Last news in Fakti

22 Септември, 2023 15:14 1 457 73

Тодор Тагарев: Военното разузнаване работи изключително добре

  • тодор тагарев-
  • нато

НАТО е ангажирано със сигурността в Черно море без да присъства с военни кораби, но присъства със самолети, разузнавателна информация

Тодор Тагарев: Военното разузнаване работи изключително добре - 1
Снимка: БГНЕС

Военното разузнаване работи изключително добре и е много важна структура на системата на Министерството на отбраната (МО), не виждам как може бъде извадено от МО, заяви министър Тодор Тагарев и посочи, че е в ежедневен контакт с ръководството, защото войната е много близко до страната ни.

Вариантите, които ще потърсят депутатите, трябва да осигурят функциониране на тази част от разузнавателните ни структури в интерес на отбраната, армията и министъра на отбраната, без значение кой е, коментира Тагарев.

Вчера политическите сили в Народното събрание коментираха в кулоарите идеята на Атанас Атанасов („Продължаваме промяната-Демократична България“) да се обединят в една служба Държавна агенция „Разузнаване“ и „Военно разузнаване“.

По думите му НАТО е ангажирано със сигурността в Черно море без да присъства с военни кораби, но присъства със самолети, разузнавателна информация.

Нашите служби имат достатъчно убедителна информация, за да поискат това експулсиране, заяви Тагарев относно решението България да експулсира предстоятеля на Руската православна църква в София и двама беларуски свещеници, като ги обвини, че служат на геополитическите интереси на Москва.

Изключено е Полша да спре военната помощ за Украйна. Полша е от съюзниците в НАТО и ЕС, които най-добре разбират какво е да бъдеш обект на руска агресия, заедно с балтийските страни, каза министърът по повод изявление на полския премиер Матеуш Моравецки, че Полша няма да доставя повече оръжия на Украйна. Полският президент Анджей Дуда увери вчера, че казаното от Моравецки е било изтълкувано погрешно.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев откри днес във Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) "Георги Бенковски" в Долна Митрополия първото лицензирано хеликоптерно летище за обучение и оперативна база за спешна медицинска помощ по въздуха (Helicopter Emergency Medical Service - HEMS)./БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалък

    53 8 Отговор
    Боклук продажен .

    Коментиран от #26

  • 2 РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ

    9 40 Отговор
    През XV-XIX век, след кървави войни, са завладени Казанското ханство в Поволжието (т.нар. булгарский вилаят), Прибалтика, Кримското ханство. Марийският народ, който днес населява съставните на Руската федерация републики Марий-Ел и Башкортостан води тежка война за запазване на своята свобода, но в крайна сметка е покорен. Вдига въстания срещу в продължение на десетилетия, но те са брутално потушавани.

    Същата е съдбата на чувашкия и удмуртския народ – днес Удмуртска република и Република Чувашия в състава на РФ. На юг е завладяно и насилствено присъединено Астраханското ханство при Каспийско море. Покорени са кавказките народи. С особена жестокост през първата половина на XVIII век са потушени башкирските и ногайските въстания за освобождение от руско владичество.

    В навечерието на Руско-турската война, Руската империя завладява Хиванското ханство, Кокандското ханство и Бухарския емират в Средна Азия (на територията на днешните Казахстан, Узбекистан, Киргистан и Таджикистан), избива хиляди от коренните народи и голяма част от техните управляващи прослойки, за да подчини така обезглавените народи на властта на руския император.

    През 1916-1917 г. тези народи се вдигат в т.нар. Средноазиатско въстание срещу колониалната власт на Русия и заселваните от нея етнически руснаци. То е потушено отново с още по-голяма бруталност – според различните оценки са избити между 300 и 500 хиляди от коренното население.

    Коментиран от #62, #67

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ

    7 38 Отговор
    С огън и меч и невиждана жестокост и кръвожадност – са покорени още и племената и народите на Далечния Изток. Още през XVI век е покорено Сибирското ханство, а Сибир е колониализиран.

    Донесените от завоевателите болести, най-вече едрата шарка, унищожават близо 80 процента от народите на тунгусите и якутите (по аналогичен начин болестите, донесени от белите колонизатори, унищожават съществена част от индианците в двете Америки). Със серия от военни походи и наказателни операции са покорени чукчите в Чукотка.

    Водена е политика на изтребление спрямо онези части от коренните народи на Далечния Изток, които не са приемали руско поданство и васално подчинение на Русия.

    Когато Путин или яхниеното невежество из социалните мрежи говорят за американските индианци, трябва да се припомня и изтребителната война на Руската империя срещу американските индианци в Аляска.

    Известна е войната срещу индианския народ на тлингкитите, в която РУСНАЦИТЕ ИЗБИВАТ ДО КРАК ИНДИАНСКИТЕ ПОСЕЛЕНИЯ на остров Ситка и в околностите, за да завладеят техните територии и ресурси (риба, кожи и пр.). Неслучайно, когато през 1989 г. в Ситка беше поставен паметник на руския колониален управител Александър Баранов, това предизвика вълна от възмущение сред днешните американски индианци. И прочие.

    И когато Лавров преди няколко дни заговори за тежкото колониално минало на Африка, си струваше да му бъде припомнено всичко това

    Коментиран от #64

  • 5 Русофил

    8 42 Отговор
    Най-накрая се показа, че истинският враг на БГ е русията. Дано да има
    още по-солидни действия.
  • 6 Бомбардирана

    6 21 Отговор
    е днес Черноморската военна база в Севастопол .

    Коментиран от #18, #28

  • 7 Петър

    48 4 Отговор
    Ах Тодоре, Тодоре, само ако знаеш колко много те обичат българите.
  • 8 КОТарАК

    6 38 Отговор
    само така!!! делото срещу руснята и путинофилите трябва да се завърши с трибунал в Белене! за да завършим прехода най-сетне и да дръпнем напред. Русия е най-големият ни враг-тя си го и каза, в списъка сме

    Коментиран от #47, #52

  • 9 Морски

    37 3 Отговор
    Шиваняк продажен
  • 10 от трън на глог

    39 2 Отговор
    И тоя е на същата дрога като потника .
  • 11 и тоя ли е цвета на нацията

    37 3 Отговор
    Да не се чудите защо е имало белене.
  • 12 Тагаренко

    37 3 Отговор
    Е един продажник и трубадур на каишка от всички знаем кой.
  • 13 Сталин

    37 3 Отговор
    Военно разузнаване се занимава с попове,а в България в момента се движи всякаква военна техника на чужди държави,онзи ден гледам покрай полигона на Ново село,американски влекач с танк се движи към село Пъдарево

    Коментиран от #21

  • 14 нов народен

    41 3 Отговор
    такива изкукали докато не ни вкарат във война няма да мирясат.
  • 15 ти да видиш

    30 3 Отговор
    Тагаренко, това ми ми прилича на някакъв йезуитски орден от тъмните векове и гонения на "вещици"?
  • 16 окилмйн

    24 4 Отговор
    Нека всеки да знае че няма да му се размине Божия гняв. И най малкия и най големия да си знаят че ще си имат работа със самия Христос. За това че лъжете и там където не ви е работа си позволихте да пипате много ще съжалите. И както си мислите че сте натовци и не знам още какви така и ще ви заравят и няма да може да ви помогне никои. А Господ Иисус Христос има власт да бере и там където не е сял. За вас предателите на България щеше да е по добре час по скоро да се помолите на руския посланик да върне свещеника и да му се извините. Стягайте се че наближава времето ви.
  • 17 Аман

    30 4 Отговор
    нямам сили дори да го гледам. Отврат!
  • 18 Хъм

    26 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бомбардирана":

    Да почти сигурно е че е ударена с американска ракета "стром шадоу"! Американците "УЖ" не дават да се използват техни ракети за атаки по Русия! Накрая целия свят, ще гризне дървото заради подлите кравари и подметките им зелени!

    Коментиран от #23

  • 19 Уса

    21 4 Отговор
    Спират парите на Агент Зеленски.Републиканците в сащ решихс,че тегленето на заеми от Китай в името на Украйна ще съсипе сащ.Китай смело дава заемите и се наслаждава,как сащ затъват а Украйна изчезва
  • 20 Галя от EmbassyTO

    20 4 Отговор
    От всичката ни Сглобка с тази по4длога се гордеем най - много. Честит празник, ако празнувате , разбира се
    Галка
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Уса

    20 3 Отговор
    До този момент са прахосани 213 милиарда $ и никой не може да даде ясна оценка,кога войната ще приключи.Зна е се със сигурност,че Украйна и нато губят.ЕС отива към рецесия

    Коментиран от #25

  • 23 Скоро ще има

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хъм":

    Печени укри
  • 24 СССР

    6 5 Отговор
    На въпрос в интервю за Мартин Карбоски, публикувано в канала му в YouTube, "Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?", Митрофанова отговаря: „Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам... Вероятно бих гласувала или "не подкрепям никого", или за Костадинов“.
  • 25 Гешевче

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Уса":

    Как да не се знае, когато руснаците решат.

    Коментиран от #50

  • 26 А бе

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Жалък":

    Не сме ти искали автобиографията!
  • 27 Смях

    9 2 Отговор
    На кой го говори този това?
  • 28 новината ти е стара

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бомбардирана":

    чак сега ли я намери
  • 29 нетоу

    12 2 Отговор
    Кое по-точно НАТО ще ни пази, турското или гръцкото? Щото те заедно ще се сбият.....
  • 30 Българин

    4 3 Отговор
    Тая лелка на снимката е много пияна!
  • 31 Мда

    4 11 Отговор

    До коментар #21 от "Гешевче":

    Само руснаците и слугите им се възмущават от държави, които бранят независимостта и суверинитета си и които защитават националните си интереси!

    Коментиран от #34, #44, #48, #55

  • 32 Тагар...кожена торба..турско

    8 3 Отговор
    Не квичи на умряло

    Коментиран от #36

  • 33 пламен

    3 1 Отговор
    Толкова изключително добре, че прогнозираше за войната да продължи една седмица......
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Май не?

    11 3 Отговор
    Щом допуснаха украински шпионин да е министър на отбраната у нас???
  • 38 Че Гевара

    8 3 Отговор
    Вица на деня ! То военен не може да видиш ,ама имало разузнаване .Защо тогава ежедневно прекосяват браздата хиляди нелегални ? Нали задачата на армията е да пази териториалната и цялостна независимост на държавата !?

    Коментиран от #69

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мда

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Му. Да":

    Радвам се, че следиш коментарите ми, Простак! Жалко, че не ти попива 4утурата.
  • 41 Вредител

    11 2 Отговор
    Как се празнува ден на независимостта, когато на власт са такива зависими клоуни?
  • 42 Сатана Z

    11 3 Отговор
    Народът е казал,че :
    "Краставите тагарета се надушват през 9 баира"
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Боклук

    10 2 Отговор

    До коментар #31 от "Мда":

    БГ е независима държава,защото от нея нищо не зависи.
    Анадънму?

    Коментиран от #49

  • 45 Никой

    3 6 Отговор
    Не знех ,че България има военно разузнаване. " Военното разузнаване " съобщи ,че Русия няма да напада Украйна. " Военното разузнаване " съобщи ,че столицата на Украйна, Киев ще бъде завзета от руските войски за 3 дни. Това руското военно разузнаване ли беше или " българското " военно разузнаване ? Направо да се чуди човек кое е това разузнаване и КОЙ му плаща ? или са само едни хрантутници.
  • 46 аматьор изследовател

    5 2 Отговор
    На тагарев черепа му ще бъдат завити десетки види, на които ще бъдат свързани с електроди и пускан прав ток, за да се види при този експеримент, какво е миналото на тагарев, което той ще разкаже с неистова наслада, а след това...
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Хайл 14/88

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Мда":

    Скачай в джапанките и отивай да воюваш за чужди интереси.глупав де.бил

    Коментиран от #53

  • 49 Мда

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "Боклук":

    Това, че се самоопределяш като Бokлуk, говори достатъчно за мнението ти.
  • 50 Уса

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гешевче":

    Малка корекция:Само Русия знае,кога и как войната ще завърши.Американските данъкоплатци не са длъжни да подържат киевския режим,който преминава в диктатура.Това се отразява и на целия свят....Вече е ясно
  • 51 Никой

    6 7 Отговор
    Путинофили знаем ,че заедно с Матушката ви Русия сте против независимостта на България на 22 септември 1908г.. Вие не сте Българи а монголо-татари.
  • 52 Хайл 14/88

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Ще ловиш мишки в Белене ми се струва
  • 53 Мда

    5 7 Отговор

    До коментар #48 от "Хайл 14/88":

    Фашистче, истината боли ли?
    Само не разбрах, защо аз трябва да ходя да воювам за чужди интереси, след като тези които браните такива сте вие, руски слуги!?
  • 54 Уточнение

    13 5 Отговор
    Тагарев е БОКЛУК !
  • 55 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Мда":

    това дето си надраскал, нешо не го разбрах.
  • 56 Кресна

    7 2 Отговор
    Тагарев работих до 1997 в управлението на братя Бъкстон о мога да ти кажа със сигурност ,че то функционираше добре при Чавдар Червенков ,но след Костов вече нямаме такова камо ли да работи добре .Тия приказки вървят за някой тук коментиращите ,но и не за професионалистите които бяхме там .Но военно разузнаване е такова в момента какъвто е и министъра на армията .

    Коментиран от #57

  • 57 Кресна

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "Кресна":

    Тагарев работих до 1997 в управлението на кв.Бъкстон о мога да ти кажа със сигурност ,че то функционираше добре при Чавдар Червенков ,но след Костов вече нямаме такова камо ли да работи добре .Тия приказки вървят за някой тук коментиращите ,но и не за професионалистите които бяхме там .Но военно разузнаване е такова в момента какъвто е и министъра на армията .
  • 58 о.з Андреев

    9 1 Отговор
    Тодор Тагарев: Военното разузнаване работи изключително добре......ъхъъ, работи то ..... ВР не само НЕ работи изключително добре а въобще реално не работи. Нито по един критерии не може и 2% ефективност да покаже. По смехотворна служба просто няма. Но като черна каса за крадене виж тук преизпълняват нормата.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Тошо фашиста е ненормален

    11 3 Отговор
    Тошо фашиста една краварска марионетка и предател
  • 61 Тино

    11 3 Отговор
    Ей боклук Тъгарев - оставка веднага.
  • 62 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ":

    Хайде сега, тр0ле, разкажи и как господарите ти завзеха земите на команчите и на всички индиански племена.

    Коментиран от #72

  • 63 Тагарев е шпионон на чужда държава!!

    6 2 Отговор
    Идиот с титла!!
  • 64 Опа

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ":

    Дълги статий. И нищо съществено. Не ми си се влиза в уточнения. Само нещо за империите. Няма ли да напишете и една статийка за една така нежна) колониална империя като Англия. Всъщност по добре не го правете, да не се окаже че Индия е владеела Англия.
  • 65 Българин

    9 1 Отговор
    Тагарев, военно разузнаване в България няма! Унищожиха го СДС и Сие ! Това, на което казваш разузнаване , са подчинени на САЩ служители от службите ни. Суверинитет и независимост България няма! Незнам какво защищавате и пазите. Правите, каквото ви заповядат отвън! Това е!
  • 66 о.з Андреев

    2 1 Отговор
    След Васил Зикулов който управляваше цели 23 години службата, и остана на работа и след Десети ноември чак до септември 1990 година, никакво военно разузнаване нямаме реално. С него (Васил Зикулов) изчезна и цялата многохилядна агентурна мрежа и бяха унищожени досиетата им. Агент можеше тогава да бъде само чужд гражданин, който предоставя услугите си на нашето разузнаване. Ползваха се и услугите на малък брой български граждани обаче не се наричаха агенти а сътрудници.  През 1987 година средномесечно заплащане на сътрудниците беше около 120 лева като годишното не може да нахвърля 1440 лева ! Заплащането на чуждестранните граждани (агенти) никога не е било оповестявано и е било забулено в мистерии. И в момента има подобни агенти но е смехотворно да се очаква някаква резултатност от пенсионирани руски граждани с имоти в България и съмнителни контакти в Русия от които да се очаква достоверност. Като цяло всичко е ала-бала.. Освен генералите и полковниците, единственият граждански началник във военното разузнаване мисля че беше Йордан Бакалов.....бивш народен представител от Съюза на Демократичните Сили. През 2015 май беше. Така и не разбра чиляка въобще къде се намира и какво прави там....
  • 67 БЪЛГАРИН

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ":

    Прав си. Всички руснаци са със дефектен ген.БОКЛУЦИ!!! Пример е Митромутрова и изгонения
    духовник.
  • 68 Опа

    6 4 Отговор
    Това нещо тагарев се окажва много вредно за Българската индустрия и военна промишленост. Да ви пояса.
    Даваме на Украйна стари неизползвани бетеери. Това добре. Ок. Само че, ще купим други от САЩ и то за милиарди??? А не можем ли да дадем 50бр. от тези Бтри със старите двигатели от молотовка и да си модернизираме останалите 50 с европейски двигатели и нови оръжейни системи и електроника произведени повтарям, произведени в България но с тясно сътрудничество с европейски компании. Но не. Нещото тагарев Българин ли е? Или американец? Помислете и си отговорете сами но мислете преди всичко за нашите си интереси.
  • 69 Опа

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Че Гевара":

    Опа, точно. А когото, хванат я е спукал гума на пътя или пък е катастрофирал. Смях, но иначе им е виновенно служебното правителство понеже сега са зависими от крадеца Бойко не смеят да рипат срещу него. Но да им пропомня че тези от служебното, поне се опитваха да ги гонят а тези само констатират. Шенген ли? през крив макарон.
  • 70 Гадняр

    3 5 Отговор
    Украинска подлога, българомразец, предател и шпионин на Запада. Този психопат продаде и предаде българските интереси. Съд и затвор до живот за всеки предал България и българите, а този да гори в ада.
  • 71 Гай Турий

    2 3 Отговор
    А защо искате да го ликвидирате тогава бе, мръсник, предател? Оставка на тоя американско-украински агент, вредител на БА. После в затвора.
  • 72 РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ

    4 3 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Пак сте се объркали ! А вие защо биете негрите , а ? Така ли отклоняваш вниманието ?

    През последната година и половина говорим за престъпленията на Русия във връзка с варварското й нападение срещу Украйна . Ако и когато някоя друга държава , не дай Боже , направи същото, тогава и с нейната история ще се занимаваме .

    А трите милиона избити невинни цивилни афганистанци за десет-годишна война на Русия срещу този храбър народ , как така си ги пропуснал ? Там кой освобождаваше ? Афганистанците от свободата им !

    А за избите от Сталин 36 милиона ? - И тях свенливо си ги пропуснал !
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове