Last news in Fakti

14 Септември, 2023 14:51 1 476 12

Недоволни от ръководството на БСП в провинцията се цепят от партията-майка

  • бсп-
  • избори

БСП е една стара къща, която има хазяи, опитващи се да запазят статуквото, казва червеният общински съветник в Плевен Бойко Тодоров

Недоволни от ръководството на БСП в провинцията се цепят от партията-майка - 1

Както винаги преди избори сакралният въпрос-кой да води бащина дружина-всява недоволство и разцепление в редовете на соициалистическата партия. При силно централизираното ръководство на БСП и налагането на волята на центъра над провинцията няма как да не се стигне до отцепване на хора, дори цели основни партийни организации. Всичко това дава шанс на "левицата" да увеличи електоралната си база, коментират политолози. Примери за това не липсват.

"Бях номиниран от общинската организация на БСП в Шумен за кмет с почти пълно единодушие. Очаквах потвърждение от Националния съвет, но там беше определено друго лице, което не беше припознато от общинската структура. Водим разговори с формати "център - ляво", за да ни подкрепят, за да можем да регистрираме нашите кандидати за кметове, за селски кметове, за общинска листа. Най-вероятно това ще бъде "Левицата".

Това каза пред БНР Венцислав Венков.

В навечерието на местния вот в три областни града се забелязва напрежение в червената партия. Хора напуснаха и БСП - Сливен, след като за кандидат Националният съвет посочи Кольо Милев, а местното ръководство беше разпуснато. Преди това общинската конференция подкрепи бившия областен управител Минчо Афузов, който сега се явява дублиращ червен кандидат.

По думите на Венков в уставите на повечето партии са залегнали точки, които да дават крайната дума на центъра и ако не е неподходящ кандидатът, центърът да се намеси и да се сложи подходящия човек.

"Това е направено да се отстранят непослушните. Партиите стават зависими от крайно решение на централното ръководство... Няма значение кой е кандидатът, подходът е обиден".

С коментар по темата се включи и Бойко Тодоров, общински съветник от "БСП за България" в Плевен. Социалисти от града напуснаха партията, защото "няма да участват в такъв театър".

"Левицата" има предложение към мен за кандидатура за кмет и водач на листата. Обсъждаме как това да се случи. Вероятно случващото се е национална политика. Има някакво заболяване, което върви в нашия строй. Самият избор не се прави, както трябва. Слагат се удобни хора, посочени от високи позиции от "Позитано". Това се случва с манипулации".

Според него БСП е "една стара къща, която има хазяи, опитващи се да запазят статуквото":

"Затова прибягват до какви ли не действия, за да останат в същата къща. Децата вътре не искат да стоят със старата дограма, стария покрив, искат да се развиват и да вървят напред. Няма младежки организации... Един ден децата ще се приберат в дома си. Или ще съборят къщата и ще направят нов дом. Или ще заживеят щастливо след някакъв ремонт".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    13 8 Отговор
    Разпадът е перфектното унищожение. Това я чака и русията.

    Коментиран от #11

  • 2 гост

    15 3 Отговор
    Туморът на БСП се нарича Нинова и сие! Троянския кон на Костов! Кое му е "лявото" на ръководството на БСП? Милионерите, плоския данък или "демократичното" ръководство ? Тази жена докато не загроби окончателно партията няма да миряса! Кликата и стои в парламента, върти си далаверките и се прави на опозиция !

    Коментиран от #5

  • 3 Град Симитли

    4 5 Отговор
    БНР да гледа собствената си кочина, да не риве на чужд гроб!
    "Доброжелатели"!

    Коментиран от #7

  • 4 ти да видиш

    12 4 Отговор
    А не бре Кака Курни нейните не я искат тя тръгнала държавата да управлява нема ли кой да и приключи мъките и на комУ.ягите
  • 5 БСП на Бунището

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ами поели сте към Бунището на Историята всички Комунисти...Трябваше със Закон за Лустрация,за да спасим България в Прехода,но и така,по естествен Биологичен път ще акустирате там Необратимо и Окончателно!!Колелото на Историята се върти,таварищи...Върти се.....!!!

    Коментиран от #6

  • 6 :))

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "БСП на Бунището":

    ".... Сън сънувах, ой нерадост,

    опустяла младост,

    сън сънувах, сън прокоба -

    сънувах си гроба..."
    .... Събуди се, ве! :))
  • 7 АГАТа Кристи

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Град Симитли":

    "Другарю",
    ти толкова си и верен на "другарката" Импексова, че тя ще те удостои с вниманието си като последен комунист, да изгасиш
    лампата !
    И да знаеш, това ще се случи през деня, защото ТЯ на светло е комунист, а на тъмно - капиталист....
  • 8 Мухаа,хаа!

    6 1 Отговор
    Нема леви,нема десни! Всички са от едно тесто замесени! Единствено ги интересува власт.Но не заради самата власт,и през нея да върши добро,а за кокала.Кокал с огромни,мазни мръвки,който му е гарантиран за цели четири години.Недосегаем кокал.И тези- като останалите.Цепи се,защото усеща,че кокала отива в чужда тава! Всички са еднакви,народее! Няма кмет,дори на най смачканото село или селище,който да не е станал милионер,още на втората година.Всички в сайта,знаят и да чули за такива във всички кътчета на страната.Да не говорим за големите градове,или областни центрове.Там милион не се брои за сума.Затова е тази бясна борба.Ще лапат те,ще заделят и за шапката.
  • 9 Пешо

    7 0 Отговор
    "Недоволни се цепят от партията-майка"
    И къде отиват при партията баба БКП ли .
  • 10 КАКА КУРИ

    1 1 Отговор
    Цепят се на време оти ги е страх от мене , да не ги разцепим я , като им намам по един кардан от Дарданелите през Камчатка и стигне чак до Аляска , со се шлиците и висящйо разбит лагер с гуменото каре !!!😙🤗🤐🤬😤🧐😬😁😊😉☺️🙂🥰🤯🤠🤓😎🤡!!!.
  • 11 КАКА КУРИ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    да те разпаднат тебе Руските м......фи .
  • 12 КОЙ СЕ ЦЕПИ ОТ КОЛЕКТИВА

    3 0 Отговор
    Колектива му го нацепва.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове