Last news in Fakti

12 Септември, 2023 04:43 1 091 26

Алибегов: Трета година няма политика в туризма

  • ричард алибегов-
  • туризъм-
  • политика

Правим от мухата слон - такива неща в Гърция, Турция и Хърватска не се случват, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията

Алибегов: Трета година няма политика в туризма - 1
Снимка: Българската асоциация на заведенията

В последните три години политика относно туризма няма. А ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" са трите партии, които винаги са откликвали на темата "Туризъм“. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

"Надяваме се в Бюджетна комисия и в предстоящите разговори за бюджета те отново да откликнат и да бъдат на страната на туризма, защото иначе ние като браншови организации, без партийна подкрепа нищо не можем да направим реално. Ще говорим отново с всички партии, когато тези анализи са готови, в края на септември. Но ние и преди сме говорили с всички партии и резултатите са: "Да, да, ще помислим, ще видим“ и на финала не гласуват така, както са казали и са обещали. Изключвам тези три партии.

"Ние молим политиците от три години, е да не помагат, а просто да не ни пречат. Направихме фундаментална грешка като държава – отново изгонихме руските туристи, незнайно защо. Те какво общо имат с войната? Тя, войната, се води от политици, взимат се там някакви решения – какво общо има руският народ и руският турист, който години наред идва в България? Хора, които са си закупили имоти в България. Чух даже тогава, като им забранихме да идват, един политик от новите излезе и каза "Ние нямаме нужда от руските туристи“. Ама ти откъде знаеш? Те нямат никаква идея що е то туризъм и има ли това почва у нас. Ние с нищо не можахме да заменим тези руснаци, защото тук не става дума за някой, който идва за 7 дена или за уикенд – руснаците идваха май месец, семействата, и си тръгваха септември. През цялото това време те харчат парите си по нашето Черноморие", обясни Алибегов.

Относно оповестената информация от "Активни потребители" за замърсяването на Черноморието, Алибегов е убеден, че тези атаки отвътре са платени отвън.

"Неправителствените организации, които разпространяват неверни факти, за което ние сега изготвяме дело и ги съдим, и държавата се е засилила и тя, доколкото знам, тези НПО организации се финансират отвън. Никой не тръгва да пише такива статии просто ей така. Това са туроператори, чужди, може да са български туроператори, които имат интерес в Албания, в Черна гора и т.н., или чужди туроператори, които просто срещу някакви смешни пари финансират прости НПО-та и те пускат една статия, защото са свикнали да не се случва нищо. Ако ние не бяхме си отворили устата отново, това щеше да се потули, просто хората нямаше да ходят на море, защото това се случи. В първите 48 часа имаше страшно много отказани резервации в районите.

Реакцията на държавата Ричард Алибегов определи като лоша: "Лоша реакция на държавата като държава, защото тя трябва да предотвратява такива неща. Такива неща в Гърция не се случват, в Турция не се случват, в Хърватска не се случват. Там също има сигнали, които отиват до медиите, медиите ги подават нататък, те не ги изнасят в ефир, защото те си пазят държавата, пазят си туризма. И всеки има мръсни ризи, но това се решава вътрешно. А ние гледаме как да извадим всичко на показ, правим от мухата слон. Някъде имало некоректен хотелиер, който е излъгал в обявата, и това го гледаме в три сутрешни блока. Ами, вземете му лиценза на хотелиера, затворете му хотела и точка по въпроса", смята председателят на Българската асоциация на заведенията.

Източник: ФОКУС


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свчко

    25 2 Отговор
    Ресторантите Рафи са подигравка а са пълни и му пълнят джобовете. Докато е така и такива като него ще съществуват.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ква политика искаш още бе, мушмурок?

    32 1 Отговор
    ДДС 9 процента малко ли е? А това, че хотелиери и ресторантьори не плащат грам данък печалба, защото предпочитат да дават печалбата за фиктивни ремонти и реновиране след сезона? А това, с фалшивите фактури за извършени услуги от кухи фирми, които са писани на някой циганин-наркоман и дължи десетки милиони данъци за това? Ние не ядем доматите с колчетата, господин Айде Бегов!
  • 4 Ами отидете

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Свчко":

    и му пуснете по две кутийки с хлебарки бе. Аз ли да ви уча.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 марш ве

    9 1 Отговор
    И вие сте едни туристи в бгтуризма ама няма, кой да ви изправи до стената.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бургазлия

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "само питам":

    Охооооо!!!!
    Много!
    Не можеш да се разминеш без да чуеш как украинци си говорят на руски
  • 9 Ако някога беше стъпвал на морето

    9 8 Отговор

    До коментар #7 от "само питам":

    щеше да знаеш къде са 5 звездните, колко са и дали 20 лева на ден би ги устроило за да покрият нуждите на бежанците. Ако не бяха евросубсидиите всичките мизерни 2 и 3 звездни хотели биха фалирали, особено след -съвпадението- че Путлер атакува Украйна точно след пандемията. Хвани влака от село и ела виж къде са украинците. Недей яж л.на с дълга вилица.

    Коментиран от #10

  • 10 Име

    18 7 Отговор

    До коментар #9 от "Ако някога беше стъпвал на морето":

    Ей разбирач, тези евро субсидии са си наши пари внесени от нас самите.
    Вместо да се хранят украинци може нещо за българите да се направи

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    14 0 Отговор
    Не бе проблемът е цени качество обслужване … дефакто проблемът си е във вас самите!!
  • 12 Нет, дорогой товариш

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "Име":

    Само за 2022 ни дадоха 181 милиона евро за да им покрием масрафа в 2 и 3 звездни хотели. А тея като алибегов вписаха за 3 месеца 58 ХИЛЯДИ фалшиви нощувки, за да усвояват(крадат) от тях. За 2023 не съм гледал колко са ни отпуснали, но ги раздели на по 20 евро на ден и ще разбереш за колко човека стигат. И понеже съм от Варна ще ти кажа, че богатите Украинци бяха единствените заради които миналата година работеха магазините в моловете ни и те не фалираха. А тези богати Уктюраинци купуваха жилища или наемаха луксозни такива. Те не се навират по мизерните двузвездни хотели с мизерна храна. Общо взето заради тях изкарахме тежката 2022-ра. Ясно.

    Коментиран от #13

  • 13 Бургазлия

    14 6 Отговор

    До коментар #12 от "Нет, дорогой товариш":

    Ела да видиш какво става в слънчев бряг,Равда,Ахелой,Поморие и т.н.
    Освен хотелиерите/защото си взимат кинтите/ никой не иска нагли украинци.

    Коментиран от #14, #18

  • 14 Наглите са руснаците

    12 7 Отговор

    До коментар #13 от "Бургазлия":

    Недей дрънка простотии. Нагли, арогантни и противни. Цял свят ги мрази като туристи. Търпят ги заради парите им. Всички сме виждали какви панаири правят ако някоя камериерка или сервитьорка случайно не говори руски. Все едно е длъжна.

    Коментиран от #15

  • 15 Име

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "Наглите са руснаците":

    Украинците като се напият и се псуват на руски
  • 16 Предложение

    13 2 Отговор
    Алибега грабвайте се с останалите хиени там и отивайте пред руското посолство
    иначе така сте нацвъкали черноморието че освен сибирски хора друг никой няма да дойде
  • 17 Голямо страдание казаха

    8 3 Отговор
    Руснаците вика стояха целигодишно
    И как стояха бе мой купуват си апартамент в затворен комплекс и пазаруват от кауфланда..тия реват като вдовици че пропадна имотната далавера обаче тя няма да се върне никога защото руснаците нямат долари вече и нито ДПС нито някой друг може да върне предишното положение..единственото което ще се случи е че ще се поразредят малко ако не оправят стандарта на туризъм и не привлекат българските клиенти и по скромните европейски такива
  • 18 Лъжеш, тролчо

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бургазлия":

    Никакъв бургазлия не си. Аз съм от Бургас и е точно обратното. И то от много години, не от сега.

    Коментиран от #19

  • 19 Бургазлия

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Лъжеш, тролчо":

    Я марш в Граматиково бре странджански кчур.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Не се накраде тоя

    4 0 Отговор
    Употребява стероиди ! Нервен ! Все не е откраднал достатъчно ?

    Коментиран от #22

  • 22 ДАНС

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Не се накраде тоя":

    Тук никога не коментира ник.,,Последния Софиянец" защото е Алибега,факт ???

    Коментиран от #26

  • 23 Този

    8 3 Отговор
    За руски туристи мечтае, смях.
  • 24 Пешо

    3 0 Отговор
    Алибегов , стига сте плакали като ощипани девици. Не може някой друг да ви върши работата , а пък вие само да събирате пари от клиентите като рекет. Нали сте частници? За какво намесвате Държавата? Наравно с всички други бизнеси, влезте честно в конкуренция и си привличайте клиенти въз основа на качество на услугата и цена . Работете усърдно ,съвестно и честно и усилията ви ще се възнаградят. Бъдете честни и отговорни към Държавата , за да бъде честна и тя с вас. Ако всичко е наред КЛИЕНТИТЕ сами ще дойдат , противен случай ще ходят в Гърция , Турция , Испания и други дестинации , където се чувстват по-добре.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове