Last news in Fakti

9 Септември, 2023 06:07 1 085 7

Людмил Рангелов: След години ще се разбере дали има виновник за бедствието на Южното Черноморие

  • людмил рангелов-
  • васил божков-
  • бедствие-
  • адвокат

Божков винаги е искал да се върне, сега може да изчисти името си, заяви адвокатът

Прокуратурата не може да каже, че има достатъчно данни, но е длъжна, с оглед на смъртните случаи в Царево, да изследва чрез досъдебно производство. Дали има виновен, ще стане ясно след много години, не по-малко от 4-5 години. Вероятно няма да се намери виновен, защото ако има съчетание на човешка небрежност с природна стихия, много трудно може да се намери коя е същностната причина. Така адвокатът Людмил Рангелов коментира в студиото на "Денят ON AIR" обявената информация от прокуратурата във връзка с разследването на жертвите от наводнението.

Рангелов заяви, че има известни очаквания и резерви по отношение на падналия мост.

"Ако човешка дейност, неразрешена, е станала причина за подкопаването на основите на централния носещ блок и затова той се е срутил - да, тогава може да се стигне до отговорност. Там виждам известна възможност. Това са сложни експертизи. Проблемът не е, че прокуратурата ще направи някакви пропуски. Проблем е дали всички тези обстоятелства могат да бъдат изяснени и насочени към конкретно виновно лице", анализира гостът.

Пред Bulgaria ON AIR адвокатът обясни, че спешно законодателство е допустимо единствено при извънредни обстоятелства, като даде пример със законодателството по време на пандемията от Ковид.

"Бързото законодателство не е добро законодателство. За да бъде приет един закон, предварително има огромна работа, която трябва да се свърши по въздействието му върху секторите, да бъде обществено обсъден и не по-малко важно - да бъде материално и финансово обезпечен, за да може да се прилага", обясни Рангелов.

Той коментира и гласуваните вчера текстове в Закона за движение по пътищата.

"Молбата ми към тези "кръжочници" по законодателство е да спрат да правят каквото и да било, за да не развалят неща, които са добри за закона. Направеното вчера ще бъде компрометиран от живота. Що за предложение е когато се спре един автомобил за проверка, да бъдат проверявани и пътниците. Този начин на законодателство, който изисква през две седмици промени, не е нужно да си експерт, за да му направиш оценка на качеството. Единствената надежда, която ми е останала, е, че по някакви причини няма да им стигне времето на тези хора да правят промените в Конституцията", смята адвокатът.

По думите на Рангелов Васил Божков се е прибрал доброволно в България, защото това е неговото желание още от 2020 г.

"Той винаги е искал да се върне. Може да изчисти името си поне в частта, която касае обвиненията срещу него. Сигурен съм, че ще го изчисти. Утре очаквам да заяви намерение как ще се реализира. Ако бъдат зададени добри въпроси, премислени и нетенденциозни, обществото ще получи информация, която го интересува. Неговото завръщане е правилно действие", категоричен е адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вервайте

    7 0 Отговор
    Никога няма да се разбере !
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    При бай Тоор,този проверяваше Нарядите пред къщата със сърничката и Други.....Сега е морален стожер ...Да сте живи и здрави....И преди и сега ненавиждах ,,хора слънчогледи" и хора фуражки....да се живи и здрави...Направи добро.......изяж.......!
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    Вятърът, дъжда, мравките, таралежите, костенурките са виновни, но не и бойко и шайката му. Герп никога не са виновни, те само мислят доброто на хората
  • 4 Българин

    1 0 Отговор
    Какво да очакваме , след като ДПС от времето на ЦАРЯ /Сакскогурботски/ до днес дерибействат и источват Министерствата на Земеделието и горите / бедствията и авариите / напоителни системи !?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 За протокола

    1 0 Отговор
    Още отсега е ясно, че има виновни и дори може да се посочи какви са престъпленията и нарушенията.
    Като стар адвокат на лица действащи на ръба на закона и дори от другата му страна, Рангелов усуква и замотава нещата за да подготвя вратички за измъкване на виновните. Току виж някой от тях го е потърсил, нали.
    От една страна си прави реклама, а от друга си говори по начина, по който е свикнал през цялата си кариера да говори и който е станал негова същност.
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    Като гледам физиономията на тази личност разбирам защо след години ще се разбере за трагедията ! В статията за нея не се говори !!! Говори се за Божков !!! Да не обвинят Божков и за тази трагедия ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове