Last news in Fakti

9 Септември, 2023 06:25 1 502 24

Васил Терзиев: Общината ще прави черни списъци на фирми

  • васил терзиев-
  • избори-
  • община-
  • софия-
  • кандидат

Борбата с корупция е дългосрочно предизвикателство, заяви кандидатът за кмет на София

Васил Терзиев: Общината ще прави черни списъци на фирми - 1
Снимка: БГНЕС

“Борбата с корупция е дългосрочно предизвикателство. Но още от първия ден в общината я повеждаме. С повече прозрачност, със система за оценка на корупцията, с реални действия по сигнали срещу корупция”.

Това заяви кандидатът за кмет на София от "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" Васил Терзиев в предаването “Алтернативата” с Илиян Василев.

Терзиев добави, че Общината ще прави и черни списъци на фирми, които не се справят добре в работата си. “Това е начинът да излезем от цикъла, в който едни и същи фирми създават едни и същи проблеми. Но смяната на човек или фирма, ако не се смени системата, няма да даде резултат. Трябва да вдигнеш нивото на средата. Добро планиране, прозрачни поръчки, засилен контрол, видими резултати”, това е работещата система добави той.

Терзиев коментира и обвиненията, че е визионер без реален опит в общината. “Трябва да знаеш къде отиваш. Да знаеш какви са принципите. Да знаеш кое решение към крайната цел е приемливо. Много често има хора и фирми, които мислят само за следващата крачка и нямат посока. Има и обратното - огромна визия, но без реални крачки за реализирането ѝ. Трябва да намериш средата - как всяка следваща стъпка да води към целта, а не да живеем в света на добрите намерения. Имам опит, и то в големи компании, как се случва това”, каза кандидатът за кмет на София.

Той даде отговор и на въпроса за това каква е разликата да си успешен предприемач и успешен кмет. “Ако влизаш в политиката с идеята, че това е компания, няма да имаш добри резултати. Но аз съм участвал в неправителствени организации, които съм изграждал от нулата. Те имат много повече общо с администрацията, отколкото бизнеса. Там си сред равни, отчетността и прозрачността са невероятни. Бил съм и в борда на Американския университет. Това е някакъв вид подготовка”, обясни Терзиев.

“Трябва да работиш с много интереси, които си противостоят. Трябва да намираш сечения и да работиш в интерес на всички. Същото е в общината, макар че мащабът е различен - работиш за всички, без значение дали те харесват или не, без значение дали си гласували за теб или не. Не трябва да има привилегировани. Не трябва да имаш и никаква емоционална обремененост. Ти си кмет на всички софиянци. Тоест емоцията не трябва да влияе на личните ти интереси”, добави кандидатът за кмет.

Терзиев обясни и кое е общото между неправителствена организация, компания и община. “Винаги по-добрите резултати идват, ако имаш дългосрочна цел и принципи, около които си обединил повечето хора. Ако си ги мотивирал, ако играете като отбор, ако има правилното отношение. Тоест има припокриване като чисто системно отношение към нещата”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 злото

    40 5 Отговор
    Ще гласувам за тоя само, ако обещае да прати фирмите от черните списъци в Белене включително и себе си.
  • 2 Кирил

    39 5 Отговор
    Изчезвай ве, ченге комуняшко
  • 3 Първата

    25 4 Отговор
    строителна фирма от черния списък в Германия , работеща по спогодбата между България и Германия , е на червената пастирка крадлива и винаги извън закона !
  • 4 Да ти

    37 3 Отговор
    имам логиката ! Бил в борда на университета в Америка и това било един вид подготовка......за кмет ? Ако ги нямаше промените през 89 - а , щеше да бъдеш в ДС , както цялата фамилия две генерации , включително и майка ти !
  • 5 Реалност

    32 3 Отговор
    Още първия цитат ако е верен Василчо вече трябваше да е в затвора с доживотна присъда:) Но пък от друга страна само пълен идиот би повярвал на човек, които без да му мигне окото се отказа от майка и баща.
  • 6 Народна мъдрост

    26 3 Отговор
    "Виж му намярата (потеклото) и му гледай управата!"
  • 7 Българин

    33 3 Отговор
    Ако родата ти не беше от ДС нямаше да си в борда на университета в Благоевград /не че е повод за хвалба/, а щеше да се подписваш в бюрото по труда!
  • 8 Пха ха ха ха

    31 2 Отговор
    Следващия алабаладжия
  • 9 Ехаааа

    29 2 Отговор
    Нямало разлика между това да управляваш НПО и да си кмет:)))))
    "отчетността и прозрачността в неправителствените организации са невероятни"...ако не друго поне е страхотен комик:)))
  • 10 Ето го

    25 2 Отговор
    новият Сталин. Първо прави списъци и после праща всички в лагери.ДС в действие.
  • 11 фен

    17 2 Отговор
    Това, предполагам, по политически мотиви? Тати така те е учил, нали?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    верно е , щото демократичните са бели слънце не видели
  • 14 За да

    24 1 Отговор
    не си в т. нар. Черен списък , вероятно трябва да си от шумкарска фамилия , поне три генерации в БКП , минимум двама от ДС , да си грабил неистово чрез власт и вече да го играеш евроатлантик !
  • 15 Съдията Дред

    13 1 Отговор
    Нали е ченге, почва с черните списъци. Та тия от белия списък да ни крадат необезпокоявано.
  • 16 Свободен

    1 11 Отговор
    Доста правилен подход.
    Определено има качества за поста!
    Единственият му конкурент може да бъде Георги Георгиев - ако Бойко го номинира.
    Това е демокрацията - конкуренция между идеи под контрола на избирателя.
    Радвам се, че доживяхме това време.
    А на хейтърите предлагам да гласуват за Костя и после да полеят обилно с алкохол загубата.
    Всъщност техният истински избор е спирта и само той може да събуди положителните им емоции! :-))

    Коментиран от #20

  • 17 Демократ

    1 5 Отговор
    Единствено "Пряка Демокрация" и Клисаров.
  • 18 За протокола

    9 1 Отговор
    Бла-бла, общи приказки като за бизнес старт-ъп.
    Младежа се фокусира на усвояването на парите и на кой и как да се дават. "Черни списъци" и ала-бала. Още отсега е ясно кой и как ще влиза там и кой ще стои извън тях.
    Но не това е главното.
    Главното е, че това не е основния проблем на софиянци. Ние се вълнуваме от съвсем други неща. Например:
    - презастрояването,
    - чистотата
    - качеството на въздуха
    - организацията на движението
    - градския транспорт
    - дългосрочния план за развитие на града
    - паркове и места за развлечение и отдих,
    - облика на града
    - сигурността на хората
    - детски градини
    И още много неща касаещи качеството, и удовлетворението на софиянци, както и цената на която това става.
    Но момченцето си говори и действа като бизнесменче, каквото винаги е било и мисли само за пари. Закономерно, като се знае и кой стои зад него.
    Но на нас софиянци ни трябва кмет, който да е визионер, широко скроен, ерудиран, с визия и мисъл за града, а не просто финансов менажер.
  • 19 Донки Хот и Сан Чопанса

    6 0 Отговор
    София говори- Васил слуша!
  • 20 истинският избор на жендъра грантояд

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Свободен":

    е тревата и само тя може да събуди положителните им емоции! :-))
  • 21 ВКК

    4 0 Отговор
    Леле мале, какво самочуствие, какво нахалство!
  • 22 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Не слагай тигана, защото рибата е още в морето бе мухльо.
  • 23 Спас

    2 0 Отговор
    Работата е на обратно.Този го слагат големите фирми около общината и не може да направи нищо на Гаетански Вълка и другите дето сега редят паветата и пр.Както е било винаги.Разчита се на слабата памет на масата от панелите,гетата.С централните квартали и тези под Витоша е по-трудно но са малцинство.А държат и медиите.Само с този ДС потомък се издъниха малко.
  • 24 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    А твоята фирма и тази на тате коя по ред ще е в списака за корупция.?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове