Last news in Fakti

18 Септември, 2023 21:24 1 610 21

Николай Свинаров за дрона: Нещата не са чак толкова страшни, личи по начина на взривяване

  • николай свинаров-
  • дрон-
  • взривяване-
  • страшно

„Не бива толкова да ни интересува кой го е произвел. Националната ни сигурност е застрашена и в двата случая“, каза бившият военен министър във връзка с това дали дронът е украински или руски

Николай Свинаров за дрона: Нещата не са чак толкова страшни, личи по начина на взривяване  - 1
Снимка: NovaNews

Дронът най-вероятно е паднал по-навътре в морето и е доплувал до брега. По начина на взривяване си личи, че нещата не са чак толкова страшни“, каза бившият военен министър Николай Свинаров в ефира на bTV.
„Все пак всички специалисти казват, че ако подобен дрон падне на сушата ще се взриви при падането. Това е още един аргумент, че е падал във водата и е доплувал“, посочи той.

„Не бива толкова да ни интересува кой го е произвел. Националната ни сигурност е застрашена и в двата случая“, каза бившият военен министър във връзка с това дали дронът е украински или руски.

„Големият проблем е, че не е намерено решение за противодействие на подобни дронове“, категоричен бе Свинаров.
„При подобен дрон е по-добре да се ползва светлата част на деня, което са направили, но с известно закъснение от 2-3 часа“, коментира бившият военен министър във връзка с критиките, че армията се е забавила с пристигането на място и обезвреждането на боеприпаса.
„Според някои специалисти обсегът на боеприпаса, прикачен към дрона, е между 150 и 300 метра. Тези, които гледаха взрива обаче установиха, че и на 10 метра не достигна нищо от този фугасен взрив. Това обаче не бива да ни успокоява“, посочи той.

Той коментира и кадрите, на които се вижда как един от специалистите или експертите обикаля дрона с цигара.

„Това са специалисти, които биха могли да си дадат сметка, че това не представлява опасност, защото подобен специалист трябва първо да пази живота си и на колегите до него. Това не оправдава действието на служителя, който е направил това. Има си места за пушене и това е добре да се спазва“, каза Свинаров.
По-рано от МВР съобщиха, че във връзка с твърдения, че полицейски служител е пушил цигара в близост до дрона край с. Тюленово във вътрешния периметър около дрона преди и по време на действията по обезвреждане на снаряда полицейски служители не е имало. Ангажиментът на МВР е бил да се обезпечи външния периметър по недопускане на цивилни граждани в близост.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 2 Отговор
    Хвърлете Свинаров в морето с една мина на гърба да видим как ще доплува!
  • 2 Неква

    10 3 Отговор
    Китайска пиратка.Опасна е само когато влезе през люка на руски танк.
  • 3 Хихихи..

    18 4 Отговор
    Свинаров? Прасета са гледали родата му,ганьовците сме с все такива благородни фамилии и потекло,цяло ТКЗС..
  • 4 Ееееееееех

    21 1 Отговор
    Добре, че не е руски.....
    Вече война на Русия да сте обявили ...🤣🤣🤣🤣
  • 5 Шопо

    17 0 Отговор
    Ако дрона е руски обявяваме война на Русия, ако е украински на Украйна.
    И в двата случая сме в играта ха ха!
  • 6 Мидведев

    3 7 Отговор
    къде ми е отлетяла чак толково далече пиената чутора.
  • 7 видял

    12 2 Отговор
    Ама тя една пиратка щеше да гръмне по силно !! Ако така ще се бият , по добре да свалят гащите !!
  • 8 Торбалъжите

    24 1 Отговор
    Свинаров, на всички е ясно кой го е произвел и чие производство е мината върху него, така както беше ясно чии ракети падаха в горна баня, когато НАТО бомбардираше Сърбия. Снимките са категорични и се разбира отлично, че дронът е украински. И това в случая е най важното! Не се прави на умряла риба! И ти си от клакьорите. От кога адвокатите взехте да разбирате от дронове и военни мини?!
  • 9 Брад Пит

    10 1 Отговор
    Утилизирането беше като по голяма пиратка.Бутафория отвсякъде!
  • 10 Че Гевара

    8 0 Отговор
    Тоя го знам с розовите беемвета и унищожаването на далекобойните ни гаубици с зам.министър - Турчин ! Адвоката на Сокола ! Прави чест на военните тогава ,че не присъстваха на тая глупост ! Просто му отказаха !
  • 11 Да, бе

    19 0 Отговор
    Докато не гръмне до внуците ти няма страшно... И тоя беше министър, Боже.. Къде ги ловят такива...
  • 12 Хм...

    12 0 Отговор
    "Не бива толкова да ни интересува кой го е произвел".
    Следващия, ако тресне военна база да се интересуваме ли кой го е произвел? Или болница? Училище? Министерски съвет? Кокошарник? Ядрена централа?

    Почвам да разбирам защо са хранели прacета с хора!!! И ми изглежда да вървим към повторение! Аха!
  • 13 Орел

    9 0 Отговор
    Свиняров (на македонски) да каже нещо за розовите бмв-та. От това разбира.
  • 14 гешеф

    4 0 Отговор
    ма моят сценарий беше по добър...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бах

    10 0 Отговор
    Дрона е програмиран и лесно може да се докаже откъде е , явно е на ш.и.б.а.н.и.т.е ..окраинци
  • 18 Този взрив беше все едно от голяма

    1 0 Отговор
    бомбичка минуим и бронз за Нова Година.
    Типично преекспонирането на медиите, пък политиците се надпреварват да политизират. Страната ние е застрашена от това военнолюбиво правителство. Това е заплахата за България. Американците си правят бази и от тях ще въвлекат България във войни, които ще опустошат страната и нас. За американците ние не струва е и пукната пара. Това е единствената заплаха за националната сигурност. Не някакво заблудени хвърчило с пиратка. И да, сапьорът сам решава дали да пуши, да пие или да играе казачок върху бомбата. Защо ли? Ами защото той разбира с какво си има работа и няма да рискува живота си. Така, че оставете човека на мира. Автомонтьорът като се наведе над запалени двигател с цигара и му ремонтира бензиновия маркуч, да не би да е различно... Не, защото и той знае какво и кога се случва.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Оня

    1 0 Отговор
    Щом Свинаров казва,че не е страшно значи дронът е украински.Ако беше руски щеше да е супербомба!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол