЕВРЕИН, Соломон Паси - ЕВРЕИН ........................
    Ужас .......... Абе, в БЪЛГАРИЯ НЯМА ЛИ БЪЛГАРИ, ЧЕ САМО ЕВРЕИ НИ КОМАНДВАТ БЕ?
    Не стига тея, ами и вече жените им взеха да ни дават тон за песен.
    АРЕ, УСЕТЕТЕ СЕ МАЛКО ВЕЧЕ............
  • 26 безплатно

    0 0 Отговор
    И кой казва,че имота не се подържа,може би НАТО и собственика трябва задъжително да подкрепя износа на оръжия за Украйна и ако няма пари отива войник в армията на Зеленски за да спечели пари за ремонт на имота.Добре,че единствен имот не могат да го вземат.Този съвет е отправен към православните,които Соломон Паси/майка помакиня/ не може да понася.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове