Last news in Fakti

24 Септември, 2023 19:41 3 192 49

Дебора Михайлова: Подкрепата на цяла България беше неочаквана за мен

  • дебора михайлова-
  • подкрепа-
  • 400 шева-
  • жертва-
  • насилие

Не крие, че се страхува да излиза, но го прави, защото не иска животът ѝ да приключи

Гост в „На фокус с Лора Крумова” е Дебора Михайлова. Момичето беше брутално насилено от тогавашния си приятел Георги Георгиев. Тялото ѝ беше рязано с макетен нож, а косата ѝ – обръсната. Момичето е за последна година в училище, предстои ѝ бал. В студиото на NOVA Дебора сподели, че съучениците ѝ са плътно до нея, въпреки многобройните погледи, които я пронизват. „Посрещнаха ме с усмивка. Броихме до 12. Казват, че без мен няма да отидат на абитуриентски бал”, казва дванадесетокласничката.

Не крие, че се страхува да излиза, но го прави, защото не иска животът ѝ да приключи. Интензивно започнала след началото на учебната година. Дотогава споделя, че не е ходила дори до магазина. Причината – смесица от страх и неудобство от погледите на минувачите. „Получавам снимки, които са потресаващи”. Така Дебора Михайлова коментира многобройните сигнали от други жени, станали жертва на насилие, които получава. Казва, че събира сили да отговори на някои.

Дебора сподели още, че подкрепата на цяла България след като беше малтретирана от бившия си приятел, била неочаквана за нея, но ѝ дала сили. „Преди това се чувствах никак. Стоях и гледах в една точка”, спомня си ученичката. „Познах нападателя си. Не се познавам от кратко време с него и няма как да се обърка човекът - глас, походка. Бяхме се уговорил ида се видим и го чаках вкъщи. До последния момент имахме връзка”, каза още тя. По думите ѝ връзката им била от 3-4 месеца, но се познавали от година.

„Звънна, каза „Аз съм” и съответно аз отворих входната врата. Бях оставила отворено. Отношенията ни бяха съвсем обикновени. Видях маскиран мъж – целият в черно с маска и ръкавици”, спомня си Дебора. Оправяла си косата в нейната стая. „Усмихна ми се и замахна към мен. Беше неговата усмивка”, категорично е младото момиче. Следващите ѝ спомени са как чака линейка и съседката ѝ. Все още не се знае колко време е била в безсъзнание. Чувала е само звука на машинката за подстригване, но не усещала болка. „Видях какво се е случило с мен, когато чаках линейката – висящи меса. Бях в шок", допълва Дебора Михайлова. Казва, че до ден-днешен ѝ се вие свят, гади ѝ се и я боли главата. Оттогава е свалила 10-12 кг, защото над месец се е хранила само със сламка.

Белезите са по бедрата, гърдите, по гърба и няколко по лицето. Има засегнат нерв и на пръст на ръката, за което предстои физиотерапия. „Огромна жестокост. Не прилича на човешко същество да го причини на друго такова”, категоричен е адвокатът на потърпевшата Слав Даскалов. По думите му това не е проява на ярост, а плод на методичност, граничеща със садизъм.

Дебора споделя, че въпросът, който непрестанно е задавала на лекарите, докато обработвали раните ѝ, е дали ще умре. „Казаха ми, че правят всичко възможно, за да съм жива”, казва момичето.

Първите белези на насилие започнали още в началото със „съвсем нормални забележки”, твърди пострадалата. Георги ѝ правил забележки за облеклото – да не носи клинове и блузи с по-големи деколтета, а тя се съобразявала, за да няма скандали. Удрял ѝ шамари всеки ден. „Мислех, че всичко ще отмине”, признава Дебора. 2-3 седмици преди бруталното нападение той я хванал за гърлото, а на нея ѝ причерняло. След това приятелят ѝ я пуснал и казал „Спокойно, няма да умреш. Знам какво правя”.

Момичето знаело, че Георги Георгиев някога е бил женен, а към момента на връзката им вече е бил разведен. „Ако знаех, че е женен, нямаше да се занимавам с него”, категорична е потърпевшата. Правило ѝ впечатление, че не излизат заедно, но не му обърнала достатъчно внимание. Георгиев не е търсил нито Дебора, нито родителите ѝ след насилието, което изживяла.

Към днешна дата най-много я нараняват злостните коментари в интернет по неин адрес. Част от тях гласят, че тя е леко и платено момиче. Най-големият страх пък е дали ще може да има свои деца заради лекарствата, които пие. Дебора призова момичета, които изживяват подобни на нейните страдания, да споделят с родителите си и да не мълчат, предаде dariknews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 родител

    52 12 Отговор
    Момето да преосмисли живота си ,и да се радва ,че не е станала робиня в червените фенери !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Много въпроси за истината

    33 7 Отговор
    Защо не се търси генезиса на това престъпление? Има две страни в конфликта. Не оправдавам насилника, но какво може са се каже за присъда за 10 000лв.на друг мъж имал връзка с 13 годишна девойка.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Aлфа Bълкът

    53 18 Отговор
    Мечтата на всяка К е да стане звезда!

    Коментиран от #17

  • 8 Роза

    25 16 Отговор
    Желая на момичето да се оправи и вече да внимава кого избира за приятел!Много е млада и има време да преосмисли живота си!

    Коментиран от #13

  • 9 Червената шапчица

    32 4 Отговор
    „Звънна, каза „Аз съм” и съответно аз отворих входната врата. Бях оставила отворено. Отношенията ни бяха съвсем обикновени. Видях маскиран мъж – целият в черно с маска и ръкавици”, спомня си Дебора. Оправяла си косата в нейната стая. „Усмихна ми се и замахна към мен. Беше неговата усмивка”, категорично е младото момиче.

    Коментиран от #27

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Червената шапчица

    50 6 Отговор
    . А как излъга, че е ходила на училище... ходила е звънци. Инспекцията по труда - как непълнолетни девойки работят като сервитьорка и като барманка в дискотека... трудов договор, здравна книжка, осигуровки...
  • 12 Пояснение

    51 8 Отговор
    В интервюто с Цанов тя каза твърдо, че не употребява алкохол. Това е лъжа. Има дори записи, които са направени преди време, в които е напълно пияна. Аз след такава безсрамна лъжа пред цяла България не й вярвам.
  • 13 Aлфа Bълкът

    37 10 Отговор

    До коментар #8 от "Роза":

    Млада, ама снимките по прашки в нета ще стоят и след 40г.

    Коментиран от #24

  • 14 Червената шапчица

    34 3 Отговор
    За мен най-важното нещо е косата, допълни тя. "Работила съм като сервитьорка и като барманка в дискотека" - Дебора
  • 15 Баш пък цяла България

    41 9 Отговор
    Не те подкрепя.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иванов

    31 21 Отговор

    До коментар #7 от "Aлфа Bълкът":

    К ,,,,а пак щесе чекни по пилоните тои си личи по очите тарси лесни пари стига сме занимавали цела България с тази
  • 18 Тая

    43 12 Отговор
    Искам да я видя на детектор!
    И нейния любим също!
    Щото взе да ми писва!

    Коментиран от #26

  • 19 Цяла България

    37 6 Отговор
    Видя снимката на макя ѝ с един млед"джентълмен"
  • 20 Сталин

    25 14 Отговор
    Дебора рекла на Георги
    - Аз съм вече модерна жена,не мия не,чистя не готвя ,деца не гледам
    А Георги и казва
    - Ама ти не си модерна ма,не си бита
  • 21 Обаче

    25 15 Отговор
    Потресаващо е да удари момиче (очебийна собственост на робовладелец) , за да загуби съзнание, та да може без съпротива да го нареже с макетно ножче и да не се събуди, загубило кръвта си. Съзнателен опит за убийство.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Петър Волгин

    27 15 Отговор
    Дайте думата и на младежа - да се чуе и алтернативната гледна точка!
    Ще го поканя в студиото на "Политически некоректно"
  • 24 Така е

    19 9 Отговор

    До коментар #13 от "Aлфа Bълкът":

    А относно страха й, че от лекарствата, които приема може да няма свои деца, това е само празен страх. Хората като нея, които от младини водят порочен живот и дори се друсат, вземат анаболи в големи количества, напиват се постоянно и т.н., почти всичките имат деца и нямат никакви затруднения в зачатието. При мнозинството от тях въпреки всичките им усилия да се увредят не настъпват репродуктивни проблеми. Тя май не знае другите, т.е. добрите хора, които не се занимават с всичките тези пороци, помагат на другите, умни са, не знае, че сред тях е най-пълно с бездетни, на които никакви процедури не помагат.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Детектора

    11 9 Отговор

    До коментар #18 от "Тая":

    причинява ли същото, както 400 шева с игла, без упойка, че била загубила много кръв и е опасно за живота й.
    А той не бил там, освен само смартфона му. Детектора или моб.оператор го отчита?

    Коментиран от #33

  • 27 Зелената еуглена

    37 4 Отговор

    До коментар #9 от "Червената шапчица":

    А преди това какви ги плещеше. Познала го била по "черната орхидея". Сега пък било по усмивката, ама пък нали е бил маскиран. Преди били само приятели, сега пък били имали връзка. Мътна история , оплетена в лъжи.

    Коментиран от #29, #30

  • 28 лкйхг

    8 33 Отговор
    Всички, които се нахвърлят срещу момичето, са същите, които възхваляват полицайката убила 18 годишния маскиран. Привърженици на насилието. Лошото е, че медията насърчава тези индивиди, които уж споделят мнение. Обаче тяхното не е споделено мнение, а е насърчаване на агресията. Всички са обвързани със силовите структури, За тях човешкият живот и достойнство не значат нищо.
    Айде на минусите!

    Коментиран от #31, #43

  • 29 Съвсем

    2 6 Отговор

    До коментар #27 от "Зелената еуглена":

    зелена еуглена с адвокатски хипотези - злодейството не злодейство.
  • 30 Само

    6 5 Отговор

    До коментар #27 от "Зелената еуглена":

    зелената еуглена ли не разбра, че смартфона му е бил в жилището, като злодея не е бил в района изобщо - фалшиво алиби.
  • 31 Нищо не си разбрал

    19 2 Отговор

    До коментар #28 от "лкйхг":

    Оди си у правио.път и никой няма да те стреля, или да те реже и стриже. Ти поощряваш престъпленията, ама ти е "криворазбраната цивилизация". Нищо, има си време лично да го проумееш.

    Коментиран от #32

  • 32 Така е

    3 6 Отговор

    До коментар #31 от "Нищо не си разбрал":

    Предварително трябва да бягаш от лепки, ама откъде да си сигурна , че охранител в дискотека е лепка и те счита за лична собственост и господар на живота ти.
  • 33 Стига

    19 3 Отговор

    До коментар #26 от "Детектора":

    Стига лъжи!
    Детектор трябва!

    Коментиран от #34

  • 34 Детектора

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "Стига":

    се ползва от полицията за уточняване показания и изясняване на твърдения - улики. Би трябвало да ти е известно, щом настояваш за него. Тоя етап е отминал.
    🪳 Никоя от трите инстанции на съда не ползва услугите на детектор на лъжата.🪳

    Коментиран от #35

  • 35 Ми да

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Детектора":

    Защото не им изнася.
    В България е тема табу.
    Теб убедиха ли те с уликите и твърденията?

    Коментиран от #37

  • 36 Буквоядец

    14 2 Отговор
    Това момиче да знае че има и НАБЕДЯВАНЕ.!
  • 37 Само

    5 6 Отговор

    До коментар #35 от "Ми да":

    с нарязванията с мак.ножче без оказана съпротива (единствено възможно , ако чрез удар е загубила така съзнание) и оставена да губи кръв, та изобщо да не дойде в съзнание (да няма жив потърпевш свидетел).
    Факти , а не твърдения са разрезите и присъствието на смартфона му, (а той отрича да е бил изобщо в района с подготвено фалшиво алиби).

    Коментиран от #38

  • 38 Да бе

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Само":

    Еми не е единственото, помисли още малко, Шерлок!

    Коментиран от #40

  • 39 Перо

    17 2 Отговор
    Ако се направи интервю с престъпника-побойник, цялата постройка за Истанбулската конвенция ще се разпадне и ще излезе истината за обикновена проституция и сутеньор!
  • 40 Само

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Да бе":

    с наркотик в безсъзнание (иначе болката си е болка), ама при постъпване в болница първо се взима кръв за спешни изследвания и разследващия полицай знае това. Пък в безсъзнание не можеш да се самонарежеш .
    Остава да е помолила злодея да я нареже, та да може да го обвини за лека телесна повреда (след протести - средна) Нонсенс са всякакви хипотетични конспиративни хипотези, но адвокатите професионално винаги твърдят, че точно това злодейство не е някак злодейство...
  • 41 Голямо

    9 3 Отговор
    Браво на нейните съученици, които са й оказали психологическа подкрепа !
  • 42 До Само

    8 1 Отговор
    Може да е загубила съзнание и от друго, не само от удар ! Но е абсурдно сама да се е изпонарязала, както се опитват да твърдят някои !
  • 43 Благо Джизъса

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "лкйхг":

    Ямхпдрснщстн
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Верно ли ?

    9 3 Отговор
    "Бях оставила отключено..."Той беше с маска и ми се усмихна,познах го...." Е,как някой с маска ти се усмихва ?!?! Тука има нещо друго ! Не е читава тая и оня психопат! Сигурно си падат по садо-мазо ! И тъпите овце почнаха да блеят по площадите.Прав е Вежди Рашидов ! Много прав !
  • 46 Ком

    11 3 Отговор
    След този фрапантен случай малко ще са хората, които ще повярват, а и ще проявят съчувствие и разбиране към " жертвите". Най- малко
    обществото , може да помогне на тези момичета, смятащи, че чрез секс / за тях това е " обикновена връзка" , както твърди тази мома/, може да се пробие в този живот.. Защо никой не я попита какво прави и какво очаква от този семеен мъж с дете. Очаква го с измита коса пред огледалото при отключена врата. От предишните си срещи с него не е ли видяла що за стока е този, нямам думи как да го нарека, за да бяга далече от него.Сега ще чака следващия. Безнадежден случай, пееше Богдана.
  • 47 Оооо

    10 2 Отговор
    Просто, грозно, лъжливо к оурве, сега се разкри в целия си блясък!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Принц Чарлз

    3 2 Отговор
    Неспасяемо селска физиономия с прическа. О, май год!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове