Last news in Fakti

20 Септември, 2023 19:11 2 111 5

Безлов: Проблемът с Шенген не е български

  • тихомир безлов-
  • шенген-
  • мигранти

Очакват реакцията на президента за службите, обясни той за обсъжданите промени

Безлов: Проблемът с Шенген не е български - 1

„Проблемът с приемането на България в Шенген не е български. Той като че ли е преди всичко позицията на Австрия, а тя е насочена в желание да се промени механизма, по който се решава проблема с бежанците и незаконните мигранти.”. Това заяви старши анализаторът в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Относно днешното оттегляне на депутата от ПП-ДБ Атанас Атанасов от поста председател на парламентарната комисия за контрол на службите, Безлов каз, че специалисти смятат, че сливането на цивилното и военното разузнаване ще донесе по-скоро щети, отколкото ползи. Много хора извън системата, опитват се да не са пристрастни, да не са политически ангажирани споделят това мнение, обясни той.

Припомняме, Атанасов подаде оставка от председателското място след изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е против сливането на военното разузнаване с Държавната агенция „Разузнаване”.

За номинацията на Бойко Рашков на този пост Безлов смята, че е добре да се изчака коментара му за сливането на двете служби и възможността за намиране на компромиси. „Ако ПП-ДБ приемат, че е разумно сливането на двете служби, тъй като това е тяхна инициатива, която очевидно не се приемаше от коалиционния или некоалиционен партньор”, каза той по адрес на становището на ГЕРБ за промените в структурата на спецслужбите.

Запитан ще бъде ли прието заобикалянето на президента (Румен Радев) при назначаване на шефове на службите, той каза, че ще се направи опит да се предложат кандидати за председатели на трите служби и в зависимост от реакцията президента ще се реши дали да има промяна в закона или оставане на ситуацията както е в момента.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    10 0 Отговор
    Проблемът е, че тук всичко е само на хартия от - до и така 33 години
  • 2 Перо

    3 1 Отговор
    Проблемът за Шенген е в корупцията и абдикацията на ръководството на гранична полиция и това се използва за шантаж и търговия на ЕС и САЩ за послушание!
  • 3 Шопо

    4 5 Отговор
    Не ви щем еврото!
    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 4 Ван дер Любе

    6 1 Отговор
    Според мен проблемът е напълно 100 % български. Няма справедлива и независима съдебна система. Иначе примерно Борисов да е отдавна в затвора. Дори и сегашната криза с милионерите търговци на зърно е резултат от корупцията на Борисов. Кога ще му бъде потърсена отговорност? През тези търговци са изтегли милиарди, а цените на храните се вдигнаха над два пъти. Това е Борисов. Кой в Европа иска тази кочина да се разхожда из целия ЕС?
  • 5 Джендьо

    0 0 Отговор
    Тоя не го ли разследваха преди години за блудство с малолетни?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове