Last news in Fakti

14 Ноември, 2013 10:51 2 920 5

Атанас Мерджанов: Случилото се на 12-ти е опит за преврат от страна на ГЕРБ

  • атанас мерджанов-
  • случилото се-
  • опит-
  • преврат-
  • страна-
  • герб
Атанас Мерджанов: Случилото се на 12-ти е опит за преврат от страна на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Ясно е, че това, което се случи на 12-ти ноември, е опит за преврат и метеж. И най-непредубеденият зрител, който гледа кадрите, може да види, че студентите не бяха лицето на протеста. В него участваха и знакови лица от управлението на ГЕРБ и това не може да се скрие. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на КБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на Комисията по отбрана Атанас Мерджанов.

Като пример за такива лица той даде началника на кабинета на Борисов по време на управлението на ГЕРБ Румяна Бъчварова. "Протестът беше силно користен в късните часове на деня, когато ние бяхме свидетели на ултраси, които дърпаха, хвърляха, бутаха загражденията", каза още той. Депутатът добави, че неслучайно и самите студенти са се разграничили от този протест и вчерашната им декларация ясно заявява, че те не желаят да бъдат припознавани от която и да било политическа партия. Той подчерта, че не КБ е групата, която създава напрежението около парламента, а ГЕРБ. Народният представител коментира, че има доказателства за това и може би това е неудобството на опозицията. "Вчера беше заявено от ръководството на МВР, че се разпознават лица и се правят разследвания и всички тези сигнали ще бъдат предадени на прокуратурата. Доказателствата за това са в МВР. КБ не е разследващ орган", заяви Мерджанов. Той призова органите на ДАНС и на МВР да си свършат работата, да разпознаят лицата, да направят анализи и там, където има установени закононарушения - да бъдат предадени на прокуратурата.

ГЕРБ призна бюджета за по-социален

"Обвиненията на ГЕРБ, че бюджетът за 2014 г. е предизборен са признание, че той е по-социален, по-насочен за образованието и по-насочен към българския бизнес и към българската икономика", категоричен бе Мерджанов. Той каза още, че днес трябва да приключи работата по приемането на бюджета на първо четене и основните тези са зададени. "За нас това е приемливият, социалният бюджет. За първи път от 4-5 години насам се предлагат определени политики и приоритети в изпълнението и реализация му и това ще е успешният бюджет за България", заяви народният представител. По негово мнение отсъствието на председателя и зам.-председателя на ГЕРБ, когато се гледат най-важните закони в страната, е знаково за случвалото се през последните четири години. Той призова да се прояви търпение и усилие, за да се нормализира работата на НС, от което ще спечели преди всичко българското общество, българските граждани, в това число и ПП ГЕРБ. По негово мнение то зависи от поведението на ПГ на КБ и в не по-малка степен от парламентарното поведение на опозицията. "Колкото по-скоро ГЕРБ премине към един нормален режим на работа вътре в парламента, толкова по-добре и толкова по-спокойно ще е за цялото българско общество", заяви зам.- председателят на ПГ на КБ.  По негово мнение правителството управлява добре и са видни неговите резултати.

Полицията и МВР хладнокръвно се опитват да предотвратят насилието

"Всяка политическа партия се изкушава да си мие ръцете с полицията. Категорично искам да заявя, че в последните няколко месеца българската полиция, органите на МВР, се отнесоха изключително акуратно към своите ангажименти - конституционни и законови", категоричен бе председателят на вътрешната комисия. Той каза още, че те стоически, мъжествено и хладнокръвно се опитват да предотвратят насилието. Мерджанов отрече да е имало насилие и подчерта, че ако има такова, всеки един български гражданин е в състояние да потърси своите права в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Албена Владимирова

    2 0 Отговор
    Ето го и Атанас Мерджанов
    http://www.comdos.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8_%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0/p/search/?ApprovedPersonFirstName=%D0%90%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81+&ApprovedPersonMidName=&ApprovedPersonLastName=%D0%9C%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2&ApprovedPersonBirthDate=&ApprovedPersonBirthLocation=&ExaminationPersonPosition=&search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
  • 2 susi

    3 0 Отговор
    Умирате от страх от ГЕРБ.Не те са виновни за ва6ата некадърност , а още по-малко за ва6ата алчност.
  • 3 Сульо

    2 0 Отговор
    Ако Бойко оглави протестите, веднага отивам и аз да помагам! Това дето се случва сега е пълна бутафория.
  • 4 Мая Ангелова

    1 0 Отговор
    Абе човече, какъв преврат, какви пет лева ? Та ГЕРБ спечелиха изборите, народа ги избра да управляват, а управлението яхнаха Кутевци и Бисеровци дето обраха България. Срам ме е, че България още търпи това. Хората 155 дни денонощно протестират, а тия дебелокожи още стоят на власт, а глупаци като Бареков дудука , определят кой е мутра и кой не. Бареков като размахва фалшиви снимки и фалшиви обвинения, да си помисли как ще си плати като го осъдят. Вече го няма Делян Пеевски с големия портфеил и големия корем да му пази гърба и да го хрантути! Всички трябва да подкрепим протестиращите, стига са ни управлявали Кутевци и Бисеровци !!!
  • 5 йордан иванов

    1 0 Отговор
    "Атанас Мерджанов: Случилото се на 12-ти е опит за преврат от страна на ГЕРБ".
    Това е поредната лъжа и манипулация на БСП! Опит за преврат имаше през февруари и продължи до май в деня за размисъл!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове