Last news in Fakti

9 Септември, 2023 06:16 1 286 17

Калин Вельов: Времето започва да се проявява по нехарактерен начин за тези географски ширини

  • калин вельов-
  • царево-
  • бедствие

Не трябва да обвиняваме само властта за Царево, заяви музикантът

Калин Вельов: Времето започва да се проявява по нехарактерен начин за тези географски ширини - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"В тези моменти може да се търси човешка вина, но нека не забравяме, че на първо място е бедствието. Оттук нататък вече идва човешкият фактор. Вече няма дерета и водата си проправя път. Насъбират се много фактори, които водят до фатален инцидент. От доста години се случва това със сечта и с почистването на деретата, може би от времето на социализма", каза музикантът Калин Вельов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него кметовете трябва да измислят варианти още със стъпването си на длъжност. Почти всички мостове в момента са компрометирани. Гостът обърна внимание на факта, че това е природа и ние не можем да се борим с нея, но все пак определи, че има нещо нередно, за да се срутят всички мостове.

2014 г. той отива на къмпинг "Смокиня" и се настанява на единствените свободни места, които се намират на устието. Не е сигурно дали тези места са били напълно законни. Гостът смята, че тук отговорността трябва да е споделена между концесионера и къмпингуващия.

"Аз не знаех къде се настанявам. Видях, че съм до морето, което е мечтата на всеки къмпингуващ. Когато започна да вали, водата се натрупваше и аз се досетих, че може да се случи нещо. Започнах да събуждам другите и да се евакуираме", заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът апелира към хората да се оборудват с приложения, които показват кога и къде е възможно да има бедствено положение. Той апелира и към държавата да се заеме с подобна информационна система. Според него така могат да се предотвратят много жертви.

"Не трябва да обвиняваме само властта. Един хотелиер или собственик на къща трябва да застрахова своя имот, да следи и прогнозата за информация. Местната управа носи по-голяма отговорност, но не са виновни само те. Преди 9 години имахме подобен случай с жертви, не сме си взели поука, май. Ще се изчистят деретата и ние ще забравим на третата или четвъртата година", категоричен е Вельов.

В края на разговора музикантът каза, че времето започва да се проявява по нехарактерен начин за тези географски ширини.

"Ядосвам се, когато някои законодателни промени не се случват. Дразня се и се ядосвам, защото все се надяваш, че като си вътре можеш да помогнеш малко повече", сподели той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОВА Е

    31 0 Отговор
    Гербаджиииски професор !
  • 2 Другарска

    24 1 Отговор
    защита за кмета на Царево и Боков сподвижник , потомък на ДС субекти !
  • 3 Някой

    13 0 Отговор
    Тези клони от времето на социализма , как не изгниха до сега. Да и тогава купувахме дърва за горене и зареждахме калорифера и акумолиращата печка.
  • 4 Калинчо,

    25 0 Отговор
    Гледай си инструмента и не ръси мозък. Дъждове винаги е имало. И порои. Но в случая става въпрос за друго. Става въпрос за лакомия. А това си е човешки фактор.
  • 5 Нищо

    11 1 Отговор
    му няма на времето. В Търново под Балдуиновата кула преди половин век имаше квартал Френкхисар, който непрекъснато беше заливан от големи води, и най- накрая ги изселиха всички на Пишмана. Проблемът се реши.
  • 6 Българин

    9 0 Отговор
    Какво да очакваме , след като ДПС от времето на ЦАРЯ /Сакскогурботски/ до днес дерибействат и источват Министерствата на Земеделието и горите / бедствията и авариите / напоителни системи !?

    Коментиран от #13

  • 7 Мъжка ПКП

    10 0 Отговор
    Тоя от всичко разбира
  • 8 Къде са горите?

    12 1 Отговор
    Безразборното изсичане на горите с цел на износ на дървен материал предизвиква свлачища , порои подобни на сегашите.
    Износът ни е по номенклатура на третия свят: жито, необработене руда, суровини. Къде са завършените високо технологични продукти с значителна принадена стойност?

    30 г. разруха и упадък на БГ. Да живее демокрация!!! Нали помните лозунга: " 45 г. стигат" в началото на демокрацията.
    Сега вече след 10 години БГ ще изчезне. Отново 45 години стигат!!!

    Още съществуваме едва – едва, благодарение на постиженията на лошия комунизъм — соца:
    Козлодуй, Нефтохим, ПАВЕЦ Чаира, НДК --то беше построено и наречено "Людмила Живкова" и мн др.
    Метрото бе започнато при Тошо.

    Коментиран от #16

  • 9 яяя

    11 0 Отговор
    Калин Вельов - на всяка манджа бакпулвер, на всяко гърне - похлупак. Досадняк!
  • 10 БАЦЕ ЕООД

    6 0 Отговор
    продажник... менте човек
  • 11 тоя

    3 0 Отговор
    не е ала-бала, ами тупа-лупа ... КаКвИ ЛиДеРи ИмАмЕ СаМо, Демокрация!
  • 12 Гост

    2 0 Отговор
    Не бяха ли отделени 60 млн лв от бюджета, точно за справяне с бедствията?
    С колко бедствия се справихте и колко пари има останали?
  • 13 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Някой може ли да сравни колко хектара гори сме имали преди 30 г и колко са ни останали сега?
  • 14 Гост

    3 0 Отговор
    Дървата ни се изнасят към Босфора по-бързо, отколкото водте от язовирите ни се източват пак натам.
  • 15 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Намерете в Интернет Дупки в небето и вижте какво е обяснено за въздействието на човека върху климата и преди да се разваля времето случайно ли е,че винаги в небето е пълно със самолети и следи след тях оставени от хаотичното им летене?
    Оправданието е,че ви предпазват от глобалното затопляне,геоинженерство го наричат.
    Конспирациите стават реалност.
  • 16 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Къде са горите?":

    Има една мъдра индианска поговорка-Когато и последната риба уловена и последното дърво бъде отсечено,човек ще разбере,че парите не стават за ядене.
    Всичко се унищожава,защото целта на системата е контрола,а с парите масово се поддържа и зомбира населението като основна цел и причина за съществуването ви.
    Природата няма нужда от парите са ви необходими за да се освободите от задължението,че дължите някому пари заради дадено нещо или услуга.
    Приели сте,че без пари не може и така сте научени от деца, защото вашите родители постоянно искат да правите каквото те искат и за да ги слушате ви обещават награда или в замяна да ви дадат това което искате след като направите това което те искат от тях и така с времето вие имате нужда да станете някакви за да изпълнявате желанието на хората имайки нужда от вас за да ви плащат.
    Какво са парите без хората?
    Сами по себе си те правят ли нещо?
    Който печата пари за да печели ли го прави след като ви дава по малко от колкото иска с лихвата?
    Парите за лихвите ги няма и това е обяснено и написано,но въпреки това да ви лъжат и съдят след това,че не можете да плащате на банките заемите си е законно.
    Много хора го знаят това и продължават да живеят под стрес и с мисли за липси си привличат още от самите липси.

    Коментиран от #17

  • 17 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Просветен илюминат":

    Щастието не идва само, а вие сами го създавате

    Вероятно добре сте осъзнали, че всичко, което ви заобикаля в живота е резултат от вашите мисли, чувства и действия. Няма как да имате живот, изпълнен с изобилие и щастие, ако мислите за недоимък и бедност. Да осъзнаете това е признак на сила. Когато поемете отговорност за собствените си мисли, вие спирате да бъдете затворник на обстоятелствата и съдбата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове