Last news in Fakti

11 Септември, 2023 08:25 1 176 22

Настимир Ананиев: Най-добрият подход е електронното връчване на глобите за пътни нарушения. Върви се в тази посока

  • настимир ананиев-
  • глоби-
  • пътни нарушения-
  • електронно връчване

Около 88% са добросъвестните водачи, а около 12% са така наречените джигити според статистиката, обясни още депутатът от ПП-ДБ

Настимир Ананиев: Най-добрият подход е електронното връчване на глобите за пътни нарушения. Върви се в тази посока   - 1
Снимка: Нова телевизия

За да има превенция, трябва да може да бъдеш глобен. За момента голяма част от несъбраните глоби са наложени на чужденци, които са минавали транзитно. Депутатите мислят в насока как да бъдат събирани тези глоби. Това коментира в ефира на „Здравей, България” зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Основен проблем пред събирането на глоби в момента е връчването, обясни още Ананиев.

„Най-добрият подход е електронното връчване. Фирмите в НАП предоставят имейл, с който комуникират с държавата. Държавата връчва всичко с имейл. Върви се в тази насока. Всеки гражданин, който иска да получи електронна услуга, предоставя имейл”, каза Ананиев.

Според него всеки човек в един или друг момент трябва да получи документ от държавата и тогава регистрира имейл. Така, според него, това ще се случи естествено.

Около 88% са добросъвестните водачи, а около 12% са така наречените джигити според статистиката, обясни още депутатът.

„Фокусът на едни от промените, които приехме на първо четене е да ударим шофьорите без книжки. Вдигаме глобите. До момента глобата е 100 лева. Преди време имаше акция хващаха по 600 водачи на седмица без книжка и глобата е 100 лева”, каза Ананиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    11 2 Отговор
    Само за ваксинираните 30% балами.
  • 2 Шопо

    24 3 Отговор
    МВР е ОПГ рекета по пътищата трябва да спе!
    Шофьори от всички градове обединете се врага е силен и добре организиран само заедно можем да победим.

    Коментиран от #18

  • 3 Смешно е

    20 0 Отговор
    Пак едни и същи мантри. Толкова пари изпотрошихте за това всичко да е електронно, ама пак трябва да ходим до не само КАТ а и до повечето държавни институции, за да подаваме документи. А за този КАТ ако направите справка до сега трябваше да пращаме писма до друга галактика и от там да ни връщат отговор. Погледнете кви монитори имат по стаите хорицата.
  • 4 Мутата

    26 3 Отговор
    Глобата била превенция. Ха ха ха. Превенция е да предотвратиш нарушението. И този с 1 грам мозък ви управлява.
  • 5 ОК ама

    15 1 Отговор
    ти сам го каза: По-голяма част от глобите са на транзитно преминаващи, предполагам 80% румънци, 15% гастербайтери и 5% украинци. Е как ще им ги съберете? НИКАК
  • 6 Без книжка

    9 5 Отговор
    Наказанието при шофиране с отнета книжка трябва да е в минимален размер от поне 1 година лишаване от свобода, за да не може нарушителят да се разминава с глоба и пробация.
    Нямам против електронно връчване, но то е ОК за младите хора и за големите градове. Ромите и жители на малки населени места не ползват мейл.
    Къде са цивилните патрули, които да конторлират безумците, които летят по АМ Тракия с над 200 км/ ч?

    Коментиран от #17

  • 7 Циник

    8 3 Отговор
    Ама сериозно? В 2023 година някой на територията разбра, че имало такова нещо имейл. Да знаете, на някои места са въвели едно кръгло нещо дето много добре работело, колело му викали. А на други даже са се научили да си топлят водата като се къпят да не им се свиват инструментите.

    Рекетьорите от КАТ предпочитат да няма електронно връчване, защото така много бързо ще им изсветлеят хранилките. А сега клечат зад някой безумен знак за ограничение и с месеци, ако не и с години, събират глоби от баламите нарушили с 50 вместо с 40. А през това време дрогираните си карат с 200 и не им дреме.
  • 8 За протокола

    7 5 Отговор
    Глупости на търкалета.
    Бай ти Къро от Горно Нанадолнище няма дори телефон, та ще ти има интернет и емейл.
    Връчването трябва да става по няколко канала. Единият трябва да е по електронен път, но задължително трябва да има и съобщение по адреса на регистрация на водача. Да си следи пощата и писмата си е проблем на самия водач. И ако след определен период глобите не са платени, да се отнема книжката. Задължително трябва да има и различни начини за заплащане на глобите, включително онлайн.
    Какво толкова му умуват разни комисии и депутати не е ясно, но нали трябва да имитират супер сложна и огромна дейност, за да си оправдаят присъствието и огромните заплати.
  • 9 Зелен Демократ

    5 0 Отговор
    Нестандартен във всичко, дори и във размахването на ръжена срещу заспалия гражданин!
  • 10 За изродите

    4 0 Отговор
    от посолството глобите да са по 10 + 20 пръчки на голо.
  • 11 асдасдсдф

    6 0 Отговор
    И как да стане електронно?
    1. Нямам смартфон
    2. Нямам e-mail
    3. Не ползвам "социални" мрежи.
  • 12 Чочо

    1 2 Отговор
    Е,в Гърция те шатват веднага.
    Тука не могат.
    Учете се от тях.
    Обменете опит 😀
  • 13 ийакна

    12 0 Отговор
    Сега половин България ще се окаже че са престъпници. Това измислиха тези некадърници от сглобката. А тая цветарка Нестимир е един от най простите в държавата. Всички шофьори вече са потенциални престъпници заради законите и предложенията на тези фашисти. Честито ви и другия път като гласувате да внимавате кого избирате, ако не сте в затвора. А сега някои пътен полицай дето едвам е завършил училище може да ви стъжни живота. Това направиха тези в парламента. Може и да не знаеш че си глобен дори и пак да ти свалят номерата и да ти лепнат една присъда. Фашистите правят фашистки закони.
  • 14 хмм

    17 0 Отговор
    Мисля си, че много по-добрият подход е вечно гладният Настимир да изчезне от политическата сцена. Само като му чуя гласеца и два дни не мога да изляза от онова специално помещение. Покрай Настимирчо да се измете и цялата пасмина, която се наърда във властта с машините на Смартматик и с малко ала-бала. Абе направо глобявайте по избирателен списък и давайте глобите да ги събират ЧСИ, защото и дотук се докарахте - да дадете публичните задължения на частните събирачи, че да трупат милиони на гърба на гладния българин. Ненормалници ненаядени!
  • 15 Стиилииян

    12 0 Отговор
    Призовавам никой да не гласува
    за партията на подмяната.
    Побъркаха народа с глоби,такси и данъци.Да им покажем,че сме по-силни от тях.
  • 16 Некадърност

    9 0 Отговор
    Настмире, какви са тези измислици, че си и вярваш!
  • 17 плокмаз

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Без книжка":

    Ти си един от многото в територията дето не мислите. Сам си предлагаш да си сложиш въжето на шията, че даже и сам си носиш въжето. Така лесно раздавате присъди че ако ти се случи на теб или твои близки ще се радвам да разбера как се чувстваш в затвора. Ами мислете малко преди да пишете бре. Едно корумпирано милиционерче дето едвам е завършило средно образование може да те вкара в затвора ако на въпроса "сега ко праим" не му дадеш за кафе и чорба. Мислете бре.

    Коментиран от #22

  • 18 борис три

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    Колега Фандъкова заради заради тези 12 % джигити ли не асфалтира булевард Цар Борис 3?
  • 19 Водач с 50-год стаж и над 2 млн.км

    8 0 Отговор
    Тоя льохман,кола не кара,ама е ,,спец по Безопасност на движението "
    Егати наглостта!
  • 20 безпартиен

    6 0 Отговор
    Всичко може да става автоматично и да се отнася за всички!Тогава всички румънци,турци от запада пътуващи по нашите пътища и нарушаващи закона,при излизане от ГКПП ще си получават глобите!За да напуснат страната ни трябва да си платят!Много държави го направиха това и резултат има!Сега румънците по пътя за Русе и обратно карат като безсмъртни! Същото е и по други пътища с граждани на други страни!След като не ги лови закона,не им пука за него!От друга страна нито един ц...ганин не плаща глоби!Те книжките на повечето са издадени в Кипър или в друга страна от ЕС като дори не са грамотни да се подпишат!Тези глоби съберете и тогава се покажете пред хората!
  • 21 пенко

    5 0 Отговор
    ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАНИЯТ В ГЛОБИТЕ : " СИКРЕТ"- ЛГТБ НАСТИМРЧО - АНАЛИЕВ ОТ МАЛЪК !?
  • 22 A ти си пример защо абортът не е лош

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "плокмаз":

    Как си нося въжето?
    Това ли ти е мисленето - че полицаят може да е корумпиран. С такова мислене доникъде не се стига. Правилата са за масата и ако някой излиза извън обществено приетите представи за добро и справедливо, тогава ще бъде санкциониран.
    Като един полицай е лош - какво? Трябва закрием ЛАТ ли?
    Аман от неграмотници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол