Last news in Fakti

14 Септември, 2023 22:38 2 053 30

Стефан Янев: Милитаризацията на Черно море не трябва да ни притеснява

  • стефан янев-
  • милитаризация-
  • черно море

Националният интерес не е в простата сметка: "Аз давам, ти вземаш". Въпросът е всичко това да работи. Защо с лека ръка вземаме пари?

Стефан Янев: Милитаризацията на Черно море не трябва да ни притеснява - 1

"Не чух и не разбрах тези аргументи в полза на народа какво означават. Звучат като пожелание. Ние говорим за украинското зърно, не за българското, т.е. за украинските фермери, не за българските. Всяко решение се разбира от това дали се защитават интересите на българските граждани, независимо дали са бизнесмени или хора, наети в земеделието", каза лидерът на "Български възход" Стефан Янев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него българското земеделие е недостатъчно оценено от държавата.

"Националният интерес не е в простата сметка: "Аз давам, ти вземаш". Въпросът е всичко това да работи. Защо с лека ръка вземаме пари? Решението на политиците и на овластените от НС хора в изпълнителната власт е да решават проблемите с дългосрочен хоризонт. Това е държавническото поведение", смята Янев.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира предстоящото решение на ЕК.

"Допреди няколко дни България беше в групата на онези четири европейски страни, които са против вноса на украинско зърно. България излезе от тази група. В публичното говорене все по-често излизат конспиративни теории, защото не се казва истината. Как ще се намалят цените? С влошаване на качеството?", попита гостът и допълни, че не изключва възможността за лобизъм от страна на фирми.

Лидерът на "Български възход" изрази мнение и по темата за строеж на "малък град" на НАТО.

"Ако говорим за развитие на българската военна инфраструктура, да се строят нови казармени съоръжения, в които могат да тренират войници, нямам нищо против. Когато тези казарми са достатъчно добре оборудвани, добре дошли са и съюзниците от НАТО. По начина, по който го чухме, остават въпроси - дали това е така, дали ще бъде съфинансирано от общите фондове за НАТО", пита се той.

Черно море е интересно от геополитически поглед заради войната в Украйна и разположението на различни интереси, изтъкна Янев.

"Имаме едно море, в което страните с прилежаща морска територия, са и членове на НАТО и ЕС, както и на други съюзи. Конфигурация, която изисква баланс. Този баланс го чуваме от различни места. Когато говорим за милитаризация, нека да бъдем фокусирани първо върху дипломатическите си усилия", настоя лидерът на "Български възход".

Според него милитаризацията на Черно море не трябва да ни притеснява. "Черно море и търговските пътища в момента не функционират. Рано или късно дипломатически път ще бъде намерен. Нещата ще се балансират", отбеляза той.

Във връзка с гласуваните закони до ваканцията на депутатите Янев заяви, че "ударно" не означава качествено. "Държавническият подход не предполага такова ударно приемане на закони. Правителството, което работи с краткосрочни действия, бързи в една посока, няма да издържи дълго", категоричен е Янев.

Той потвърди, че Виолета Комитова е обсъждана за кандидат за кмет на София на "Български възход", а решението ще бъде обявено следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    20 16 Отговор
    Само тагарев ме притеснява

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    53 5 Отговор
    Ей го на - военен.....!!! Ако милитаризацията на морето ни не трябва да ми притеснява , да ни радва ли бе , гений.....???!!!
  • 4 Град Симитли

    21 5 Отговор
    "... Във връзка с гласуваните закони до ваканцията на депутатите Янев заяви, че "ударно" не означава качествено..."
    .... Те вече решиха проблемите на Украйна, ся-ваканция до Иванов ден!
  • 5 Български погром

    27 5 Отговор
    А още има хора които се продават за пари.Решението е само рестарт на всичко и рециклиране на досегашният натрупан боклук.Срамно е да се наричат Българи!
  • 6 Мда

    20 6 Отговор
    Не било оценено земеделието, само 2 млрд. помощи и иска още!?
  • 7 ........

    24 6 Отговор
    Притеснява ни.Бутате ни между шамарите.Като ни набутате и Господ няма да ни спаси.То Черно море ще го направят Червено от кръв онези където са на някакви острови и далече,а ние аме близко и ние ще го отнесем.

    Коментиран от #12

  • 8 Хаха

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Магарев дава по 2500 да не се пише срещу него,т.е. първо трябва да пишеш,за да даде после.Хайде да го фалираме хаха.Онези където са ти сложили минуси вече са се продали.
  • 9 коречи?

    16 10 Отговор
    Черно море и търговските пътища не функционират, но това не трябвало да ни притеснява?!?!? Също така путинският режим е окупирал българската търговска морска територия за "учения", но и това не трябва да ни притеснява...

    Коментиран от #11, #15

  • 10 Соросоида Путин

    7 5 Отговор
    Русофилите платени от видния Нео комунист цоциалист Сорос искат бг да е милитаризирано и да смучат народна пара
  • 11 Зелен

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "коречи?":

    Браво. Точно.
  • 12 Дими Дм.Минева

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "........":

    Как може да се изкаже човек, че Източната граница на България да не ги интересува. Егати политиците. Не визирам конкретния, а и тия преди него от зората 1989 на опитодемокрацията..Това е граница.
  • 13 Кочо

    14 12 Отговор
    Руска подлога
  • 14 Бг руската колония

    14 16 Отговор
    Българското зърно се продава в щатите и Европа,отделно им харизаха 1 милиард евро ,по продажби на олио сме в топ 3 на света,и всичката печалба трилиони долари отива при господарите в кремъл,раша източва и бг златото чрез франчайз
  • 15 РъцаПръца

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "коречи?":

    Ако Путин ви кецка, това да не ви притеснява
  • 16 Коалиция Майбах

    20 4 Отговор
    Истински защитник на българското земеделие получило два милиарда субсидии, разпределени в голямата си част между двадесетина човека.

    Коментиран от #24

  • 17 Стоян

    2 2 Отговор
    Смърта е най малкото мухлиовци в ада е по лошо за какво живеете не знаете кой сте вие в целия свят велики управници няма никакъв Господ еи мухлиовци килинг ми соф ми една песен просто
  • 18 тъй ами

    8 4 Отговор
    Нас вече нищо не ни притеснява. Всичко ни е наред и хич не ни пука ни от Путин, ни от натото. Ние сме се наяли с украинско жито, украинско олио, украинско сухо мляко, продавано във вид на съвсем прясно такова, кисело, сирене, кашкавал... Чакаме да ни изкарат на свободния пазар за електричество, колите ни станаха недвижими собственост заради цените на горивата, лекарства вече не купуваме, защото няма с какво. Както се казва - няма власт над главата, която е решила да падне. Че и ние така, напълно свободни и спокойни сме.
  • 19 ЧервенаФуражка

    18 2 Отговор
    вижда се , че главата му се е вдлъбнала над ушите, от фуражката .................
  • 20 Дантон

    12 6 Отговор
    И тоз на американската хранилка,пумияр!
  • 21 хххх

    6 2 Отговор
    КО РЕЧИ??Ч!? КО КО ????
  • 22 А50

    13 1 Отговор
    Абе този се чуди как по-удобно да се подложи на господарете
  • 23 Тикволенд

    9 0 Отговор
    Защото бг е толкова зле, пе дори и като "вражеска държава" не представлява никаква заплаха за никого нито във военен, нито в икономически аспект. Само разни платени помияри и заблудени мисирки, дето лаят от сутрин до вечер.
  • 24 Майбах ли, шопе?

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "Коалиция Майбах":

    Ти не сакаш децата ти да не ядат укро отрови и да са добре, нали?

    Сакаш да тея с майбасите да са зле, нали, шопе примитивен и завистлив!?
  • 25 Аййййй

    11 0 Отговор
    От каде се пръкнахте толкова продажници
  • 26 Отвратен

    11 0 Отговор
    Що за глупост и наглост как няма да ни притеснява милитаризацията на Черно море ние да не живием в другия край на света
  • 27 Кирил

    1 0 Отговор
    Толкова е ,,прозорлив,, че предвиждаше всичко да продължи една седмица........
  • 28 и тоз зилен чураб

    2 1 Отговор
    взе да разбира от всичко
  • 29 Смисълът на Християнството

    1 0 Отговор
    Таварищ Янев Българите сме Християни и сме научени да помагаме в нужда на приятеля си безкористно особенно в критично положение
  • 30 АРЕС

    1 0 Отговор
    Това го казва пияницата крете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове