Last news in Fakti

11 Септември, 2023 09:53 2 951 21

Спас Спасов за тръбите към морето: От години ни убеждават, че не е това, което виждаме

  • спас спасов-
  • журналист-
  • тръби-
  • море

Отново влизаме в цикъл на надлъгване, заяви журналистът от "Дневник"

Спас Спасов за тръбите към морето: От години ни убеждават, че не е това, което виждаме - 1
Снимка: Фейсбук

"Местните администрации по цялото Черноморие се опитват години наред да ни убеждават, че това, което виждаме, не е това, което виждаме". Това заяви пред БНР журналистът от "Дневник" Спас Спасов.

"Става въпрос за факт, който е публично известен и многократно е бил доказван - че заведения, хотели, къщи за гости и каквото още ни дойде на ум зауства мръсната си канализация в морето, без каквото и да било пречистване. Това е видимо без да е необходима някаква особена квалификация или умения за анализ на замърсяването по Черноморието", обясни той.

В предаването "Преди всички" журналистът припомни случай от преди 15 години за заустване на фекални води в морето в Синеморец. "Тогава кметовете на Царево и Синеморец твърдяха, че такова нещо няма. Оказа се обаче, че има", припомни той. И още:

"От тогава та до последните порои край Царево тази сага продължаваше с години, като по плажовете се появяваха все повече и повече заведения. Явно беше, че те няма къде да заустват мръсната си канализация освен в морето и въпреки това продължаваха обясненията, че това не се случва по този начин".

Явно сега дойде моментът и тези тръби станаха видими, каза Спасов и добави, че кметовете продължават да твърдят, че това не е мръсна канализация.

"Как доказваме, че един канал не е фекален, а е дъждовен, при положение, че в момента, в който сме го открили, от него е текла мръсна вода? Отново влизаме в един цикъл на надлъгване, от който няма да излезе нищо добро".

Източник: БНР


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 2 Отговор
    Големите тръби по които текат ручеите се виждат.А малките отходни тръби са закопани и наводнението ги извади.
  • 2 Пич

    21 2 Отговор
    Още по нагло беше ! Или - по глупаво !!! Молеца ни запозна , че освен в морето , тези тръби нямало къде да отидат !!! Всичкио е точно бе , нарича е прост , че не разбира управлението.....

    Коментиран от #4

  • 3 да де

    42 1 Отговор
    И вонята не е воня, а природен аромат.
  • 4 Пич

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    ..... народа е прост.....
  • 5 12343211

    12 2 Отговор
    Ако горните осъдят долните, знаят, че и те ще бъдат осъдени.
  • 6 Мишо помпата

    48 2 Отговор
    Всички заведения, къщи, хотели, къмпинги и пр. които са по-ниско от пречиствателната станция (ако има такава), трябва да преодолеят гравитацията изпомпвайки отпадните води нагоре до станцията. Тъй като такива помпи няма, мръсотията слиза надолу и се влива в морето. Всички останало е ала-бала
  • 7 Кую

    32 1 Отговор
    Да я пият органите, които твърдят че е чиста дъждовна.
  • 8 Смас

    22 6 Отговор
    И сега всички новософийци, като си дойдат за учебната година и ще плъзнат пак болести. Трябва КПП-та на входа на София и да ги карат да казват азбуката - объркат ли "Е" с "И" и обратно към доматитот.

    Коментиран от #13

  • 9 Деня на страшния съд

    21 0 Отговор
    Върнете лентата на зад и осъдете виновните !
  • 10 Жоро

    21 1 Отговор
    Всичко е илюзия. Като номер на фокусници. Асистентите отклоняват вниманието и играят с публиката , като казват че това са чисти, дъждовни води, докато фокусниците вършат същинската работа - помпят яко фекалиите в морето. Класически пример , който трайно съществува в конгломерата от общински организации и частни фирми. Кой е асистента и кой фокусника преценете сами. Всичко е цирк.....
  • 11 Така си е

    16 1 Отговор
    ТРЪБИ-ЛАЙНАРКИ !
  • 12 Кавали

    20 0 Отговор
    И кво. То това ще си продължи и напред във времето. Нещо да се е променило в България, че и това да оправят. Просто след ден два ще спрат да пишат в пресата и проблема приключва.
  • 13 ЧАКАЙ ЧААКАЙ МАЛКО

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Смас":

    А КО Е ТОВА АЗБУКА 🤔

    Коментиран от #18

  • 14 МОРСКИ ТЮЛЕН🏊

    10 0 Отговор
    АМИ ТАСКО ДА ЗАСТАННЕ В
    ДОЛНИЯ КРАЙ НА ТРЪБАТА
    И ДА ВИКА...ЕХО.ЕХО. И
    ЦОНЧО ДА 👂 КЪДЕ ЩЕ СЕ ЧУЕ
  • 15 Баце ЕООД

    11 0 Отговор
    Ужас, събудил се журналията..
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    9 0 Отговор
    Народа прост, аз ако бях щях да ги прекарам през центъра на града, над асфалта
  • 18 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЧАКАЙ ЧААКАЙ МАЛКО":

    Ко речи ко?
  • 19 умен

    12 0 Отговор
    Гледах ги тея с тръбата как се оправдаваха. И някакъв лист размятаха и твърдяха, че е документ за колектор на дъждовна вода. А журналиста защо не пита очевидното:" Какво прави един колектор за дъждовна вода под заведение?". То се вижда и от снимката, че тръбата излиза изпод заведението. Като се запуши тоя "колектор" заведението ли бутат?!
  • 20 Внимавай

    2 0 Отговор
    в картинката, щото един фотограф като прави снимки на акуто във Варненското езеро го самоудавиха.
  • 21 По Соломоновските Закони .

    2 0 Отговор
    Предлагаме въпросният хипотетичен нарушител , директно от самата тръба да изяде " нещото" . С което да докаже , че това нещо , не е онова нещо , за което ние си мислим , а само прилича на него по цвят и мирис . И всички да си отдъхнем . И колкото повече камери и свидетели , толкова по добре . Да припомня , че неотдавна министри , и бизнесмени пиха вода от плажа , пред камери да докажат , че е чиста. Сега остава да си хапнат и съдържание от тръбите .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове