Last news in Fakti

20 Септември, 2023 08:57 2 682 31

Румен Радев: Черно море вече е военна зона

  • президент-
  • шенген

Окуражавам премиера Николай Денков да направи визита в Австрия възможно по-скоро и да коментира влизането ни в Шенген, каза още президентът

Румен Радев: Черно море вече е военна зона - 1

Президентът Румен Радев заяви, че Черно море вече е военна зона. Повод за констатацията му стана откритият в началото на седмицата дрон край Тюленово, към който имаше прикачена мина. Устройството беше унищожено с контролиран взрив от военни експерти и не се стигна до по-сериозен инцидент, съобщава "Дневник".

"Черно море вече е военна зона. Свалят се дронове, плуват мини, спират се търговски кораби, потапят се военни кораби. Ако не вземем мерки и не разберем, че трябва час по-скоро да сложим край на тази война, това неизбежно ще пълзи към нас", каза Радев в Ню Йорк, където днес ще произнесе реч в рамките на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН.

След унищожаването на дрона министърът на отбраната Тодор Тагарев беше изслушан на специално заседание на ресорната парламентарна комисия. На него той уточни, че едва ли ще може да се установи откъде е дошъл апаратът - дали от украинска или руска страна.

Президентът проведе двустранна среща в Ню Йорк с австрийския си колега Александър Ван дер Белен. На нея се е разбрало, че Австрия няма намерение да променя позицията си да не допуска България в Шенген.

"Окуражавам премиера Николай Денков да направи визита в Австрия възможно по-скоро. Може да покани и премиера Нехамер, за да бъде чут нашият глас много повече и много по-силно. Но въпросът не е само в контактите на високо политическо ниво. Трябва да се работи с икономическите фактори в Австрия, с академичните среди, медиите, обществени организации", каза още Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тагаренко

    6 10 Отговор
    Така е !
  • 2 Ангел

    39 37 Отговор
    Военна зона е защото ти и тези като теб го допуснахте с русофилството си.

    Коментиран от #10

  • 3 ПАТРИОТ

    24 27 Отговор
    Аз пък те окуражавам да си ходиш на село да запушиш накоя дупка и да не се занимаваш с повече от лопата и ръчна количка, че ако и самолета ти е бил като политика си пълна скръб.
  • 4 ЯМБОЛИЯ

    25 29 Отговор
    Руснака Радев не е в час. Кой да сложи край на войната? Разбира се,че руските завоеватели,от които се иска оттегляне от УКРАЙНА,плащане репарации,съд в Хага и Светът да ги изолира(заедно с тяхните колаборационисти,Китай,Сев. Корея,Иран и Белорусия.

    Коментиран от #5, #16

  • 5 НА нас УКРИТЕ ША ни платят

    17 11 Отговор

    До коментар #4 от "ЯМБОЛИЯ":

    ЛИ РЕПАРАЦИИ ЗА ИЗБИТИТЕ БЪЛГАРИ ОТ ТЯХ ПРЕЗ 2014.А И ЩОМ НЕ Е ИМАЛО ТЪРСКУ РАБСТВО ТУК А ПРИСЪСТВИЕ...... ЗНАЧИ И ТАМ НЯМА ПРОБЛЕМ ИМА РЪЦКУ ПРИСЪСТВИЕ А НЕ НЕЩУ ДРУГИ...
  • 6 Отвратен

    24 22 Отговор
    Този става опосен за страната! Всява паника и страх в хорота с това изказрване!
  • 7 Русофил

    18 19 Отговор
    Алоо, Резидента. Нали се разбираш с Путин. Обади му се да се изтегли от БГ зоната.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Точно така е

    27 13 Отговор
    Но САЩ се грижат да не свърши тази война и правят всичко за да я разгарят! Затова и българите като Радев толкова им пречат! Казват истини и не си продават страните!
  • 10 Анти-идиот

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ангел":

    Русофили или почитатели на прайдове... всички сте едни и същи.
    На никой не му пука за България!
  • 11 българка

    15 16 Отговор
    Каквото и да каже или направи - винати ще е от полза за Русия, не за България! ВКАРХМЕ СИ ВЪЛК В КОШАРАТА!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Орби

    11 16 Отговор
    Сега ще ни призовава да се предадем на русия , за да има мир , както призовава Украйна!Миротворец за нобелова награда е нашият пРезидент на КГБ!

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Aлфа Bълкът

    5 10 Отговор
    Разбрахме бе, разбрахме че си получил заповеди от САЩ какво да правим. Някой медалче за топ американски шпионин няма ли да ти дадат?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Aлфа Bълкът

    7 4 Отговор
    "Миналата година през август ръководството на ДАНС отиде в Щатите по тяхна покана и получи наградата „Джордж Тенет”, която се дава само веднъж в годината, само на една служба от целия свят. И тя се даде на ДАНС за изключителни заслуги и принос към националната сигурност на САЩ"
    - РУМЕН РАДЕВ
  • 18 Ветеран от Протеста

    14 2 Отговор
    "Ако не вземем мерки и не разберем, че трябва час по-скоро да сложим край на тази война, това неизбежно ще пълзи към нас"- обяви в ООН Радев...
    Сега очакваме да съобщи ,като върховен главнокомандващ,какви Мерки ще предприеме за прекратяване на Войната в Украйна пРезидента Радев....Съобщи ги Най- накрая тез Мерки бе...чакаме!!
  • 19 провинциалист

    11 5 Отговор

    До коментар #13 от "Орби":

    Кой да се предава? Хората от пограничните области демократично се самоопределиха, а зеленият продължава да ги бомби и да нарива украинци в месомелачката.
  • 20 Резидента

    13 4 Отговор
    Една малка част от " мерките" за прекратяване на Войната.

  • 21 пушача на плажа

    8 3 Отговор
    Що, преди една година не беше ли военна зона? А преди година и половина не беше ли военна зона?
  • 22 Чий е дронът

    5 0 Отговор
    Г-н президент?

    Коментиран от #28

  • 23 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 5 Отговор
    АМИ НАЛИ TOBA ИCKAШ БE ИДИOT ........ PУCИЯ СAМO ДA УБИBA ......
  • 24 345

    0 2 Отговор
    Защо го направи господине,не трябваше ли народа да го реши иска ли или не
  • 25 Кую

    5 3 Отговор
    Яхай самолета.
  • 26 Писано е

    3 1 Отговор
    Да ще има военен конфликт в Черно море, такъв е плана за да се пробуди заспалия аристократ.

    Всяка мисъл обръща в пари, пари, пари и после чичо скруч ще се разреве че, никой не му помага и не го поглежда.

    За къде си се разбързал чичо скруч ?


    Да конфликта е планиран за да оеднакви богатия с бедния.
  • 27 Кондарев

    6 1 Отговор
    Крайно време е да застанем на правилната страна.
    Да не се наложи да издигаме паметник на Путин.
  • 28 Не разбра ли

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Чий е дронът":

    Украински!
  • 29 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😁

    3 0 Отговор
    ЛСПСУС...
    ЧЕРНО МОРЕ СЕ ПРЕВРЪЩА В KЛOЗET
  • 30 Водолей

    1 0 Отговор
    Черно море не е военна зона нали казваше е военна операция. А сега какво правим господин фатмак?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове